Υψηλή ανάλυση....υπάρχει τελικά ?

το Mytec είναι φανταστικό μηχανάκι ... αποδίδει τα πάντα με εξαίρετο τρόπο ενώ διαπρέπει σε όλους τους ρόλους του (ως προ, παθητικός και ένα σωρό άλλα) ... επ' ουδενί μου φάνηκε σκληρό ... στην δε αναπαραγωγή native dsd είναι κοντά στο ''απίστευτο'' ....
Προφανώς είναι θέμα συνοδών και γούστου. Κι εμένα μου φάνηκε λίγο σκληρό η αλήθεια είναι, (όχι στο δικό μου σύστημα). Από την άλλη πιστεύω ότι πρέπει να συμβιώσεις
με ένα μηχανάκι για να είναι η γνώμη έγκυρη. Ναι βγαίνουν κάποια συμπεράσματα αρχικά αλλά είναι και άλλα στη μέση που θέλουν χρόνο.

Βρε παιδιά το θέμα δεν είναι πως παίζουν τα μηχανάκια του Πέτρου, προς Θεού δηλ... το εξήγησα και πριν... γιανα γίνω κατανοητός αναφέρθηκα μιας και υποστηρίζαμε διαφορετική άποψη.

Το θέμα είναι πως θα παίξει η πηγή ένα 16/44 σε σχέση με ένα 24/96 στο ίδιο σύστημα, αν αλλάξει το σύστημα (εννοείται προς το καλύτερο)

Αν (λέω αν...) εμφανιστούν τα δυναμικά και ο αέρας στο 16άρι, αυτό αυτόματα σημαίνει κάποια πράγματα... έτσι δεν είναι?

Re: Απάντηση: Υψηλή ανάλυση....υπάρχει τελικά ?

Βρε παιδιά το θέμα δεν είναι πως παίζουν τα μηχανάκια του Πέτρου, προς Θεού δηλ... το εξήγησα και πριν... γιανα γίνω κατανοητός αναφέρθηκα μιας και υποστηρίζαμε διαφορετική άποψη.

Το θέμα είναι πως θα παίξει η πηγή ένα 16/44 σε σχέση με ένα 24/96 στο ίδιο σύστημα, αν αλλάξει το σύστημα (εννοείται προς το καλύτερο)

Αν (λέω αν...) εμφανιστούν τα δυναμικά και ο αέρας στο 16άρι, αυτό αυτόματα σημαίνει κάποια πράγματα... έτσι δεν είναι?

Στο καλυτερο συστημα θα εμφανιστουν και οι δυο τυποι αρχειων καλυτεροι,εκτος και αν δεν εχω καταλαβει κατι οπως συνηθως μιας και διαβαζω στα πεταχτα λογω δουλειας.

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Υψηλή ανάλυση....υπάρχει τελικά ?

Ο υπέρηχας για παράδειγμα δεν διαθέτει μη upsampling dac
Αν θυμάμαι καλά και ο Σπύρος (Δημοκηδής) το ίδιο.
(αναφέρομαι σε αυτούς γιατί πιστεύω ότι δεν θα με παρεξηγήσουν)

δεν παρεξηγούμε φίλους
όμως τον τελευταίο καιρό, αν και το ακατανόμαστο dac μου είναι upsampling, ακούω πλέον από i2s και όχι από usb.
και νομίζω ότι το έχω ξαναγράψει αλλού, ότι πλέον οι διαφορές από 16/44.1 προς υψηλότερες αναλύσεις έως και 24/192 ή τα αντίστοιχα πολλαπλάσια του 44.1 είναι πολύ πιό εμφανείς.
Αντίστοιχα όμως πρέπει να πω ότι έχουν βελτιωθεί εμφανέστατα και οι αποδόσεις αρχείων 16/44.1
Δεν γνωρίζω πόσοι μπορούν να υλοποιήσουν τέτοια συνδεσμολογία ή αν το dac μπορεί να ανταποκριθεί.
Παλιά θυμάμαι την σχετική μου απογοήτευση όταν μπήκα πριν 10 χρόνια στην υψηλή ανάλυση ακούγοντας sacd και dvd audio και είχα εξαντλήσει όλη μου την όρεξη για συγκρίσεις τότε συγκεντρώνοντας ίδια masters και κόπιες. Παρά τις αξιόλογες προσπάθειες του (τότε αξιόλογου pioneer 757) οι αρετές των υψηλών αναλύσεων δεν εισπράττονταν παρά ελάχιστα στο ταμείο.
Επρεπε να περάσουν 10 ακριβώς χρόνια και να περάσουμε στην χρήση των άυλων τίτλων και των εξελιγμένων dac για να καταλάβω τις διαφορές.

Το ερώτημα του αρχικού ποστ δεν είναι απλώς αν υπάρχει υψηλή ανάλυση, αλλά μάλλον αν υπάρχει υψηλή ανάλυση για όλους ή για αυτούς που στοχεύει η διαφημιστική καμπάνια ή ....κατ επέκταση για φορητή χρήση.
Για το τελευταίο ιδίως, παρά τις φιλότιμες προσπάθειες να "συμμορφωθώ", δεν έχω πειστεί.
Σίγουρα η φορητότητα έχει κάνει μεγάλα βήματα, αλλά για μένα θα παραμείνει κάποια κλικ πιό κάτω από την σταθερή απόδοση για λόγους ουσίας.

Στο 757 το cd la woman σε σχέση με το dvdaudio la woman είχαν τεράστιες διάφορες. Αλλο που στο cd μου το cd έπαιζε καλύτερα από το DVD audio στο 757. ;-)

Για το τελευταίο ιδίως, παρά τις φιλότιμες προσπάθειες να "συμμορφωθώ", δεν έχω πειστεί.
Σίγουρα η φορητότητα έχει κάνει μεγάλα βήματα, αλλά για μένα θα παραμείνει κάποια κλικ πιό κάτω από την σταθερή απόδοση για λόγους ουσίας.

μαζι σου,η φορητοτητα σιγουρα ειναι πιο πισω σε αυτο τον τομεα.
Εκτος και αν καποιος φορητοτητα εννοει να κουβαλαει 2 συσκευες και μεγαλα ακουστικα hi fi.
Για μενα φορητο ειναι κατι που μπαινει στην τσεπη και ακους με ψειρες.
Μπορει να εχουν βγει καποια μηχανακια που παιζουν hirez και πανακριβες ψειρες αλλα με τιποτε δεν φτανουν το καλο συστημα του δωματιου.
Εγω βεβαια γενικα δεν ειμαι και φαν των ακουστικων,παντα πιστευα και πιστευω οτι η μουσικη πρεπει να ακουγεται με αληθοφανεια και οχι να τσακιζεις αμεσα τα τυμπανα σου.
Προσωπικη εκτιμηση παντα.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Υψηλή ανάλυση....υπάρχει τελικά ?

Στο καλυτερο συστημα θα εμφανιστουν και οι δυο τυποι αρχειων καλυτεροι,εκτος και αν δεν εχω καταλαβει κατι οπως συνηθως μιας και διαβαζω στα πεταχτα λογω δουλειας.

Η πρώτη σκέψη, σίγουρα, αυτό λέει.

Μια δεύτερη λέει ότι αν στη πραγματικότητα δεν υπάρχει ανιχνεύσιμη διαφορά μεταξύ των δύο, το 16άρι θα πλησιάσει πολύ το 24αρι, γιατί παραπάνω δεν μπορούμε να ακούμε... (την έξτρα πληροφορία εννοώ)

αντιλαμβάνομαι ότι σε διαφορετικά μηχανάκια/χώρους δεν μπορείς να κάνεις συγκριτικές ακροάσεις, αλλά από την έως τώρα εμπειρία μου οι σημαντικές διαφορές σε δυναμικά, ανάλυση, αέρα κτλ εντοπίζονται στις ικανότητες του όλου συστήματος και όχι στα bit/sample rate του υλικού.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Υψηλή ανάλυση....υπάρχει τελικά ?

δεν παρεξηγούμε φίλους
όμως τον τελευταίο καιρό, αν και το ακατανόμαστο dac μου είναι upsampling, ακούω πλέον από i2s και όχι από usb.
και νομίζω ότι το έχω ξαναγράψει αλλού, ότι πλέον οι διαφορές από 16/44.1 προς υψηλότερες αναλύσεις έως και 24/192 ή τα αντίστοιχα πολλαπλάσια του 44.1 είναι πολύ πιό εμφανείς.
Αντίστοιχα όμως πρέπει να πω ότι έχουν βελτιωθεί εμφανέστατα και οι αποδόσεις αρχείων 16/44.1
Δεν γνωρίζω πόσοι μπορούν να υλοποιήσουν τέτοια συνδεσμολογία ή αν το dac μπορεί να ανταποκριθεί.
Παλιά θυμάμαι την σχετική μου απογοήτευση όταν μπήκα πριν 10 χρόνια στην υψηλή ανάλυση ακούγοντας sacd και dvd audio και είχα εξαντλήσει όλη μου την όρεξη για συγκρίσεις τότε συγκεντρώνοντας ίδια masters και κόπιες. Παρά τις αξιόλογες προσπάθειες του (τότε αξιόλογου pioneer 757) οι αρετές των υψηλών αναλύσεων δεν εισπράττονταν παρά ελάχιστα στο ταμείο.
Επρεπε να περάσουν 10 ακριβώς χρόνια και να περάσουμε στην χρήση των άυλων τίτλων και των εξελιγμένων dac για να καταλάβω τις διαφορές.

Το ερώτημα του αρχικού ποστ δεν είναι απλώς αν υπάρχει υψηλή ανάλυση, αλλά μάλλον αν υπάρχει υψηλή ανάλυση για όλους ή για αυτούς που στοχεύει η διαφημιστική καμπάνια ή ....κατ επέκταση για φορητή χρήση.

ι2s πφφφφ... εγώ σε λίγο θα ακούω usb to spdif to ι2s... :flipout:

αν ποτέ παίξει όπως θέλω σφύρα μου... φταίει και το ξερό μου το κεφάλι βέβαια,που λέει ότι οι έτοιμες λύσεις είναι πιο "ψαγμένες"... θα δείξει...

-bye-

Η πρώτη σκέψη, σίγουρα, αυτό λέει.

Μια δεύτερη λέει ότι αν στη πραγματικότητα δεν υπάρχει ανιχνεύσιμη διαφορά μεταξύ των δύο, το 16άρι θα πλησιάσει πολύ το 24αρι, γιατί παραπάνω δεν μπορούμε να ακούμε... (την έξτρα πληροφορία εννοώ)

αντιλαμβάνομαι ότι σε διαφορετικά μηχανάκια/χώρους δεν μπορείς να κάνεις συγκριτικές ακροάσεις, αλλά από την έως τώρα εμπειρία μου οι σημαντικές διαφορές σε δυναμικά, ανάλυση, αέρα κτλ εντοπίζονται στις ικανότητες του όλου συστήματος και όχι στα bit/sample rate του υλικού.
και τα 2 παιζουν ρολο και το συστημα συνολικα και η τροφοδοσια με καλο υλικο,οσο πιο καλα το ταιζεις καλυτερα παιζει,καταλαβαινω τι θες να πεις αλλα ειναι πιο πολυ φιλοσοφικο ερωτημα,οι διαφορες ειναι κατι παραπανω απο καταφανεις 16 με 24 μπιτ,εκτος και αν κανουν καποια κομπινα στα 24αρια για να δεινουν την εντυπωση οτι παιζουν καλυτερα....

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Υψηλή ανάλυση....υπάρχει τελικά ?

και τα 2 παιζουν ρολο και το συστημα συνολικα και η τροφοδοσια με καλο υλικο,οσο πιο καλα το ταιζεις καλυτερα παιζει,καταλαβαινω τι θες να πεις αλλα ειναι πιο πολυ φιλοσοφικο ερωτημα,οι διαφορες ειναι κατι παραπανω απο καταφανεις 16 με 24 μπιτ,εκτος και αν κανουν καποια κομπινα στα 24αρια για να δεινουν την εντυπωση οτι παιζουν καλυτερα....

Αυτό με την κομπίνα πολύ με προβληματίζει αλλα δεν έχω το υπόβαθρο να το ψάξω.

την πάτησα μια φορά με τα sacd των depeche (άλλο master), την πάτησα και με ψευτο-24άρια (πειραγμένα)...
οπότε δεν μπορώ να πάρω θέση...

Απάντηση: Re: Υψηλή ανάλυση....υπάρχει τελικά ?

Στο 757 το cd la woman σε σχέση με το dvdaudio la woman είχαν τεράστιες διάφορες. Αλλο που στο cd μου το cd έπαιζε καλύτερα από το DVD audio στο 757. ;-)

Kαι ο προενισχυτής σου Πάνο, κάπου-κάποτε έκανε μεγαλύτερη διαφορά από την εναλλαγή πηγών και dac.
Πάω και στοίχημα ότι αν ήταν τυφλό, όλοι θα την πατούσαμε αν μας είχαν πει ότι δοκιμάζουμε 16 με 24... όχι?

αν παίξουμε ελληνική κόπια χάλια με ξένη καλή? (ίδιο μαστερ των massive attack για παράδειγμα) την πατάς ή όχι?

Εγώ την πατάω εύκολα πάντως... για πλάκα... -bye-

Last edited:

Το dvdaudio la woman έπαιζε εξαιρετικά παντού.
Αλλά κακώς κάνεις (και έκανα) συγκρίσεις στο 757.
Τα τελικά του στάδια ισωπέδωναν τα πάντα.

Ας πάμε και στη φοριτότιτα, γατί με τα hi res νομίζω άκρη βγήκε – ως ένα σημείο.

