Υπολογιστής (PC) και Streaming Πλατφόρμες

Όποιος έχει εμπειρία από Mac και μπορεί να βοηθήσει το παρόν νήμα, ας γράψει, παρακαλώ!
Μιχαλη ,διαβάζω όλα αυτά ποτ γράφεις και μάλλον είναι σωστά και μου σηκώνεται η τρίχα [που δεν έχω ]
Επειδή εχω Μac ολες αυτές οι ιστορίες -σελίδες είναι περιττές .
Κατεβάζεις την εφαρμογή και συνδέεσαι και μπαίνεις στο περιβάλλον του Τidal
Τωρα αν θέλεις να το παίξεις μέσω audirvana είναι άλλη ιστορία
Αλλά... η ποιότητα αναπαραγωγής μέσω usb -macbook pro 2012 που εχω για media player είναι χειρότερη από την αναπαραγωγή μέσω του Wiim Ultra -usb

Μιχαλη ,διαβάζω όλα αυτά ποτ γράφεις και μάλλον είναι σωστά και μου σηκώνεται η τρίχα [που δεν έχω ]
Επειδή εχω Μac ολες αυτές οι ιστορίες -σελίδες είναι περιττές .
Mac δεν έχω και μάλλον δεν θα αποκτήσω ποτέ. Ότι συνηθίσει κανείς δύσκολα το αλλάζει.

Όμως η δικτυακή εκπομπή της πλατφόρμας από υπολογιστή προς streamer που περιέγραψα παραπάνω, υποθέτω ότι και εδώ ισχύει με τον ίδιο τρόπο. Δηλαδή τρέχουμε την εφαρμογή από το Mac, αλλά χρησιμοποιείται μόνο για τον έλεγχο, ως τηλεχειριστήριο, τη δουλειά την κάνει το Streamer.
Είναι έτσι;
Θα ήθελα μία επιβεβαίωση.

Κατεβάζεις την εφαρμογή και συνδέεσαι και μπαίνεις στο περιβάλλον του Τidal
Τωρα αν θέλεις να το παίξεις μέσω audirvana είναι άλλη ιστορία
Δεν ξερω αν το Audirvana αξιζει το κόστος του. Μάλλον το αξιζει. Αλλά δεν τις μπορώ τις συνδρομές. Συνδρομή εδώ, συνδρομή εκεί, μαζεύονται...

Αλλά... η ποιότητα αναπαραγωγής μέσω usb -macbook pro 2012 που εχω για media player είναι χειρότερη από την αναπαραγωγή μέσω του Wiim Ultra -usb
Δεν έχω καταλάβει ακριβώς το Setup σου. Μπορείς να το περιγράψεις πιο αναλυτικά; Εννοώ το setup Mac -> USB -> DAC και USB -> Wiim Ultra. Το Wiim από που παίρνει USB?

Mμιχαλη ,και σε μένα στην αρχή μου φαινόταν όλα παράξενα ,αλλά με το καιρό συνήθισα
Είναι μεγάλη υπόθεση να κοτσάρεις ότι σου καπνίσει και να παίζει αμέσως ,χωρίς να κατεβάζεις drivers .
Oντως χρησιμευει σαν τηλεχειριστήριο ,αλλά μετά τον ερχομό του Wiim εδώ και ένα χρόνο δεν παίζω μουσική μέσα από το Μac απλά βλέπω ταινίες από Νova
Το audirvana + amarra τα εχω από "αλλου" και προφανώς δεν γίνεται να δίνουμε εδώ και εκεί ετήσιες συνδρομές
Οσον αφορα το σετ απ
Μεχρι περυσι ήταν
mac USB to RME usb
Eδω και ενα χρόνο είναι
Wiim usb to dac usb
Bέβαια πρίν ένα χρόνο επαιζα κυρίως από την εξοδο Squeezebox touch usb to dac usb η και μέσω ομοαξονικής

• Like
Reactions: Sonus Naturalis
Εγώ έχω κάνει τη ζωή μου πολύ απλή και θα εξηγήσω το δικό μου, συνολικό setup.

