Υπόθεση Proton Bank

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Υπόθεση Proton Bank

Μαζι σου σε ολα.
Αλλα μια Ελληνικη τραπεζα σε προβλημα πρεπει να σωθει απο το κρατος. Τουλαχιστον την σημερον ημερα. Συμφωνουμε? :))

Οχι.

Αλλοιώς να τις εθνικοποιήσουν και να αλλάξει ολο το σύστημα..:D:D

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Υπόθεση Proton

Οχι.

Αλλοιώς να τις εθνικοποιήσουν και να αλλάξει ολο το σύστημα..:D:D

Οχι? Χμμμ.. παρολα τα επιχειρηματα μου.

Καλα, δεν επιμενω αλλο -bye-

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Υπόθε

Οχι? Χμμμ.. παρολα τα επιχειρηματα μου.

Καλα, δεν επιμενω αλλο -bye-

Μα φίλε μου πάλι εσύ θα πληρώσεις τον ''κυριο'' Βενιζέλο και τήν εμφανή κομπίνα μιάς τράπεζας,οπως οι Αμερικανοί πλήρωσαν και πληρώνουν τις φούσκες τών τζογαδόρων...

Ε ειλικρινά δεν με νοιάζει αν πανικοβληθεί η γιαγιά με τις καταθέσεις της στην Proton ..Αν πανικοβληθει μπορεί να ξυπνήσει ο εγγονός της και νά βγεί στον δρόμο για νά τούς στείλει μιά και καλή στά τσακίδια.

Ποσες φορές θα σώζεις τούς ταξικούς τσόγλανους??

Μπιλ μια που ανέφερες τους οικους ανοχής
''Λουκέτα στους οίκους ανοχής βάζει η κυβέρνηση''

http://news247.gr/ellada/eidiseis/loyketa_stoys_oikoys_anoxhs_vazei_h_kyvernhsh.1317930.html
λάθος κίνιση όπως πάντα ,, τα πραγματικά πρέπει να κλείσει τα τραπεζιτικά ρδέλα

ακου ρε οι αλήτες ,, εκατομύρια επι εκατομυρίων με φωτογραφικές διατάξεις στα μπουρδελοτραπεζολαμόγια ,, και αφήσανε τα ανάπηρα χωρίς διακοπές ,,

να μην μιλήσω για τους παιδικούς σταθμούς που κόβουν θέσεις για κάτι ψωροχιλιάρικα τα οποια χιλιάρικα λέει θα σώσουν την χώρα απο την καταστροφή ,,
και καθόμαστε τώρα να λέμε για την προτον ,, ρε λουκέτο αυριο στους αερητζήδες της παραγωγής του τίποτα και κηφίνες της κοινωνίας

ΛΟΥΚΕΤΟ ΚΑΙ ΔΗΜΕΥΣΗ !!!
ακου τους βοηθάμε κιόλας ,,,

και πάλι για εμπέδωση ..... ΡΕ ΟΥΣΤ !!!!

