Υπαρξιακά ζητήματα Εξοπλισμού

H OMD, εκτός από το ενσωματωμένο ηλεκτρονικό σκόπευτρο, δέχεται και οπτικό (Vf-1), αλλά νομίζω μόνο με τον 17/2.8

Υπαρξιακή χρήση νο2.
Μήπως αντί να πάω στην D600, να περιμένω για την 6D μόλις πέσει λίγο η τιμή? Απο την μία είναι λίγο ακριβότερη, αλλά απο την άλλη μπορεί να πάρει (έστω και με αντάπτορα) τους φακούς που ήδη έχω, ρίχνοντας το κόστος εκεί. Έχω δλδ με την μία 50αρη, (Pentax M 1.7), 20mm (Mir 20M), 135mm, (Sonnar), φακούς με αξιοπρεπή απόδοση που η Νικον αχρηστεύει... Αν βάλεις το κόστος αγοράς ενός 50αρη και ενός 20αρη βγαίνει η διαφορά.
Χάνω βέβαια το weather/dust seal. Πόσο πιό fragile να είναι δλδ η 6D σε σχέση με την d600 σε νορμάλ συνθήκες? Δεν θα τραβάω σε αμμοθύελλα, αλλά σε ψιλόβροχο/χιονο, υγρασία με παγωνιά, παραλία θα πρέπει να είναι σε θέση να αντέχει.
Τις διαφορές στους αισθητήρες (υπέρ τις Νικον δλδ) δεν νομίζω οτι θα είμαι σε θέση να τις καταλάβω και τόσο...

Βέβαια, αν πάμε σε Canon, λες να μπορώ να βρώ σε κανένα μαγαζί καμία 5D MkII ακόμα, που είναι μια χαρά μηχανή και είναι και φθηνότερη και να τελειώνει το θέμα...
γμτ... χειρότερος και από τον Ηλία έχω γίνει... Δεν θα βγάλω άκρη στο τέλος...

Re: Απάντηση: Υπαρξιακά ζητήματα Εξοπλισμού

Υπαρξιακή χρήση νο2.]

Εgω παντως στη θεση σου, βλεποντας αυτο, θα καθομουν στα αυγα μου και θα ημουν υπερ ευχαριστημενος, εκτος αν ηθελα αριστο iso 1600... εκει, θα κοιτουσα για FF...

...αλλωστε η επανακτηση φωτεινων και σκοτεινων σε τετοιο βαθμο απευθυνεται σε... ασχετους με τη φωτομετρηση... :flipout::grinning-smiley-043:grinning-smiley-043

Ντίνο καλορίζικο το εργαλείο!!! :grinning-smiley-043:grinning-smiley-043:grinning-smiley-043

Εύχομαι να την ευχαριστηθείς και να την λιώσεις στην χρήση!!!!

Ευχαριστω πολυ φιλε (δεν ξερω το ονομα σου...)

Το ιδιο ευχομαι και εγω ;-)

Υπαρξιακή χρήση νο2.
Μήπως αντί να πάω στην D600, να περιμένω για την 6D μόλις πέσει λίγο η τιμή? Απο την μία είναι λίγο ακριβότερη, αλλά απο την άλλη μπορεί να πάρει (έστω και με αντάπτορα) τους φακούς που ήδη έχω, ρίχνοντας το κόστος εκεί. Έχω δλδ με την μία 50αρη, (Pentax M 1.7), 20mm (Mir 20M), 135mm, (Sonnar), φακούς με αξιοπρεπή απόδοση που η Νικον αχρηστεύει... Αν βάλεις το κόστος αγοράς ενός 50αρη και ενός 20αρη βγαίνει η διαφορά.
Χάνω βέβαια το weather/dust seal. Πόσο πιό fragile να είναι δλδ η 6D σε σχέση με την d600 σε νορμάλ συνθήκες? Δεν θα τραβάω σε αμμοθύελλα, αλλά σε ψιλόβροχο/χιονο, υγρασία με παγωνιά, παραλία θα πρέπει να είναι σε θέση να αντέχει.
Τις διαφορές στους αισθητήρες (υπέρ τις Νικον δλδ) δεν νομίζω οτι θα είμαι σε θέση να τις καταλάβω και τόσο...

Βέβαια, αν πάμε σε Canon, λες να μπορώ να βρώ σε κανένα μαγαζί καμία 5D MkII ακόμα, που είναι μια χαρά μηχανή και είναι και φθηνότερη και να τελειώνει το θέμα...
γμτ... χειρότερος και από τον Ηλία έχω γίνει... Δεν θα βγάλω άκρη στο τέλος...

Φουντωτης mode "on":

Η ΝΕΧ7 σιγουρα ειναι μια υπεροχη μηχανη. Αν νιωθεις / πιστευεις οτι ειναι πολυ "ανωτερη" απο εσενα, δεν την αλλαζεις.
Αν κατι στην ΝΕΧ σε περιοριζει (μονο εσυ ξερεις τι μπορει να ειναι αυτο), αγοραζεις κατι αλλο.

Η 6D δεν θα γινει ποτε φτηνοτερη απο την D600. Ετσι εκτιμω προσωπικως, δεν στηριζομαι ομως πουθενα....