Έχω laptop, δυο desktop, tablet και κινητό.
Ακούω είτε με ακουστικά από τη Head Fi γωνιά μου, είτε από το στερεοφωνικό μου, είτε από ένα μικρό στερεοφωνικό στο γραφείο μου. Και φυσικά και από το κινητό μου (με ακουστικά ή φορητά ηχεία στο εργαστηριο μου, ή στο αυτοκίνητο, ή στο περπάτημα).

Σε όλα έχω εγκατεστημένη την εφαρμογή του Spotify και του Qobuz.

Στην Head Fi γωνιά μου έχω ένα mac book air σαν streamer που δίνει μέσω usb c στο Shanling.
Παίζει τέλεια, σε bit prefect, οπότε δεν νιώθω προς το παρόν την ανάγκη να αγοράσω ανεξάρτητο streamer.

001.jpg

Με βολεύει πάρα πολύ, καθώς κάθομαι στην κουνιστή μου πολυθρόνα με τα ακουστικά μου και μελετάω τη μουσική που ακούω μέσω πληροφοριών στο internet. Δηλαδή, ακούω κάποιο έργο ενός συνθέτη και με τη βοήθεια κάποιας μηχανής τεχνητής νοημοσύνης ζητάω πληροφορίες και αναλύσεις για το έργο που ακούω, εναλλακτικές εκτελέσεις, βιογραφικά του συνθέτη και των εκτελεστών, συγκρίσεις με άλλους συνθέτες κλπ. Καταλαβαίνετε τι εννοώ.

Αν κουραστώ από τα ακουστικά, ανοίγω το στερεοφωνικό μου και το iMac που έχει τον ρόλο streamer, και πατώντας απλώς το κουμπάκι στο Qobuz (και στο Spotify το ίδιο είναι), η μουσική που ακούω, συνεχίζει εκεί.
Το iMac στέλνει στο MyteK και πάλι bit perfect σε εξαιρετική ποιότητα.

002.jpg

Συνεχίζω να κάθομαι στην πολυθρόνα μου και χρησιμοποιώ το laptop σαν remote control. :)

Και, αν χρειαστεί να πάω στο γραφείο μου για να δουλέψω, συνεχίζω εκεί, στο Mac Studio.
Και αν θέλω να πάω να δουλέψω λίγο στο εργαστήριό μου, ανοίγω το Qobuz στο κινητό μου και συνεχίζω στα Soundcore BT ηχειάκια μου, ή στα Sony BT ακουστικά μου.

Τους πιστεύω τους συνάδελφους που λένε πως ένα Streamer παίζει καλύτερα από έναν υπολογιστή, αλλά έχω βολευτεί τόσο πολύ με το τωρινό setup μου που ταιριάζει απόλυτα στις ανάγκες μου, που δυσκολα θα το αλλάξω.

(το audirvana το δοκίμασα, αλλά το παράτησα. Δεν κέρδισα κάτι το συγκλονιστικό όταν το χρησιμοποίησα. Κρατάω το setup απλό. Κουράστηκα να ασχολούμαι με τεχνικές λεπτομέρειες. Θέλω να αφιερώνω τον χρόνο μου στη μουσική)

Εγώ πέρα από το desktop που έχω ένα συστηματάκι 2.1 εκεί, έβαλα και το laptop με κλειστό το lid σε ένα ράφι στο σαλόνι και το σύνδεσα με την TV. Ένα ασύρματο πληκτρολόγιο και ένα ασύρματο mouse για να είμαι στον καναπέ καθισμένος και να ακούω και να σερφάρω ταυτόχρονα. Μάλιστα επειδή το laptop είναι λίγο παλιό, σκέφτομαι να βάλω ένα mini pc στη θέση του στο σαλόνι.

Χρήσεις υπάρχουν, πλέον τα θέλουμε όλα παντού και από παντού.

Στη δική μου περίπτωση το έχω ρυθμίσει να κλειδώνει στα 44.1 KHz/24 Bits. (Αντί για το default 48/16).
Πως γίνεται αυτό και με ποιό σκεπτικό έχω κάνει αυτή τη ρύθμιση, επιφυλάσσομαι να το εξηγήσω σε επόμενο post.

