Σωστή η σκέψη σου,

Δεν έχω Spotify, μόνο το δωρεάν (free) και δεν ήξερα αν μπορεί να παίξει σε Exclusive Mode. Για την ενημέρωση πολλές ευχαριστίες!
Πάντως έτσι είναι, όπως περιγράφεις. Αφού το Lossles Spotify φθάνει μέχρι 44.1 KHz/24 Bits, ο μόνος τρόπος να αποφύγεις τον ενοχλητικό Resampler των Windows είναι να τα ρυθμίσεις εξαρχής σε αυτό το format.
Επιβεβαίωσε μας, αν μπορείς: Το Lossless Spotify φθάνει μέχρι 44.1 KHz/24 Bits (Hi-Res), ή μόνο μέχρι 44.1 KHz/16 Bits (CD Resolution);
Αλλά δεν έχω Spotify και ο δικός μου λόγος για τη ρύθμιση ήταν λίγο διαφορετικός. Στη μουσική βιβλιοθήκη μας έχουμε χιλιάδες αρχεία που σε ποσοστό πάνω από 90% προέρχονται από CD. Το ιδιο ισχύει για το Tidal. Τα αρχεία υψηλής ανάλυσης του είναι σχετικά λίγα σε σχέση με τον τεράστιο όγκο της βιβλιοθήκης του που προέρχονται από τα επίσημα CD..
Ρυθμίζοντας εξαρχής λοιπόν τα Windows σε 44.1/24 αποφεύγουμε τον Resampler.
Υπάρχει κι' ένα μειονέκτημα σ' αυτή τη ρύθμιση. Η default των Windows είναι 48 KHz/16 Bits. Ειναι το κινηματογραφικό format και το format όλων των Videos. Στα οποία περιλαμβάνεται και το Youtube. Εφ' όσον την αλλάξουμε όπως λέμε πιο πάνω, τα CD της βιβλιοθήκης μας, το Spotify Lossless και τα Tidal CDs θα παραμένουν
αμετάβλητα, ενώ οποιοδήποτε
άλλο ηχητικό σήμα εισέρχεται στα Windows θα μετατρέπεται από 48 KHz/16 Bits σε 44.1 KHz/24 Bits. (Για συντομία από 48/16 σε 44.1/24). Δηλαδή θα υποστεί μία πολύ μικρή μετατροπή προς τα κάτω, ή οποία όμως δεν είναι ακουστή. Επομένως μικρό, πολύ μικρό το όποιο πρόβλημα.
Χθες το βράδυ και σήμερα πρωί κάθισα να δοκιμάσω το precisio με διάφορα προγράμματα ακούγοντας κυρίως το nightingales and bombers
laptop mac book pro 16 2019 σαν πηγή, έξοδο με ifi defender max και στο precisio με όπου μπορούσα κοινές ρυθμίσεις πχ αναπαραγωγή από εφαρμογή, normalize off
Αρχικά με spotify pro σε losseless σε 2 hc 32-bit 768. Κάτι που μάλλον θα έπρεπε να αποφύγω;
Μετά με foobar 2000 σε exclusive mode και έξοδο το ifi defender max και precisio, όπου διαπίστωσα ότι τελικά τα αρχεία μου σε flac δεν είναι τόσο πολλά. Ειδικά τα φυσικά cd μου είναι σε cbr 320
Σήμερα με tidal με ifi defender max και precisio
Αν εξαιρέσω κάποιες στιγμές που κολλούσε το foobar μου φάνηκε ελαφρώς καλύτερη ποιότητα. με flac μόνο για αναπαραγωγή.
Όμοια , η απόδοση tidal μου φάνηκε αρκετά καλύτερη του spotify.
Τα παραπάνω καθαρά υποκειμενικές απόψεις.
Δοκίμασα και στα ταπεινά ak 240mkii ifi go link με foobar και spotify όταν πλέον είχε περάσει η ώρα. Εκεί η διαφορά με και χωρίς dac ήταν αισθητή και στο απαίδευτο αυτί μου.
Σαν εμπειρία αυτό που με δυσκόλεψε λόγω συνήθειας είναι η απώλεια ρύθμισης ήχου σε exclusive mode όταν είσαι σε άλλη εφαρμογή και άλλων λειτουργιών. Βέβαια υποθέτω αυτό είναι και το νόημα του αποκλειστικού.3
Αν χρειαστεί να πατήσεις ένα pause πρέπει να πας στην εφαρμογή.
Στην αναπαραγωγή με χρήση του υπολογιστή σαν streamer λιγότερο ενοχλητικό
Στο foobar με πολύ κόπο και χρήση keychron launcher κατάφερα να βάλω δύο πλήκτρα για την ένταση. Τουλάχιστον δουλεύει το play/pause key f8 και στα δύο.
Δεν ξέρω αν είναι θέμα και του πληκτρολογίου μου.
Τέλος, αυτό που μπέρδευε ήταν όταν άνοιγα tidal ή foobar έπρεπε να έχω τον νου σε τι ένταση ήταν το mac. Καθώς έβαζε αυτό το σημείο.
Στην αρχή άκουγα αρκετά χαμηλά και κόλλησα. Κάπου νομίζω ότι είχε επιλογή στο tidal να μπαίνει αυτόματα στο μέγιστο.
Με τον ενισχυτή ρυθμίζω την ένταση αλλά με ακουστικά είσαι δεσμευμένος στην εφαρμογή και στο δικό μου setup tidal αποκλειστικά στο ποντίκι για ρύθμιση έντασης ήχου.
Εκεί χρειάζεται ο καναπές. Σύνδεση με τον ενισχυτή και όταν χρειαστεί κάποια αλλαγή από το κινητό.
Αυτές οι πρώτες εμπειρίες.
Συνεχίζω με flac και για 60 ημέρες tidal.
Qobuz προσπάθησα να εγκαταστήσω αλλά δεν έχω vpn.
Μόλις λήξει η δοκιμαστική περίοδος του tidal.