Υπαρξιακά ζητήματα Εξοπλισμού

και σε μενα δεν μου αρεσε το σκοπευτρο της OM-D. Αν εχεις συνηθίσει οπτικό δύσκολα αποδέχεσαι τα ηλεκτρονικά που μοιάζουν με παρακολούθηση ταινίας..

Ηλία για δες κι εδώ, από Κονγκ...

Πήρα έναν φακούλη από αυτόν, χωρίς προβλήματα.
Με 850 ευρώ το σώμα, πόσο τους βρίσκεις τους φακούς;
Έχει καλή τιμή και την μικρότερη, Χ-Ε1.

Ηλια με το evf δεν εχω κανενα θεμα. Βεβαια οτικο δεν ειναι σε καμια περιτωση αλλα δεν ειχα κανενα ιδιαιτερο προβλημα.
Και καλα θα κανουμε σιγα-σιγα να το συνηθιζουμε γιατι απλα ειναι το μελλον....
Η OM-D ειναι μια χαρα μηχανη αλλα για κινουμενα θεματα απλα δεν κανει.. Σε σταθερα και ακινητα η εστιαση 'σκοτωνει'..
Η ευχαριστη εκπληξη για μενα ειναι η επιδοσεις της στα iso..απλα δεν το περιμενα! Ειμαι πολυ ευχαριστημενος μαζι της αλλα για να παρεις αυτο που μπορει να σου δωσει θες καλους φακους.
Περισσοτερα αργοτερα γιατι εχω θεμα με το pc

Re: Απάντηση: Υπαρξιακά ζητήματα Εξοπλισμού

Ηλία για δες κι εδώ, από Κονγκ...

Πήρα έναν φακούλη από αυτόν, χωρίς προβλήματα.
Με 850 ευρώ το σώμα, πόσο τους βρίσκεις τους φακούς;
Έχει καλή τιμή και την μικρότερη, Χ-Ε1.

Μεχρι εκει εφτασε η χαρη σου βρε...

Αυτος ο πωλητης περιεργος μου φαινεται, εχει πολυ καλες τιμες σε ολα, αλλα βλεπω και μια 7D με τον 50/1,8 στις 2000 λιρες, οταν σκετο το σωμα το δινει 658... δεν μου αρεσουν αυτα (συν τον εναν που λεει οτι παρελαβε ενα αδειο κουτι και εχασε 1000 λιρες)...

Παντως, αν αυτη η τιμη ισχυει και αλλου, παυει να με τραβαει ως προσφορα αυτη που βρηκα εδω (1699, βλεπω μειωση σαν τη νικον V1)... σκετους τους φακους τους εχουν εδω κοντα στα 600 ευρω συν του οτι δεν υπαρχει περιπτωση να μην περασει δεμα απο το τελωνειο ακομα και αν ερθει ταχυδρομικα και ειναι πανω απο 150 ευρω.

Παλι οπως πριν λιγους μηνες θα την πατησω, το βλεπω...:rifle:

Πηγα για OMD και εφυγα με 35/1,4.
Αν παω τωρα για Χ-Pro στα 1699 θα φυγω με 6D και αν παω για ΟΜD στα 1300 θα φυγω με 135/2 :flipout::flipout:

αλλα για να παρεις αυτο που μπορει να σου δωσει θες καλους φακους.

Ναι, σιγα μη της φοραμε και λαικα... εγω τη θελω με 2 φακους ολους και ολους και αυτους σταθερους και μικρους...

Θα περιμενω περισσοτερα σχολια μολις βρεις χρονο... αυτο με τα κινουμενα θεματα που λες δεν μου αρεσει... αλλα εσυ εισαι και περιεργος...:grinning-smiley-043:grinning-smiley-043 τα πουλια παντως μια χαρα τα εβγαλες παραπανω και δεν τα λες και ακινητο θεμα...

Τι να σε πω, πήρα από αυτόν τον καινούργιο 40ρη σε αχτύπητη τιμή και έφτασε μια χαρά, με τα κανονικά ταχυδρομεία. Μην το παίρνεις όρκο πως όλα περνούν.... οι φακοί εάν δεν είναι ιδιαίτερα ογκώδεις, μπορεί και όχι. Ο 40ρης ήρθε σε ένα κουτί γύρω στο 9x9x9 για να καταλάβεις.