Αν η μαρκ2 θα ηταν καλη επιλογη εναντι μιας 6d, θα πρεπει να το πουν αυτοι που εχουν ηδη μια μαρκ2, και περιμενουν πως και πως την 6D (δεν ξερω αν υπαρχει καποιος....)
Η μαρκ2 ειναι καλυτερη απο μια D600 αραγε ?

3 μερες με την D600, και λεω οτι η ελειψη κουμπιων στην πλατη της 6D, καθιστα τον χειρισμο της δευτερης (δικη μου εκτιμιση επισης) λιγοτερο απλη υποθεση. Εσυ που εχεις συνηθισει στην ΝΕΧ, μπορει να προτιμας σε αυτο το θεμα μια 6D. Απο την αλλη, εγω απο την nex5, στην D600 λεω το αντιθετο :p

Last edited:
Οι φακοί είναι πράγματι το μεγάλο θέμα ειδικά αν δεν είναι μόνο νορμαλ ζουμ
Στην υπάρχουσα οικονομική κατάσταση μου φαίνεται θα περιμένω να βγάλει η Πενταξ FF τον συγκεκριμένο αισθητήρα :flipout:.

Πάντως ειδικά ο ελεγχος του πεδίου και το οι δυνατότητες σε iso είναι εντυπωσιακές ειδικά βλέπωντας τις διαφορές σε φωτογράφους που μόλις άλλαξαν (Νάσο για σένα λέω) μια και είμαι αρκετά νέος στο φόρουμ και δεν εχω παρακολουθήσει την μετάβαση των περισσοτέρων από crop σε ff

Εν τέλη, αποφάσισα να μην κάνω τπτ. Να περιμένω δλδ.

Όπως το βλέπω αργά η γρήγορα θα γυρίσω στον κόσμο των DSLR και θα την πάρω την FF, αλλά αυτή η ώρα δεν είναι τώρα. Κυρίως δεν θέλω να δώσω την ΝΕΧ που παρά τις όποιες αδυναμίες της (κυρίως ώς σύστημα και λιγότερο ώς μηχανή η 7) είναι εξαιρετική μηχανή, τις δυνατότητες της οποίας δεν έχω πλησιάσει καν στο να εκμεταλλευτώ πλήρως. Θα αναβαθμίσω το ευρύ άκρο άμεσα παίρνοντας είτε τον Sigma 19mm είτε τον Voigtländer Heliar 15mm.

Το FF και κυρίως το ολοκληρωμένο σύστημα γύρω από μια τέτοια μηχανή θα έρθει, αλλά δεν υπάρχει λόγος να βιάζομαι.

Αποχωρίστηκα την (καταπληκτική) S95 μου, οπότε καταλαβαίνετε ότι ετοιμάζομαι για άλλη "μικρή"...

Εν τέλη, αποφάσισα να μην κάνω τπτ. Να περιμένω δλδ.

Το αυτο αποφασισα και εγω... ειχαμε σημερα μια μικρη γιορτινη μαζωξη στο σπιτι και για μια φορα ακομη καταλαβα, οτι αν δεν εχεις -εστω- απλα cross type σημεια εστιασης, δεν κανεις τιποτα... οποτε... ή 7D σε τιμη κατω απο 700 ευρω με κατω απο 5.000 κλικ (ονειρα) ή αναμονη για 7DΙΙ με αριστο iso 1600 ή FF αντιστοιχη, αλλα σε τιμη κατω απο αυτη της πως την λενε...:afro:

Κοινως... καλα χριστουγεννα...

Ηλία τι να την κάνω την GF3 όταν έχω την e-pm1? Καταπληκτική - σε τσέπη παντελονιού δεν μπαίνει όμως...

Όχι οτι εν τέλει μου βγήκε πολύ φθηνότερα, αλλά μετά την απόφαση να μείνω στην ΝΕΧ έκανα σημαντικές αναβαθμίσεις.
Ακόμα τα περιμένω και μόλις έρθουν θα ανεβάσω φωτογραφίες και εντυπώσεις...
Sigma 19mm f/2.8
Radio Triggers για το φλας,
IR Remote
ND8 filter
και το αστέρι: Carl Zeiss Planar T* 45mm f/2 Contax G mount, ένας απο τους οξύτερους φακούς που έχουν παραχθεί σύμφωνα με το "ιντερνετ".

Έχει ενδιαφέρον το πόσο γρήγορα μου έφυγαν όλες οι σκέψεις για την Νίκον μόλις κατάλαβα οτι είμαι ευχαριστημένος με την ΝΕΧ... Σήμερα που έκανα μια βόλτα, παρά τον άσχημο καιρό είχα πολύ όρεξη να βγάλω φωτογραφίες. Βέβαια τις προκοπης δεν έβγαλα εν τέλη καμία αλλά δεν έχει σημασία. Αύριο, μπας και προλάβουμε και σώσουμε τα προσχήματα για τις καλύτερες του 2012... χεχε

Εχει κανεις αυτο το γοριλακι ?

Κανει δουλεια ?

gorillapod-focus-with-slr.jpg