Υποπτη διαφορα τιμης για Philips 37PFL9603

Εγω κρινω με βαση την τιμη και την αποδοση. Για τα λεφτα της η 9603 ειναι υπερβολικα υπερτιμημενη. Η LG7000 με ελαχιστα υποδεέστερη αποδοση στο τηλεοπτικο και ιδια αποδοση σε HD κοστιζει σημαντικα φθηνότερα.

Σε HD εχω δει 2-3 φορες την 9703 και η εντυπωση μου ειναι οτι δεν φτανει ουτε καν την W4000 η την A656 , για να μην πουμε και για ακριβοτερα μοντελα.

Λιγο τσιμπημενη ειναι αλλα

1)μιλαμε για την καλυτερη 37αρα της αγορας.Πολυ καλυτερη και απο την Α656 και απο την αντιστοιχη Panasonic.Σε σχεση με τις πιο προσφατες Sony ισως υστερει λιγακι σε αποδοση μαυρου,αλλα σε ρεαλιστικη αποδοση χρωματος,και κινησης αλλα και τηλεοπτικου σηματος ειναι πολυ μπροστα,+Ambilight.Εξαλλου και η Sony εχουν τα ψεγαδια τους οπως π.χ clouding.

2)Στα 1100 που τη βηκα εγω νομιζω οτι ειναι απιστευτο value for money

οπως και να χει με την LG που ανεφερες σιγουρα δεν συγκρινεται

Value for Money 37" 1100 ευρώ...;;;

Για τα άλλα δε ξέρω, δε μιλάω, αλλά η τιμή είναι ΦΑΡΜΑΚΙ...

Value for Money 37" 1100 ευρώ...;;;

Για τα άλλα δε ξέρω, δε μιλάω, αλλά η τιμή είναι ΦΑΡΜΑΚΙ...

για τα δεδομενα της Philips,Οταν κανονικα κοστιζει 1500-1800e?Μαλλον ναι

Οι αντιστοιχες & ανταγωνιστικες pana & σαμμυ ειναι στα ~1200

απο κει και περα παιρνεις οτι πληρωσεις-υπαρχουν και AOC,Polaroid,Funai για ολα τα γουστα και τα βαλαντια..

Εγω προσωπικα το Καλοκαιρι που εψαχνα για τηλεοραση ειδα σε πολλα μαγαζια την 42PFL9603 , ακομη και στα HD δεμο της Philips που επαιζε υστερουσε 2 κλικ απο Α656 και W4000 , σε χρωματα , αντιθεση , τρισδιαστατη εικονα κτλ.

Σε τηλεοπτικο σημα αντε να δεχθω οτι ειναι το πολυ μισο κλικ παραπανω απο τις δυο που αναφερα.

Συνολικα το value for money της συγκεκριμενης ηταν μηδεν αφου αρκετα φθηνοτερες τηλεορασεις εδειχναν καλυτερα (τοτε ειχε 2400 ευρω).

Βεβαια ειναι αληθεια οτι σε 37" που ειναι μια περιεργη διασταση που η Sony και η Samsung δεν πολυασχολουνται ειναι ισως η καλυτερη προταση αλλα και παλι μια 40W4500 εχει πολυ καλυτερη εικονα λογω της τεραστιας διαφορας σε μαυρο και αντιθεση εκτος των αλλων.

Σεβαστη η αποψη σου

Παντως χωρις να το παιζω πνευμα αντιλογιας,επειδη κι εγω απο το καλοκαιρι ασχολουμαι εντατικα κι εχω περασει ΠΑΡΑ πολλες ωρες σε εκθεσεις και σπιτια φιλων και γνωστων,σχηματισα πολυ θετικη αποψη για τις Philips οσον αφορα τις επιδοσεις.

