Υπέρυθρη φωτογραφία - Infrared (IR)

Να'στε καλά παιδιά, με την καλημέρα μου (είναι με την παλιά_καινούργια για μένα_ μηχανή του Κώστα)

Αν μιλάμε για την E-PL2 (μου), μάλλον πρέπει να ανοίξουμε νήμα για φωτογραφίες τραβηγμένες με αυτήν μόνο... :flipout:

Απάντηση: Re: Υπέρυθρη φωτογραφία - Infrared (IR)

Αν μιλάμε για την E-PL2 (μου), μάλλον πρέπει να ανοίξουμε νήμα για φωτογραφίες τραβηγμένες με αυτήν μόνο... :flipout:

γνωρίζω ,γνωρίζω[όχι όμως τις φωτογραφίες της] .είχε μέσα τα χαρτιά με τον ΑΡΧΙΚΟ ιδιοκτήτη -bye-

Γιατί η πρώτη σε χαλάει? :flipout:

Πολύ καλές!

Xa xa ...την ίδια λέμε απλά τις βλέπω ανάποδα θεματολογικά δηλ. τα νέα post μου ερχονται πρώτα στη σελίδα:flipout: η μηχανή σου σαρώνει !

Να ξαναθυμηθώ το νήμα μου , μετά από καιρό βρήκα λίγο χρόνο στις διακοπές μου και ασχολήθηκα με την νέα μου υπέρυθρη μετατροπή, μια PL5 με φίλτρο IR 630nm πάνω στον αισθητήρα που αφήνει περισσότερο χρώμα να διαχειριστείς αν δεν θες να πας στο ασπρόμαυρο IR , ο φακός είναι ο LUMIX 14mm/2.5 που δείχνει να είναι σχετικά καλός σε υπέρυθρο χωρίς hot spot (όλα όμως είναι υπό διερεύνηση ακόμη).

IMG_1850.jpg

Και εγώ το ίδιο , τώρα στις διακοπές βρήκα χρόνο να ασχοληθώ λίγο και να πω την αλήθεια δεν πίστευα ότι θα μπορούσα να επεξεργαστώ υπέρυθρη στο δρόμο κυριολεκτικά, κι όμως με το νέο IPad Pro που πήρα που έχει 512gb μνήμη και φοβερή υπολογιστική ισχϋ μου δόθηκε η ευκαιρία να επεξεργαστώ αρχεϊα (jpeg κυρίως γιατί δεν έχω βρει τρόπο ακόμη να περνώ τα Raw με wifi) με το Lr Mobile και κατάφερα με καμποση προσπάθεια να αντιστρέψω τα χρώματα και να φέρω την φωτό περίπου εκεϊ που την θέλω.

θα βάλω και μια δεύτερη παραλλαγή της βάρκας

IMG_1852.jpg

Το κλασσικό <κιόσκι> στο λιμανάκι της Πέρδικας Αίγινας με μια διαφορετική οπτική.

*IMG_1859.jpg

Last edited:
μια χαρά τις βλέπω Σταύρο, με ποια μηχανή είναι και τι μετατροπή έχεις κανει (IR 720)?

αντε να ζωντανέψει λίγο το νήμα και απο κανένα άλλο μιας και εγώ τα έχω φορτώσει στον κόκορα :flipout:

Η πρωτη ειναι με τη γνωστη pl2 :laugh:
Οι υπολοιπες ειναι με μια nex6 που την ειχα και αυτη μετατρεψει στα 720nm

Την είδα την πρώτη που το έγραψες και μου άρεσε πολύ, τις άλλες δεν κατάλαβα αν ήταν με την ίδια.

Όπως έχω γράψει στις προηγούμενες σελίδες παίζει σημαντικό ρόλο και ο φακός, ο νέος LEICA 8-18 που πήρα τελευταία δειχνει να είναι αρκετά καλός στην υπέρυθρη, καλυτερος τουλάχιστον στα 14 mm από τον Πανυ 14/2.5 που είχα μόνιμα πάνω στην PL5 και γιαυτο τον έδωσα. Θέλω να την πάρω μαζί μου στο επικείμενο ταξίδι αλλά πέρνει άλλες μπαταρίες από την Πεν F και άλλες και από την ΕΜ1.2 και αυτό με προβληματίζει.

Last edited:
Με την nex6 ειχα τον 10-18 f4 ο οποίος είχε ενα ελαφρύ hotspot απο ~f5.6 και είναι πολυ οξυς , αν και ο Panasonic ειναι το ιδιο , θα τον ευχαριστηθείς με την υπερυθρη.