Πιθανότατα το είχες αφήσει έτσι γιατί στο spotify που δεν υπάρχει αντίστοιχα exclusive mode για να παρακαφθεί ο mixer των wondows, είναι ο μόνος τρόπος για να αντιστοιχεί η δειγματοληψία με εκεινη του Spotify σε Lossless, δηλαδή 24bit/44.1KHz.

• Like
Πιθανότατα το είχες αφήσει έτσι γιατί στο spotify που δεν υπάρχει αντίστοιχα exclusive mode για να παρακαφθεί ο mixer των wondows, είναι ο μόνος τρόπος για να αντιστοιχεί η δειγματοληψία με εκεινη του Spotify σε Lossless, δηλαδή 24bit/44.1KHz.
Σωστή η σκέψη σου, :)
Δεν έχω Spotify, μόνο το δωρεάν (free) και δεν ήξερα αν μπορεί να παίξει σε Exclusive Mode. Για την ενημέρωση πολλές ευχαριστίες! ☺️
Πάντως έτσι είναι, όπως περιγράφεις. Αφού το Lossles Spotify φθάνει μέχρι 44.1 KHz/24 Bits, ο μόνος τρόπος να αποφύγεις τον ενοχλητικό Resampler των Windows είναι να τα ρυθμίσεις εξαρχής σε αυτό το format.
Επιβεβαίωσε μας, αν μπορείς: Το Lossless Spotify φθάνει μέχρι 44.1 KHz/24 Bits (Hi-Res), ή μόνο μέχρι 44.1 KHz/16 Bits (CD Resolution);

Αλλά δεν έχω Spotify και ο δικός μου λόγος για τη ρύθμιση ήταν λίγο διαφορετικός. Στη μουσική βιβλιοθήκη μας έχουμε χιλιάδες αρχεία που σε ποσοστό πάνω από 90% προέρχονται από CD. Το ιδιο ισχύει για το Tidal. Τα αρχεία υψηλής ανάλυσης του είναι σχετικά λίγα σε σχέση με τον τεράστιο όγκο της βιβλιοθήκης του που προέρχονται από τα επίσημα CD..

Ρυθμίζοντας εξαρχής λοιπόν τα Windows σε 44.1/24 αποφεύγουμε τον Resampler.

Υπάρχει κι' ένα μειονέκτημα σ' αυτή τη ρύθμιση. Η default των Windows είναι 48 KHz/16 Bits. Ειναι το κινηματογραφικό format και το format όλων των Videos. Στα οποία περιλαμβάνεται και το Youtube. Εφ' όσον την αλλάξουμε όπως λέμε πιο πάνω, τα CD της βιβλιοθήκης μας, το Spotify Lossless και τα Tidal CDs θα παραμένουν αμετάβλητα, ενώ οποιοδήποτε άλλο ηχητικό σήμα εισέρχεται στα Windows θα μετατρέπεται από 48 KHz/16 Bits σε 44.1 KHz/24 Bits. (Για συντομία από 48/16 σε 44.1/24). Δηλαδή θα υποστεί μία πολύ μικρή μετατροπή προς τα κάτω, ή οποία όμως δεν είναι ακουστή. Επομένως μικρό, πολύ μικρό το όποιο πρόβλημα.

...... Σε όλα έχω εγκατεστημένη την εφαρμογή του Spotify και του Qobuz.

Στην Head Fi γωνιά μου έχω ένα mac book air σαν streamer που δίνει μέσω usb c στο Shanling.
Παίζει τέλεια, σε bit prefect, οπότε δεν νιώθω προς το παρόν την ανάγκη να αγοράσω ανεξάρτητο streamer...
Με βολεύει πάρα πολύ, καθώς κάθομαι στην κουνιστή μου πολυθρόνα με τα ακουστικά μου και μελετάω τη μουσική που ακούω μέσω πληροφοριών στο internet. Δηλαδή, ακούω κάποιο έργο ενός συνθέτη και με τη βοήθεια κάποιας μηχανής τεχνητής νοημοσύνης ζητάω πληροφορίες και αναλύσεις για το έργο που ακούω, εναλλακτικές εκτελέσεις, βιογραφικά του συνθέτη και των εκτελεστών, συγκρίσεις με άλλους συνθέτες κλπ. Καταλαβαίνετε τι εννοώ.

Αν κουραστώ από τα ακουστικά, ανοίγω το στερεοφωνικό μου και το iMac που έχει τον ρόλο streamer, και πατώντας απλώς το κουμπάκι στο Qobuz (και στο Spotify το ίδιο είναι), η μουσική που ακούω, συνεχίζει εκεί.
Το iMac στέλνει στο MyteK και πάλι bit perfect σε εξαιρετική ποιότητα.

View attachment 262568
Συνεχίζω να κάθομαι στην πολυθρόνα μου και χρησιμοποιώ το laptop σαν remote control. :)

Και, αν χρειαστεί να πάω στο γραφείο μου για να δουλέψω, συνεχίζω εκεί, στο Mac Studio.
Και αν θέλω να πάω να δουλέψω λίγο στο εργαστήριό μου, ανοίγω το Qobuz στο κινητό μου και συνεχίζω στα Soundcore BT ηχειάκια μου, ή στα Sony BT ακουστικά μου.

Τους πιστεύω τους συνάδελφους που λένε πως ένα Streamer παίζει καλύτερα από έναν υπολογιστή, αλλά έχω βολευτεί τόσο πολύ με το τωρινό setup μου που ταιριάζει απόλυτα στις ανάγκες μου, που δυσκολα θα το αλλάξω.

(το audirvana το δοκίμασα, αλλά το παράτησα. Δεν κέρδισα κάτι το συγκλονιστικό όταν το χρησιμοποίησα. Κρατάω το setup απλό. Κουράστηκα να ασχολούμαι με τεχνικές λεπτομέρειες. Θέλω να αφιερώνω τον χρόνο μου στη μουσική)
Ιδού λοιπόν δέκα χιλιάδες λόγοι που τα Streamers δεν μπορούν να αντικαταστήσουν τη χρήση του υπολογιστή! Αναμφίβολα τα Streamers έχουν σοβαρούς λόγους ύπαρξης. Και το πιθανότερο είναι να συνυπάρχουν σ' ένα σύστημα μαζί με υπολογιστή.

Οι ίδιοι λόγοι μας κάνουν να αναζητούμε τη βελτίωση της ποιότητας και της εμπειρίας από τη χρήση του υπολογιστή ως Streamer.

Γι' αυτό δημιουργήθηκε το παρόν νήμα!

• Like
Reactions: nikfor
Εντάξει, εμένα με βολεύει και να χρησιμοποιώ το PC/laptop και σε connect mode σε κάποιο streamer, ενώ ας μην ξεχνάμε ότι υπάρχει και το Roon για όποιον θέλει περισσότερη ανακάλυψη μουσικής το οποίο επίσης θα χρησιμοποιήσει κάποιο streamer ως endpoint.
Ή το streamer να μπορεί να τραβάει τοπικά αρχεία από το δίκτυο, στο οποίο μπορεί να είναι το PC που τα έχει μέσα κλπ.

Γενικώς εμένα μου αρέσει να τα χρησιμοποιώ όλα, αναλόγως βέβαια τι έχω διαθέσιμο και τι.... φτάνει η τσέπη μου.

• Like
Σωστή η σκέψη σου, :)
Δεν έχω Spotify, μόνο το δωρεάν (free) και δεν ήξερα αν μπορεί να παίξει σε Exclusive Mode. Για την ενημέρωση πολλές ευχαριστίες!
☺️

Πάντως έτσι είναι, όπως περιγράφεις. Αφού το Lossles Spotify φθάνει μέχρι 44.1 KHz/24 Bits, ο μόνος τρόπος να αποφύγεις τον ενοχλητικό Resampler των Windows είναι να τα ρυθμίσεις εξαρχής σε αυτό το format.
Επιβεβαίωσε μας, αν μπορείς: Το Lossless Spotify φθάνει μέχρι 44.1 KHz/24 Bits (Hi-Res), ή μόνο μέχρι 44.1 KHz/16 Bits (CD Resolution);

Αλλά δεν έχω Spotify και ο δικός μου λόγος για τη ρύθμιση ήταν λίγο διαφορετικός. Στη μουσική βιβλιοθήκη μας έχουμε χιλιάδες αρχεία που σε ποσοστό πάνω από 90% προέρχονται από CD. Το ιδιο ισχύει για το Tidal. Τα αρχεία υψηλής ανάλυσης του είναι σχετικά λίγα σε σχέση με τον τεράστιο όγκο της βιβλιοθήκης του που προέρχονται από τα επίσημα CD..

