υπογραψτε μπας και ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ ΤΟ ΚΥΝΗΓΙ

Δηλαδη αν εγω κανω ψαροντουφεκο και χτυπησω ενα χταποδι ειμαι φονιας ?

Ωπα ρε για σταθειτε......μου φαινεται οτι περασαμε στο αλλο ακρο και εχουμε γινει ψευτοκυριλε οικολογοι

αν το κανεις για την πλακα σου εισαι και παραεισαι.....

ψευτοκυριλε οικολογοι ειναι οσοι πιστευουν πως σκοτωνοντας ζωα ειναι οικολογοι......

Ρε παιδιά sorry αλλα μου φαίνεται αστείο...

Πως να σταματήσει το κυνήγι, ένα από τα βασικότερα ανθρώπινα ένστικτα εκατομμυρίων χρόνων με μερικές υπογραφές?

Ισως να μην σταματησει μωρε.....

αλλα δεν θες να ακουστει οτι υπαρχουν και καποιοι που ειναι αντιθετοι στη σφαγη???

Σημειωτεον το περιστατικο που κυνηγος σκοτωσε κυνηγο εγινε στην Αρκαδια....

Περιοχη που η πανιδα λογω των προσφατων καταστροφων ειναι σιγουρο οτι ψαχνεται....

Διαφωνω σε ολα οσα ειπες φιλε Διονυση εκτος απο το εξοντωτικο κυνηγι της αλεπους που εχει ΑΠΑΓΟΡΕΥΤΕΙ

Αντι να διαμαρτυρομαστε και να χτυπιομαστε για τους κυνηγους που θηρευουν ενα ΕΠΙΤΡΕΠΟΜΕΝΟ ( τετοιο που να μην διαταρασει το οικοσυστημα ) ποσοστο αγριων ζωων και πτηνων ....θα ελεγα να διαμαρτυρομαστε για ολα αυτα τα καλλυντικα , ρουχα και αλλα ΕΙΔΗ ΠΟΛΥΤΕΛΕΙΑΣ που κατασκευαζονται μετα την βαναυση σφαγη και επεξεργασια καποιων ζωων.

Κώστα αυτό είναι ένα άλλο θέμα (περί καλλυντικών ρούχων κλπ) το οποίο φυσικά χρήζει εκ νέου αντιμετώπισης και πιο πολιτισμένης κατεύθυνσης.

Σχετικά με τα του κυνηγιού επαναλαμβάνω ότι το θέμα ΔΕΝ είναι τι επιτρέπεται από το νόμο και τι όχι.
Στη βάση του το κυνήγι είναι αφαίρεση ζωής για ευχαρίστηση κι αυτό δεν νομίζω ότι αντέχει σε διάλογο και επιχειρηματολογία.

Εδώ που τα λέμε, αφού μας έμεινε μέχρι και η αχρωματοψία από την εποχή που οι άρρενες ήταν κυνηγοί, δεν θεωρώ παράλογο να ικανοποιεί το κυνήγι κάποια αρχέγονα ένστικτα. Δεν είμαστε και τόσο έλλογα όντα όσο νομίζουμε.
Βέβαια όλα αυτά μέχρις κάποιου βαθμού.

Πάντως ούτε κι εγώ το θεωρώ ως φυσιολατρεία. Ο φυσιολάτρης πυροβολεί μόνο με τη φωτογραφική του. Κλικ κλικ κλικ.

Ε αντε να το παραδεχτουμε....οτι το κυνηγι οντως ικανοποιει καποια αρχεγονα ενστικτα....και γινεται για την ευχαριστηση , την ικανοποιηση της αναμονης και την ικανοποιηση οτι μπορεις να φερεις ενα πιατο φαι αν χρειαστει...μονος σου...Ε ΚΑΙ ? Και γιατι θα πρεπει να παταξουμε εντελως αυτα τα ενστικτα ?
Αρκετα δεν τα εχουμε καταπιεσει με τις γνωστες συνεπειες ?

Και εγω το κανω...ψαρευω..οχι μανιωδως μια στο τοσο..και δεν το μετανιωνω καθολου

Οταν ερθει καποιος συνειδητοποιημενος χορτοφαγος..που αρνειται επισης οποιοδηποτε προιον που εχει σχεση με το ζωικο βασιλειο..δεν εχει πουλακια στο κλουβι και μεγαλοσωμα ζωα στο διαμερισμα...δεν εχει παει με το γιο του στο τσιρκο..δεν εχει αγορασει καλλυντικα και γουνα στη γυναικα του..τοτε μπορει και να μου αλλαξει μυαλα....ως τοτε μπα....

Νομίζω το ψάρεμα διαφέρει εντελώς. Ακόμη και το ψαροντούφεκο, που είναι πιο προφανής η διαδικασία θανάτωσης. Και όταν τηρούνται οι κανόνες που θέτει ο νόμος (ελάχιστο μέγεθος αλιευμάτων, βάρος αλιευμάτων, όχι ψαροντούφεκο βράδυ, όχι με φακό, όχι με μπουκάλες κλπ κλπ) δεν επιβαρύνεται το οικοσύστημα. Έβλεπα το καλοκαίρι μου έκανε εντύπωση μία μητέρα που συνέχαιρε τα βλαστάρια της τα οποία της επεδείκνυαν το χταπόδι όχι μεγαλύτερο των 100-150 γραμμαρίων που είχαν γραπώσει. Ε όχι κι έτσι.
Εγώ ούτε καν ψαρεύω βέβαια, το βαριέμαι αφάνταστα...

Νομίζω το ψάρεμα διαφέρει εντελώς. Ακόμη και το ψαροντούφεκο, που είναι πιο προφανής η διαδικασία θανάτωσης. Και όταν τηρούνται οι κανόνες που θέτει ο νόμος (ελάχιστο μέγεθος αλιευμάτων, βάρος αλιευμάτων, όχι ψαροντούφεκο βράδυ, όχι με φακό, όχι με μπουκάλες κλπ κλπ) δεν επιβαρύνεται το οικοσύστημα. Έβλεπα το καλοκαίρι μου έκανε εντύπωση μία μητέρα που συνέχαιρε τα βλαστάρια της τα οποία της επεδείκνυαν το χταπόδι όχι μεγαλύτερο των 100-150 γραμμαρίων που είχαν γραπώσει. Ε όχι κι έτσι.
Εγώ ούτε καν ψαρεύω βέβαια, το βαριέμαι αφάνταστα...

Δεν διαφερει καθολου....την ιδια λογικη εχει...απλως τα ψαρια ειναι ελαφρως κατωτερα νοητικα...και δεν εχουν αυτο το γλυκο προσωπακι που εχουν τα ζωακια...οποτε οι αντιληψεις μας για το δικαιωμα στη ζωη κλπ...πανε περιπατο...κοινως το κανουμε γαργαρα.....

Οποτε παει ο αλλος στο νησι..και λεει πιασε ενα φρεσκο. αστακο (στο κλουβι τους εχουν )....και ερχεται στην πολη μετα τις διακοπες και γινεται οικολογος....ελα μωρε....

Στη αλιεια γινοται τα εγλκηματα με διχτυα βυθου και δυναμιτες αλλα κανεις δεν ασχολειται...γιατι εχουν τη συνειδηση τους καθαρη...ειναι για τη διατροφη και την επιβιωση.....ντε και καλα...οποτε τα χλαπακιαζουμε....

Το είπα στην αρχή, ο αδερφός μου λίγο κόντεψε να πάθει τίποτα από κάποιους που έριχναν δυναμίτη. Μεγάλη αλητεία.
Τώρα για το ψάρεμα... στο τέλος θα πρέπει να τρώμε μόνο πλαγκτόν εάν το πάρουμε έτσι. Φαντάζομαι υπάρχει διαφορά ανάμεσα στο ψαράκι και το αλεπουδάκι/ελαφάκι κλπ κλπ όπως και στο αγκίστρι και την καραμπίνα.

Συγνώμη , το κυνήγι υπάρχει μεταξύ ζώων , δεν θα υπάρχει και μεταξύ ανθρώπου και ζώου; Φυσικά ο άνθρωπος είναι θριαμβευτής στην αλυσίδα , αλλά ο ίδιος ο άνθρωπος βάζει τα όρια μέσα στα οποία κινείται ...

Τι έγινε με την ποτοαπαγόρευση στην Αμερική; τι κάνει μιάου στα κεραμίδια; τι κάνει κούκου στο ρολόι;

Το είπα στην αρχή, ο αδερφός μου λίγο κόντεψε να πάθει τίποτα από κάποιους που έριχναν δυναμίτη. Μεγάλη αλητεία.
Τώρα για το ψάρεμα... στο τέλος θα πρέπει να τρώμε μόνο πλαγκτόν εάν το πάρουμε έτσι. Φαντάζομαι υπάρχει διαφορά ανάμεσα στο ψαράκι και το αλεπουδάκι/ελαφάκι κλπ κλπ όπως και στο αγκίστρι και την καραμπίνα.

