Υπαρχει τελικα η αναλυση 1080p?

Απάντηση: Re: Υπαρχει τελικα η αναλυση 1080p?

Ο βιντεοπροβολεας που ειχαν για την δοκιμη ομως μπορουσε να δειξει 720p=1280x720.

H τηλεοραση σου Trisalon δεν μπορει να δειξει 720p oποτε το παραδειγμα που αναφερεις ειναι ασχετο.

Αυτή δεν είναι αλλαγή! Αλλαγή θα ήταν να μας έλεγες ένα "Nessun dorma"! Τότε μάλιστα!! :firstprize:

Re: Απάντηση: Re: Υπαρχει τελικα η αναλυση 1080p?

Ο βιντεοπροβολεας που ειχαν για την δοκιμη ομως μπορουσε να δειξει 720p=1280x720.

H τηλεοραση σου Trisalon δεν μπορει να δειξει 720p oποτε το παραδειγμα που αναφερεις ειναι ασχετο.

Δεν νομιζω η τηλεοραση μου ειναι HD που σημαινει ΥΨΗΛΗΣ ΑΝΑΛΥΣΗΣ -bye-
Και κατα περιεργο τροπο εχεις αναρωτηθει γιατι στις τηλεορασεις λεγεται definition και οχι resolution οπως στα μονιτορ , γιατι στα μονιτορ δεν υπαρχουν τα p (progressive) παρα μονο στις τηλεορασεις?

Μην δινεις και τοσο βαση στα θεωρητικα νουμερα των αναλυσεων στις τηλεορασεις 1024 η 1368 η 1920

Μπορει σε ενα μονιτορ πισι τα 1920 να ειναι τελεια σε σχεση με τα 1280 η τα 1024 ομως στη τηλεοραση δεν συμβαινει το ιδιο χρησιμοποιειται αλλη τεχνολογια
Εσυ που δινεις βαση στην αναλυση μπορεις να μου εξηγησεις γιατι μια kuro υποτειθεμενης αναλυσης 1024Χ768 δειχνει τελεια ενα blu ray σε ΕΥΚΡΙΝΙΑ σε σχεση με ενα μονιτορ 1920Χ1200 αφου το δευτερο ειναι υψηλοτερης αναλυσης το εχεις αναρωτηθει ποτε αυτο?

Κακως εχουν εξισωσει τα p των τηλεορασεων με τις αναλυσεις των μονιτορ και εχουν μπερδεψει τον κοσμο αλλη τεχνολογια η μια αλλη η αλλη

Last edited:
Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Υπαρχει τελικα η αναλυση 1080p?

Δεν νομιζω η τηλεοραση μου ειναι HD που σημαινει ΥΨΗΛΗΣ ΑΝΑΛΥΣΗΣ

Αυτο λεω και εγω. Δεν ειναι υψηλης αναλυσης.

Για την Kuro δεν εχω να πω τιποτα γιατι δεν την εχω δει με HD αλλα ανθρωποι που την εχουν δει λενε οτι πχ. η Χ3500 δειχνει καλυτερα με 1080p.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Υπαρχει τελικα η αναλυση 1080p?

Αυτο λεω και εγω. Δεν ειναι υψηλης αναλυσης.

Μάλλον ξέχασε ένα κόμμα στο "Δεν νομιζω, ...". Έτοιμος να αρπάξεις την ευκαιρία!! Τσ, τσ!

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Υπαρχει τελικα η αναλυση 1080p?

Μάλλον ξέχασε ένα κόμμα στο "Δεν νομιζω, ...". Έτοιμος να αρπάξεις την ευκαιρία!! Τσ, τσ!

η σωστη εκφραση για να αποδωσεις το σωστο νοημα που εννοει ο rivers
δεν νομιζω να ειναι hd αναλυσης

εγω εγραψα αυτο
Δεν νομιζω η τηλεοραση μου ειναι HD που σημαινει ΥΨΗΛΗΣ ΑΝΑΛΥΣΗΣ

:BDGBGDB55:

Γι αυτό χρειάζεται το κόμμα στο "δε νομίζω" όμως! Αλλιώς αλλάζει η έννοια (άσε που μάλλον δεν βγάζει και σωστό νόημα χωρίς το κόμμα).

Ειναι απλα τα πραγματα , η ελαχιστη αναλυση HD ειναι 1280x720=720p , oταν μια τηλεοραση ειναι 1024x768 εχει αναλυση κατω απο την ελαχιστη. Αφηστε που το aspect ratio ειναι 4:3.

Οποτε οταν μιλαμε για διαφορες 720p με 1080p τοτε οτιδηποτε και να πουμε δεν ισχυει για την PX80 και οποιαδηποτε αλλη πλασμα στις 42" με αναλυση 1024x768. Πολυ απλα σε αυτες μιλαμε για μια αναλυση σχεδον HD.

Re: Απάντηση: Υπαρχει τελικα η αναλυση 1080p?

Ειναι απλα τα πραγματα , η ελαχιστη αναλυση HD ειναι 1280x720=720p , oταν μια τηλεοραση ειναι 1024x768 εχει αναλυση κατω απο την ελαχιστη. Αφηστε που το aspect ratio ειναι 4:3.

Οποτε οταν μιλαμε για διαφορες 720p με 1080p τοτε οτιδηποτε και να πουμε δεν ισχυει για την PX80 και οποιαδηποτε αλλη πλασμα στις 42" με αναλυση 1024x768. Πολυ απλα σε αυτες μιλαμε για μια αναλυση σχεδον HD.

2 κατηγοριες τηλεορασεων υπαρχουν , υπαρχει και τριτη που δεν ξερουμε θα μας την πεις?:award:

SD TV = ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΟ ΣΗΜΑ και DVD
HD TV = 720p και πανω , αφου δεν εχεις ps3 πηγαινε στην κανιγγος να δεις high definition αναλυση σε δηθεν 1024X768 και μετα πεσμου αν μοιαζει με τηλεοπτικο σημα η με του dvd για ρωτα γυρω στα 100 ατομα εδω μεσα που εχουν πλασμα 1024χ768 τι θα σου απαντησουν -bye-

Το χειροτερο μονιτορ της γης να βαλεις με αναλυση 1920Χ1200 δειχνει ΚΛΑΣΕΙΣ καλλιτερη ποιοτητα απο το κορυφαιο μονιτορ της αγορας με αναλυση 1024Χ768 σε παιχνιδια ταινιες κλπ

Μπορεις να μου πεις γιατι δεν συμβαινει το ιδιο με τις τηλεορασεις αφου εσυ επικαλεσαι τα νουμερα αναλυσεων που ειναι μονο στη ΘΕΩΡΙΑ

Εσυ ο ιδιος εχεις πεις μια χαλια full hd lcd οπως η hitachi αξιας 900 ευρω εχει πολυ χειροτερη εικονα απο την px80 αληθεια πως γινεται αυτο?
Αφου η μια εχει ΘΕΩΡΗΤΙΚΑ την διπλασια αναλυση απο την αλλη

Πως γινεται η κουρο να εχει την καλλιτερη ποιοτητα εικονας και ευκρινειας με διαφορα απο της αλλες full hd που εχουν την διπλασια αναλυση?

καταλαβε κατι οι τηλεορασεις δεν χρησιμοποιουν τiς αναλυσεις των μονιτορς που θελουν να μας παρουσιαζουνε

Παιξε ενα slide show η video η στατικη εικονα με αναλυση 720p σε καλη τηλεοραση και βαλε το ιδιο σε μονιτορ με αναλυση 1280 η νυχτα με την μερα απο ευκρινεια καθαροτητα και χρωματα.
Το παραπανω οι περισσοτεροι το ξερουν που το εχουν δοκιμασει

Με τι λογικη εχουν βγαλει αυτο το σχεδιαγραμμα http://en.wikipedia.org/wiki/720p αφου δεν ισχυει στη πραξη

Last edited:
Τι εννοείς δεν ισχύει στην πράξη ? Φυσικά και ισχύει. Το 1080p είναι μεγαλύτερη ανάλυση από το 720p όσο ακριβώς φαίνεται στο διάγραμμα (περίπου διπλάσια).