....πάρε μια 6D με τον 40ρη και τον 70-200 και είσαι ο αρχηγός.

Τι να σε πω, πήρα από αυτόν τον καινούργιο 40ρη σε αχτύπητη τιμή και έφτασε μια χαρά, με τα κανονικά ταχυδρομεία. Μην το παίρνεις όρκο πως όλα περνούν.... οι φακοί εάν δεν είναι ιδιαίτερα ογκώδεις, μπορεί και όχι. Ο 40ρης ήρθε σε ένα κουτί γύρω στο 9x9x9 για να καταλάβεις.

Μη με βαζεις ιδεες σε λεω... :grandpa:

Τον 70-200 τον εχω, τον 40ρη τι να τον κανω, να παει απατος ο 35ρης μετα?

Τον 40ρη τον πηρες στις 100 λιρες που διαφημιζει? Και εδω τον εχουν καπου στα 160 ευρω παντως... αξιζει λες για να εισαι ελαφρυς και μονο?

Πες καμμια γνωμη βρε σιγανοπαπαδια... 5DII οσο τη βρισκω με 1500 ή 6D με 1800?

Πες καμμια γνωμη βρε σιγανοπαπαδια... 5DII οσο τη βρισκω με 1500 ή 6D με 1800?

αυτή που έχει καλύτερο af. Δηλαδή την 6d που ο κεντρικός αισθητήρας δείχνει να είναι πολύ καλός.

Βλασση, με δεδομενο οτι μπορω να γλιτωσω το ΦΠΑ, ας πουμε οτι εχω (αλλα δεν πολυθελω) να διαθεσω 2.500Ε... :bigcry:

Και εγω ετσι το βλεπω (μετα απο πολυ καιρο βεβαια)... βοηθανε και οι κριτικες για τα iso, το μικρο(τερο) μεγεθος, η τιμη που κατεβηκε καααααπως, ο γρηγορος χειρισμος που λενε οτι εχει και φυσικα το.......... GPS και το WIFI (:flipout:)

χμ...

Nτινο, το σκεφτηκα και εγω για νικον, αλλα δεν το αποφασιζω... φακους εχω τους 35/1,4 - 28/1,8 και 70-200/4is

χμ...

Nτινο, το σκεφτηκα και εγω για νικον, αλλα δεν το αποφασιζω... φακους εχω τους 35/1,4 - 28/1,8 και 70-200/4is

Δεν υπενοησα (αμεσα) να πας για νικον...

Αλλα στην περιπτωση που σκεφτεσαι μκ3, με οσα θα μπορουσες να μαζεψεις απο τα υπαρχοντα σου, + τα χρηματα για μια 6d, θα εφτιαχνες πολυ βαρβατο πακετο (based on D600), σε χρηματα (καθ' υπερβολη) οσο μια μκ3 και με μια εξτρα μπαταρια...

Αχωνευτη μου ηταν η νικον...

Βλασση, με δεδομενο οτι μπορω να γλιτωσω το ΦΠΑ, ας πουμε οτι εχω (αλλα δεν πολυθελω) να διαθεσω 2.500Ε... :bigcry:

πάρε την 6d. Για μένα το gps και το wifi έχουν λόγο ύπαρξης. Το πρώτο για να λοκάρει ακριβώς πού έχω φωτογραφίσει (έχω εξωτερικό gps της fottix) και το wifi στις ζόρικες λήψεις θα έστελνε γρήογρα τις φωτο από τη μηχανή κάπου αλλού. Άρα όταν θα με πλησίαζε κάποιο ζόρικο παιδί και θα μου έλεγε σβήστη τώρα, θα έπαιρνε την απάντηση, μα δεν έχω τραβήξει τίποτε, έλα δες...

Χρήσιμο το wi-fi αλλα όχι για τέτοια χρήση
Αν μιλάμε για την 6D μιλάμε για raw 25MB αρα το γρήγορα είναι σχετικό και θα είναι αρκετά δευτερόλεπτα εως λεπτά (με μια γραμμή 1mbps upload μιλάμε για 0.12ΜΒ/sec).