Υποθεση εργασιας σχετικα με Luxman - ELAC/LEEMA

Οκ, καταλαβα.
Αν μεινουν ως εχουν ειναι σωστοτερο να ειναι βιβλιοθηκης.

Αν το ενα παει απο την αλλη πλευρα (σε βαση) θελω ενα βασης, και ενα βιβλιοθηκης :D

Εκτιμω οτι θα ειναι στα ιδια κυβικα του leema. Και αυτο εχει εξατμιση πισω....

Εκτιμω οτι θα ειναι στα ιδια κυβικα του leema. Και αυτο εχει εξατμιση πισω....

αν ψαχνουμε για βιβλιοθηκης μεχρι 1000 ευρω, ολα στα κυβικα του Leema θα ειναι. Δεν μπορω να σκεφτω κατι αλλο παρα κλειστου τυπου.

Σε πρωτη φαση, θα μετακινησω το αριστερο απο την αλλη πλευρα του τζακιου πανω σε βαση, να δω που παει η εικονα, και τι γινεται με τo vuitton.

Εαν δεν μου ειναι δυσαρεστο το αποτελεσμα, μενω με τα ελακ.
Αν ειναι χειροτερα, δοκιμαζω τα leema σε αυτη την θεση.
Αν ειναι ακομη χειροτερα, ριχνω ενα κορωνα γραμματα να δω τι θα κρατησω στις υπαρχουσες θεσεις

Ντίνο αν περάσεις το αριστερό στη αντίπερα όχθη (τζάκι) τι απόσταση θα έχουν μεταξύ τους?

Για αυτό ρώτησα Κάπτεν... με το μάτι τόσο φαινόταν...

Δύσκολα Ντίνο... θέλει μεγαλύτερα ηχεία απο τα xero.

Δοκίμασε και τα δύο πρώτα. Μπορεί να κάτσει κάτι και τα ξαναλέμε...

Σωστα με την θεση ακροασης οχι.

Σωστοτερα σαν θεση μεταξυ τους / πισω τοιχους ναι. Αλλα τι να το κανω αφου οποτε παω σε αυτον τον χωρο, στον καναπεο καθομαι.

Τα ελακ στα 3 μετρα μεταξυ τους (αλλα να καθομαι σε αποσταση) 4+, ενα 80 εκατοστα απο πλαινους, και 1,20 απο τον πισωοδηγουμενα απο εναν τελικο 2Χ200 στα 8Ω, - τηρουμενων των αναλογιων - επαιζαν παρα πολυ καλα...

Last edited:
Καλημέρα

Να πω την άποψή μου?

Ο mr_rebelos τοποθετήθηκε υποδειγματικά!

Σας θυμίζω, ότι οι "παλιοί" έλεγαν, ότι ΠΡΩΤΑ διαλέγεις ηχεία και ΜΕΤΑ διαλέγεις ενισχυτή, για να ΟΔΗΓΗΣΕΙ (drive!!!) τα ηχεία!!!

Πρακτικά τώρα:
Ενισχυτής με 20W/ κανάλι (8Ω) και να οδηγήσει ηχεία 85 db/w/m (άσε την μέτρηση για 82,... db/w/m...) ξέχασέ το!!! (άποψή μου, αλλά ΟΧΙ αυθαίρετη... αυτά λέει η φυσική...)
Στα 2 μέτρα από το ηχείο με ΟΛΗ την ισχύ του ενισχυτήυ σου δεν μπορείς να πάρεις παραπάνω από ~95 db SPL (και πολλά λέω...) και αυτό ΑΝ ΜΠΟΡΕΙ ο ενισχυτής σου να αποδώσει +3 db Dynamic Headroom (δηλ. ισχύ κορυφής 40W/8Ω!!!)...
Από την άλλη, άμα ακούς κελαϊδίσματα αηδονιών, μπορείς να ακούς με κορυφές 2-3W, αλλά έχε υπ' όψιν σου, ότι κάθε ηχείο χρειάζεται επαρκή ισχύ, για να κουνήσει και να ελέγξει τα μεγάφωνά του!
Το άλλο ηχείο με τα 88 db/w/m έστω κι αν κατεβαίνει στα 3Ω, προφανώς μπορεί να ελεγχθεί καλύτερα από τον συγκεκριμμένο ενισχυτή! (για τους ίδιους λόγους)

Αυτά

Αντώνης Δραγώνας

ΥΓ: Οταν η "βάση" της ηχητικής στάθμης είναι στα 90db SPL οι κορυφές πολύ συχνά ξεπερνούν τα 96...
Οπότε, ποιός ενισχυτής έχει +6 db ή περισσότερο (4πλάσια!!!!!!!!) ισχύ κορυφής από την RMS???
Γι αυτό χρειάζονται τα Watts (= μπράτσα...)

