υπογραψτε μπας και ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ ΤΟ ΚΥΝΗΓΙ

Απάντηση: Re: υπογραψτε μπας και ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ ΤΟ ΚΥΝΗΓΙ

Όχι ρε... Μη φοβάσαι... Εκεί που ψαρεύεις εσύ δεν πρόκειται να συμβεί τίποτε...
Το θαλάσσιο ψάρεμα θα απαγορεύσουν...
icon10.gif

:flipout::flipout::flipout:

Ας κάνουν κάτι για το παράνομο κυνήγι και το νόμιμο ας το αφήσουν όπως έχει.

Δεν κυνηγάω, ούτε και πρόκειται ποτέ να κυνηγήσω, αλλά θεωρώ ότι η πολιτεία βάζει σωστούς κανόνες στο κυνήγι.
Άσε που με όσους κυνηγούς έχω μιλήσει είναι πιό ευαισθητοποιημένοι με τα οικολογικά θέματα από τον μέσο Έλληνα.

+ 1000

Re: Απάντηση: υπογραψτε μπας και ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ ΤΟ ΚΥΝΗΓΙ

Εγώ υπέγραψα πάντως.

Θεωρώ οτι αρκετό κακό έχει πράξει ο άνθρωπος στην φύση,ώστε να την εξοντώνει κι όλας για "πλάκα" ή σαν σπόρ..:damnyou:

Δεν ειμαστε στην αγγλια για να κυνηγαμε αλεπουδες....εδω τα θηραματα τρωγονται κιολας....δεν ειναι βεβαια ειδος πρωτης αναγκης....αλλα ποιο ειναι ?
Μηπως ειναι ο σαργος και η συναγριδα που χτυπαμε στο ακριβο εστιατοριο ?

Last edited:

Εγώ δεν θα υπογράψω για να συνεχίσουν να σκοτώνονται.

- 1000

Ωπα ..κατσε ντε...εδω δεν μιλαμε για ασυνειδητους λαθροθηρες (υποθετω δεν ηταν ) αλλα για κηνυγους σεβομενους τις διαταξεις ,τις περιοδους κυνηγιου αναπαραγωγης κλπ...τι παει να πει να σκοτωνονται ?

Συμφωνω και με τον LEPTON για την διαταραξη του οικοσυστηματος...οπως επισης στο οτι πολλες φορες οι κυνηγοι οι ιδιοι προστατευουν το δασος και καταγγελουν λαθροθηρες η επιδοξους εμπρηστες

''Από την αρχή της ύπαρξης του ανθρώπου οι κυνηγότοποι και η άγρια πανίδα προηγούνταν του κυνηγού και τον βοήθησαν να επιβιώσει. Σήμερα, και ο κυνηγός φροντίζει για τον κυνηγότοπο και την άγρια πανίδα. Οι κυνηγοί ήταν οι πρώτοι που ζήτησαν την εφαρμογή κανόνων για τη θήρα στην Ελλάδα (Παπασπύρου 1972) και στις ΗΠΑ (Sparrowe 1993) και αντέδρασαν στην καταστροφή των υγροτόπων. Στην Ελλάδα με αίτημα των κυνηγών θεσμοθετήθηκε το Κεφάλαιο Θήρας, με σκοπό την αποκλειστική διάθεση των εσόδων του κράτους από τη θήρα για την ανάπτυξη των πληθυσμών των θηραμάτων. Ανάλογες είναι οι προσπάθειες των κυνηγών σε πολλά Ευρωπαϊκά κράτη κυρίως στα πλαίσια ιδιωτικών πρωτοβουλιών (Lecocq 1993, 1996). Στις ΗΠΑ, οι πρόσοδοι από τη θήρα καλύπτουν το 75% του κόστους για την προστασία της άγριας πανίδας (Sparrowe 1993). Τα έσοδα προέρχονται από τον φόρο στα είδη κυνηγίου, και ειδικά οι κυνηγοί υδροβίων από το 1934 πληρώνουν κάθε έτος ένα ειδικό ένσημο (Duck Stamp) αποκλειστικά για την προστασία και διαχείριση των υδροβίων (US Fish and Wildlife Service 2000).
Χαρακτηριστικό είναι, ότι η τάση μείωσης του αριθμού των κυνηγών στις ΗΠΑ, έχει προκαλέσει ανησυχία για τον περιορισμό των προγραμμάτων που αφορούν την προστασία της άγριας πανίδας (DiCamillo and Schaefer 2000, Enck et al. 2000). Για το λόγο αυτό, ξεκίνησαν οργανωμένες προσπάθειες για την αύξηση της ενασχόλησης των πολιτών με τη θήρα (Jackson 1988, Thomas and Peterson 1993 από Enck et al. 2000, DiCamillo and Schaefer 2000).''

Απάντηση: Re: υπογραψτε μπας και ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ ΤΟ ΚΥΝΗΓΙ

Ας κάνουν κάτι για το παράνομο κυνήγι και το νόμιμο ας το αφήσουν όπως έχει.

Δεν κυνηγάω, ούτε και πρόκειται ποτέ να κυνηγήσω, αλλά θεωρώ ότι η πολιτεία βάζει σωστούς κανόνες στο κυνήγι.
Άσε που με όσους κυνηγούς έχω μιλήσει είναι πιό ευαισθητοποιημένοι με τα οικολογικά θέματα από τον μέσο Έλληνα.

αν κρινω απο την παρεα μου που ειναι καποιοι κυνηγοι στα Γιαννενα ........:slapface:

ξεχειληζουν απο οικολογικη συνειδηση.......

Χωρια που καθε μερα μπαμ-μπουμ εδω κατω στο χωριο με ξυπνανε πρωι - πρωι.

Αμα τους παρω στο κυνηγι, θα φταιω??

εγω υπεγραψα διοτι το θεωρω απαραδεκτο .......

ειμαι κατα του Κυνηγιου !!
εκτος αν πεινας και δεν εχεις να φας ..........

Δηλαδη δεν τρως κυνηγι ποτε ?

Υ.Γ Δεν ειμαι κηνυγος αλλα εχω φιλους που ειναι πληρως συνηδειτοποιημενοι που και ποσο πρεπει να καταχραστουν τη φυση...
Υπαρχουν διαταξεις για ολα....τοπος ,χρονος,δειαρκεια κυνηγιου,επιτρεπομενα ειδη,πραστασια ειδων αναπαραγωγη.αριθμος επιτρεπομενων θηραματων.....για ολα...αυτοι που δεν τα ακολουθουν πιστα..απλως ειναι παρανομοι...

Last edited:
Χωρια που καθε μερα μπαμ-μπουμ εδω κατω στο χωριο με ξυπνανε πρωι - πρωι.

Αμα τους παρω στο κυνηγι, θα φταιω??

Και ο Ραμπο ειχε το ...οπλο του..εσυ εισαι ετοιμοπολεμος...η θα τρεχεις κυνηγημενος ωσαν γοργοποδαρος λαγος ? :flipout::flipout::flipout:

να υποθεσω οτι εδω θα ειναι το μοναδικο thread που δεν θα πυροβολησει ο Σπαρτακος!!!!!

Άν επί χρόνια ο άνθρωπος σκοτώνει ένα σταθερό ποσοστό κάποιων συγκεκριμένων ζώων από ένα οικοσύστημα, σημαίνει ότι έχει επιτευχθεί μια ισορροπία. Σταματώντας το κυνήγι, αργά ή γρήγορα θα δημιοργηθεί μια νέα, η οποία μπορεί να είναι καλύτερη (από πλευράς βιοποικιλότητας) ή χειρότερη από την προηγούμενη - όπως θα συνέβαινε και σε κάθε άλλη μεταβολή οποιουδήποτε παράγοντα.

Αυτο Λευτερη κανεις δεν το ξερει......επιτρεψε μου.

Πιο πολυ με καραμελα επιστημονικων φοβων μου κανει.

Αν ο ανθρωπος σταματησει να σκοτωνει για να νιωθει σπουδαιος και οχι για να τραφει πλεον.......αν ......λεω αν διαταραχτει καποια ισορροπια πιστευω οτι η ιδια η φυση θα αντιδρουσε.

