Ευχαριστω απαντες.
Βασιλη αν τον παρω πιθανοτατα να τον ερωτευτω οπως λες, υπαρχει και το ενδεχομενο ομως που λεει ο Ηλιας παρακατω, να σκονιζεται...
Ηλια δικαιο εχεις στον περιορισμο με τον 35αρη, κουτσα -στραβα το εχω το ευρος αυτο με τον 24-70...
ΝτινΝτον, φλασακι πηρα (sb-700), σαν καινουργιο στα 170 ευρω
Θα τολμήσω να πω μια άποψη, αλλά δεν θέλω να πάρω κόσμο στο λαιμό μου. Ο τηλεφακός κατά τη γνώμη μου είναι για απομόνωση θέματος από το περιβάλλοντα χώρο και για να τραβήξεις κάτι από μακριά. Επίσης κατά τη γνώμη μου πρέπει να είναι ζουμ. Τώρα όταν βλέπω ένα άτομο, που έχει τραβήξει περισσότερες από 50.000 φωτογραφίες με τηλεφακό και είχε τον nikkor 70-200 2.8 II και επίσης έχει τον 300 2.8 να δίνει τον 2.8 και να μου λέει ότι είναι πλήρως καλυμμένος με τον 70-200 4.0, αποστομώνομαι. Δεν έχω να πω κάτι. Ειλικρινά.
Και φυσικά ο ζουμ 4.0 ή 2.8 είναι η απολύτως καλύτερη λύση για να φωτογραφίζεις μωρά ή μικρά παιδιά στο φυσικό τους χώρο χωρίς να τα ενοχλείς. Σου δίνει τη δυνατότητα να έχεις απόσταση 6-10 μέχτρα από αυτά, άρα δεν τα καταπιέζεις...
Πάμε στο άλλο τώρα. Μπορεί ο 24-70 να είναι ο βασικός ζουμ δουλειάς, αλλά κακά τα ψέμματα, οι εστιακές αποστάσεις 35 και 50 είναι οι πιο συχνές στους μη ζουμ. Για να δεις ζν σου χρειάζεται ένας τέτοιος φακός, πολύ απλ´αθα βγεις βόλτα, χωρίς το 24-70. Μόνο με τον 50άρη. Αν σου αρέσει έχει καλώς. Αν σου αρέσει και σου πέφτει στενός (στριμώχνεσαι) τότε θέλεις τον 35. Κατά πάσα πιθανότητα, δηλαδή αν είσαι περφεξιονόστας, το οπτικό αποτέλεσμα αυτών των φακών θα σου φανεί σαφώς καλύτερο του ζουμ.
Φυσικά και οι δυο, λόγω του 1,4-1,8 θα σου δώσουν άλλες δυνατότητες δουλειάς εκεί που δεν σου φθάνει η ταχύτητα και το vr είναι άχρηστο. Π.χ. αν καλύπτεις σχολική παράσταση στο χέρι και χωρίς φλας ή ακόμη περισσότερο αν είσαι σε γήπεδο βόλλει ή κολυμβητήριο, που επίσης απαγορεύεται, εκεί το vr θα σου δώσει υπέροχα θολούς αθλητές και σταθερό φόντο. Με τους σταθερούς θα έχεις πιάσει την κίνηση. Μόνο εσύ.... Μόνο εσύ. Όταν οι άλλοι θα παλεύουν στα 1600 με ταχύτητες 1/2, εσύ θα είσαι στο 4000 και θα έχεις 1/125.
Αν δεν σε ενδιαφέρουν αυτά, άσε τους σταθερούς στην άκρη.