Υπαρξιακά ζητήματα Εξοπλισμού

Το ιδιο λεμε Βλαση, οτι ειναι οντως εξαιρετικες στη χρηση, οπως ομως και η 40D... αυτο εννοω οτι δεν θα δω διαφορα στη χρηση... και η 40ρα αναβει γρηγορα, εστιαζει γρηγορα, εχει ολα τα απαιτουμενα hard buttons κτλ κτλ.

not anymore Ilias... Η διαφορά πλέον ακόμη και στην αίσθηση χρήσης είναι μεγάλη.

Σιγουρα κατι θα εχει βελτιωθει, τουλαχιστον σε ταχυτητα αποκρισης, εγγραφης κτλ.

Περιμενω σχόλια (συνολικα) απο τον Beavis αναμεσα σε 5D2 και 5D3 μολις εξοικιωθει με την καινουργια...

Ηλια, γνωριζοντας τις αναγκες και τους φακους σου καλα, νομιζω οτι στην Κανον ειχαν φωτογραφια σου, οταν εφτιαχναν την 6D.

Αν κανεις κινηση, νομιζω αυτη ειναι η σωστη και θα σου κοπουν τα υπαρξιακα για 5 χρονια.

Απάντηση: Re: Υπαρξιακά ζητήματα Εξοπλισμού

Καμενο χαρτι... :flipout: αντε... καλοριζικη... :2thumb22sup:
Γιώργο όπως βλέπεις σε πήρανε χαμπάρι...:flipout:
Και μένα η γνώμη μου είναι να πας προς την Κ5...φακούς και σύνεργα έχεις...διαφορά μεγάλη από την παρούσα κατάσταση θα δεις.
Κρίση έχουμε,υπομονή θα κάνουμε,όρεξη για φωτογραφίες θέλουμε.

Απάντηση: Re: Υπαρξιακά ζητήματα Εξοπλισμού

Ηλια, γνωριζοντας τις αναγκες και τους φακους σου καλα, νομιζω οτι στην Κανον ειχαν φωτογραφια σου, οταν εφτιαχναν την 6D.

Δλδ? Αυτόματη ανίχνευση γλουτών και πρόβλημα στα πράσινα? :flipout:

Ηλια οσο εντυπωσιαστηκα οταν απο την 7d πηγα στην 5D2 αλλο τοσο μην σου πω και παραπανω εντυπωσιαστικα τωρα που πηγα στην 5D3.Τεραστια διαφορα.ψαχνω να βρω λιγο χρονο να γραψω λεπτομερως εντυπωσεις.Εγω προσπαθω να αποφασισω τωρα αν θα πουλησω την 5D2 η θα την κρατησω...

Ασ' τον να λεει... τα συγκεκριμενα πρασινα αποτυπωθηκαν οπως ηταν πραγματικα, πλαστικο γυαλιστερο χορτο με τεχνητο φωτισμο... πως να δειξει δηλαδη...? :idea:

Οσο για τους γλουτους, θελω να τον δω να εστιαζει με τα εξωτερικα σημεια της 5DII σε... μονοχρωμες μακιγιαρισμενες (και οχι μονο) επιφανειες... :flipout: καποιοι πρεπει να κανουν και την βρωμικη δουλεια της φωτογραφικης τεχνης...:AFADF0:

...καπου εχω κατι ενδεικτικα της δυσκολιας δειγματα... θα ψαξω να τα βρω...

Αν κανεις κινηση, νομιζω αυτη ειναι η σωστη και θα σου κοπουν τα υπαρξιακα για 5 χρονια.

Προσπαθω να δω αν ειναι ετσι... αλλα, με χειροτερο/απλουστερο συστημα εστιασης απο την... SL1...??? Προβλημα...!!!

Εχοντας εναν νικον 50αρη 1,8 & τον ταμρον 24-70 κανω καποιες περιεργες σκεψεις, του τυπου να προσθεσω εναν φακο ακομα.

