Υποβρύχια φωτογραφία

Re: Υποβρυχια φωτογραφια/βιντεο

Ωραίες Δημήτρη. Άλλος κόσμος ο υποβρύχιος!

Ευχαριστώ, θα ξαναδοκιμάσω με διαφορετικές ρυθμίσεις όταν φτιάξει η θάλασσα. Εδώ έχω iso400, jpeg only και καθόλου διόρθωση έκθεσης. Θα πάω στα 200, raw+jpeg και έκθεση -0,7 έως -1 στοπ. Για κάποιο λόγο βγήκαν αρκετά υπερφωτισμένες και τις έχω φτιασιδώσει λίγο.

eidt: για την σακούλα να πω ότι έχει την συνηθισμένη πολύ καλή κατασκευή της ewa, σφραγίζει με μεταλλικές μπάρες και ανοξείδωτες βίδες και γενικά νιώθεις μια σιγουριά ότι δεν θα μπεί σταγόνα. Στα αρνητικά, οι περιορισμένες δυνατότητες ρυθμίσεων - ότι κάνεις με τα πιεστικά χειριστήρια μόνο - και το γεγονός ότι η συγκεκριμένη http://www.ewa-marine.com/index.php?id=482&ca=&ra=&ext=&model=Sony DSC-RX100 M3&L=1 έχει σχεδιαστεί για παλαιότερα μοντέλα, οπότε ο χώρος που αφήνει για το φλας είναι αριστερά, ενώ οι mkIII - IV το έχουν στο κέντρο. Φλας γιοκ λοιπόν, κατά τα λοιπά εντάξει. Με 80 βουτάς...

Last edited:

Μπραβο και καλο καλοκαιρι!!

Βαλτες και στο flickr, μη ντρεπεσαι, γιατι ετσι χανουν...

Απίθανο το νήμα παιδιά, συγχαρητήρια για τις φωτογραφίες αλλά κυρίως σε εσάς γι' αυτό που κάνετε και μας δίνετε την ευκαιρία να θαυμάζουμε και εμείς τον υπέροχο αυτό "κόσμο".

Sent from my Huawei Mate S using Tapatalk

Ποια 10? Ζήτημα αν είναι 4, δυστυχώς δεν είναι για παραπάνω τα αυτιά μου

Απάντηση: Re: Υποβρυχια φωτογραφια/βιντεο

Ποια 10? Ζήτημα αν είναι 4, δυστυχώς δεν είναι για παραπάνω τα αυτιά μου

Γιαυτο υπάρχει και η πετονιά, βάζεις χρονοκαθυστέρηση , εστιάζεις σε MF κάπου κοντά στ 3-4 μ και τη ρίχνεις μέσα στα βαθιά για Βούτες , άμα εχεις και κινητό για έλεγχο κανεις και δοκιμή ποσο εμβέλεια έχει μέσα στο νερό ... και μετά μας λες οτι βουτήξεις με μπουκάλες :BDGBGDB55:

καλά να περνάς εκεί στα βαθιά ...

Δεν αγοραζει κανα λαχνο καλυτερα ? :flipout:

Δημητρη ρωτω γιατι εχεις εντονο κυανο χρωμα εχεις πειραξει τιποτα ? Θα πρεπε σε τοσο λιγο βαθος να εχεις περισσοτερο κορεσμο του κοκκινου.

Ναι είναι λάθος το wb, το πείραξα ανεπιτυχώς!

Απάντηση: Υποβρυχια φωτογραφια/βιντεο

Dolphin.jpg

Tursiops truncatus, στα Ελληνικά Ρινοδέλφινο.

Το κητώδες ήταν περίπου 3 μέτρα μήκος, σε θολά νερά, πιθανόν έγγυος.
Δυστυχώς η ορατότητα και οι συνθήκες της θάλασσας δεν βοηθούσαν για κάτι καλύτερο φωτογραφικά.
Παρόλα αυτά έφτιαξα μια έκδοση που μ' άρεσε μιας και τα δείχνει λίγο ως φαντάσματα, όπως πραγματικά εμφανίστηκαν.
Εντυπωσιακό το θέαμα υποβρυχώς πάντως.

Litsa.jpg

Leccia amia, στα Ελληνικά Λίτσα.

Το ψάρι ήρθε εξαιρετικά κοντά, ενδεχομένως λιγότερο απο μέτρο απ' τη μάσκα μου.
Βάρος 15-20 κιλά.
Φωτογραφικά, θα έπρεπε να την εχω καδράρει ολόκληρη (μαζι με την ουρά), όμως είναι grab απο υποβρύχια βιντεοκάμερα η οποία βρισκόταν στο κεφάλι, οπότε δεν είχα πλήρως την αίσθηση του τι εχω καδράρει.

Εισαι πολυ πολυ τυχερος που εισουν στα νερα με τα δελφινια ακομα και να μην μπορουσες να τα αποθανατισεις καλυτερα.

Αυτο με τις βιντεοκαμερες στο κεφαλι δεν το καταλαβαινω. Ειναι μια ευκολια οκ αλλα να μην βλεπεις τι καδραρεις?

Με καταδυτικο εξοπλισμο εισαι ή snorkeling ?

Απάντηση: Υποβρυχια φωτογραφια/βιντεο

Ελευθερη κατάδυση.Ψαροντούφεκο κάνω χειμώνα-καλοκαίρι.
Στην πρώτη περίπτωση, ειχα οπλο μαζι μιας κι ημουν σε καρτερι.

Στην δεύτερη λόγω της απαγορευσης του Μαίου, είχα μόνο την κάμερα μαζι.

Η κάμερα οταν κάνεις τέτοιες δραστηριότητες ή στο κεφάλι μπαίνει ή πάνω στο όπλο :)

Aφου δεν ειχες ψαροντουφεκο να την εχεις στα χερια. Η μερα με την νυχτα να το βλεπεις.