Ο φίλος thenetpoet ανέφερε πριν πως στην 46άρα FullHD τηλεόραση του βλέπει διαφορές στα ίδια HD κλιπάκια όταν είναι 720p και 1080p. Λογικό κατά την γνώμη μου, αν σκεφτούμε πως στην περίπτωση του 1080 έχει 1:1, ενώ στην αντίθετη περίπτωση έχει 720 γραμμές που προήλθαν από τις 1080 και πρέπει να ξαναγίνουν 1080 στην τηλεόραση. Με τόσες μετατροπές λογικό είναι να υπάρχει πτώση της ποιότητας.

Το πιο σημαντικό στοιχείο είναι η ανάλυση του υλικού που για τις HD ταινίες είναι 1080p. Η λογική λέει πως για τέτοιο υλικό ένα FullHD πάνελ είναι προτιμότερο από ένα HDReady γιατί έχει το πλεονέκτημα της 1:1 αντιστοίχισης. Το παραπάνω με την προϋπόθεση πως όλα τα άλλα στοιχεία της εικόνας (αντίθεση, κίνηση, χρώματα κλπ) παραμένουν σταθερά και πως θα είσαι αρκετά κοντά ώστε το μάτι να μπορεί να δει την παραπάνω ανάλυση.

Η γνώμη μου είναι πως η αυξημένη ανάλυση είναι καλοδεχούμενη, αλλά από μόνη της δεν φτάνει. Δεν μου λέει κάτι το να βλέπω το σκούρο γκρι και τα λάθος χρώματα σε μεγαλύτερη ανάλυση.

πίστεψέ με φίλε μου trisalon, δεν προσπαθώ να ΠΕΙΣΩ κανένα, ειδικά με ένα post στο οποίο αναφέρω την προσωπική μου γνώμη όπως και οι υπόλοιποι.
Ειλικρινά δεν με ενδιαφέρει αν κάποιος βλέπει ή δεν βλέπει την ίδια ποιότητα στα 576, 720, 1080. Με ενδιαφέρει τι βλέπω εγώ στην δικιά μου τηλεόραση με τις δικές μου πηγές (ακόμη και αν κάποιος θεωρεί οτι νομίζω πως βλέπω διαφορά).
Εξάλλου ο καθένας πληρώνει από την τσέπη του και αποφασίζει και με υποκειμενικά κριτήρια. Η αισθητική και η αντίληψη για τα πράγματα είναι διαφορετική για τον καθένα μας και δεν υπάρχει σωστό ή λάθος. Υπάρχει μόνο το μου αρέσει δεν μου αρέσει.
Οπότε παρακαλώ επιτρέψτε μου να "νομίζω" οτι βλέπω διαφορά και να είμαι χαρούμενος :aktion033:

Last edited:
νομιζω οτι τπ συγκεκριμενο μελος ενω σε αλλο νημα σχεδον εβριζε για να προωθησει την τεχνολογια πλασμα(και καλα εκανε κατα την γνωμη μου αφου ετσι νομιζει) τωρα αναζητα μια στηριξη και μια πανδημη αναγνωριση στο οτι δεν υπαρχει καμια διαφορα αναμεσα σε 720p και 1080p αρα δεν χρειαζεται να αγορασεις τηλεοραση full hd αρα οι εξυπνοι παιρνουν τηλεοραση 720ρ αρα αυτος εκανε την καλυτερη επιλογη.

επιβεβαιωση ψαχνουν ολοι ειτε εδωσαν 5000 ευρω ειτε 800 ευρω για μια τηλεοραση.

υπαρχουν νηματα που ανηγουν για να συντηρουν κοντρες παιδικες (lcd vs plasma , 720p vs 1080p, sony vs others) ενω ολα αυτα εχουν συζητηθει οπως βλεπει οποιος ασχολειται σοβαρα με το φορουμ και διαβαζει περισσοτερο απ'οσο γραφει εδω και 2 χρονια..

φιλε sotos65 εχεις δικιο..αυτη η επαναληψη μας κουρασε και τα καποτε νευρα τωρα δινουν την θεση τους στην πληρη αδιαφορια.

Last edited:
Ρε παιδιά εγώ να ρωτήσω κάτι;

Η τηλεόραση μου είναι HD Ready 1366x768 native

Μετά απο πάμπολες δοκιμές έχω κατασταλάξει στο να την χρησιμοποιώ αποκλειστικά απο τη VGA συνδέοντας την στα 1360x768 απο όπου και έχω 1:1. Έχουμε λοιπόν ένα πάνελ 1360x768 όλα οκ μέχρι εδώ.