Ρυθμίζοντας εξαρχής λοιπόν τα Windows σε 44.1/24 αποφεύγουμε τον Resampler.

Υπάρχει κι' ένα μειονέκτημα σ' αυτή τη ρύθμιση. Η default των Windows είναι 48 KHz/16 Bits. Ειναι το κινηματογραφικό format και το format όλων των Videos. Στα οποία περιλαμβάνεται και το Youtube. Εφ' όσον την αλλάξουμε όπως λέμε πιο πάνω, τα CD της βιβλιοθήκης μας, το Spotify Lossless και τα Tidal CDs θα παραμένουν αμετάβλητα, ενώ οποιοδήποτε άλλο ηχητικό σήμα εισέρχεται στα Windows θα μετατρέπεται από 48 KHz/16 Bits σε 44.1 KHz/24 Bits. (Για συντομία από 48/16 σε 44.1/24). Δηλαδή θα υποστεί μία πολύ μικρή μετατροπή προς τα κάτω, ή οποία όμως δεν είναι ακουστή. Επομένως μικρό, πολύ μικρό το όποιο πρόβλημα.

Χθες το βράδυ και σήμερα πρωί κάθισα να δοκιμάσω το precisio με διάφορα προγράμματα ακούγοντας κυρίως το nightingales and bombers

laptop mac book pro 16 2019 σαν πηγή, έξοδο με ifi defender max και στο precisio με όπου μπορούσα κοινές ρυθμίσεις πχ αναπαραγωγή από εφαρμογή, normalize off

Αρχικά με spotify pro σε losseless σε 2 hc 32-bit 768. Κάτι που μάλλον θα έπρεπε να αποφύγω;

Μετά με foobar 2000 σε exclusive mode και έξοδο το ifi defender max και precisio, όπου διαπίστωσα ότι τελικά τα αρχεία μου σε flac δεν είναι τόσο πολλά. Ειδικά τα φυσικά cd μου είναι σε cbr 320

Σήμερα με tidal με ifi defender max και precisio

Αν εξαιρέσω κάποιες στιγμές που κολλούσε το foobar μου φάνηκε ελαφρώς καλύτερη ποιότητα. με flac μόνο για αναπαραγωγή.
Όμοια , η απόδοση tidal μου φάνηκε αρκετά καλύτερη του spotify.
Τα παραπάνω καθαρά υποκειμενικές απόψεις.

Δοκίμασα και στα ταπεινά ak 240mkii ifi go link με foobar και spotify όταν πλέον είχε περάσει η ώρα. Εκεί η διαφορά με και χωρίς dac ήταν αισθητή και στο απαίδευτο αυτί μου.

Σαν εμπειρία αυτό που με δυσκόλεψε λόγω συνήθειας είναι η απώλεια ρύθμισης ήχου σε exclusive mode όταν είσαι σε άλλη εφαρμογή και άλλων λειτουργιών. Βέβαια υποθέτω αυτό είναι και το νόημα του αποκλειστικού.3
Αν χρειαστεί να πατήσεις ένα pause πρέπει να πας στην εφαρμογή.
Στην αναπαραγωγή με χρήση του υπολογιστή σαν streamer λιγότερο ενοχλητικό
Στο foobar με πολύ κόπο και χρήση keychron launcher κατάφερα να βάλω δύο πλήκτρα για την ένταση. Τουλάχιστον δουλεύει το play/pause key f8 και στα δύο.
Δεν ξέρω αν είναι θέμα και του πληκτρολογίου μου.
Τέλος, αυτό που μπέρδευε ήταν όταν άνοιγα tidal ή foobar έπρεπε να έχω τον νου σε τι ένταση ήταν το mac. Καθώς έβαζε αυτό το σημείο.
Στην αρχή άκουγα αρκετά χαμηλά και κόλλησα. Κάπου νομίζω ότι είχε επιλογή στο tidal να μπαίνει αυτόματα στο μέγιστο.
Με τον ενισχυτή ρυθμίζω την ένταση αλλά με ακουστικά είσαι δεσμευμένος στην εφαρμογή και στο δικό μου setup tidal αποκλειστικά στο ποντίκι για ρύθμιση έντασης ήχου.
Εκεί χρειάζεται ο καναπές. Σύνδεση με τον ενισχυτή και όταν χρειαστεί κάποια αλλαγή από το κινητό.
Αυτές οι πρώτες εμπειρίες.
Συνεχίζω με flac και για 60 ημέρες tidal.
Qobuz προσπάθησα να εγκαταστήσω αλλά δεν έχω vpn.
Μόλις λήξει η δοκιμαστική περίοδος του tidal.