Επισης συμπερανα πως η τελευταια γενια των philips ειναι σαν exotic cars και χρειαζονται fine tuning για να αποδωσουν τελεια,μιας και η perfect pixel engine εχει παρα πολλες ρυθμισεις.Ιδανικα ρυθμισμενες αναλογα με το χωρο και τα προσωπικα γουστα μπορουν να αποδωσουν ενα κλικ πανω απο τον ανταγωνισμο.Θυμαμαι χαρακτηριστικα μια 9632(που εχει διαφορετικο πανελ απο την 9603) διπλα σε μια 32αρα Α656 που με αφησαν να πειραξω στο πλαισιο,εδειχνε η μερα με τη νυχτα.Με HD content η Α656 υστερουσε σε τετοιο βαθμο που νομιζες οτι ειχαν ξεχασει την προστατευτικη ζελατινα επανω.Μονο αν αναζητας το απολυτο μαυρο θα χεις προβλημα

Οσο για την τιμη μην ξεχναμε και το ambilight που η philips το χρησιμοποιει μαλλον σαν υπεραξια για τα προιοντα της κι ανεβαζει οσο θελει την τιμη

Τελος,για μενα δεν υστερουν τοσο σε επιδοσεις οσο σε after sale μιας κι εχω διαβασει πολλες ανατριχιαστικες ιστοριες εδω μεσα και στο avforums.

Ρε παιδιά, ΕΛΕΟΣ!!!
Είπαμε, έχουν έναν από τους κορυφαίους επεξεργαστές εικόνας, έχουν ωραίο design, ambilight, αλλά ως εκεί... Δεν γίνεται ένα πάνελ που καλιμπραρισμένο δίνει μαύρο 0,5 nits να έχει σωστή χρωματική συμπεριφορά, μη τα καταλύουμε όλα. Τί να πουν και οι KURO δηλαδή...

Καποιοι μαλλον μπερδευουν την πολυ φωτεινη εικονα με το sharpness στο μεγιστο και μπλε αποχρωση σε ολο το χρωματικο φασμα με την σωστη εικονα.

Το σωστο ειναι μια τηλεοραση να αποδιδει το υλικο οπως ειναι και οχι να το μετατρεπει σε μια καινουργια version.

Καποιοι μαλλον μπερδευουν την πολυ φωτεινη εικονα με το sharpness στο μεγιστο και μπλε αποχρωση σε ολο το χρωματικο φασμα με την σωστη εικονα.

Το σωστο ειναι μια τηλεοραση να αποδιδει το υλικο οπως ειναι και οχι να το μετατρεπει σε μια καινουργια version.

Τωρα μαλλον περιγραφεις εργοστασιακα settings Samsung και Sony παρα Philips

οσο για το τι ειναι "σωστο" χωραει πολυ συζητηση.Για πολυ κοσμο ελαχιστο coloration στην εικονα και τον ηχο μπορει να ειναι και θεμιτο.Τελικος κριτης ειναι το υποκειμενικο βλεμμα του καθενος,κι αν μετα απο μακροχρονη θεαση τα ματια σου λενε πως αυτο που βλεπεις ειναι "καλυτερο",λιγη σημασια εχει αν ειναι και "σωστο"

παντως για την ιστορια στα δικα μου ματια η 9603 εδινε πιο ρεαλιστικα χρωματα απο τον ανταγωνσιμο στις 37".Για να μην αναφερθω στην αποδοση των κινουμενων εικονων

Last edited:
Εγώ δε θα διαφωνήσω μαζί σου αφού δεν έχω δει τις εν λόγω τηλεόρασεις, απλά θα παρατηρήσω πως επειδή υποστηρίζεις με πολύ έντονο τρόπο αυτά που λες, ακόμα και αν έχεις δίκιο, δε θα σε πιστέψουν πολλοί :)

νομιζω οτι το κομβικο σημειο στην συζητηση ειναι εκει που ειπωθηκε ο ορος "value for money". Αυτο ειναι που προκαλεσε τη βασικη διαφωνια...και φυσικα 1100 για 37αρα ειναι ΑΘΛΙΟ value4money εκτος αν σου δειχνει τιποτα 3D. Αυτα οταν πλαον παιρνεις 40W4000/40A656 (που ειναι πολυ καλητερη απο την 37Α656) με κατω απο 1000, και 40Α786 με LED στα 1300...νομιζω και η 40W4500 παιζει στα 1150 πλεον...

Τωρα η philips οτι παπαδες και να κανει, καλυτερη ΣΥΝΟΛΙΚΑ δεν ειναι σε σχεση με καμια απο τις παραπανω....και αντικειμενικα ειναι και μικροτερη παροτι μιλαμε για ιδια κατηγορια τιμων.