Πάντως εγώ τελώ υπό πλήρη σύγχυση σχετικά με το αν τα watts σε τάξη Α είναι ισοδύναμα με τα watts σε τάξη ΑΒ. Η σύγχυσή μου επιτείνεται ακόμα περισσότερο επειδή έχω ακούσει τον L -590 με τα 30 watts του σε τάξη Α να οδηγεί μια χαρά τα θηριώδη Nautilus 803 πράγμα που θεωρητικά θα απέρριπτα
Επίσης στο forum της Harbeth όπου πολλοί χρήστες χρησιμοποιούν τα μοντέλα της luxman σε τάξη Α για να οδηγήσουν τα χαμηλής ευαισθησίας Harbeth τους, βρήκα ένα σχόλιο όπου κάποιος ισχυρίζεται ότι στο περιοδικό Hi - Fi News ο 550 μετρήθηκε στα 87 watts ανά κανάλι.
Δείτε το post υπαριθμόν 77 στο παρακάτω link:

http://www.harbeth.co.uk/usergroup/...C7-ES-3-good-matching-with-Luxman-L505u/page4

Σύγχυση...

Απο θεμα οδηγησης αυτοι οι Luxman δεν ειναι κακοι, απλα ειναι ολιγοβατοι. Τα 803 νομιζεις οτι τα εχεις ακουσει να οδηγουνται, μεχρι να τους δωσεις 500 και πανω βατ τυπου Krell και να συνειδητοποιησεις τι μπορει να κανουν. Υπαρχουν ανθρωποι που δεν θελουν τα τρελα db σε μεγαλους χωρους κ γουσταρουν να ακουν ομορφα σε χαμηλες κ μεγαλες σταθμες. Λογικο μου φαινεται το παντρεμα με harbeth αν ειναι καποιος σε αυτο το μηκος κυματος. Ακουσα τα SH5 με Pass 25w και ηταν σουπερ, αρκει να μην επιζητας εντασεις αντικοινωνικης συμπεριφορας.

Τα συγκεκριμένα B&W σε ένα μεσαίο χώρο έπιαναν εκκωφαντικές - αντικοινωνικές εντάσεις με τον Luxman. Σε ένα μεγάλο χώρο 50 - 60 τ.μ. μπορεί τα πράγματα να είναι διαφορετικά.
Πάντως εύχομαι στον φίλο που άνοιξε το νήμα να βρει σύντομα λύση στο θέμα του γιατί έχει ένα ενισχυτή διαμάντι που είναι κρίμα να μένει αναξιοποίητος.

Επειδή κατάλαβα οτι σε εμένα αναφέρεται το παράδειγμα με τα B&W θα πώ οτι και εγώ ήμουν πολύ δύσπιστος για το ταίριασμα του τριαντάρη Luxman με τα συγκεκριμένα ηχεία μέχρι που άκουσα τον συνδυασμό και έπαθα αρκετά ωστε να δώσω τόσα χρήμματα και να τον αποκτήσω.

Το μυστκό στην συγκεκριμένη πρίπτωση είναι οτι τα συγκεκριμένα της σειράς "S" είναι πολύ ευαίσθητα στα 93 db έτσι ωστε τα λίγα βάτ ή μικρή τάση αν το θέλετε δεν είναι εμπόδιο στο να τραβήξουν ρεύμα απο τον ενισχυτή. Φυσικά ολόκληρα γαιδούρια κάποιο τερτίπι θα έχουν και φυσικά στα τρία Ωm που πεύτουν έχουν μεγάλες απαιτήσεις σε ρεύμα κάτι στο οποίο ο 590 είναι πραγματικό θηρίο όπως θα πιστοποιήσουν και αρκετοί φίλοι απο εδώ που με έχουν επισκευτεί.

Αν και με μικρότερο αλλα όχι σημαντικά τροφοδοτικό δεν θα δείλιαζα να δοκιμάσω τον L550 με ηχεία βάσης ακόμα και 87 db ευαισθησίας. Αφού ο 590 "έσκισε" τα δικά μου βάσης AUDIO spectrum ArtII στα 87db τότε ο 550 είμαι σίγουρος οτι θα μπορέσει να οδηγήσει κάτι αντίστοιχο πάνω απο ικανοποιητικά.

Φυσικά στην προκειμένη περίπτωση μια δοκιμή όχι μόνο δεν βλάπτει σαν επιβεβαίωση των οδηγικών ικανοτήτων, αλλα και σαν ταίριασμα, αλλα επιβάλλεται..

Last edited: