Σωστή η ερώτηση σου αλλά ίσως δεν εχεις ολα τα τεχνικά δεδομένα γιαυτο και το ρωτάς
δεν έχω τις φωτό πρόχειρες τώρα να σου πω με ακρίβεια αλλά έχουν τραβηχθει σε χρόνους κοντά στο δευτερόλεπτο χερατα με μηχανή την παλιά ΕΜ1 που έχει IBIS. Μάλιστα κάποιες έχουν τραβήξει σε 2-3 επαναλαμβανόμενα καρέ για να βγουν ακούνητες.
Ηταν και ο λόγος που έφτιαξα δεύτερη μηχανή υπέρυθρη μετά την full spectrum G3 που δεν είχε Ibis. Γιατί αν δεν το εχεις καταλαβει η μηχανή είναι μετατροπή σε υπέρυθρη ΙR 590nm, έχει αφαιρεθεί το ΑΑ φίλτρο της μπροστά από τον αισθητήρα και έχει φορεθεί εκεί ένα φίλτρο 590nm. Μπροστά στον φακό επίσης υπάρχει ένα υπέρυθρο φιλτρο Heliopian 780nm που κοβει 10 στοπ και βάλε.
Μακάρι να είχα ακόμη πιο νέο μοντέλο μετατρέψει ώστε να τραβώ στο χερι 2-3 δευτέρα αλλα είναι δύσκολο να <περιορίσεις> ένα πολύ ακριβό φωτογραφικό σώμα στο συγκεκριμένο σπορ. Ήδη οι 2-3 μηχανές που έχω μετατρεψει με φιλτρα, μετατροπές , σωματα κλπ. έχουν στοιχισει πολύ παραπάνω από 1000 ευρώ. Και δεν είναι πάντα το αποτέλεσμα εγγυημένο. Τώρα είμαι στο 4ο project μετατροπής.
Εχω αφήσει λοιπόν το ISO να φθανει έως 4000 στο Auto για να μπορώ να τραβήξω με τόσο σκοτεινό υπέρυθρο φίλτρο και σε εσωτερικά σκοτεινά σημεία αλλά και σε βραδυνά , ο λόγος είναι οτι ο έξτρα θόρυβος ειδικά στην ασπρόμαυρη υπέρυθρη φωτογραφία δεν ενοχλεί τοσο όσο στην κανονική φωτογραφία. Βέβαια η μηχανή δεν γεννάει μόνο Ασπρόμαυρο καρε αλλά αυτό είναι άλλη ιστορία.
Εδω έχει γίνει επεξεργασία 1-2 λεπτά μόνο στο Α/Μ jpeg όπως το έχω στήσει στην μηχανή και σερβίρισμα. Δεν είχα πολύ χρόνο να κάνω καλύτερη επεξεργασία, κάτι που το αποζητά το συγκεκριμένο είδος φωτογραφισης, αλλά δυστυχώς χρόνος δεν υπάρχει.
Και στο ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ για να φτιάξω μολυβενιο σιφωνι για μια ταράτσα που αστόχησε το πλαστικό σιφωνι της πήγα και όσο περίμενα τραβηξα μερικά καρέ.
Περισσοτερα για την συγκεκριμένη τεχνική θα βρεις στην υποκατηγορία της επεξεργασίας
που έχουμε ειδικό νήμα.