Υπαρχει τελικα η αναλυση 1080p?

Τακη

εγω καθαρο 576p PAL θελω στην τηλεοραση μου
τοσα λιγα ζηταω ...και δεν τα εχω βρει,αν εξαιρεσεις δυο-τρεις ταινιες απο DVD

καλοδεχουμενο βεβαια και το παραπανω

+1 akren

έχω δει καθαρά 576p από calibration dvd και η εικόνα ήταν εκπληκτική.

συμφωνα με αυτα που διαβασα http://www.avclub.gr/forum/showthread.php?t=5251 και ειδα και τις φωτος η αναλυση ακομα και σε τοσο καλα μηχανηματα οπως της δοκιμης και σε μεγαλη διαγωνιο δυσκολα φαινεται για τους περισσοτερους.
βεβαια αν δεν το δω και απο κοντα δεν θα βγαλω ασφαλη συμπερασματα 100% τι παιζει στο βιντεοπροβολεα παντως σε τηλεορασεις ειναι αχρηστη αυτη η αναλυση

Re: Απάντηση: Re: Υπαρχει τελικα η αναλυση 1080p?

Αφου ειναι αχρηστη τοτε γιατι πηρες το PS3 και πηρες ενα PS2 η ενα Wii?

το Playstation eχει ελαχιστα ως ανυπαρχτα παιχνδια με 1080π

blu ray player = φοβερες αναλυσεις στις ταινιες μιλαμε για 720 p πριν ειχα 576 καμια σχεση το βλεπεις και στις εικονες που εχω δημοσιευσει δεν συγκρινονται με του Dvd

Φοβερα γραφικα και dts ηχος στα Games ποτε αλλοτε δεν υπηρχε σε κονσολα του παρελθοντος

mgs4, drake fortune , gt5 , final fantasy , soul calibur , god of war 3 etc

online υπηρεσιες free στο grαnd turismo να παιζεις με 16 ατομα ολα τα λεφτα στο Killzone 2 λεγεται θα παιζεις με 30

υπηρεσια trophies στα παιχνιδια δεν βαριεσαι να παιζεις ποτε

μουλτιμεδια χαρακτιρας κοσνολας παιζει τα ολα τα φορματ και να αναβαθμιζεται συχνα

θες αλλες ?ξεφυγαμε απο το τοπικ εκανα διαφημιση στο πλαι:BDGBGDB55:

Κατά την γνώμη μου δύο είναι τα σημαντικά πλεονεκτήματα της αυξημένης ανάλυσης από 720 σε 1080.

Το ένα είναι για την περίπτωση που η τηλεόραση εκτελεί και χρέη PC monitor.

Το δεύτερο (και πιο σημαντικό) είναι πως για δεδομένη απόσταση μπορείς να έχεις μεγαλύτερο μέγεθος τηλεόρασης χωρίς να βλέπεις pixels ή για δεδομένο μέγεθος να μικρύνεις την απόσταση θέασης. Και στις δύο περιπτώσεις κερδίζεις σε κινηματογραφική αίσθηση.

Κατά την γνώμη μου δύο είναι τα σημαντικά πλεονεκτήματα της αυξημένης ανάλυσης από 720 σε 1080.

Το ένα είναι για την περίπτωση που η τηλεόραση εκτελεί και χρέη PC monitor.

Το δεύτερο (και πιο σημαντικό) είναι πως για δεδομένη απόσταση μπορείς να έχεις μεγαλύτερο μέγεθος τηλεόρασης χωρίς να βλέπεις pixels ή για δεδομένο μέγεθος να μικρύνεις την απόσταση θέασης. Και στις δύο περιπτώσεις κερδίζεις σε κινηματογραφική αίσθηση.

συμφωνω για το πρωτο αλλα στο δευτερο οχι δηλαδη θα καθεσαι στα 2 μετρα να βλεπεις εικονα ΘΕΩΡΗΤΙΚΑ καλλιτερη και οταν θες να καλεσεις κοσμο σπιτι να δειτε ταινια, ολοι στα 2 μετρα θα καθεστε να βλεπετε?
κινηματογραφικη αισθηση καμια τηλεοραση δεν εχει μονο ο βιντεοπροβολεας απλα σε κοντινη αποσταση θα γεμιζει το οπτικο σου πεδιο στη εικονα και αυτο αξιζει μονο οταν παιζεις παιχνιδια με ενα η 2 ατομα

Last edited:
συμφωνω για το πρωτο αλλα στο δευτερο οχι δηλαδη θα καθεσαι στα 2 μετρα να βλεπεις εικονα ΘΕΩΡΗΤΙΚΑ καλλιτερη και οταν θες να καλεσεις κοσμο σπιτι να δειτε ταινια, ολοι στα 2 μετρα θα καθεστε να βλεπετε?
κινηματογραφικη αισθηση καμια τηλεοραση δεν εχει μονο ο βιντεοπροβολεας απλα σε κοντινη αποσταση θα γεμιζει το οπτικο σου πεδιο στη εικονα και αυτο αξιζει μονο οταν παιζεις παιχνιδια με ενα η 2 ατομα

Δεν μίλησα για καλύτερη εικόνα. Είπα πολύ απλά πως μπορείς να μικρύνεις την απόσταση ή να μεγαλώσεις το μέγεθος. Μια χαρά κινηματογραφική αίσθηση μπορείς να έχεις σε 50άρα από τα 2.5-3.0 μέτρα αν είναι σωστά ρυθμισμένη και δεν σε βαράνε 300nits φωτεινότητας.