Ως αποκλειστική πηγή έχω το HTPC και αρχεία mkv.

Έχουμε λοιπον releases 720p και releases 1080p

Τα release των 720p ιδανικά είναι 1280x720 (ratio 16:9 ή 1.78:1) κάποιες φορές όμως ακολουθούν το αρχικό κινηματογραφικό φορμάτ 1.85:1 ή 2.39:1 οπότε προκύπτει ανάλυση 1280x696, 1280x544 (κλπ ανάλογα και με τα crop που μπορεί να προκύψουν).

Θέλω να δώσω έμφαση στο ότι ήδη στο αρχικό μας panel (1360x768) αν βάλουμε μια ταινία 720p να παίξει 1:1 την βλέπουμε ήδη σε μικρότερο κάδρο με μαύρο πλαίσιο γύρω γύρω, στο οποίο μπορούμε να κάνουμε τo zoom της αρεσκείας μας για να γεμίσει το κάδρο της συσκευής μας.

Τα release των 1080p είναι ιδανικά 1920x1080 (ratio 16:9 ή 1.78:1) για τους λόγους όμως που αναφέρθηκαν, φτάνουν να γίνονται 1920 x 816 αν ακολουθηθεί το αρχικό κινηματογραφικό format.

Δεν ξέρω για εσάς, αλλά για εμένα προσωπικά, η θέαση τους σε 1:1 στην συσκευή μου είναι άκρως ευχάριστη μιας και το crop της εικόνας που γίνεται πάνω και κάτω είναι 816 - 768 = 48 / 2 = 24 γραμμές, ενώ αριστερά και δεξιά είναι στο full της διαφοράς μεταξυ 1920 και 720p.

Θέλω να πω ότι έτσι κι αλλιώς τα πράγματα είναι υποκειμενικά και είναι στην κριση του καθενός να αποφασίσει τι αξίζει λόγω των διαφορετικών κινηματογραφικών format.

Κάνει λίγο ζέστη για να υπολογίσω σε πόσων ιντσών τηλεόραση 1080p (στην οποία φυσικά θα υπήρχαν μαύρες μπάρες πάνω και κάτω) αναλογεί το κομμάτι της ταινίας που παίζω σε 1:1 στην 32άρα μου (αν μιλάγαμε φυσικά για τηλεοράσης με την ίδια πυκνότητα σε pixel) αλλά ελπίζω τέλος πάντων να καταλάβατε τον παράγοντα τον οποίο θα ήθελα να λάβουμε υπόψιν στην συζήτηση.

Last edited:
Απάντηση: Re: Απάντηση: Υπαρχει τελικα η αναλυση 1080p?

Εσυ ο ιδιος εχεις πεις μια χαλια full hd lcd οπως η hitachi αξιας 900 ευρω εχει πολυ χειροτερη εικονα απο την px80 αληθεια πως γινεται αυτο?
Αφου η μια εχει ΘΕΩΡΗΤΙΚΑ την διπλασια αναλυση απο την αλλη

Πως γινεται η κουρο να εχει την καλλιτερη ποιοτητα εικονας και ευκρινειας με διαφορα απο της αλλες full hd που εχουν την διπλασια αναλυση?

καταλαβε κατι οι τηλεορασεις δεν χρησιμοποιουν τiς αναλυσεις των μονιτορς που θελουν να μας παρουσιαζουνε

Έχει ξαναγίνει αυτή η κουβέντα, πολλές φορές, στο παρελθόν. Αν θυμάμαι καλά, οι πιο πολλοί από μας, είχαν καταλήξει στο συμπέρασμα ότι η ανάλυση δεν είναι τίποτα άλλο παρά ένας κρίκος της αλυσίδας για την τελική απόδοση μιας κινούμενης εικόνας στο πανί ή στο πάνελ. Σίγουρα είναι από τους βασικότερους κρίκους αλλά όχι καταλυτικός της απόδοσης. Αν ήταν έτσι, τότε, σύμφωνα με τη θεωρία, η διπλάσια αναλυτικότητα των 1080 γραμμών σε σχέση με τις 720 θα έπρεπε να ''βγάζει μάτια'', κάτι, που όπως αποδεικνύεται από την πράξη, δεν συμβαίνει. 'Ομως, από αυτό, να λέμε ότι δεν έχει καμμία διαφορά το 720 από το 1080, ακόμα και σε διαγωνίους των 42', είναι τελείως υπερβολικό.

