AFam
AVClub Fanatic
- 11 September 2006
- 26,961
Α σόρυυυυυ
ΝΤΟΝΓΚΚΚΚΚΚ
ΘΕΛΩ ΝΑ ΔΩ ΑΙΜΑ....ΠΑΜΕΕΕΕ
!!!
Α σόρυυυυυ
ΝΤΟΝΓΚΚΚΚΚΚ
ΘΕΛΩ ΝΑ ΔΩ ΑΙΜΑ....ΠΑΜΕΕΕΕ
Για να μήν κρυβόμαστε Δημήτρη, όταν κύκλοφόρησε το Never mind the bollocks το '76, εγώ ήμουν 3 χρονών. Στην πορεία αντιμετώπισα με τα ίδια μέτρα και σταθμά τα 60'ς, 70'ς, και early 80'ς. Δικαιούμαι να έχω λοιπόν μία πιο "αντικειμενική" άποψη για όλα αυτά επειδή δεν μεγάλωσα με αυτά.
Επειδή όμως στην Ελλάδα όλα έρχονται με καθυστέρηση 5 ετών περίπου και εφόσον (Δημήτρη και Νίκο) τώρα είστε γύρω στα 45, θα έπρεπε να μιλάτε εσείς έτσι για όλα αυτά γιατί σας αφορούν άμεσα ως εποχή.
Όταν οδηγώ και ακούω το God save the Queen, τρέμουν τα χέρια μου, κάτι που συμβαίνει με ελάχιστα κομμάτια. Και ακριβώς αυτό μου αρέσει: ότι είναι πρόχειρο, ατάλαντο, βρώμικο και παρακμιακό. Όπως είναι και η ζωή μας πολλές φορές.
Εγώ τότε ήμουν 17 ετών και πήγαινα στα 18 . Ηδη από τετραετίας είχε ανοίξει ο μαγικός κόσμος της μουσικής . Είχα ήδη αγοράσει Led Zeppelin , Jethro Tull , Pink Floyd , Deep Purlpe , Yes , Genesis , Who Traffic , Santana ,Soft Machine , King Crimson , ELP . Με αφορμή τους τρέχοντες δίσκους όλων αυτών ( Dark Side , Quadrophenia , Houses of the Holy , Tales from topographic Oceans , A Passion play , Βundles ) είχε αρχίσει και το ψάξιμο προς τα πίσω . Πως ξεκίνησαν αυτοί όλοι ; Τι έπαιζαν παλιά ; Και σιγά σιγά άρχισαν να έρχονται τα πιό "δυσκολα ακούσματα" , τα συγκροτήματα που δεν γνωρίζαμε καν την ύπαρξη τους και μαθαίναμε σιγά - σιγά ( Magma , Van der Graaf , Gong , Egg , Caravan , East of Eden ) . Η μουσική ήταν απίστευτη , πανέμορφη , αλλοιώτικη . Κανένας δίσκος δεν έμοιαζε με κάποιον άλλο και καθένας τους ξετύλιγε ένα απίστευτο ηχητικό καλειδοσκόπιο και συγχρόνως σου άνοιγε άλλο ένα παράθυρο με συγγενείς ηχητικά δημιουργούς . Ακουγες π.χ Caravan και μετά έψαχνες και συναντούσες τους Hatfiled and the North , τον Steve hillage , τους Khan . Και μετά ήρθαν οι γερμανοί , Future days , Tangerine Dream ( Zeit ) , Amon Duul II και μας κατέλαβαν χωρίς αντίσταση.
........Αυτά εν συντομία .
Σε 50 χρόνια η era του πανκ θα διδάσκεται στις σχολές μουσικολογίας στα πανεπιστήμια για την επιρροή του στην κοινωνική κουλτούρα της δύσης.
Θα μπορούσα να το έχω γράψει εγώ το post...
Και μ' αυτή τη σειρά κιόλας....
20 Κηθ Εμερσον δεν κάνουν έναν Τσακ Μπέρρυ.
Τσακ Μπέρρυ.
20 Κηθ Εμερσον δεν κάνουν έναν Τσακ Μπέρρυ
Ήρεμα παιδιά.. Μην το παίρνετε προσωπικά :ernaehrung004:
We use essential cookies to make this site work, and optional cookies to enhance your experience.