2 ειναι οι υποψηφιοι, ασχετοι μεταξυ τους.... ο σιγμα ο 35αρης και ο νικον ο 70-200φ4 ο αλλος...

Φοβουμαι πως αν παω προς σιγμα μερια οτι θα παροπλίσω τον 24-70.... Γενικως, βαριεμαι να αλλαζω φακους

Μηπως να μην παρω τιποτε ? :p

You can't go wrong με κανέναν από τους φακούς. Βέβαια ο 70-200 σου δίνει χιλιοστά που αυτή τη στιγμή δεν έχεις, είναι και μαμώ τους φακούς.. νομίζω πιο λογική επιλογή.

Συμφωνω Τασο, αλλα δεν ξερω αν μου "χρειαζεται" περισσσοτερο απο οτι ενας 35αρης...
Στην παρουσα φαση τουλαχιστον.

Και μην με ρωτησεις αν μου χρειαζεται περισσσοτερο ο 35αρης, το ιδιο θα απαντησω (οτι δεν ξερω δλδ) :D

Δεν θα πω πολλα.
70-200/4.

Δεν ειναι ασπρος αφου πηγες κι εμπλεξες με τους αλλους, αλλα αποκλειεται να μην τον ερωτευτεις.

Γενικως, βαριεμαι να αλλαζω φακους

Aν βαριεσαι να τους αλλαζεις, θα βαριεσαι και να τους κουβαλας... θα μαζευουν σκονη και θα χανουν αξια... και θα στους παρουν μπιρ παρα σε κανενα 6μηνο οταν θα θελεις να παρεις την 7DII ή αυτην με τα 40+ mp (οπως και να τη λενε) που θα βγει τον Σεπτεμβρη και θα θελεις λεφτα για τους ασπρους και τα κοκκινα δαχτυλιδια... :flipout::flipout:

Περαν της πλακας, ο 35ρης θα σε περιορισει στη χρηση... ο 70-200 θα ειναι πιο χρησιμος, αν τραβας απο αποσταση ξενους/ες και οχι μονο οικογενειακες στιγμες... και στις δυο περιπτωσεις τα χρηματα πολλα και δεν ξερω αν πρεπει να τα διαθεσεις, απο την αποψη οτι δεν εισαι σιγουρος για το αν θα κανεις χρηση, αυτο που θα πληρωσεις...

Μια και βρίσκεσαι σε LBA mood
Φλας πήρες?
Μακρο φακό?

Μαζί με τον 70-200 βάλτα στο προγραμμα

Ευχαριστω απαντες.

Βασιλη αν τον παρω πιθανοτατα να τον ερωτευτω οπως λες, υπαρχει και το ενδεχομενο ομως που λεει ο Ηλιας παρακατω, να σκονιζεται...

Ηλια δικαιο εχεις στον περιορισμο με τον 35αρη, κουτσα -στραβα το εχω το ευρος αυτο με τον 24-70...

ΝτινΝτον, φλασακι πηρα (sb-700), σαν καινουργιο στα 170 ευρω

Βασιλη αν τον παρω πιθανοτατα να τον ερωτευτω οπως λες, υπαρχει και το ενδεχομενο ομως που λεει ο Ηλιας παρακατω, να σκονιζεται...

Ηλια δικαιο εχεις στον περιορισμο με τον 35αρη, κουτσα -στραβα το εχω το ευρος αυτο με τον 24-70...

Παντως, για να λεμε και του στραβου το δικιο, αν και οποτε τον χρησιμοποιω τον 70-200 εχω καλυτερα οπτικα αποτελεσματα (ισως γιατι τον χρησιμοποιω κυριως σε καλο φως) εχω να τον φορεσω στη μηχανη απο τοτε που πηρα τον..... 35ρη....:firstprize: (σε κροπ βεβαια, αν και οχι μονο λογω εστιακης αποστασης, εχεις αλλη προσεγγιση με εναν σταθερο στην ολη διαδικασια, το διαβαζα, αλλα δεν το πιστευα)....

Ευχαριστω απαντες.

ΝτινΝτον, φλασακι πηρα (sb-700), σαν καινουργιο στα 170 ευρω

Θα τολμήσω να πω μια άποψη, αλλά δεν θέλω να πάρω κόσμο στο λαιμό μου. Ο τηλεφακός κατά τη γνώμη μου είναι για απομόνωση θέματος από το περιβάλλοντα χώρο και για να τραβήξεις κάτι από μακριά. Επίσης κατά τη γνώμη μου πρέπει να είναι ζουμ. Τώρα όταν βλέπω ένα άτομο, που έχει τραβήξει περισσότερες από 50.000 φωτογραφίες με τηλεφακό και είχε τον nikkor 70-200 2.8 II και επίσης έχει τον 300 2.8 να δίνει τον 2.8 και να μου λέει ότι είναι πλήρως καλυμμένος με τον 70-200 4.0, αποστομώνομαι. Δεν έχω να πω κάτι. Ειλικρινά.

Και φυσικά ο ζουμ 4.0 ή 2.8 είναι η απολύτως καλύτερη λύση για να φωτογραφίζεις μωρά ή μικρά παιδιά στο φυσικό τους χώρο χωρίς να τα ενοχλείς. Σου δίνει τη δυνατότητα να έχεις απόσταση 6-10 μέχτρα από αυτά, άρα δεν τα καταπιέζεις...

Πάμε στο άλλο τώρα. Μπορεί ο 24-70 να είναι ο βασικός ζουμ δουλειάς, αλλά κακά τα ψέμματα, οι εστιακές αποστάσεις 35 και 50 είναι οι πιο συχνές στους μη ζουμ. Για να δεις ζν σου χρειάζεται ένας τέτοιος φακός, πολύ απλ´αθα βγεις βόλτα, χωρίς το 24-70. Μόνο με τον 50άρη. Αν σου αρέσει έχει καλώς. Αν σου αρέσει και σου πέφτει στενός (στριμώχνεσαι) τότε θέλεις τον 35. Κατά πάσα πιθανότητα, δηλαδή αν είσαι περφεξιονόστας, το οπτικό αποτέλεσμα αυτών των φακών θα σου φανεί σαφώς καλύτερο του ζουμ.

Φυσικά και οι δυο, λόγω του 1,4-1,8 θα σου δώσουν άλλες δυνατότητες δουλειάς εκεί που δεν σου φθάνει η ταχύτητα και το vr είναι άχρηστο. Π.χ. αν καλύπτεις σχολική παράσταση στο χέρι και χωρίς φλας ή ακόμη περισσότερο αν είσαι σε γήπεδο βόλλει ή κολυμβητήριο, που επίσης απαγορεύεται, εκεί το vr θα σου δώσει υπέροχα θολούς αθλητές και σταθερό φόντο. Με τους σταθερούς θα έχεις πιάσει την κίνηση. Μόνο εσύ.... Μόνο εσύ. Όταν οι άλλοι θα παλεύουν στα 1600 με ταχύτητες 1/2, εσύ θα είσαι στο 4000 και θα έχεις 1/125.

Αν δεν σε ενδιαφέρουν αυτά, άσε τους σταθερούς στην άκρη.

Με τους νέους αισθητήρες, το /4 είναι υπέρ αρκετό.
Μια και αναφέρεις το βολλευ, είχα βγάλει παλιότερα αγώνα με την 40D και τον 70-200/4. Ηταν οριακος συνδυασμός, αλλα πήρα φωτογραφίες.
Τώρα με αισθητήρες επιπέδου D600, απλα δεν υπάρχει περιορισμός.

Αν ο Νικον είναι αντίστοιχος του Κανον, μπορω να αρχίσω να παίρνω ποσοστά και απο τη Νικον...