Υπαρξιακά ζητήματα Εξοπλισμού

Δυστυχώς, ναι. Επειδή δεν θα έχω που δεν θα έχω την κάμερα, είπα να δώσω και τους δύο φακούς για έλεγχο εστίασης και ρώτησα για να διευκρινίσω τι ακριβώς σημαίνει το 9/10 - αν δηλαδή θα είναι η παραλαβή της κάμερας διορθωμένης ή αν θα είναι απλά να γίνει η διάγνωση 9/10. Μου είπαν πως είναι το deadline για τους τεχνικούς να ελέγξουν τον εξοπλισμό μου. Ο χρόνος επισκευής και παραλαβής του εξοπλισμού μου πίσω, είναι άγνωστος. Κοινώς.. Δε με χάλασε.

Nikon Caprute NX 2 ή Adobe lightroom 5

Ποιο απο τα δυο να αγορασω ?

Εδιτ: Μολις διαβασα πως το capture NX2 δεν ειναι συμβατο με lion OS....

Οποτε παμε για το lightroom ?

Last edited:
Πρεπει να αγορασεις κατι δηλαδη, ε...?

Παντως, χωρις φωτοσοπ, τζαμπα καιει η λαμπα...

Εντάξει όχι και τσαμπα βασικές(και παραπάνω) διορθώσεις άνετα στο LR ασε που και σαν library είναι τέλειο έτσι και tagάρεις σωστά τις φωτο. Για τα λεφτά του είναι άψογο (αν και δεν έχω κάνει αναβάθμιση είμαι ακόμα στο 4)

Σήμερα είχα ενημέρωση πως έχει εγκριθεί ποσό 0 ευρώ, για επισκευή των προϊόντων που τους προσκόμισα.

Με λίγα λόγια, 15+ μέρες για να εγκριθεί η εγγύηση για έναν έλεγχο εστίασης σε δύο φακούς και την κάμερα.

Εάν μέχρι το τέλος της εβδομάδας δεν έχουν ολοκκληρώσει την επισκευή (αφού έχουν ήδη πάρει το ok), θα φύγει mail στη μαμά Nikon..

Καιρός να γράψω στο νήμα, μετά την πώληση της 60D με τον 15-85, πάμε σε mirrorless, οπότε η ερώτηση είναι:

Nex6 + Zeiss 16-70 ή Χ-Ε2 + 18+55

Στην πρώτη περίπτωση θα προστεθεί και ο 35 1.8 τα Χριστούγεννα, στην δεύτερη "κάποια" στιγμή ο 35 1.4.....
Η τιμή των δύο κιτ είναι πάνω κάτω ίδια...

Last edited:
στη πρωτη περιπτωση κερδιζεις λιγο σε ευρυγωνιο και τηλεφακο .
Στη δευτερη εχεις ενα σωμα πιο καινουργιο , και καλυτερο jpg.

Μιας και η Fuji βελτιωθηκε (ποσο ?) σε βιντεο και focus , δυσκολη αποφαση....

Καιρός να γράψω στο νήμα, μετά την πώληση της 60D με τον 15-85, πάμε σε mirrorless, οπότε η ερώτηση είναι:

Nex6 + Zeiss 16-70 ή Χ-Ε2 + 18+55

Στην πρώτη περίπτωση θα προστεθεί και ο 35 1.8 τα Χριστούγεννα, στην δεύτερη "κάποια" στιγμή ο 35 1.4.....

Η τιμή των δύο κιτ είναι πάνω κάτω ίδια...

πρόσεξε.... ο 16-70 της Zeiss δεν μας έδειξε ακόμη ότι είναι καλύτερος ούτε από τους σταθερούς της sigma ούτε ακόμη και από τον κιτ 18-55 σε όλες τις συνθήκες. Όσες μετρήσεις έγιναν λένε ότι μάλλον άδικα θα πάνε τα 1000 ευρώ. ίσως ο sony 18-105 είναι καλύτερος και ως οπτική απόδοση.

Βλάση είδα αρκετά reviews και οι γνώμες είναι αντικρουόμενες (κάποια review με δύο αστέρια και αρκετά περισσότερα με 5, σε ξένα καταστήματα) θα μπορέσω να λύσω την απορία μου (και την δική σας, αν κάποιος ενδιαφέρεται), μόλις φορτίσει η Nex 6 που μόλις αγόρασα :operator::operator::operator:.
Ο 16-70 (24-105) είναι ο απόλυτος all around για τις ανάγκες μου, και μαζί με τον 35άρι, (που σκέφτομαι να αποκτήσω στο μέλλον) έχω καλυφθεί.
Τώρα αν έπραξα σωστά η λάθος θα δείξει... πάντως χαίρομαι που πρώτη φορά έκανα μια τόσο παρορμητική αγορά...

Βρηκα επιτελους λυση στο προβλημα:
"ογκος/βαρος της Nikon D7000+Tamron 17-50 2.8 σε φωτογραφικη βολτα"

Πουλησα τον Tamron (μαζι με τον Nikon 50mm 1.8 AFD που δεν χρησιμοποιουσα καθολου)
και με τα λεφτα πηρα
.
.
.
.
.
.
.
αυτη που βλεπετε...!

sony-nex-3n--16-50mm-valge-45210.jpg

Τωρα την παιρνω για την πρωτη της βολτα, για να δω αν εκανα καλη επιλογη...

(εννοειται πως η D7000 παραμενει η βασικη μου καμερα για πιο heavy duty καταστασεις)

Πριν απο λιγο, φορτωσα και ειδα καποια πρωτα δειγματα της nex3n με τον 16-50.
(σχεδον ολα στα 1600-3200 ISO)
Καλα ειναι, αν ερχεσαι απο compact !!!
H γεωμετρικη παραμορφωση του φακου ειναι πρωτογνωρη για μενα (ισαξια του Nikon 18-70) στο ευρυγωνιο ακρο.
Aν ερχεσαι απο DSLR τυπου D7000/D300, ειναι απλα ενα καλοφτιαγμενο παιχνιδι...
Ας ειναι.
Τουλαχιστον κανω το χαβαλε μου ευκολα και χωρις βαρος...

Ναι, είναι ενεργοποιημενη.
Στα. arw είδα την τρομερή παραμόρφωση. Τα. jpeg είναι πολύ καλύτερα.
Θα τη συνηθισω πιστεύω, και θα κατεβασω τον πήχη των προσδοκιων μου.
Άλλο DSLR κι άλλο CSC!