Παιδιά καλημέρα.
Το πρόβλημα τελικά φαίνεται να ήταν από το router (speedtouch Thomson 585V7 της Forthnet).
Συνδέοντας απ' ευθείας την TV με το PC μέσω homeplugs χωρίς την παρεμβολή του router και μάλιστα με αυτόματη IP (όχι στατική) το streaming των files του PC γίνεται άψογα. Προφανές πρόβλημα ασυμβατότητας του router με τους servers ή κάποια ρύθμιση που απαιτείται στο router την οποία πρέπει να κάνω και δεν έχω κάνει. Anyway όλα φαίνεται να λειτουργούν σωστά τώρα και σκέφτομαι να αλλάξω router. Το μόνο πρόβλημα που υπάρχει τώρα είναι ότι όταν streamάρω από το pc δεν έχω internet γιατί βγάζω το router από το pc για να βάλω στη θύρα το homeplug.
Ένα μεγάλο ευχαριστώ στον SlionB που μου άνοιξε τα μάτια και με γλύτωσε από τη διαδικασία να στείλω την TV στο service αλλά και σε σας petasis και ilise που ενδιαφερθήκατε για το πρόβλημά μου.
Keep in touch
Χαίρομαι που βρήκες άκρη.
Πρόσεχε γιατί οι αυτόματες ρυθμίσεις σου δεν θα παίζουν πάντα γιατί η TV και το PC έχουν κρατήσει τις IP τους από την τελευταία σύνδεσή τους με τον router.
Αυτές μετά από 1-2 μέρες συνήθως χάνονται αν δεν ξανασυνδεθούν οι συσκευές στον router.Για αυτό σου πρότεινα τις χειροκίνητες.
Δεν είμαι αισιόδοξος ότι το firmware update θα λύσει οριστικά το πρόβλημα του Thomson (δεν το θεωρώ καλό router) οπότε η καλύτερη λύση θα ήταν να τον αντικαταστήσεις με κάποιον άλλο.
Ίσως αν έπαιρνες τηλέφωνο τον πάροχό σου για το Internet και του ανέφερες το πρόβλημά σου να μπορούσες να αιτηθείς δωρεάν αντικατάσταση του router.
Καλή συνέχεια.