Screenshot 2025-12-13 at 4.12.37 PM.pngScreenshot 2025-12-13 at 3.32.42 PM copy.jpgScreenshot 2025-12-13 at 3.20.00 PM copy.png

• Like
Reactions: nikfor
flac που είχα αγοράσει ή κατεβάσει μετά από αγορά βινυλίου από bandcamp σε σύγκριση με tidal μου ακούγονται καλύτερα.

Attachments

• Screenshot 2025-12-13 at 4.48.35 PM.png
    Screenshot 2025-12-13 at 4.48.35 PM.png
    1.5 MB · Views: 10
  • Screenshot 2025-12-13 at 4.47.23 PM.png
    Screenshot 2025-12-13 at 4.47.23 PM.png
    1.9 MB · Views: 10
Χθες το βράδυ και σήμερα πρωί κάθισα να δοκιμάσω το precisio με διάφορα προγράμματα ακούγοντας κυρίως το nightingales and bombers

laptop mac book pro 16 2019 σαν πηγή, έξοδο με ifi defender max και στο precisio με όπου μπορούσα κοινές ρυθμίσεις πχ αναπαραγωγή από εφαρμογή, normalize off

Αρχικά με spotify pro σε losseless σε 2 hc 32-bit 768. Κάτι που μάλλον θα έπρεπε να αποφύγω;
Αυτό σημαίνει ότι έβαλες το Volumio Precision να κάνει Upsample σε 768 KHz/32 Bits ?!
Αν κρίνεις ότι ακούγεται καλύτερα ή σου αρέσει περισσότερο, μόνο τότε. Το σωστό είναι να διατηρήσεις το αρχικό format, αποφεύγοντας όσο το δυνατόν τις μετατροπές. Επειδή βλέπω ότι το Lossles Spotify είναι 44.1/16, ή σωστή ρύθμιση για το PC και για το DAC είναι 44.1/24.

Μετά με foobar 2000 σε exclusive mode και έξοδο το ifi defender max και precisio, όπου διαπίστωσα ότι τελικά τα αρχεία μου σε flac δεν είναι τόσο πολλά. Ειδικά τα φυσικά cd μου είναι σε cbr 320
Εάν το Foobar παρέχει την επιλογή ASIO Drivers του ίδιου του DAC που χρησιμοποιείς, θα πρέπει να την προτιμάς από την Exclusive. (Υποτίθεται ότι έχεις εγκαταστήσει το σχετικό με ASIO component).

Σήμερα με tidal με ifi defender max και precisio
Το iFi defender είναι ένα απλό πρόσθετο
Καλό κάνει, κακό δεν κάνει. Διαφορά με αυτό πιθανόν να ακούσεις, μπορεί και όχι (οριακά). Εξαρτάται από τα υπόλοιπα συνοδά.

Αν εξαιρέσω κάποιες στιγμές που κολλούσε το foobar μου φάνηκε ελαφρώς καλύτερη ποιότητα. με flac μόνο για αναπαραγωγή.
Όμοια , η απόδοση tidal μου φάνηκε αρκετά καλύτερη του spotify.
Τα παραπάνω καθαρά υποκειμενικές απόψεις.
Προφανώς όσον αφορά τα FLAC έτσι είναι. Η σύγκριση μεταξύ Spotify και Tidal αφορά άλλη συζήτηση που διεξάγεται σε άλλο νήμα.

Δοκίμασα και στα ταπεινά ak 240mkii ifi go link με foobar και spotify όταν πλέον είχε περάσει η ώρα. Εκεί η διαφορά με και χωρίς dac ήταν αισθητή και στο απαίδευτο αυτί μου.
Δεν είναι λογικό να συγκρίνεις ένα μεγάλο επιτραπέζιο (Desktop) DAC μέ ένα μικρό φορητό DACάκι που είναι πολύ καλό μεν, αλλά φτιαγμένο για άλλες χρήσεις. (Για χρήση με κινητό).
Τα AKG K240 MK II δεν είναι καλή επιλογή για να τα χρησιμοποιείς με αυτό το μικρό φορητό DAC που είναι φτιαγμένο για In Ear Monitors, μικρά και πολύ ευαίσθητα ακουστικά. Χρειάζονται ισχύ πολύ πέρα από αυτή που το μικρό DACακι μπορεί να δώσει.
Αν ο ενισχυτής σου έχει έξοδο ακουστικών δοκίμασε τα και εκεί.

Σαν εμπειρία αυτό που με δυσκόλεψε λόγω συνήθειας είναι η απώλεια ρύθμισης ήχου σε exclusive mode όταν είσαι σε άλλη εφαρμογή και άλλων λειτουργιών. Βέβαια υποθέτω αυτό είναι και το νόημα του αποκλειστικού.3
Αν χρειαστεί να πατήσεις ένα pause πρέπει να πας στην εφαρμογή.
Στην αναπαραγωγή με χρήση του υπολογιστή σαν streamer λιγότερο ενοχλητικό
Στο foobar με πολύ κόπο και χρήση keychron launcher κατάφερα να βάλω δύο πλήκτρα για την ένταση. Τουλάχιστον δουλεύει το play/pause key f8 και στα δύο.
Δεν ξέρω αν είναι θέμα και του πληκτρολογίου μου.
Τέλος, αυτό που μπέρδευε ήταν όταν άνοιγα tidal ή foobar έπρεπε να έχω τον νου σε τι ένταση ήταν το mac. Καθώς έβαζε αυτό το σημείο.
Η ένταση από τον υπολογιστή και από το Software πρέπει να είναι στο maximum σε όλα τα σημεία, εκτός από τον τελευταίο κρίκο της ηχητικής αλυσσίδας από όπου θα ρυθμίζεται, κατά προτίμηση από το συνδεμένο Hardware, π.χ. από το Volume του ενισχυτή.

Στην αρχή άκουγα αρκετά χαμηλά και κόλλησα. Κάπου νομίζω ότι είχε επιλογή στο tidal να μπαίνει αυτόματα στο μέγιστο.
Force Volume, αν δεν κάνω λαθος.

Με τον ενισχυτή ρυθμίζω την ένταση αλλά με ακουστικά είσαι δεσμευμένος στην εφαρμογή και στο δικό μου setup tidal αποκλειστικά στο ποντίκι για ρύθμιση έντασης ήχου.
Εκεί χρειάζεται ο καναπές. Σύνδεση με τον ενισχυτή και όταν χρειαστεί κάποια αλλαγή από το κινητό.
Το Volumio precisio έχει χωριστό Remote Control. Για δες μήπως αυτό σε βολεύει καλύτερα, όταν κάνεις ακρόαση με ακουστικά.
Όλα τα άλλα είναι ημίμετρα.

Πάντως, για ακρόαση με ακουστικά κυρίως με κινητό, αλλά και από τον υπολογιστή θα σου προτείνω το ONIX Alpha X1 DAC/Amp. Με πολύ μεγάλη ισχύ, μπορεί να οδηγήσει κανονικά τα περισσότερα ακουστικά μικρά ή μεγάλα. Με δικό του Volume και Start/Stop. Κορυφαίο για την κατηγορία του και για δύο-τρείς κατηγορίες ακόμα πιο πάνω και με τιμή χώμα. Το συνιστώ ανεπιφύλακτα!