''Και έρχομαι στην ουσία όσων σας είπα και δε μου απαντήσατε. Σας είπα ότι η Proton Bank έχει διαπιστωμένο έλλειμμα κεφαλαίου, το αμφισβητείτε αυτό; Το αμφισβητείτε; Έχει εγκρίνει το ΔΣ των μετόχων της, αύξηση του μετοχικού της κεφαλαίου ύψους 100.000.000 ευρώ το Μάιο που μας πέρασε. Που είναι αυτή η αύξηση κ. Υπουργέ; Την είδατε εσείς; Εμείς δεν την είδαμε. Ούτε ως προς το σκέλος της καταβολής των μετρητών 50.000.000 ούτε ως προς την έκδοση μετατρέψιμου ομολογιακού δανείου άλλων 50.000.000. Αντ’ αυτού, και θα περίμενα να είστε επιεικής διότι εγώ δε σας καταλόγισα, ήμουν πολύ προσεκτικός σε ό,τι είπα, σας καταλόγισα ιδεοληψία, μονομανία στο νεοφιλελεύθερο δογματισμό, πολιτική κριτική σας έκανα, δεν είπα ότι υπερασπίζεστε καταχραστές, απαντήσατε με τρόπο σα να έχετε τη «μύγα και μυγιάζεστε». Ούτε τώρα σας το λέω λοιπόν. Σας λέω όμως ένα πολύ απλό πράγμα, πως είναι δυνατό την ίδια στιγμή που το τραπεζικό σύστημα αδυνατεί να καλύψει στοιχειώδεις ανάγκες της αγοράς και της πραγματικής οικονομίας, που αφήνει μικρομεσαίες επιχειρήσεις να κλείνουν, τα υπόλοιπα του δημοσίου, τα διαθέσιμα του δημοσίου ενώ μέχρι το 2009 ήταν 3 δις τώρα είναι 11 δις κύριε Υπουργέ και κλείνουν τρύπες δεξιά και αριστερά. Έτσι μπορεί να σταθεί το χρηματοπιστωτικό σύστημα;

Αν θέλετε λοιπόν την πρότασή μας, αντί να παλεύετε με μια καρικατούρα που εσείς δημιουργείτε ότι εμείς επιχαίρουμε για την καταστροφή , η πρότασή μας είναι εδώ και είναι δεδομένη 1 ½ χρόνο τώρα. Σας είπαμε φτιάξτε ένα δημόσιο πυλώνα με πυρήνα την Εθνική Τράπεζα, την Αγροτική Τράπεζα, το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο, το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων και βεβαίως που να έχει τη δυνατότητα και τέτοιου είδους τράπεζες να τις εξαγοράζει σε συμφέρουσα τιμή ως προς το ελληνικό δημόσιο και όχι σε συμφέρουσα τιμή ως προς τους μετόχους, γι αυτό αναφέρθηκα σε τράπεζα που έχει σοβαρά αποθέματα κεφαλαίου προκειμένου και οι μέτοχοι και το τραπεζικό σύστημα να είναι παραγωγικό και ασφαλές προς το επενδυτικό κοινό προς τους καταθέτες αλλά και να μπορεί να προχωρήσει σε πρωτοβουλίες ενίσχυσης της ελληνικής οικονομίας με δημόσιες επενδύσεις, με στήριξη των χαμηλόμισθων, των μικρομεσαίων επιχειρηματιών. Αυτές είναι οι προτάσεις μας. Κι όχι οι καταστροφολογικές προτάσεις τις οποίες εσείς αναφέρατε ότι δήθεν εμείς έχουμε. ''

Τσίπρας σήμερα απαντώντας στον Μουσσολινι-Βενιζέλο.

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Υ

Μα φίλε μου πάλι εσύ θα πληρώσεις τον ''κυριο'' Βενιζέλο και τήν εμφανή κομπίνα μιάς τράπεζας,οπως οι Αμερικανοί πλήρωσαν και πληρώνουν τις φούσκες τών τζογαδόρων...

Ε ειλικρινά δεν με νοιάζει αν πανικοβληθεί η γιαγιά με τις καταθέσεις της στην Proton ..Αν πανικοβληθει μπορεί να ξυπνήσει ο εγγονός της και νά βγεί στον δρόμο για νά τούς στείλει μιά και καλή στά τσακίδια.

Ποσες φορές θα σώζεις τούς ταξικούς τσόγλανους??

Ναι, αυτο ειναι αληθεια κ.Σουρλα. Εγω θα πληρωσω τον κ.Βενιζελο, ουτως η αλλως, ειτε ξεχρεωσει τις προβληματικες τραπεζες ειτε οχι.

Δεν δινω αλλοθι στα κυβερνωντα παρασιτα που μας εχουν ρουφηξει το αιμα, αλλα τους φορους μου, εκτακτους η οχι, δικαιους η αδικους, θα τους πληρωσω για να εχω το δικαιωμα να βριζω καθε κερατα με την Πατριωτικη συνειδηση μου καθαρη αλλα κυριωτερα για να μην την πληρωσουν ακομα περισσοτερο οι εχοντες μεγαλυτερη αναγκη απο μενα. Και παρολο που η συμβαση μου εληξε τον προηγουμενο μηνα...

That's life, αλλα εχει ο καιρος γυρισματα!

Κύριε Vasili T.επειδή υπάρχουν κάποιοι που εργάζονται σε τράπεζες-σαν κι εμένα- και δεν είναι ούτε λαμόγια,ούτε κλέφτες ούτε κηφήνες και δεν ξερω πως αλλιώς τους έχετε χαρακτηρίσει,θέλω να σας παρακαλέσω να είστε λίγο πιο συγκρατημένος με τους χαρακτηρισμούς σας.
Δεν ξέρω τι ακριβώς σας έχουν κάνει οι τραπεζες και θέλετε εδώ και πολύ καιρό να κλείσουν,θα πρέπει όμως μέσα από τις κατάρες σας να σκεφθείτε και όλο αυτό τον κόσμο που εργάζεται σε αυτές και τι θα σημάνει γι´αυτούς το να βρεθούν από τη μία ημέρα στην άλλη άνεργοι,χωρίς μάλιστα να φέρουν την παραμικρή ευθύνη για τα όσα έχετε "τραβήξει" από αυτές.
Με το σκεπτικό σας,θα πρέπει να κλείσουν και όλες οι "ζημιογόνες" ΔΕΚΟ που δεκαετίες ολόκληρες πληρώνει γι´αυτές ο Έλληνας φορολογούμενος,τα ελλειματικά δημόσια νοσοκομεία,τα "παραπανίσια"-σύμφωνα με την "κυβέρνηση"- σχολεία, και γενικά οτιδήποτε πληρώνει ο Έλληνας φορολογούμενος.
Φοβάμαι όμως ότι έτσι πέφτετε στην παγίδα του διαίρει και βασίλευε,χωρίζοντας τους εργαζόμενους σε προνομιούχους και μη.
Απο την άλλη,προτάσεις σαν και αυτές του κ.Σούρλα,χωρίς υστερικές κραυγές,ουστ και κατάρες,κατορθώνουν και να απευθύνουν δριμύ κατηγορώ για τις τράπεζες αλλά και να προτείνουν λύσεις για τη συνέχιση της λειτουργίας τους.

.

Αλλως τε ο Μπράουν πήγε να καλυψει την μαύρη τρύπα που δημιουργησαν τά χρηματοπιστωτικά λαμογια στην Βρεττανία δινοντας πάμπολλα χρήματα απο τον κρατικό κορβανά τά οποια πληρώνουν ως ''δημοσιονομικό έλλειμμα'' οι πολίτες εις διπλούν..

Και φυσικά οι Τραπεζες που τά τσέπωσαν χοντρά πλάκωσαν και στις απολύσεις τούς εργαζομένους τους...

Μονά ζυγά δικά τους δέν...

Μά ακριβώς τό δυστύχημα ειναι πώς κλαίγονται οι μέτοχοι και στην συνέχεια την πληρώνουν οι εργαζομενοι...

Η City Group κατέσφαξε τούς εργαζομένους της και τώρα διαβάζω πώς και η HSBC θά προχωρήσει σε απολύσεις 10000 εργαζομένων κατόπιν απαιτήσεως τών μετόχων της..Και απο τα λιγα που εχω υπόψιν μου,δεν φαινεται νάναι και απο τις Τραπεζες πού ζοριζονται..

Απιστευτο.

Re: Απάντηση: Υπόθεση Proton Bank

Μά ακριβώς τό δυστύχημα ειναι πώς κλαίγονται οι μέτοχοι και στην συνέχεια την πληρώνουν οι εργαζομενοι...