Δεν μίλησα για καλύτερη εικόνα. Είπα πολύ απλά πως μπορείς να μικρύνεις την απόσταση ή να μεγαλώσεις το μέγεθος. Μια χαρά κινηματογραφική αίσθηση μπορείς να έχεις σε 50άρα από τα 2.5-3.0 μέτρα αν είναι σωστά ρυθμισμένη και δεν σε βαράνε 300nits φωτεινότητας.

Οποτε αυτο μπορεις να το κανεις ανετα και σε μια reαdy 50ρα :idea: οχι απαραιτητα 1080π

Παντως εγώ στην 46αρα toshiba που βλέπω τις ταινίες μου μέσω του htpc μου, παρατηρώ σημαντική διαφορά στο 1080 από το 720. Δεν είναι απλά η λεπτομέρεια της εικόνας που μπορεί με την απόσταση να μην είναι διακριτή, αλλά γενικά η καθαρότητα και η πιστότητα στην απόδοση των εικόνων που βλέπω.
Εχω κατεβάσει αρκετές φορές την ίδα ταινία και σε 720 και σε 1080 και η διαφορά τους είναι εμφανής από οποιαδήποτε (λογική) απόσταση και αν τις δω....

Απάντηση: Re: Υπαρχει τελικα η αναλυση 1080p?

Παντως εγώ στην 46αρα toshiba που βλέπω τις ταινίες μου μέσω του htpc μου, παρατηρώ σημαντική διαφορά στο 1080 από το 720. Δεν είναι απλά η λεπτομέρεια της εικόνας που μπορεί με την απόσταση να μην είναι διακριτή, αλλά γενικά η καθαρότητα και η πιστότητα στην απόδοση των εικόνων που βλέπω.
Εχω κατεβάσει αρκετές φορές την ίδα ταινία και σε 720 και σε 1080 και η διαφορά τους είναι εμφανής από οποιαδήποτε (λογική) απόσταση και αν τις δω....

Πες τα ρε φιλε γιατι θα μας τρελανουν σε λιγο. Απλως οσα δεν φτανει η αλεπου (Trisalon) τα βγαζει κρεμασταρια...-bye-

Στην ίδια τηλεόραση είναι φυσικό να βλέπεις διαφορές ανάμεσα σε 1080 και 720 (κι εγώ βλέπω διαφορά όταν ρυθμίσω τον δορυφορικό δέκτη να δίνει 1080 αντί 720, και αυτή φαίνεται περισσότερο στα μενού). Κι αυτό γιατί σημασία έχει και το upscaling ή downscaling που γίνεται από τα ηλεκτρονικά της, ή στην ίδια την πηγή του βίντεο. Το θέμα είναι πόση διαφορά βλέπεις σε διαφορετικές τηλεοράσεις με τις ίδιες πηγές (κι όχι βέβαια σε μαγαζιά!).

Ο καθενας μας μπορει να λεει οτι θελει το θεμα ειναι τι ισχυει στην πραγματικοτητα
Mπορει σε εσενα να φαινεται η να ΘΕΛΕΙΣ να φαινεται και να προσπαθεις να μας ΠΕΙΣΕΙΣ και στη προκειμενη περιπτωση δεν ειναι πειστικο το επιχειρημα σου οταν υπαρχει αυτο που ειναι σε βιντεοπροβολεα http://www.avclub.gr/forum/showthread.php?t=5251
και αυτο που δυσκολα ξεχωριζεις διαφορες σε τηλεοραση αληθεια τι θα φαινεται?
http://avclub.gr/forum/showthread.php?t=5252
και τελος
http://avclub.gr/forum/showthread.php?t=14574

Re: Απάντηση: Re: Υπαρχει τελικα η αναλυση 1080p?

Πες τα ρε φιλε γιατι θα μας τρελανουν σε λιγο. Απλως οσα δεν φτανει η αλεπου (Trisalon) τα βγαζει κρεμασταρια...-bye-

κανε τον κοπο να τα κοιταξεις παλι http://www.avclub.gr/forum/showthread.php?t=5251 γιατι δεν εννοεις να αποδεχτεις την πραγματικοτητα http://avclub.gr/forum/showthread.php?t=5252 χωρις επιχειρηματα δεν γινεστε πειστικοι
και για <το οσα δεν φτανει η αλεπου> να ρωτησεις την PIONNER για τα μοντελα της να σου απαντησει γιατι δεν εχει 1080π εκτος αν τα θεωρεις και αυτα μουφα

Last edited:
http://avclub.gr/forum/showpost.php?p=90224&postcount=21
http://avclub.gr/forum/showpost.php?p=90251&postcount=22

και μιλαμε για την καλλιτερη πηγη που δινει εικονα σημερα (videoprovoleas) ακριβα μηχανηματα μεγαλη διαγωνιο και χρηστες που ασχολουνται εκτενως με αντικειμενο ειτε ερασιτεχνικα ειτε επαγγελματικα δεν μπορεσαν να καταληξουν και κατα αλλα θελουν μερικοι να πιστεψουμε οτι στην Lcd που ειναι η χειροτερη πηγη εικονας σε σχεση με βιντεοπροβολεα και μικρες ιντσες ειδανε καποιοι μεγαλη διαφορα

Απλα ελεος

Last edited:
Απάντηση: Re: Υπαρχει τελικα η αναλυση 1080p?

και εγω βλεπω διαφορα στην px70 απο 720p σε 1080p με πηγη το dv-600 (για κοινο sd μιλαμε)αλλα δεν εχει καμια σχεση η αναλυση της τηλεορασης και μαλιστα απο τα τρια μετρα.