Υπαρξιακά ζητήματα Εξοπλισμού

Αν θυμάμαι καλά έχεις τον Σιγμα 24-70. Δεν είναι επαρκής? Στο τεστ που είχες κάνει είχε αξιοπρεπή αποτελέσματα, στο θέμα της οξύτητας.

Οχι βρε συ δεν τον εχω....μακαρι αλλα ηθελα κατι καλυτερο και εκανα pause τοτε...

Σε έναν ευρυγώνιο δε, θα πρέπει να είναι πολύ μεγάλο εργαλίο. Για το σιφτ δεν έχω μεγάλη άποψη δεν έχει τύχει να κάνω χρήση ποτέ, ούτε τραβάω πολύ αρχιτεκτονικά και τέτοια.

Μην σου πω οτι κυριως το shift θα ηθελα. Παλια εψαχνα τον κλασικο 24mm OM zuiko shift αλλα η τιμη του δεν επεσε ποτε....

Το διαβάσαμε.... δεν μάθαμε και κάτι παραπάνω από αυτά που υποψιαζόμαστε.

Τώρα για τις σκέψεις σου. Κατ´εμέ υποψήφια σώματα δυο:
1. CANON 7D (μτχ.) και
2. CANON 6D (καινούρια φυσικά).

Από φακούς θα πας σιγά σιγά για να μην πάθεις κάποια νίλα. Βέβαια στην canon πουλάς εύκολα ό,τι έχεις αγοράσει και δεν σου άρεσε.

Πρώτο βασικό ερώτημα. Δουλεύεις μόνο με ζουμ, ή σου κάνουν και οι σταθερής εστίασης;

αν όχι τότε πρόταση ... για υπερευρυγώνια θέματα υπάρχει λύση για σταθερό 14άρη SAMYANG 14 2.8 στα 300 ευρώ. για ζουμ δυο λύσεις η φθηνή TOKINA 17-35 4.0 και η ακριβή TOKINA 16-28 2.8. Υπάρχει βέβαια και η λύση του canon 17-40 4.0 αλλά θα πρέπει να ξεχάσεις τα ανοιχτά διαφράγματα στο 17-20 γιατίήταν απογοητευτικός.

Για το μεσαίο ζουμ. Η πιο φθηνή λύση είναι ο SIGMA 24-60 2.8. Τον οποίο βρίσκεις μόνο σε μτχ. και πάντα σε καλή τιμή. Τουλάχιστον εγώ βρήκα έναν για ΝΙΚΟΝ στα 181 ευρώ πρόσφατα αλλά τον ξέχασα και δεν τον αγόρασα. Από εκεί και πέρα ανεβαίνεις.

Για τον τηλεφακό ζουμ. Λύσεις δυο. Η ακριβή 70-200 4.0 is. Από 800-1000 μτχ. Η φθηνή 70-200 4.0 . Μτχ.παίζει στα 400 ευρώ. Μια χαρά παίζει.

Με το σετάκι SAMYANG 14 2.8 /SIGMA 24-60 2.8/CANON 70-200 4.0 μπορείς να βρεθείς με 3 πολύ καλούς φακούς (όχι κορυφαίους) με περίπου 850 ευρώ.

3) Εναν ευρυγωνιο tilt&shift της προκοπης οπως ο 17αρης της canon. Ειχα καποτε τον 24αρη Ι αλλα ηταν σκουπιδι....και τον εστειλα δικαια.....

τί μαθαίνω Ναθ;;; Δεν έχεις κάνει κράτηση για τον SAMYANG 24 TS? Πώς κι έτσι;;; Ο photozone έχει καμιά 15 αριά στο περίμενε...

Βλαση εκτος απο το οτι τωρα δεν υπαρχει σαλιο, γουρουνι στο σακι και μαλιστα TS φακο δεν ξαναγοραζω μετα το παθημα με τον 24αρη TS της Canon.

Δοκιμη και μετα...περισυλλογη...

τί μαθαίνω Ναθ;;; Δεν έχεις κάνει κράτηση για τον SAMYANG 24 TS? Πώς κι έτσι;;; Ο photozone έχει καμιά 15 αριά στο περίμενε...

Πότε αναμένεται αυτός;;

Καινούργιες φαγούρες τώρα με τη ff, πάνω που είχαμε ηρεμήσει...
"Κόντυνε" κι αυτός ο 70-200 ρε γμτ...

Το διαβάσαμε.... δεν μάθαμε και κάτι παραπάνω από αυτά που υποψιαζόμαστε.

Τώρα για τις σκέψεις σου. Κατ´εμέ υποψήφια σώματα δυο:
1. CANON 7D (μτχ.) και
2. CANON 6D (καινούρια φυσικά).

Από φακούς θα πας σιγά σιγά για να μην πάθεις κάποια νίλα. Βέβαια στην canon πουλάς εύκολα ό,τι έχεις αγοράσει και δεν σου άρεσε.

Πρώτο βασικό ερώτημα. Δουλεύεις μόνο με ζουμ, ή σου κάνουν και οι σταθερής εστίασης;

αν όχι τότε πρόταση ... για υπερευρυγώνια θέματα υπάρχει λύση για σταθερό 14άρη SAMYANG 14 2.8 στα 300 ευρώ. για ζουμ δυο λύσεις η φθηνή TOKINA 17-35 4.0 και η ακριβή TOKINA 16-28 2.8. Υπάρχει βέβαια και η λύση του canon 17-40 4.0 αλλά θα πρέπει να ξεχάσεις τα ανοιχτά διαφράγματα στο 17-20 γιατίήταν απογοητευτικός.

Για το μεσαίο ζουμ. Η πιο φθηνή λύση είναι ο SIGMA 24-60 2.8. Τον οποίο βρίσκεις μόνο σε μτχ. και πάντα σε καλή τιμή. Τουλάχιστον εγώ βρήκα έναν για ΝΙΚΟΝ στα 181 ευρώ πρόσφατα αλλά τον ξέχασα και δεν τον αγόρασα. Από εκεί και πέρα ανεβαίνεις.

Για τον τηλεφακό ζουμ. Λύσεις δυο. Η ακριβή 70-200 4.0 is. Από 800-1000 μτχ. Η φθηνή 70-200 4.0 . Μτχ.παίζει στα 400 ευρώ. Μια χαρά παίζει.

Με το σετάκι SAMYANG 14 2.8 /SIGMA 24-60 2.8/CANON 70-200 4.0 μπορείς να βρεθείς με 3 πολύ καλούς φακούς (όχι κορυφαίους) με περίπου 850 ευρώ.

Ευχαριστω Βλαση για τον κοπο σου να μου απαντησεις. :grinning-smiley-043

Δεν εχω σε αυτη την φαση ομως αποριες για το προς τα που και πως θα κινηθω.

Τα υπαρξιακα μου περι εξοπλισμου κατεθεσα στην παρεα -bye-

=================

Ολοι με nikon θα καταληξουμε καποια στιγμη :worshippy:

Εγώ έχω άλλο...

To be (D7000), or not to be????

Είναι η καταλληλότερη περίοδος για "to be", και μένει ένα σπρωξιματάκι (περιμένω ένα οκ) να μου τη φέρει ο Αϊ Βασίλης...
Σπρώχτε και σεις ντε το φιλαράκι σας (είναι καλή, είναι υπέροχη, κάνει καφέ.... Ξέρετε εσείς...)!!!:Banane0:

Εγώ έχω άλλο...

To be (D7000), or not to be????

Είναι η καταλληλότερη περίοδος για "to be", και μένει ένα σπρωξιματάκι (περιμένω ένα οκ) να μου τη φέρει ο Αϊ Βασίλης...
Σπρώχτε και σεις ντε το φιλαράκι σας (είναι καλή, είναι υπέροχη, κάνει καφέ.... Ξέρετε εσείς...)!!!:Banane0:

ξέρεις πόσα εξαιρετικά πορτρέτα μπορείς να τραβήξεις τη γυναίκα σου με φακό 1.4 στο μισοσκόταδο....

μην το λες αυτο, δεν θα ειναι μονο το is ,θα ειναι και τα κρυσταλλα
o 50αρης πχ ειναι απο το 93 καιρος ηταν για αλλαγη

εγω θελω καμια 5δ2 με κανα 50/1.4:))
Και περιμενω τωρα τα δυο απο τα τρια μου φλας απο το service:)

45.000 δολλαρια το σωμα .

Ποσες θες να στις τυλιξω ?

αστα να πανε...χαχαχ!!!

θα πουλησω το ρολοι για να παρω κομπολοι...!
βολευομαι οπως ειμαι για την ωρα...

(μπορω να κανω κι αλλιως μηπως??,...)

Μαμώ.. έχω και τον projector τώρα, αλλά κάποια στιγμή θα το κάνω το έξοδο.. (αναφέρομαι στον f4 φυσικά, μετά τη D700 προσωπικά τουλάχιστον δε μπορώ να πάω σε D600..).

uploadfromtaptalk1355505474831.jpg

Τάσο....
Είμαστε μια καλή παρέα εδώ μέσα...

Να σου στείλω έναν benq 703d να ... ξεμπουκωσεις για μερικούς μήνες προκειμενου να μην αποσπασαι απο τον "προορισμό";