Επισης προσυπογραφω αυτο που λεει ο GARRET παραπανω, ειναι μια γενικη λογικη που εχω και εγω...οταν θες να υπερασπισεις μια αποψη, γραψε με τετοιο τροπο ωστε αν γινεις πιο πιστευτος οτι δεν εισαι fanboy...ο φανατισμος δυστυχως αυτο δειχνει...

Φανατισμος? Προς θεου...εγω απλα τις προσωπικες μου αποψεις καταθετω.Απλα τυχαινει αυτη τη φορα να ευνοουν ενα μοντελο της Philips.Τους περισσοτερους να ρωτουσαμε εδω μεσα σχετικα με το αν η 37αρα LG ειναι ιδια με την 37αρα 9603,την ιδια απαντηση θα παιρναμε.Να μου ελεγες οτι υπαρχει ενα γενικευμενο και ακατανοητο αρνητικο κλιμα για την ολλανδικη εταιρεια μεσα στο forum,μαλιστα να το δεχτω.Ισως φταινε οι κακες after sales εμπειριες πολλων χρηστων εδω μεσα,αλλα απο το καλοκαιρι που παρακολουθω,οποιος πει καλο λογο για Philips πεφτουν να τον φανε.Σημειωτεον ειναι αυτες οι εμπειριες που με αποτρεπουν και μενα να αγορασω phililps αλλα αυτη ειναι αλλη ιστορια

Παμε τωρα στο value for money.Συμφωνω πως γενικα 1100 ευρω για 37αρα ειναι πολλα στις μερες μας.Αλλα,μιλαμε για 37ρες full hd lcd,μια κατηγορια οπου καλως η κακως δεν υπαρχει ιδιαιτερος ανταγωνισμος για να ριξει τις τιμες,η να ανεβασει το value for money.Στις 40ρες βλεπουμε τι γινεται,"πεφτουν κορμια"-η καινουργια 40W4500 π.χ θα παιζει στο 1000ρικο κατα τις εκπτωσεις.Αλλα αν εισαι αναγκασμενος να κοιταξεις μεχρι τις 37" τοτε θα παιξεις μπαλα μ'οτι υπαρχει.Αν η ζωη σου φερει πορτοκαλια θα κανεις πορτοκαλαδα,αν σου φερει φασολια,φασολαδα κ.ο.κ:flipout:.Ειδικα στο high end κομματι των 37" εχεις να κανεις με μια Philips,μια Kuro αντε να βαλω και τις Panasonic-Samsung.E,οταν η Kuro κοστιζει 1800,και η sammy κοντα στο 1000ρικο,και βρεις την 9603 στα 1085(κανονικα γυρω στα 1500) δεν ειναι value for money?Εξαλλου εχει προσθετα κατακτηριστικα που ανεβαζουν την αντικειμενικη της αξια οπως το ambilight,full range ηχεια,αναπαραγωγη video μεσω usb κτλ.

Μακραν εμου λοιπον οι φανμπουισμοι -bye-

Last edited:
Συνιστω να διαβασει οποιος θελει την δοκιμη της 9703 για να καταλαβει γιατι ειναι αρνητικο το κλιμα για τις Philips.

Kακο μαυρο και αντιθεση , υπερβολικη επεμβαση ηλεκτρονικων και αισθητηρων, χρωματα που ξεφευγουν κατα πολυ απο τα προτυπα και κερασακι στην τουρτα η υπερβολικα υψηλη τιμη...

Η διαδικασία ρύθμισης της 9703 απαιτεί χρόνο, εμπειρία και παραχωρήσεις από τον χρήστη. Το δίδυμο της δυναμικής αντίθεσης και του δυναμικού οπίσθιου φωτισμού είναι ικανό για τα μέγιστα και τα ελάχιστα και εν τέλη αποδεικνύεται μη αξιοποιήσιμο!