Η City Group κατέσφαξε τούς εργαζομένους της και τώρα διαβάζω πώς και η HSBC θά προχωρήσει σε απολύσεις 10000 εργαζομένων κατόπιν απαιτήσεως τών μετόχων της..Και απο τα λιγα που εχω υπόψιν μου,δεν φαινεται νάναι και απο τις Τραπεζες πού ζοριζονται..

Απιστευτο.

Σπυρο... (αν)ορθογραφικο: Citigroup με σημα την (κοκκινη) ομπρελα. :jester:
(φυσικα και το σωστο θα ηταν city, αλλαξαν και την ορθογραφια και χτυπαει ο spell checker)

Ειχε... 370,000 υπαλληλους σε περισσοτερες απο 3,500 επιχειρησεις σε πανω απο 140 χωρες... Τωρα απασχολει περιπου 260,000 αλλα η μεγαλυτερη μειωση προηλθε απο πωλησεις (και το υπολοιπο απο απο-λυσεις). Αναλογα τη χωρα ηταν απο επιθετικοτατες εως... συμφερουσες (πχ στην Αγγλια ειχαν πολυ καλο προγραμμα εθελουσιας, στην Αμερικη σε "συνοδευε" το security).

Η συμμετοχη του Αμερικανικου Δημοσιου αποπληρωθηκε με τοκο περιπου 12% γιατι η κυβερνηση για να δωσει τα χρηματα, πηρε προνομοιουχες μετοχες που προηγουντο στην πληρωμη μερισματων και στην περιπτωση εκποιησης. Τωρα ποσο ευκολο και γρηγορο θα ηταν να ρευστοποιηθει περιουσια περιπου 3 τρις και να αποζημειωθουν καταθεσεις 1 τρις, ειναι αλλο θεμα (η Lehman με πολυ λιγοτερη περιουσια θα παρει περιπου 10 χρονια να ρευστοποιηθει).

Επισης Σωκρατη δεν καταλαβαινω γιατι το παιρνεις προσωπικα (οπως και καθε αλλος θιγομενος). Δηλαδη θα βαλλουμε το Δασκαλο που παρεδιδε δωρεαν μαθηματα και οργανωσε εξωσχολικες παραστασεις με τα παιδια του δημοσιου σχολειου (και ειναι μελος μας - γεια σου Δημητρη), στον ιδιο κορβανα με τον ΔΥ που παει στο γραφειο στις 9 και φευγει στη 1?

Last edited:

Κύριε Vasili T.επειδή υπάρχουν κάποιοι που εργάζονται σε τράπεζες-σαν κι εμένα- και δεν είναι ούτε λαμόγια,ούτε κλέφτες ούτε κηφήνες και δεν ξερω πως αλλιώς τους έχετε χαρακτηρίσει,θέλω να σας παρακαλέσω να είστε λίγο πιο συγκρατημένος με τους χαρακτηρισμούς σας.
Δεν ξέρω τι ακριβώς σας έχουν κάνει οι τραπεζες και θέλετε εδώ και πολύ καιρό να κλείσουν,θα πρέπει όμως μέσα από τις κατάρες σας να σκεφθείτε και όλο αυτό τον κόσμο που εργάζεται σε αυτές και τι θα σημάνει γι´αυτούς το να βρεθούν από τη μία ημέρα στην άλλη άνεργοι,χωρίς μάλιστα να φέρουν την παραμικρή ευθύνη για τα όσα έχετε "τραβήξει" από αυτές.
Με το σκεπτικό σας,θα πρέπει να κλείσουν και όλες οι "ζημιογόνες" ΔΕΚΟ που δεκαετίες ολόκληρες πληρώνει γι´αυτές ο Έλληνας φορολογούμενος,τα ελλειματικά δημόσια νοσοκομεία,τα "παραπανίσια"-σύμφωνα με την "κυβέρνηση"- σχολεία, και γενικά οτιδήποτε πληρώνει ο Έλληνας φορολογούμενος.
Φοβάμαι όμως ότι έτσι πέφτετε στην παγίδα του διαίρει και βασίλευε,χωρίζοντας τους εργαζόμενους σε προνομιούχους και μη.
Απο την άλλη,προτάσεις σαν και αυτές του κ.Σούρλα,χωρίς υστερικές κραυγές,ουστ και κατάρες,κατορθώνουν και να απευθύνουν δριμύ κατηγορώ για τις τράπεζες αλλά και να προτείνουν λύσεις για τη συνέχιση της λειτουργίας τους.