Προσωπικά, έχω καλυφθεί επαρκώς από το θαυμάσιο νήμα του Geonx που βάζει τα πράγματα στη σωστή τους διάσταση όσον αφορά την ανάλυση, τις αποστάσεις κ.λ.π. Ρωτάς, πως είναι δυνατόν να δείχνει καλύτερα μια τηλεόραση χαμηλότερης ανάλυσης από μία υψηλότερης. Θα μπορούσα να βρω χίλιους λόγους που συμβαίνει αυτό. Ένας από τους σημαντικότερους (για να μην μπω στη διαδικασία να σε ρωτήσω, τι σήμα παίρνει, από τι πηγή, τι ανάλυση, τι bitrate, κ.λ.π.) είναι ότι έχει καλύτερο επεξεργαστή εικόνας. Δεν είναι τυχαίο που ένα τσιπάκι επεξεργασίας της εικόνας μπορεί να κοστίζει από 10 ευρώ μέχρι μερικές χιλιάδες ευρώ. Εκτός αν πιστεύεις ότι το Faroudja των 20-30 δολλαρίων που φοράει το Oppo (εκπληκτικό μηχανάκι, είμαι πολύ ευχαριστημένος) κάνει την ίδια δουλειά με το Reon.....ή ότι ο Lumagen είναι για τα ''κορόϊδα'' που θέλουν να πετάξουν τα λεφτά τους.

Από ένα σημείο και πέρα οι διαφορές ελαχιστοποιούνται και γίνονται δυσδιάκριτες καθώς κάποια δεδομένα δεν αλλάζουν. Θα σου φέρω ένα παράδειγμα. Ένας δρομέας 100 μέτρων μπορεί πανεύκολα το 10.20, 10.30 να το κάνει 10.00. Για ρώτα τον τι γίνεται με το 9.80. Στην θεωρία είναι μόνο 2 δέκατα, στην πράξη, όμως, είναι ένα βουνό ολόκληρο. Γι' αυτό και για το κάθε δέκατο που κατεβαίνει πληρώνεται ένα τσουβάλι χρυσάφι. Έτσι γίνεται και με την εικόνα. Τελικά το ερώτημα είναι ένα. Αξίζει ή μπορώ ή θέλω να πληρώσω το Χ,Ψ,Ζ ποσό γι' αυτή τη διαφορά στην εικόνα???? Άλλοι θέλουν και είναι ευχαριστημένοι, και άλλοι δεν θέλουν και είναι, επίσης, ευχαριστημένοι......

Η ανωτερότητα, όμως, του τελικού αποτελέσματος αναγνωρίζεται και από τους μεν και από τους δε.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Υπαρχει τελικα η αναλυση 1080p?

Φοβερη αναλυση απο τον συνονόματο.

Μην εχετε ομως ελπιδες. Σε λιγο παλι τα ιδια θα διαβαζουμε , οτι το 1080p ειναι απατη , οτι οι LCD επρεπε να εχουν 1300 ευρω το μεγιστο (μαλλον θα βαλει πλαφον το Υπουργειο Αναπτυξης ..lol) κτλ.

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Υπαρχει τελικα η αναλυση 1080p?

Σωστός ο Γιάννης Χ. Είπαμε μπορεί η ανάλυση να μην είναι το παν, αλλά το να λέμε πως δεν υπάρχει 1080p είναι ισοπέδωση. Σε λίγο θα ακούσουμε ότι τα 1080p είναι μικρότερη ανάλυση από τα 720p :D

Εκτός αν πιστεύεις ότι το Faroudja των 20-30 δολλαρίων που φοράει το Oppo (εκπληκτικό μηχανάκι, είμαι πολύ ευχαριστημένος) κάνει την ίδια δουλειά με το Reon.....ή ότι ο Lumagen είναι για τα ''κορόϊδα'' που θέλουν να πετάξουν τα λεφτά τους.

Είμαι βαθύτατα ερωτευμένος με τον Realta της Silicon Optix, αλλά το μόνο player που ξέρω πως τον έχει είναι ακριβούτσικο ρε γμτ :D