ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΗ ΑΠΟΓΡΑΦΗ ΓΙΑ ΜΙΣΘΟΔΟΣΙΑ ΔΗΜΟΣΙΟΥ

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΗ ΑΠΟΓΡΑΦΗ ΓΙΑ ΜΙΣΘΟΔΟΣΙΑ ΔΗΜΟΣΙΟΥ

Ερώτηση: Πως μπορεί κάποιος να διορίζεται μέσω ΑΣΕΠ πχ δάσκαλος, χωρίς να τον έχει δει κανείς πως είναι στην φάτσα ρε παιδί μου και να μπορεί να μιλήσει;

τον έχουν δει οι καθηγητές του στη σχολή που έβγαλε και του έδωσαν πτυχίο. ισχύει για όλους τους απόφοιτους των πανεπιστημίων. όταν αρχίσει να ισχύει η επαγγελματική αποκατάσταση μέσω ... φάτσας - ή κοιλιακών, ή θεληματικών πηγουνιών, ή χρώματος ματιών, ή φυλής (αρίας, ίσως;) - το ξανασυζητάμε το θέμα ...

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΗ ΑΠΟΓΡΑΦΗ ΓΙΑ ΜΙΣΘΟΔΟΣΙΑ ΔΗΜΟΣΙΟΥ

τον έχουν δει οι καθηγητές του στη σχολή που έβγαλε και του έδωσαν πτυχίο. ισχύει για όλους τους απόφοιτους των πανεπιστημίων.

Χλωμό, και αυτοί μάλλον τα γραπτά του θα θυμούνται περισσότερο από τις αλεπάλληλες εξεταστικές παρά τη φάτσα του από τις παραδόσεις, που το ποιο πιθανόν είναι να μην πάταγε.

Re: Απάντηση: ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΗ ΑΠΟΓΡΑΦΗ ΓΙΑ ΜΙΣΘΟΔΟΣΙΑ ΔΗΜΟΣΙΟΥ

Σε περιπτωση που βγαζει αυτο:

"Με βάση στοιχεία της 30/07/2010, ο εκκαθαριστής μισθοδοσίας ΔΕΝ έχει στείλει στοιχεία μισθοδοσίας στην Ενιαία Αρχή Πληρωμών για εσάς. Προτείνουμε να επικοινωνήσετε μαζί του προκειμένου να επισπεύσει την προετοιμασία και τις διαδικασίες ένταξής του στην Ενιαία Αρχή Πληρωμών."

Ο εκκαθαριστης μισθοδοσιας ειναι η διευθυνση μισθοδοσιας της υπηρεσιας οπου υπαγεται ο υποχρεος?

Απάντηση: Re: Απάντηση: ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΗ ΑΠΟΓΡΑΦΗ ΓΙΑ ΜΙΣΘΟΔΟΣΙΑ ΔΗΜΟΣΙΟΥ

Σε περιπτωση που βγαζει αυτο:

"Με βάση στοιχεία της 30/07/2010, ο εκκαθαριστής μισθοδοσίας ΔΕΝ έχει στείλει στοιχεία μισθοδοσίας στην Ενιαία Αρχή Πληρωμών για εσάς. Προτείνουμε να επικοινωνήσετε μαζί του προκειμένου να επισπεύσει την προετοιμασία και τις διαδικασίες ένταξής του στην Ενιαία Αρχή Πληρωμών."

Ο εκκαθαριστης μισθοδοσιας ειναι η διευθυνση μισθοδοσιας της υπηρεσιας οπου υπαγεται ο υποχρεος?

για μένα, που είμαι στην εκπαίδευση, αρμόδιο είναι το γραφείο στο οποίο ανήκω κι από το οποίο λαμβάνω κάθε μήνα εκκαθαριστικό. δεν ξέρω για άλλους ...

Για την εκπαίδευση, εκκαθαριστής μισθοδοσίας είναι ο εκάστοτε διευθυντής σχολικής μονάδας.

Οι καταστάσεις έρχονται απο τη διεύθυνση, αλλά χρειάζεται ο έλεγχος και η υπογραφή του εκκαθαριστή για να προωθηθούν στις ΔΟΥ και να γίνει η πληρωμή.

Επειδή εξωδιδακτικά ασχολούμαι με τη μισθοδοσία, είχα στείλει το αρχείο με τους μισθοδοτούμενος απο το σχολείο που υπηρετώ στην Ενιαία Αρχή πληρωμών απο τον Μάρτιο. Παρόλα αυτά, στην βεβαίωση απογραφής παίρνω κι εγώ το μήνυμα οτι ο εκκαθαριστής δεν έχει στείλει τα στοιχεία στην Ενιαία Αρχή Πληρωμών. Τους πήρα χθες το πρωί τηλέφωνο για διευκρινήσεις αλλά δεν απαντούσαν.

Τώρα θα μου πείτε "παίρνεις κι εσύ τηλέφωνο στην Ενιαία Αρχή Πληρωμών παραμονή Σαββάτου και περιμένεις ν'απαντήσουν;" και θάχετε και δίκιο...

Απάντηση: Re: ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΗ ΑΠΟΓΡΑΦΗ ΓΙΑ ΜΙΣΘΟΔΟΣΙΑ ΔΗΜΟΣΙΟΥ

Τώρα θα μου πείτε "παίρνεις κι εσύ τηλέφωνο στην Ενιαία Αρχή Πληρωμών παραμονή Σαββάτου και περιμένεις ν'απαντήσουν;" και θάχετε και δίκιο...

Δεν ήταν μόνο παραμονή Σαββάτου, ήταν και τέλος του μήνα (και τι μήνα Ιουλίου ε; ) -bye-

Μάλλον έπρεπε να είχαν κάνα μήνυμα στον τηλεφωνητή "Ραντεβού τον Σεπτέμβρη"

Μαλλον προκειται για μια ακομη δυσλειτουργια του συστηματος πληροφορησης της Ενιαίας Αρχής Πληρωμών.
Ευελπιστω οτι δεν θα εχουμε στο τελος κανενα κουφο απροοπτο λογω "ιδιαζοντων δυσκολιων" που θα "προκυψουν" στην διασταυρωση των πληροφοριων.

Re: Απάντηση: ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΗ ΑΠΟΓΡΑΦΗ ΓΙΑ ΜΙΣΘΟΔΟΣΙΑ ΔΗΜΟΣΙΟΥ

οι δυσκολίες μπορεί να κρύβουν καμιά παύση πληρωμών μετά τον Αύγουστο ...

Εδώ που φτάσαμε, τίποτα δεν θα φανεί περίεργο και ακραίο. Και που είμαστε ακόμα!!!

οι δυσκολίες μπορεί να κρύβουν καμιά παύση πληρωμών μετά τον Αύγουστο ...

Ε Βέβαια.Γιατί δεν παίζει το σενάριο σε κάποια συγκεκριμένη ημερομηνία πληρωμής από την ενιαία αρχή πληρωμών,που θα είναι δεν ξέρω πόσα χρήματα συνολικά για όλο τον δημόσιο τομέα,να λήγει κάποια δόση δανείου του ΔΝΤ,και να προηγείται φυσικά αυτό?Ε ρε γέλια που θα πέσουνε.Να σας πω και εγώ την περιπέτεια μου.Απογράφηκα 3 φορές.Την πρώτη βάζοντας επίθετο και ΑΦΜ,μου είπε το σύστημα ότι δεν είμαι εγώ,γιατί στη φορολογική δήλωση είμαι με 2 Ν στο επίθετο μου,και δεν μπορώ να συνεχίσω.Στον Δήμο που εργάζομαι είμαι με ένα Ν,όπως και στην ταυτότητα μου τόσα χρόνια.Αν θυμάμαι καλά,3 με 4 φορές έχω πάει στο μητρώο της ΔΟΥ που ανήκω,έχω ζητήσει αλλαγή,ακόμα με 2 Ν με έχουν.Τι να κάνω και εγώ αφού ήταν η τελευταία ημέρα απογραφής 23 Ιουλίου συνέχισα με 2 Ν όπως ήθελε το σύστημα.Όταν ολοκλήρωσα το είπα στο γραφείο προσωπικού,και μου είπανε εμείς σε έχουμε με ένα Ν και έτσι θα σε δηλώσουμε,οπότε κάνε ξανά την απογραφή,βάλτο με 2 Ν και στην πορεία διόρθωσε το με ένα,κάτι που δεν το ήξερα,και πράγματι το δέχτηκε το σύστημα.Έλα όμως που μετά τον ταχυδρομικό κώδικα την περιοχής που είναι ο Δήμος που εργάζομαι,από την βιασύνη μου,άνοιξα το κουτάκι και έβαλα άλλο Δήμο,έναν ακριβώς ποιό πάνω με το ίδιο αρχικό γράμμα?Φυσικά ήταν λάθος μου,και το είδα μετά την ολοκλήρωση πάλι.Και ερωτώ εγώ.Όταν βάζεις συγκεκριμένο Τ.Κ. δεν έπρεπε το σύστημα να σου πει όταν επιλέξεις άλλο Δήμο σε άλλη περιοχή,με άλλο Τ.Κ.,εεεεεε βλαμένε λάθος Δήμο επέλεξες?Τέλως πάντων θα μπορούσε να πει κάποιος,ότι για αυτό έχει προεπισκόπηση,πριν καταχωρήσεις,να τσεκάρεις αν έχεις κάνει κάπου λάθος να το αλλάξεις.Η ουσία τελικά είναι ότι απογράφηκα για τρίτη φορά,με ένα Ν και σωστό Δήμο και όλα τα υπόλοιπα...χαχαχαχα.Θέλω να δω ποιό θα λάβουν ως σωστό,η μου φαίνεται θα μείνω απλήρωτος τελικά.
Επίσης δηλώθηκα και σαν εκκαθαριστής του Δήμου,που κάνω τις μισθοδοσίες.Εκεί να δείτε μπάχαλο!!!!Ήταν καταχωρημένος με αριθμό μητρώου μόνο ο Δήμος,και όχι τα νομικά του πρόσωπα,που είναι ΚΑΠΗ,παιδικοί σταθμοί,Πνευματικό Κέντρο,και ο Αθλητικός του Οργανισμός.Έπρεπε να τους στείλω e-mail,η να τους πάρω τηλέφωνο,να τους δώσω τα στοιχεία τους,πλήρη ονομασία,διεύθυνση.Τ.Κ.,να τα καταχωρήσουν με αριθμό μητρώου,να τα αναζητήσω εγώ,να τα προσθέσω,για να πάρω προσωρινούς κωδικούς που πήρα,και μετά έγκριση τελική που δεν έχω πάρει ακόμα.Το έγγραφο που ήρθε 15/7/10 έλεγε ότι πρέπει να έχω δηλωθεί έως 30/6/10..χαχαχαα.Στην ιστοσελίδα έλεγε έως 31/8/10,και έμαθα από άλλους Δήμους ότι το κάνανε μέχρι 31/12/10..χαχαχα.Μετά έρχεται άλλο έγγραφο το οποίο λέει ότι πρέπει να με πιστοποιήσει κάποιος,αλλά δεν λέει ποιός,ότι πράγματι εγώ είμαι ο εκκαθαριστής..χαχαχα.Ούτε λέει σε ποιά διεύθυνση να πάμε να με πιστοποιήσουν..χαχαχα.Είπαμε να με πιστοποιήσει ο Διευθυντής μας,και μετά που θα ζητήσουν και για αυτόν πιστοποίηση,να βάλουμε τον Δήμαρχο,και πάει λέγοντας...χαχαχα,Επίσης στη σελίδα έχει ποσοστά,πόσοι έχουν δηλωθεί ως εκκαθαριστές,πόσοι έχουν πάρει προσωρινούς κωδικούς,και πόσοι έχουν πιστοποιηθεί.Μην σας πω ποσοστά..σκέτη απογοήτευση..0,8% 0,5% 0,1% αντίστοιχα..χαχαχα.Εγώ ρωτάω γιατί τόση βιασύνη μέσα στο καλοκαίρι Ιούλιο Αύγουστο,που λείπουν οι μισοί και παραπάνω?Δηλαδή αν ξεκινούσαν τον Σεπτέμβριο,που θα είναι όλοι πίσω θα παθαίνανε τίποτα?Η θέλουνε να το παίξουνε καλοί και οργανωτικοί στην Τρόικα?
Υ.Γ.Συγνώμη για το μακροσκελές κείμενο μου,αν κούρασε κάποιους,αλλά έχει πολύ γέλιο,και δεν ξέρω αν θα έπρεπε να το βάλω στα ανέκδοτα.-bye-

Οι περισσοτεροι μαλλον ζησανε λιγο εως πολυ την μικρη κωμικοτραγικη τους ιστορια με την απογραφη.
Αναμενομεν με οσην ψυχραιμιαν μας απεμεινε τας απογραφικάς επιπτωσεις.