Απο θεμα οδηγησης αυτοι οι Luxman δεν ειναι κακοι, απλα ειναι ολιγοβατοι. Τα 803 νομιζεις οτι τα εχεις ακουσει να οδηγουνται, μεχρι να τους δωσεις 500 και πανω βατ τυπου Krell και να συνειδητοποιησεις τι μπορει να κανουν. Υπαρχουν ανθρωποι που δεν θελουν τα τρελα db σε μεγαλους χωρους κ γουσταρουν να ακουν ομορφα σε χαμηλες κ μεγαλες σταθμες.
Πάντως τα δικά μου ο 590 τα "πιάνει απο τον λαιμό" και τα κολάει στον τοίχο με τα 105 db (μετρημένα) απαραμόρφωτα να είναι το δικό μου όριο στον χώρο και όλα αυτά απο το phono του ενισχυτή σαν πηγή..
Είμαι σίγουρός οτι η προδιαγραφή των 30Watt είναι σίγουρα πολύ συντητητική απο πλευράς κατασκευαστή και πίστεψε με μου αρέσει να ακούω δυνατά και ποτέ δεν τον έχω πάει πέρα απο το "και πέντε" (η μέτρηση που ανέφερα είναι με το ποντεσιόμετρο λίγο παραπάνω κοντά στο "παρα δέκα")
Δεν ξέρω για ποιόν λόγο οι Ιάπωνες είναι τόσο υπέρ του δέοντος μετριόφρονες αν και προσωπικά το βρίσκω πολύ διασκεδαστικό, αλλα πραγματικά πρέπει να ακούσει κανείς για να πιστέψει τις ικανότητες αυτών των ενισχυτών, και τέλος πάντων αν είχα τον L550 χωρίς να εννοώ υπερβολές δεν θα τον "φοβόμουνα" γιατί είμαι σίγουρος οτι υπάρχουν πολοί κατοστάρηδες εκει έξω που ούτε στον ύπνο τους θα "οδηγουν" σαν κιαυτόν..