Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: υπογραψτε μπας και ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ ΤΟ ΚΥΝΗΓΙ
Δυστυχώς, δεν είναι καθόλου θεωρίες. Λες παρακάτω "να πάνε να φυτέψουν δέντρα στα καμμένα". Ξέρεις ότι αυτό μπορεί και να προκαλέσει διπλή καταστροφή; Διότι αφενός πάνε και φυτεύουν ό,τι νά 'ναι, δηλαδή ασύμβατα μεταξύ τους δέντρα, αφετέρου πατάνε όλα τα νέα βλαστάρια, από τα οποία το δάσος θα αναγεννιόταν από μόνο του. Όλα τα παραπάνω τα έχω διαβάσει σε άρθρα του καθηγητή Νίκου Μάργαρη σε διάφορα έντυπα, αλλά και εδώ. Αναζήτησέ τα και θα δεις.
Με ακριβώς την ίδια λογική θεωρώ απαραίτητο να αναθεωρηθεί η κυνηγετική νομοθεσία στις πυρόπληκτες περιοχές - αφού και εκεί οι ισορροπίες έχουν αλλάξει. Αλλά δεν μπορώ να ξέρω με βεβαιότητα τι αναθεωρήσεις θα πρέπει να γίνουν. Μπορεί π.χ. να πρέπει να ενθαρρύνουμε το κυνήγι των πουλιών και ζώων που τρώνε την σχεδόν αφανισμένη χελώνα (δε θυμάμαι το είδος).
Υ.Γ. Ούτε εγώ είμαι κυνηγός, ούτε ψαράς. Αλλά το κρέας μου το τρώω και δεν θεωρώ την κτηνοτροφία πιο οικολογική από το οριοθετημένο κυνήγι.
Ρε συ λευτερη μην πιανεσαι απο μια προταση .
Δεν εννοω οτι πρεπει οπωσδηποτε για να αποδειξει καποιος τα οικολογικες του ανησυχιες να αρχισει μεταφυτευσεις χωρις να ρωτησει κανεναν.
Φυσικα και οι ειδικοι θα αποφανθουν το τι πρεπει να γινει.( κι ελπιζω οχι οι απανταχου βολεψακηδες ) .
Το ελεγχομενο κυνηγι οπως εσυ το θεωρεις δεν υπαρχει.
Γιατι ειμαστε απο φυση ανεξελεγκτοι.
Παραδειγμα.
Ειμαι Φθινοπωρο στην Ζακυνθο και απολαμβανω σε ενα χωριο ενα τετραημερο με φιλους.
Πρωι με το πρωτο φως ακουμε πυροβολισμους αλλα σε μεγαλη κλιμακα λες και εγινε επανασταση.
Βγαινω εξω και βλεπω ΖΩΑ τετραποδα με τα οπλα στα μπαλκονια να τουφεκανε απο τις καρεκλες τους πουλια που εκεινη την μερα αρχισαν την μετακινηση τους.
Ηταν μερα μαζικης μεταναστευσης και ηταν ολοι με το αιμα στα ματια τους.
Οταν τους ζητησα το λογο που πυροβολουν σε κατοικημενη περιοχη μονο που δεν με εβρισαν.
Το αμεσως επομενο λεπτο καλεσα την αστυνομια και μου απαντησαν κατα λεξη.
"κι εμεις τι θελετε να κανουμε ?"
ξανακαλεσα το κεντρικο τμημα και μου απαντησαν οτι θα το "κοιταξουν".
Φυσικα δεν ηρθαν ποτε.
Δεν το προχωρησα περισσοτερο για να μην προκαλεσω προβληματα στα παιδια που με φιλοξενουσαν.
Ειναι σχεδον σιγουρο οτι ολοι ειναι φιλαρακια εκει περα οποτε το πολυ πολυ να πιναν κανα ουζο με μεζε "τσιχλα" αν ερχοντουσαν.
Αν παρολα αυτα θεωρειτε οτι στην Ελλαδα μπορει με την υπαρχουσα νοοτροπια να εφαρμοσθει σοβαρα καποιος νομος οριοθετησης η περιορισμου του κυνηγιου σας λεω οτι απλα νομιζετε οτι ειστε σε διαφορετικη χωρα.