Υπερεκτιμημένος Δίσκος/τραγούδι

Γιώργο η κατηγορία ξέρει και αντέχει. (νομίζω)
Και ούτε ισοπέδωση γίνεται που λέει ο Ντοκ (ίσως να μην κατάλαβα κάτι) ή δεν έχει νόημα η συζήτηση που λες εσύ.
Εγώ είπα, πάντως, ότι όλα αυτά τα παληκάρια δεν μου "μίλησαν" ποτέ.
Είχα σαφές πρόβλημα σίγουρα, αλλά αυτή είναι η άποψή μου.
Κάπου εκεί κοντά είναι κι ο Ντοκ κι ο Νίκος.
Δέχομαι ότι υπάρχουν κι άλλοι απέναντι, αλλά σίγουρα δε θα δανειστώ τους δίσκους τους....-bye-
Παντως αν θελεις το caravan sarai πρωτης κοπης στο δανειζω, αλλα παει υποχρεωτικα πακετο με το rock and roll swindle.

Απάντηση: Re: Υπερεκτιμημένος Δίσκος/τραγούδι

...ότι όλα αυτά τα παληκάρια δεν μου "μίλησαν" ποτέ...

Αυτό είναι το πρόβλημα μου Δημήτρη. Ο αφορισμός ενός ολόκληρου μουσικού ρεύματος επειδή κάποιος άκουσε δειγματολειπτικά 10 κομμάτια. Δυστυχώς δεν έχετε ψάξει. Και'γω δεν συμπαθώ, όπως έχω ξαναπεί το πρώτο μισό των 70ς αλλά υπάρχουν πολλά που μου αρέσουν μετά από ψάξιμο.

Για παράδειγμα οι clash στους μεταγενέστερους δίσκους έχουν απίστευτο ηχητικό και συνθετικό εύρος. Τα Television - Marquee Moon, Patti Smith - Horses, Jam - All Mod Cons θεωρούνται κλασσικά πλέον όπως το Aqualung. Πολλά punk συγκροτήματα συνέχισαν μετά σε New Wave μονοπάτια και έβγαλαν διαμάντια.

Το punk έδωσε πολλά στην μουσική όχι το ίδιο, αλλά κυρίως μέσω των post punk ρευμάτων που ακολούθησαν. Όπως οι αριστουργηματικοί post-punk/anant garde Japan.

Μην είστε απόλυτοι και αφοριστικοί με ένα είδος που ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΣΕ ΒΑΘΟΣ.

και Television έχουμε και Patti Smith έχουμε και Zounds έχουμε και Gun Club έχουμε και άλλους που μας αρέσουν περισσότερο έχουμε . Κατά 95% μιλάω για πράγματα που έχω ή είχα και ξεφορτώθηκα ( το 5% ανήκει στις εξαιρέσεις ότι κάτι μου την έσπαγε αφόρητα σε ένα δίσκο , οπότε δεν τον αγόραζα καν )

Και το τι θεωρεί ο καθένας μας κλασσικό ή τι μπορεί να ακούσει πλέον είναι θέμα προσωπικό . πχ. αγόρασα τους πρώτους Deep Purple το 1974 και τους πρωτους Gun Club to 1981. Δεν μπορώ σήμερα να ακούσω Gun Club στην ηλικία μου . Ακούω άνετα όμως Deep Purple.

Απάντηση: Re: Υπερεκτιμημένος Δίσκος/τραγούδι

Και κατα την αποψη μου o ηχος του Punk οδηγησε στο new wave-dark wave.

Παναγιώτη αυτό είναι αυτονόητο. Και όχι μόνο. Καθόρισε το ύφος όλων σχεδόν των μουσικών ρευμάτων που ακολούθησαν.

Ποτέ μου δεν αφόρισα - και ούτε πρόκειται - ένα ολόκληρο μουσικό ρεύμα εκτός από τα σκυλοπόπ. Ακόμα και στα σκυλάδικα υπάρχει - ας πούμε - ο Μαργαρίτης. και παλιότερα ο Στράτος Διονυσίου.

Re: Απάντηση: Υπερεκτιμημένος Δίσκος/τραγούδι

Και το τι θεωρεί ο καθένας μας κλασσικό ή τι μπορεί να ακούσει πλέον είναι θέμα προσωπικό . πχ. αγόρασα τους πρώτους Deep Purple το 1974 και τους πρωτους Gun Club to 1981. Δεν μπορώ σήμερα να ακούσω Gun Club στην ηλικία μου . Ακούω άνετα όμως Deep Purple.
Αριστο παραδειγμα περι διαφορετικοτητας του καθενος μας. Εγω ας πουμε δε μπορω με τιποτε να ακουσω deep purple. Ουτε Gun club. Ακουω ομως οπωσδηποτε ενα τραγουδι Rolling stones την ημερα.:firstprize:

Re: Απάντηση: Re: Υπερεκτιμημένος Δίσκος/τραγούδι

Παναγιώτη αυτό είναι αυτονόητο. Και όχι μόνο. Καθόρισε το ύφος όλων σχεδόν των μουσικών ρευμάτων που ακολούθησαν.

Ποτέ μου δεν αφόρισα - και ούτε πρόκειται - ένα ολόκληρο μουσικό ρεύμα εκτός από τα σκυλοπόπ. Ακόμα και στα σκυλάδικα υπάρχει - ας πούμε - ο Μαργαρίτης. και παλιότερα ο Στράτος Διονυσίου.

Ηταν ψευτικα
Τα φιλια που με κερνουσε
ηταν καλπικα
και οταν ειδα την αληθεια ποσο ντραπηκα
Ολα καααλπικααααααα
Σωστος

Απάντηση: Re: Απάντηση: Υπερεκτιμημένος Δίσκος/τραγούδι

Αριστο παραδειγμα περι διαφορετικοτητας του καθενος μας. Εγω ας πουμε δε μπορω με τιποτε να ακουσω deep purple. Ουτε Gun club. Ακουω ομως οπωσδηποτε ενα τραγουδι Rolling stones την ημερα.:firstprize:

μη μου πείς ότι είναι το Angie :flipout: :flipout:

Αυτα τα τραγουδια σου δινουν τη δυνατοτητα να ταυτιστεις με πονο που δεν ειναι δικος σου. Ακουγα ας πουμε το i feel i am going older και ταυτιζομουν πιτσιρικας. H ας πουμε ακους στο mark levinson to with no money in our coats και ταυτιζεσαι ρε παιδακι μου. Η το " δε τους αντεχω, ζευγαρωμενους και εγω να μην εχω και σε πιανουν οι μοναξιες σου. Και συζω 12 χρονια:flipout: :flipout: