ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΗ ΑΠΟΓΡΑΦΗ ΓΙΑ ΜΙΣΘΟΔΟΣΙΑ ΔΗΜΟΣΙΟΥ

Re: Απάντηση: Re: ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΗ ΑΠΟΓΡΑΦΗ ΓΙΑ ΜΙΣΘΟΔΟΣΙΑ ΔΗΜΟΣΙΟΥΝ

Οποτε μελλοντικα που θα παιρνουν και οι δυο 1250 φανταζομαι οτι θα ειναι ολοι ευχαριστημενοι...-bye-

θα μπορούσαν να παίρνουν και οι δύο 1450 π.χ

από που προκύπτει οτι θα γίνει ντε και καλά εξίσωση όλων προς τα κάτω??

δεν το αποκλείω, αλλά σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να είναι αυτός ο λόγος για την μη εφαρμογή του ενιαίου μισθολογίου ...

όταν δε, όλοι θα αμοίβονται το ίδιο (είτε 1200 είτε 1500) οι διεκδικήσεις θα είναι πολύ πιο μαζικές και συμπαγείς, θα χάσουν κάποιοι την βολή τους βέβαια αλλά τι να κάνουμε .... ή ζωή είναι δύσκολη ....,

τώρα απεργούν οι εφοριακοί και δεν τους συμπαραστέκεται κανένας (ενδεχομένως και δικαίως από μία πλευρά), απεργούν οι καθηγητές τα ίδια, κανένας δεν φαίνεται διατεθιμένος να ρισκάρει τα ψίχουλα του για να δικαιωθεί ο διπλανός του ........

αυτό το διαίρει και βασίλευε , που φταίει σε μεγάλο βαθμό για την σχεδόν ανυπαρξία του συνδικαλισμού σήμερα, πρέπει κάποια στιγμή να τελειώσει, αλλα δυστυχώς δεν υπάρχει βούληση .......

Re: Απάντηση: ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΗ ΑΠΟΓΡΑΦΗ ΓΙΑ ΜΙΣΘΟΔΟΣΙΑ ΔΗΜΟΣΙΟΥ

Αυτό σαν πληροφορία απο μέσα που δεν επιδέχεται αμφισβήτηση : Το software που κάνει τη δουλειά αλλά και το site, τα έφτιαξαν οι ίδιοι οι υπάλληλοι της ΓΓΠΣ και όχι κάποιος "κολλητός"...

πάντως στην ανακοίνωση που έβγαλαν πριν λίγο, αναφέρουν οτι θα επαναπροσδιοριστούν οι καταληκτικές ημερομηνίες

επίσης ο αριθμός χρηστών που συνδέθηκε σήμερα ήταν 200.000 (σύμφωνα με τα λεγόμενα τους) ...

Το σύστημα πλέον δεν επιτρέπει σε ΑΦΜ εκτός του 1, να προχωρήσουν τη διαδικασία. Αυτό σημαίνει ότι από αυτούς που τελειώνουν σε 2 κόβουν μια μέρα κοκ. Τελικά όπως φαίνεται θα δώσουν παράταση για όλους.
Η φαιδρότητα και η προχειρότητα στο μεγαλείο της.

Για δες που η Ιστορία επαναλαμβάνεται και δεν το πίστευα .

27 Ιουλίου 1956, ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ: Νέος Αγών (Καρδίτσα)

attachment.php

Attachments

• apografi.JPG
    apografi.JPG
    55.7 KB · Views: 108
ούτε συσσίτιο να μοιράζανε :

"Πρόγραμμα Απογραφής 13ής Ιουλίου 2010
Προκειμένου κατά την αυριανή ημέρα να απογραφούν οι υπόχρεοι χωρίς ταλαιπωρία, η απογραφή θα διεξαχθεί κλιμακωτά ως ακολούθως:

00:00-07:00 απογράφονται όλοι οι ΑΦΜ
07:00-10:00 απογράφονται όσων ο ΑΦΜ λήγει σε 02, 12, 22, ή 32
10:00-12:00 απογράφονται όσων ο ΑΦΜ λήγει σε 42, 52
12:00-16:00 απογράφονται όσων ο ΑΦΜ λήγει σε 62, 72, 82, 92
16:00-23:59 απογράφονται όσων ο ΑΦΜ λήγει σε 1 ή 2

Ευχαριστούμε για την κατανόηση
"

* http://apografi.gov.gr/news.html

Βρε δεν πάνε στο ΔΙΑΟΛΟ που θέλουν σε 10 μέρες να απογράψουν όλο το Δημόσιο....

Πέστα!
Ότι δεν κάνανε 35 χρόνια θέλουν να γίνει σε 10 μέρες....

Οι Γάλλοι έχουν μια ωραία παροιμία "δεν ωφελεί να τρέχεις, ωφελεί να ξεκινάς στην ώρα σου"

παρακαλάω να μη με πιασει κοψιμο τη μερα που πρεπει να απογραφω. Η απογραφή μου θα είναι 12:34 με 13: 17 αυστηρα.... μαλλον δε θα προλάβω....

Ειναι για γελια!!! Δε ντρεπονται λιγακι; ποιος σκεφτηκε αυτες τις ημερομηνιες και ωρες απογραφης; και μεσα στο καλοκαιρι;

:award:

Κατέρρευσε το σύστημα καταγραφής των δημοσίων υπαλλήλων
Όπως όλα που γίνονται βιαστικά χωρίς μελέτη και με προχειρότητα από την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, έτσι και η απογραφή έγινε με προχειρότητα και χωρίς μελέτη...
όσο αφορά τις προθεσμίες απογραφής.

Το σύστημα κατέρρευσε γιατί προσπαθούσαν πολλές χιλιάδες δημόσιοι υπάλληλοι να δηλώσουν τα στοιχεία τους και έτσι αναγκάστηκαν να επιτρέπεται η είσοδος μόνο σε αυτούς που το ΑΦΜ λήγει σε 1 για την Δευτέρα 12 Ιουλίου.

Δηλαδή αν κάποιος αρρωστήσει (με ΑΦΜ που λήγει σε 1) ή θέλει να φύγει αύριο (με ΑΦΜ που λήγει σε άλλο αριθμό) τι θα κάνει; Δεν θα υποβάλλει τα στοιχεία του;

Οι φωστήρες αφού ξέρουν ότι υπάρχουν ένα εκατομμύριο δημόσιοι υπάλληλοι, δεν μπορεί να αφήνουν περιθώριο 1 μέρα για κάθε ΑΦΜ, που αντιστοιχεί σε 100.000 υπαλλήλους. Τόσο πολύ βιάζονται να τους καταγράψουν; Αφήστε ανοικτό το σύστημα μέχρι το τέλος του Αυγούστου δίνοντας πιο κατάλληλες προθεσμίες, διαφορετικά θα καταρρέει κάθε μέρα...

Στην συνέχεια βγάζουν μια μια πιο τρελλή ανακοίνωση:

Προκειμένου κατά την αυριανή ημέρα να απογραφούν οι υπόχρεοι χωρίς ταλαιπωρία, η απογραφή θα διεξαχθεί κλιμακωτά ως ακολούθως:

* 00:00-07:00 απογράφονται όλοι οι ΑΦΜ
* 07:00-10:00 απογράφονται όσων ο ΑΦΜ λήγει σε 02, 12, 22, ή 32
* 10:00-12:00 απογράφονται όσων ο ΑΦΜ λήγει σε 42, 52
* 12:00-16:00 απογράφονται όσων ο ΑΦΜ λήγει σε 62, 72, 82, 92
* 16:00-23:59 απογράφονται όσων ο ΑΦΜ λήγει σε 1 ή 2

Δηλαδή να μην κοιμηθούμε όλη νύχτα για να εγγραφούμε, ή να ψάχνουμε υπολογιστή μια συγκεκριμένη ώρα για να δηλώσουμε τα στοιχεία. Δεν το καταλαβαίνουν οι υπεύθυνοι ότι άκρη δεν θα βγάλουν...

πηγη http://troktiko.blogspot.com/2010/07/blog-post_9316.html

Εμένα λογικό μου φαίνεται το χρονοδιάγραμμα. Γιατί τόση γκρίνια;
Φαντάζομαι ότι κάποιοι δεν θέλουν να απογραφούν γιατί πληρώνονται από δεκάδες μεριές, αλλά τι να κάνουμε;

Εμένα λογικό μου φαίνεται το χρονοδιάγραμμα. Γιατί τόση γκρίνια;
Φαντάζομαι ότι κάποιοι δεν θέλουν να απογραφούν γιατί πληρώνονται από δεκάδες μεριές, αλλά τι να κάνουμε;

μωρέ και εγώ μαζί σου είμαι....
αλλα επειδή φτιάχτηκαν στο πόδι ΚΑΤΕΡΡΕΥΣΕ το "ΣΥΜΠΑΝ".....

Από την άλλη,να σκευτούμε και πόσος χρόνος υπήρχε για την υλοποίηση.
Για τον χρόνο που είχαν, καλά τα πάει. Γιατί αν συγκρίνω με το τάξις, που κόστισε του κόσμου τα λευτά και όλοι βλέπουμε πως είναι (στάσιμο από το 2003), και πάλι καλά που δουλεύει...