Μπα...εγω ειπα την τελικη μου ...ετυμηγορια..δυο ποστ πιο πανω....ειλικρινα δεν βλεπω καμμια απολυτως διαφορα αναμεσα στον αστακο και το ελαφακι...περα απο το γεγονος οτι το ελαφακι ειναι πιο..χαριτωμενο...

Με την καραμπινα πιθανοτατα το σκοτωνεις αμεσως..με το αγκιστρι σπαρταραει μια ωρα....

Τελος για μενα ειναι ολα υποκρισια ...ειμαστε επιλεκτικοι στη συμπονοια μας και αυτο ειναι ολο....επιλεκτικη οικολογια θα την λεω....στεναχωριομαστε για τα καημενα τα ζωα..και κραταμε το καναρινι αιχμαλωτο στο κλουβι....αυτα ...

Re: Απάντηση: υπογραψτε μπας και ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ ΤΟ ΚΥΝΗΓΙ

Συγνώμη , το κυνήγι υπάρχει μεταξύ ζώων , δεν θα υπάρχει και μεταξύ ανθρώπου και ζώου; Φυσικά ο άνθρωπος είναι θριαμβευτής στην αλυσίδα , αλλά ο ίδιος ο άνθρωπος βάζει τα όρια μέσα στα οποία κινείται ...

Τι έγινε με την ποτοαπαγόρευση στην Αμερική; τι κάνει μιάου στα κεραμίδια; τι κάνει κούκου στο ρολόι;

Ενταξει..υπαρχει το επιχειρημα οτι ο ανθρωπος μπορει να δαμασει τα ενστικτα του και δεν διαφωνω...αρκει οι αποψεις του για το δικαιωμα στη ζωη πχ να ειναι απολυτες...και εγω λεω οτι απλα δεν ειναι.....

Εγώ σήμερα μπορεί να μην πίνω , αλλά αύριο μπορεί να θέλω να πνίξω τον πόνο μου στο ποτό ...

Εξαρτάται από τις συγκυρίες , εαν αυτό εννοείς το ότι δεν είναι απόλυτες ... Τι προτιμάς; να κυνηγάν όλοι αδιάκριτα και ότι νά'ναι ή να κυνηγούν μέσα σε όρια και κανόνες; Πλήρης απαγόρευση θα φέρει τα αντίθετα αποτελέσματα ... Αποδείχθηκε με την ποτοαπαγόρευση ...

Re: Απάντηση: υπογραψτε μπας και ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ ΤΟ ΚΥΝΗΓΙ

Εγώ σήμερα μπορεί να μην πίνω , αλλά αύριο μπορεί να θέλω να πνίξω τον πόνο μου στο ποτό ...

Εξαρτάται από τις συγκυρίες , εαν αυτό εννοείς το ότι δεν είναι απόλυτες ... Τι προτιμάς; να κυνηγάν όλοι αδιάκριτα και ότι νά'ναι ή να κυνηγούν μέσα σε όρια και κανόνες; Πλήρης απαγόρευση θα φέρει τα αντίθετα αποτελέσματα ... Αποδείχθηκε με την ποτοαπαγόρευση ...

Συμφωνω απολυτα να κυνηγανε ολοι νομιμα μεσα σε κανονες...αλλωστε εγραψα αυτο σε αλλο ποστ...''υπαρχουν διαταξεις για ολα....τοπος ,χρονος,δειαρκεια κυνηγιου,επιτρεπομενα ειδη,πραστασια ειδων αναπαραγωγη.αριθμος επιτρεπομενων θηραματων.....για ολα...αυτοι που δεν τα ακολουθουν πιστα..απλως ειναι παρανομοι...''

Συμφωνω για την πληρη απαγορευση....το απολυτες πηγαινε σε ορισμενους (γενικα ..οχι απο εδω απαραιτητα ) που εναντιωνονται στο κυνηγι αλλα οι πραξεις τους δεν δειχνουν καθολικη αποδοχη του δικαιωματος στη ζωη ( ζωικου βασιλειου)

Απάντηση: Re: Απάντηση: υπογραψτε μπας και ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ ΤΟ ΚΥΝΗΓΙ

Αυτο Λευτερη κανεις δεν το ξερει......επιτρεψε μου.

Πιο πολυ με καραμελα επιστημονικων φοβων μου κανει.

Αν ο ανθρωπος σταματησει να σκοτωνει για να νιωθει σπουδαιος και οχι για να τραφει πλεον.......αν ......λεω αν διαταραχτει καποια ισορροπια πιστευω οτι η ιδια η φυση θα αντιδρουσε.

Ολα τα αλλα ειναι θεωριες.

Δυστυχώς, δεν είναι καθόλου θεωρίες. Λες παρακάτω "να πάνε να φυτέψουν δέντρα στα καμμένα". Ξέρεις ότι αυτό μπορεί και να προκαλέσει διπλή καταστροφή; Διότι αφενός πάνε και φυτεύουν ό,τι νά 'ναι, δηλαδή ασύμβατα μεταξύ τους δέντρα, αφετέρου πατάνε όλα τα νέα βλαστάρια, από τα οποία το δάσος θα αναγεννιόταν από μόνο του. Όλα τα παραπάνω τα έχω διαβάσει σε άρθρα του καθηγητή Νίκου Μάργαρη σε διάφορα έντυπα, αλλά και εδώ. Αναζήτησέ τα και θα δεις.

Άλλωστε, δεν μίλησα γενικά. Είπα ότι όταν το κυνήγι γίνεται σταθερά (όχι αυξανόμενα) για πολλά χρόνια σε έναν τόπο, αποτελεί μέρος της ισορροπίας του εκεί οικοσυστήματος. Και είπα ότι αν σταματήσει σίγουρα θα συμβούν αλλαγές, ίσως καλύτερες, αλλά ίσως και χειρότερες.

Με ακριβώς την ίδια λογική θεωρώ απαραίτητο να αναθεωρηθεί η κυνηγετική νομοθεσία στις πυρόπληκτες περιοχές - αφού και εκεί οι ισορροπίες έχουν αλλάξει. Αλλά δεν μπορώ να ξέρω με βεβαιότητα τι αναθεωρήσεις θα πρέπει να γίνουν. Μπορεί π.χ. να πρέπει να ενθαρρύνουμε το κυνήγι των πουλιών και ζώων που τρώνε την σχεδόν αφανισμένη χελώνα (δε θυμάμαι το είδος).

Υ.Γ. Ούτε εγώ είμαι κυνηγός, ούτε ψαράς. Αλλά το κρέας μου το τρώω και δεν θεωρώ την κτηνοτροφία πιο οικολογική από το οριοθετημένο κυνήγι.

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: υπογραψτε μπας και ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ ΤΟ ΚΥΝΗΓΙ

Δυστυχώς, δεν είναι καθόλου θεωρίες. Λες παρακάτω "να πάνε να φυτέψουν δέντρα στα καμμένα". Ξέρεις ότι αυτό μπορεί και να προκαλέσει διπλή καταστροφή; Διότι αφενός πάνε και φυτεύουν ό,τι νά 'ναι, δηλαδή ασύμβατα μεταξύ τους δέντρα, αφετέρου πατάνε όλα τα νέα βλαστάρια, από τα οποία το δάσος θα αναγεννιόταν από μόνο του. Όλα τα παραπάνω τα έχω διαβάσει σε άρθρα του καθηγητή Νίκου Μάργαρη σε διάφορα έντυπα, αλλά και εδώ. Αναζήτησέ τα και θα δεις.

Με ακριβώς την ίδια λογική θεωρώ απαραίτητο να αναθεωρηθεί η κυνηγετική νομοθεσία στις πυρόπληκτες περιοχές - αφού και εκεί οι ισορροπίες έχουν αλλάξει. Αλλά δεν μπορώ να ξέρω με βεβαιότητα τι αναθεωρήσεις θα πρέπει να γίνουν. Μπορεί π.χ. να πρέπει να ενθαρρύνουμε το κυνήγι των πουλιών και ζώων που τρώνε την σχεδόν αφανισμένη χελώνα (δε θυμάμαι το είδος).

Υ.Γ. Ούτε εγώ είμαι κυνηγός, ούτε ψαράς. Αλλά το κρέας μου το τρώω και δεν θεωρώ την κτηνοτροφία πιο οικολογική από το οριοθετημένο κυνήγι.

Ρε συ λευτερη μην πιανεσαι απο μια προταση .
Δεν εννοω οτι πρεπει οπωσδηποτε για να αποδειξει καποιος τα οικολογικες του ανησυχιες να αρχισει μεταφυτευσεις χωρις να ρωτησει κανεναν.

Φυσικα και οι ειδικοι θα αποφανθουν το τι πρεπει να γινει.( κι ελπιζω οχι οι απανταχου βολεψακηδες ) .

Το ελεγχομενο κυνηγι οπως εσυ το θεωρεις δεν υπαρχει.
Γιατι ειμαστε απο φυση ανεξελεγκτοι.
Παραδειγμα.

Ειμαι Φθινοπωρο στην Ζακυνθο και απολαμβανω σε ενα χωριο ενα τετραημερο με φιλους.
Πρωι με το πρωτο φως ακουμε πυροβολισμους αλλα σε μεγαλη κλιμακα λες και εγινε επανασταση.
Βγαινω εξω και βλεπω ΖΩΑ τετραποδα με τα οπλα στα μπαλκονια να τουφεκανε απο τις καρεκλες τους πουλια που εκεινη την μερα αρχισαν την μετακινηση τους.
Ηταν μερα μαζικης μεταναστευσης και ηταν ολοι με το αιμα στα ματια τους.
Οταν τους ζητησα το λογο που πυροβολουν σε κατοικημενη περιοχη μονο που δεν με εβρισαν.
Το αμεσως επομενο λεπτο καλεσα την αστυνομια και μου απαντησαν κατα λεξη.

"κι εμεις τι θελετε να κανουμε ?"

ξανακαλεσα το κεντρικο τμημα και μου απαντησαν οτι θα το "κοιταξουν".
Φυσικα δεν ηρθαν ποτε.
Δεν το προχωρησα περισσοτερο για να μην προκαλεσω προβληματα στα παιδια που με φιλοξενουσαν.
Ειναι σχεδον σιγουρο οτι ολοι ειναι φιλαρακια εκει περα οποτε το πολυ πολυ να πιναν κανα ουζο με μεζε "τσιχλα" αν ερχοντουσαν.

Αν παρολα αυτα θεωρειτε οτι στην Ελλαδα μπορει με την υπαρχουσα νοοτροπια να εφαρμοσθει σοβαρα καποιος νομος οριοθετησης η περιορισμου του κυνηγιου σας λεω οτι απλα νομιζετε οτι ειστε σε διαφορετικη χωρα.

Last edited:
Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: υπογραψτε μπας και ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ ΤΟ ΚΥΝΗΓΙ

Άλλωστε, δεν μίλησα γενικά. Είπα ότι όταν το κυνήγι γίνεται σταθερά (όχι αυξανόμενα) για πολλά χρόνια σε έναν τόπο, αποτελεί μέρος της ισορροπίας του εκεί οικοσυστήματος. Και είπα ότι αν σταματήσει σίγουρα θα συμβούν αλλαγές, ίσως καλύτερες, αλλά ίσως και χειρότερες.

Το να σταματησει , δεν δοκιμαστηκε ποτε Λευτερη.
Αρα παραμενουν θεωρια οι "συνεπειες" στο περιβαλλον.
Αντιθετα η συνεχιση εχουμε δει ολοι που καταληγει.

Κανε ενα SEARCH για το ποια και ποσα ειδη πανιδας εξαφανιστηκαν στους Ιστορικους χρονους απο τον Ελλαδικο χωρο και μετα πες μου και μενα να βαλουμε τα κλαμματα παρεα.

Για το αν υπάρχει ελεγχόμενο κυνήγι, ειλικρινά δεν έχω ιδέα. Για αυτό γράφω "αν" και "εφόσον".
Από εκεί και πέρα, είδη εξαφανίζονται (αλλά και εμφανίζονται) συνέχεια. Για πολλές από τις καταγεγραμμένες εξαφανίσεις (αλλά και τις εμφανίσεις) ευθύνεται ο άνθρωπος, είτε ως πρωτόγονος φυσικός κυνηγός, είτε ως σύγχρονος "χομπίστας", είτε -και κυρίως- ως κατασκευαστής πόλεων και βιομηχανίας. Αν θέλουμε να δούμε το δάσος, εκεί πρέπει να προσανατολιστούμε. Όσον αφορά στο δικό μας δέντρο, που έχει και αυτό τη σημασία του, επιμένω ότι οι "τελικές λύσεις" πάντα φέρνουν περισσότερα προβλήματα από όσα λύνουν. Πολύ εύστοχη η αναφορά της ποταπαγόρευσης νωρίτερα.