Βρε χριστιανέ μου ποιός μίλησε για εργαζόμενους ? θεωρητική βάση έχει όλο το μπινελίκι που έσουρα βασιζόμενο στο τι πιστέυω για όλο το καπιταλιστικό σύστημα , για τον λάτση και τον λαυρεντιάδη ,, ΟΧΙ δεν έχω κανένα ενδοιασμό ,, στο διάολο και ακόμα παρακάτω ( αν και συνεταιροι είναι με αυτόν )

ΔΕΎΕΡΟΝ εδω είστε λάθος αγαπητέ ,,, τι δουλειά έχει μια ιδιωτική τράπεζα να συγκρίνετε με νοσοκομεία και ΔΕΚΟ ? κλασικό .. στα κέρδη μόνοι στις ζημιές μαζί ..

Τρίτον αυτό που μου έχουν κάνει εμένα οι τραπέζες και απευθύνω δριμύ κατηγορώ είναι τα ψώφια κλιματιστικά που έχουν σε συνδιασμό με τις καινουργίες θωρακισμένες πόρτες και λείωνεις σαν ποντίκι στην φάκα :BDGBGDB55: ( τι άλλο θα μπορούσαν να μου κάνουν ? )

ω ναι θεέ μου δεν έχω στεγαστικό

Last edited:
Αυτη η εποχή ειναι παράδεισος για πολλούς επιχειρηματίες.
Η δικαιολογία της πτωσης της αγοράς με παραλληλο ''φτιαξιμο'' των οικονομικων τους στοιχείων ειναι σοβαρες δικαιολογίες για αυτά που τραβάνε οι εργαζόμενοι σε αυτές.
Από αυτές που εχω εργαστεί και από τις αλλες που γνωρίζω θέλω να αναφέρω την Π.Πετροπουλος ΑΕΒΕ.
Οι ιδιοκτητες της αγαπάνε πραγματικά και την επιχειρηση τους και αυτό που κάνουν.
Δεν εχουν απολυσει, δεν εχουν μειωσει μισθούς.
Καταφέρνουν ακόμα και σημερα να σημειωνουν κέρδη
ενδεικτικά (μου ηρθε πριν λίγο ο απολογισμός τους)
Συνολικές πωλήσεις / Κέρδη μετά φόρων
2006 - 96.772 / 3.155
2007 - 120.006 / 5.658
2008 - 113.959 / 4.552
2009 - 83.126 / 2.093
2010 - 74.027 /3.212

Ο δανεισμός είναι λίγο μικρότερος!!!!! τα δυο τελευταία χρόνια.

Ο χώρος που κινούνται οι επιχειρηματικές της μονάδες είναι σχεδόν σε ελευθερη πτωση και όμως η διοικηση οπως βλέπετε τα καταφέρνει.

Με αυτό το παραδειγμα θέλω να πω οτι οταν κάποιος θέλει να κάνει δουλεια κάνει...καταλαβαινετε....
Καλημέρα

Last edited:
Καταλαβαίνουμε απόλυτα και έχεις δίκιο. Εδώ η μείωση ΚΕΡΔΩΝ 20% για π.χ.
έχει χρησιμοποιηθεί για να σφαχτούν εργαζόμενοι και να πεταχτούν στο δρόμο.