Ατό συμβαίνει διότι από μόνη της η κάθε λειτουργία δεν μπορεί να ‛σταθεί' παρόλο που σε κάποιες παραμέτρους επιφέρει θεαματική βελτίωση, αλλά ούτε και ο συνδυασμός τους είναι δυνατός διότι η πλάστιγγα τείνει προς τις αρνητικές επιπτώσεις.
Όλα αυτά ξεκινούν από το γεγονός ότι η τηλεόραση δεν διακρίνεται από την χαμηλή στάθμη μαύρου. Προσπαθώντας λοιπόν να διορθώσεις την βασική αυτή παράμετρο στο τέλος βρίσκεσαι σε αδιέξοδο !

http://www.fullhd.gr/index.php/2008-03-14-21-37-34/lcd-tvs/314-philips-42pfl9703d

αν καποιος ειναι τοσο αυστηρα περιορισμενος στις 37" τοτε η Philips οντως εχει καποιες καλες επιλογες. Αυτο συμβαινει γιατι η samsung βγαζει τα "καλα" της panels στις 40" και πανω, και πολλες εταιρειες (με πρωτη και κυρια τη sony) προμηθευονται panels απο αυτην, οποτε αυτοματα τα 37" και κατω ειναι λιγοτερο προσεγμενα...

Παρολαυτα πιστευω οτι ειναι πολυ υπερβολικο να πει καποιος οτι "χωραει" μια 37αρα και οχι μια 40αρα, η διαφορα ειναι τοσο μικρη που μπορει καλλιστα να καλυπτεται απο πιθανη διαφορα στο μεγεθος του πλαισιου της τηλεορασης για παραδειγμα...

Εγω γενικα πιστευω η philips εχει δημιουργησει την κακη της φημη γιατι σε αλλα πραγματα κανει παπαδες και σε αλλα πατωνει, αυτην την ταση τη βλεπεις μερικες φορες ακομα και εντος του ιδιου προιοντως σαν το παραδειγμα παραπανω του yperion, και αλλες φορες βλεπεις οτι καποια μεμονομενα μοντελα ειναι αριστα και αλλα περιπου για πεταμα (στην πραξη αυτο ειναι υπερβολη, απλα το λες γιατι βλεπεις την τιμη που ειναι μια χαρα ακριβη ως συνηθως και εκνευριζεσαι με την αποδοση που οχι απλα δε συμβαδιζει αλλα ειναι χειροτερη ακομα και απο τα φτηνοτερα μοντελα της κατηγοριας). Αυτο ειναι και το προβλημα, γιατι ειτε ενα προιον της ιεναι αριστο ειτε μαπα, η τιμη θα εχει σαν βαση την ιδια ψηλομυτικη συμπεριφορα λες και σου πουλαει τον "αρχηγο" της κατηγοριας, και ισως θα προσπαθει και να δικαιολογηθει εν μερει απο τα διαφορα gimmicks (μπιχλιμπιδια ελληνιστι :D ) τυπου ambilight που ειναι αχρηστα αν η ουσια απουσιαζει... Αυτη η συμπεριφορα δημιουργει εχθρους, ασχετα αν καποια μοντελα ειναι οντως καλα και σε "σχετικα" φυσιολογικη τιμη, και ας μην ειναι ευκαιριες , δε βαριεσαι, παντως αξιζουν...

Οποτε ποτε δεν κοιταζω τις philips οταν ψαχνω τηλεοραση, αλλα ουτε και τις ξεγραφω. Απλα θα ασχοληθω μονο αν δω καποιο μοντελο απο το οποιο πραγματικα ειναι ευχαριστημενοι οι κατοχοι και οι reviewers...Θα μου πεις αυτο θα το εκανα ουτως ή αλλως....οκ, ας πουμε τοτε οτι αν ενας γνωστος μου με παρει τηλεφωνο και μου πει "ξερεις βρηκα την ταδε philips στην Α τιμη, να την παρω?" θα διστασω παρα (μα ΠΑΡΑ) πολυ να του πω ναι...στην καλυτερη περιπτωση θα του πω να γυρισει σπιτι του να το ψαξω μεχρι το βραδυ και να παει αυριο αμα ειναι...στη χειροτερη, θα μου πει "αλλιως εχουν την Χ με τοσα και πρεπει να παρω ΤΩΡΑ", και εφοσον πρεπει να διαλεξω στα τυφλα θα του πω να παρει την αλλη...απλα και μονο για να εχω λιγοτερες πιθανοτητες να τον παρω στο λαιμο μου. Αυτο εχει καταφερει η philips για μενα...

Last edited:
Έλα τώρα...
Αφού δεν θα έπαιρνες ποτέ Philips, εκτός κι αν της περνούσαν ένα χέρι λούστρο στο πάνελ... :flipout: :flipout: :flipout:

Γεια σου Blinky -bye-