Εγώ απογράφηκα χτες εν μέσω διαφωνιών από τους συνδικαλιστές αν πρέπει να απογραφούμε ή όχι (συμβασιούχος έργου ορισμένου χρόνου που δεν πληρώνομαι από χρήματα του δημοσίου), και μου έσπασε πραγματικά τα νεύρα γιατί χρειάστηκε να περάσω τα στοιχεία 3 φορές, λόγω bug.
(Το τι βρισίδι έφαγε ο Σπίνουλας, άλλο πράμα... :flipout:
Τελικά είναι ο ίδιος που έγραφε στο RAM; )

Αλλά προτιμώ να δω το "big picture": ήθελαν ένα "quick n dirty" τρόπο να απογράψουν τους υπαλλήλους, και νομίζω ότι τελικά θα την κάνουν την δουλειά τους...

Στις 1 του μήνα είχα γράψει κάτι σχετικό για την απογραφή σε άλλο νήμα.

Γιατί δεν με εκπλήσσει πιά τίποτα;

Είμαι συνέχεια στο κινητό με συναδέλφους που έχουν πελαγώσει. Ευτυχώς είχα μόνο 2 απο αυτούς με λήγοντα σε 1 και μπήκα στις 9 του μήνα στο σύστημα διαπιστώνοντας οτι λειτουργούσε "πιλοτικά". Τους ειδοποίησα και απογραφτήκαν πριν τη χθεσινή μέσα που (πολύ φυσικολογικά, με βάση τον "προγραμματισμό" τους) το σύστημα έπεσε.

Και επειδή συνδέεται η απογραφή με τη μισθοδοσία, να αναφέρω οτι τον Μάρτιο είχαμε αποστείλει όλα τα στοιχεία των μισθοδοτούμενων του σχολείου μου (όπως και όλων των δημόσιων υπηρεσιών, τουλάχιστον όλοι οι εκκαθαριστές αμοιβών είχαν αυτή την υποχρέωση) μαζί με λεπτομέρεις όπως Α.Δ.Τ., IBAN λογ σε τράπεζα, βασικούς μισθούς, όλα τα επιδόματα και όλες τις κρατήσεις σε τυποποιημένο αρχείο .xml στην "Ενιαία αρχή πληρωμών" (Υπάρχει link γι αυτό στην ΓΓΠΣ).

Επομένως τα στοιχεία έχουν ξανασταλεί (θεωρητικά τουλάχιστον).

Οπότε μάλλον έχουμε κατάσταση "ράβε - ξήλωνε"...

Δεν είναι τόσο κακό να έχεις τα ίδια στοιχεία από πολλές πλευρές, αφού μπορείς να τα διασταυρώσεις. Και οι μέρες δεν είναι τόσο λίγες, αφού 5-12 μπορούν να απογράφονται τα ΑΦΜ που έχουν λήξει, και 12-7 το βράδυ όλα τα ΑΦΜ...

Τώρα σοβαρολογούμε ότι το κράτος που μας πληρώνει πρέπει να μας βάλει να δηλώσουμε ότι υπάρχουμε για να μας καταγράψει?

Αν ξέρετε έστω και μια ιδιωτική επιχείρηση που δεν έχει ακριβέστατα στοιχεία στο λογιστήριό της για το τι και ποιούς πληρώνει, να μου την πείτε κι εμένα. Και δεν είναι θέμα αριθμού απασχολουμένων, ένα οργανωμένο σύστημα λειτουργεί το ίδιο με 10 αλλά με 1.000.010 υπαλλήλους.

Τέτοια φαινόμενα ξεφτίλας μόνο στο μπάχαλο μπορούν να συμβούν.

Μολις συμπληρωσα την απογραφη χωρις κανενα απολυτως προβλημα, ολα ομαλα και πολυ απλα!

Re: Απάντηση: ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΗ ΑΠΟΓΡΑΦΗ ΓΙΑ ΜΙΣΘΟΔΟΣΙΑ ΔΗΜΟΣΙΟΥ

Τώρα σοβαρολογούμε ότι το κράτος που μας πληρώνει πρέπει να μας βάλει να δηλώσουμε ότι υπάρχουμε για να μας καταγράψει?

Αν ξέρετε έστω και μια ιδιωτική επιχείρηση που δεν έχει ακριβέστατα στοιχεία στο λογιστήριό της για το τι και ποιούς πληρώνει, να μου την πείτε κι εμένα. Και δεν είναι θέμα αριθμού απασχολουμένων, ένα οργανωμένο σύστημα λειτουργεί το ίδιο με 10 αλλά με 1.000.010 υπαλλήλους.

Τέτοια φαινόμενα ξεφτίλας μόνο στο μπάχαλο μπορούν να συμβούν.

Γιατί όχι; Άμα βολεύει μια τέτοια κατάσταση στη διασπάθιση δημοσίου χρήματος, να που συμβαίνει...
Χιλιάδες τα λογιστήρια και οι ειδικοί λογαριασμοί. Μακάρι να γίνουν μόνο ένα...

κρέμασε, κόλλησε, χάθηκε ... κι όλα αυτά ενώ είχα περάσει τα στοιχεία ... ΓΤΠ καβάλα το σύστημα ...