Θα τα πάρουν μαζί τους στον τάφο τα λαμόγια.

Καταλαβαίνουμε απόλυτα και έχεις δίκιο. Εδώ η μείωση ΚΕΡΔΩΝ 20% για π.χ.
έχει χρησιμοποιηθεί για να σφαχτούν εργαζόμενοι και να πεταχτούν στο δρόμο.

Θα τα πάρουν μαζί τους στον τάφο τα λαμόγια.

Αυτό ακριβώς σιχάθηκα και παραιτηθηκα από τον Σφακιανάκη
Κάτσε ρε μάστορα...οταν εβγαζες παραπάνω τοσες δεκαετίες ....τα μοιραζόμασταν?
Γιατι να μοιραστουμε την μειωση?
Μηπως είμαστε τιποτα συνεταιροι??

Σφακιανάκης ισολογισμός.....96εκ ιδία κεφάλαια....465εκ βραχ./μακροπ. δανεισμό!!!!!!!!
Οι τρελοί που στα δανείσανε.....που τωρα τα ζητάνε από τους μικρούς
Πρεπει να σας αναφέρω με βεβαιότητα οτι 465εκ δεν πήγαν στον ομιλο!!!!

Σπυρο... (αν)ορθογραφικο: Citigroup με σημα την (κοκκινη) ομπρελα. :jester:

Και ομως η Citibank ιδρυθηκε με το ονομα City Bank (of New York).

Σημερα παρ'ολο που εχει μετονομαστει σε Citigroup, αποκαλειται ακομα Citibank.

Αρα, εξ επαγωγης, ο Σπυρος δεν εχει και αδικο :)

Να προσθεσω εδω οτι η Citibank (και στην Ελλαδα) εχει ενα εξαιρετικο προγραμμα εκπαιδευσης προσωπικου με ετησια σοβαρα και ακριβα σεμιναρια (και εκτος χωρας). Η αξιοκρατια που επικρατει ειναι ζηλευτη αλλα και οι απαιτησεις του εργοδοτη υψηλες. Ιδανικο περιβαλλον για εξελιξη νεων επιστημονων με ορεξη και ταλεντο. Το οτι (παγκοσμιως) υπαρχει αυξομειωση του προσωπικου αναλογως των συνθηκων ειναι αληθεια. Ετσι ειναι η ζωη ομως.

Σφακιανάκης ισολογισμός.....96εκ ιδία κεφάλαια....465εκ βραχ./μακροπ. δανεισμό!!!!!!!!
Οι τρελοί που στα δανείσανε.....που τωρα τα ζητάνε από τους μικρούς
Πρεπει να σας αναφέρω με βεβαιότητα οτι 465εκ δεν πήγαν στον ομιλο!!!!

Μεγαλος δανεισμος αλλα με ποσο τζιρο?

Αν τα μισα πηγαν σε παγια και (νεες) εγκαταστασεις, τοτε ισως να δικαιολογειται.

http://www.enet.gr/?i=news.el.politikh&id=299046

Ολοκληρο το ρεσιτάλ τού Βενιζέλου..

Τετοιες αλητειες ειχαμε να δουμε απο τον Κοσκωτά...

Το ''ηθικο και νομιμο '' τού Βουλγαράκη ειναι παρελθόν......................

Ετσι που παει ο Μουσσολινι ,αν χάσει το ΜΠΑΤΣΟΚ τις εκλογές θα κάνει τροποποιηση του νόμου ώστε το δευτερο κομμα να γινεται κυβέρνηση..

Για φτύσιμο.

Up!! Ταιριάζει και εδώ.....

Αυτη η εποχή ειναι παράδεισος για πολλούς επιχειρηματίες.

Mα ολο το ντανταβαντουρι ρε συ για αυτο δεν γινεται ?

Για να μας Βουλγαροκινεζοποιησουν γινονται ολα ωστε να ειναι ελκυστικες οι επενδυτικες κινησεις ...