Ολα τα αλλα ειναι θεωριες.

OK να σταματησει το κυνηγι,αλλα δεν θα σωσουμε την πανιδα ετσι.
μην ξεχνατε οτι μεσα στους κυνηγους δεν υπαρχουν μονο αυτοι που σκοτωνουν ανεξελεγκτα και βαζουν φωτιες κ.λ.π.
Υπαρχουν και ανθρωποι με οικολογικη συνειδηση που μονο καλο κανουν και προστατευουν τα δαση .

Υ.Γ. ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ ΚΥΝΗΓΟΣ!!

Το τι νιωθουν για τη φυση δεν μας αφορα φιλε Νικο.
Μας αφορα το οτι η αγαπη τους αυτη εκφραζεται με βια και σκοτωμους.

Οι αγαπες και οι οικολογικες τους ανησυχιες τα θεωρω προπετασματα καπνου.
Αν αγαπουν τη φυση να πανε περιπατο με τις οικογενειες τους στο δασος να χαρουν τα ζωα , να αναπνευσουν, να φυτεψουν στα καμμενα.

Αν εγω πω οτι χαιρομαι τη φυση και το αγαπημενο μου χομπυ στο δασος ειναι να πυροβολω κυνηγους πως χαρακτηριζομαι ??

ΦΟΝΙΑΣ

Το θέμα δεν είναι η διάκριση νόμιμου - παράνομου κυνηγιού.
Η ουσιά είναι ότι κάποιοι ''άνθρωποι'' αντλούν ικανοποίηση σκοτώνοντας ανυπεράσπιστα (κατά βάση) πλάσματα.
Το αν αυτή η πράξη επιτρέπεται από τον συμβατικό νόμο δεν απενοχοποιεί αυτόν που την κάνει.
Κανένας νομοθετικός χαρακτηρισμός δεν είναι πάνω από τον ανθρωπιστικό νόμο και τον νόμο του πολιτισμένου ανθρώπου.

Ε όχι και οικολόγοι οι κυνηγοί!!
Εκτός αν ο ορισμός της οικολογικής συνείδησης επιτρέπει και κάποιες ελαστικότητες σε κάποιους τομείς.
Πιο πιθανό μου φαίνεται το να προστατεύουν τα δάση (οι κυνηγοί) για να έχουν χώρο να ασκούν το αγαπημένο τους σπορ!!!
Οικολόγος είναι αυτός που αγαπάει τη φύση στο σύνολό της έμβια και μη.
Επιλεκτικά αισθήματα οικολογίας τέτοιου είδους αποτελούν μέγιστη υποκρισία και πρόκληση στην κοινή λογική.
Υποτίθεται ότι ο πολιτισμένος άνθρωπος στο πέρασμα των αιώνων και με την άνθηση του πολιτισμού έχει (ή θα έπρεπε να έχει) τιθασεύσει τα ένστικτα που κουβαλάει από τις εποχές των σπηλαίων και των μαμούθ.

Τα περί ισορροπίας των οικοσυστημάτων ακόμα και αν τα δεχθώ δεν μπορώ να δεχθώ την ίδια την πράξη της αφαίρεσης ζωής και μάλιστα για λόγους όχι επιβίωσης αλλά για σπορ!!!
Όπως το ευγενές σπορ κυνηγιού αλεπούς στην Γηραιά Αλβιόνα όπου 100 σκυλιά και 30 έφιπποι ...sportsmen καταδιώκουν ένα πανικοβλημένο αλεπουδάκι!!!
What a sportsmanship!!!

Το τι νιωθουν για τη φυση δεν μας αφορα φιλε Νικο.
Μας αφορα το οτι η αγαπη τους αυτη εκφραζεται με βια και σκοτωμους.

Οι αγαπες και οι οικολογικες τους ανησυχιες τα θεωρω προπετασματα καπνου.
Αν αγαπουν τη φυση να πανε περιπατο με τις οικογενειες τους στο δασος να χαρουν τα ζωα , να αναπνευσουν, να φυτεψουν στα καμμενα.

Αν εγω πω οτι χαιρομαι τη φυση και το αγαπημενο μου χομπυ στο δασος ειναι να πυροβολω κυνηγους πως χαρακτηριζομαι ??

ΦΟΝΙΑΣ

Δηλαδη αν εγω κανω ψαροντουφεκο και χτυπησω ενα χταποδι ειμαι φονιας ?

Ωπα ρε για σταθειτε......μου φαινεται οτι περασαμε στο αλλο ακρο και εχουμε γινει ψευτοκυριλε οικολογοι

Και οποιος ειναι εναντιον του κυνηγιου-ψαρεματος ..........
ΔΕΝ ΤΡΩΕΙ ΤΑ ΘΗΡΑΜΑΤΑ....ΚΑΘΕΤΑΙ ΣΠΙΤΙ ΤΟΥ ΚΑΙ ΤΡΩΕΙ ΤΙΣ ΚΟΤΟΥΛΕΣ ΤΟΥ ΚΑΙ ΤΑ ΨΑΡΑΚΙΑ ΤΟΥ ΙΧΘΥΟΤΡΟΦΕΙΟΥ.....

Το θέμα δεν είναι η διάκριση νόμιμου - παράνομου κυνηγιού.
Η ουσιά είναι ότι κάποιοι ''άνθρωποι'' αντλούν ικανοποίηση σκοτώνοντας ανυπεράσπιστα (κατά βάση) πλάσματα.
Το αν αυτή η πράξη επιτρέπεται από τον συμβατικό νόμο δεν απενοχοποιεί αυτόν που την κάνει.
Κανένας νομοθετικός χαρακτηρισμός δεν είναι πάνω από τον ανθρωπιστικό νόμο και τον νόμο του πολιτισμένου ανθρώπου.

Ε όχι και οικολόγοι οι κυνηγοί!!
Εκτός αν ο ορισμός της οικολογικής συνείδησης επιτρέπει και κάποιες ελαστικότητες σε κάποιους τομείς.
Πιο πιθανό μου φαίνεται το να προστατεύουν τα δάση (οι κυνηγοί) για να έχουν χώρο να ασκούν το αγαπημένο τους σπορ!!!
Οικολόγος είναι αυτός που αγαπάει τη φύση στο σύνολό της έμβια και μη.
Επιλεκτικά αισθήματα οικολογίας τέτοιου είδους αποτελούν μέγιστη υποκρισία και πρόκληση στην κοινή λογική.
Υποτίθεται ότι ο πολιτισμένος άνθρωπος στο πέρασμα των αιώνων και με την άνθηση του πολιτισμού έχει (ή θα έπρεπε να έχει) τιθασεύσει τα ένστικτα που κουβαλάει από τις εποχές των σπηλαίων και των μαμούθ.

Τα περί ισορροπίας των οικοσυστημάτων ακόμα και αν τα δεχθώ δεν μπορώ να δεχθώ την ίδια την πράξη της αφαίρεσης ζωής και μάλιστα για λόγους όχι επιβίωσης αλλά για σπορ!!!
Όπως το ευγενές σπορ κυνηγιού αλεπούς στην Γηραιά Αλβιόνα όπου 100 σκυλιά και 30 έφιπποι ...sportsmen καταδιώκουν ένα πανικοβλημένο αλεπουδάκι!!!
What a sportsmanship!!!

Διαφωνω σε ολα οσα ειπες φιλε Διονυση εκτος απο το εξοντωτικο κυνηγι της αλεπους που εχει ΑΠΑΓΟΡΕΥΤΕΙ

Αντι να διαμαρτυρομαστε και να χτυπιομαστε για τους κυνηγους που θηρευουν ενα ΕΠΙΤΡΕΠΟΜΕΝΟ ( τετοιο που να μην διαταρασει το οικοσυστημα ) ποσοστο αγριων ζωων και πτηνων ....θα ελεγα να διαμαρτυρομαστε για ολα αυτα τα καλλυντικα , ρουχα και αλλα ΕΙΔΗ ΠΟΛΥΤΕΛΕΙΑΣ που κατασκευαζονται μετα την βαναυση σφαγη και επεξεργασια καποιων ζωων.