Καταρχάς ΙΜΗΟ δεν έχει σημασία για τον κόσμο στην παραλία να παίρνεις μαζί σου hi rez …
Ακουστικά σίγουρα υπάρχουν,
Από εκεί και περά εξαρτάται τι εννοείς φορητό

da+funk.jpg

Ο σκύλος τότε κουβαλούσε φορητό – αλα ‛80s
Σε πιο μοντέρνα έκδοση είναι σα να έχωσαν τα ακουστικά μέσα στο κράνος :p

a09a7_1653241.jpg

Πηγή υποθέτω ότι υπάρχει που να θεωρείται φορητή και ενισχυτής (μπορεί να θέλει μπαταρίες μπόλικες ή δε ξέρω εγώ τι άλλο)

Το θέμα είναι μας νοιάζει ? ή αρκεί και το τρανζιστοράκι του πάππου στην παραλία? Ή μήπως ακόμα και το τρανζιστοράκι ενοχλεί όταν είσαι αραχτός στην παραλία ? Όλα τα παραπάνω θα τα συναντήσετε στην παραλία σίγουρα…
Εγώ την αμαρτία μου την είπα, δεν έχω πρόβλημα να ακούσω χαμηλής ποιότητας μουσική στην παραλία.

901709-daft-punk.jpg

Στη σκηνή φυσικά επαγγελματικά φοράνε …

Ας πάμε και στη φοριτότιτα, γατί με τα hi res νομίζω άκρη βγήκε – ως ένα σημείο.

Καταρχάς ΙΜΗΟ δεν έχει σημασία για τον κόσμο στην παραλία να παίρνεις μαζί σου hi rez …
Ακουστικά σίγουρα υπάρχουν,
Από εκεί και περά εξαρτάται τι εννοείς φορητό

da+funk.jpg

Ο σκύλος τότε κουβαλούσε φορητό – αλα ‛80s
Σε πιο μοντέρνα έκδοση είναι σα να έχωσαν τα ακουστικά μέσα στο κράνος :p

a09a7_1653241.jpg

Πηγή υποθέτω ότι υπάρχει που να θεωρείται φορητή και ενισχυτής (μπορεί να θέλει μπαταρίες μπόλικες ή δε ξέρω εγώ τι άλλο)

Το θέμα είναι μας νοιάζει ? ή αρκεί και το τρανζιστοράκι του πάππου στην παραλία? Ή μήπως ακόμα και το τρανζιστοράκι ενοχλεί όταν είσαι αραχτός στην παραλία ? Όλα τα παραπάνω θα τα συναντήσετε στην παραλία σίγουρα…
Εγώ την αμαρτία μου την είπα, δεν έχω πρόβλημα να ακούσω χαμηλής ποιότητας μουσική στην παραλία.

Δεν τίθεται θέμα αν μας νοιάζει η υψηλή πιστότητα στην παραλία. Μας νοιάζει εξ ορισμού γιατί αυτό είναι το χόμπι μας, η υψηλή πιστότητα. Αν δε μας νοιάζει ακούμε μουσική απο ένα ραδιοκασσετόφωνο ή το κινητό μας και τελειώσαμε. Τίθεται το ερώτημα τώρα (και έτσι ξεκίνησε και το νήμα) αν έχει νόημα η υψηλή ανάλυση σε φορητή συσκευή, αν μπορεί να αναπαραχθεί σε συνθήκες φορητότητας, εκτός σπιτιού...Και τέθηκε το ζήτημα τι εννοούμε ως "φορητότητα".

Τελικά και αυτός ο όρος περιλαμβάνει δύο υποκατηγορίες: α) η ακρόαση μουσικής εν κινήσει, στο δρόμο το Μετρό, την παραλία κλπ. Εκεί εκ των πραγμάτων οι συσκευές ακρόασης πρέπει να είναι μικρές (πηγή κάποιο κινητό ή mp3player, ακουστικά ψείρες). Για μένα η υψηλή ανάλυση είναι άχρηστη σε τέτοιες συσκευές, δε μπορώ να φανταστώ ότι θα καταλάβει κανείς διαφορά μεταξύ αρχείων 16/44.1 και 24/192 σε αυτές τις συνθήκες.
β) η ακρόαση μουσικής μακριά από το σπίτι, π.χ. στο εξοχικό ή τις διακοπές, όπου μπορούμε να ακούμε π.χ από κάποιον ενισχυτή ακουστικών με μεγαλύτερα ΟΕΜ ακουστικά. Σε αυτές τις συνθήκες θεωρώ ότι, ναι, τα ηχεία υψηλής ανάλυσης μπορεί να έχουνε νόημα.

Δεν τίθεται θέμα αν μας νοιάζει η υψηλή πιστότητα στην παραλία. Μας νοιάζει εξ ορισμού γιατί αυτό είναι το χόμπι μας, η υψηλή πιστότητα. Αν δε μας νοιάζει ακούμε μουσική απο ένα ραδιοκασσετόφωνο ή το κινητό μας και τελειώσαμε. Τίθεται το ερώτημα τώρα (και έτσι ξεκίνησε και το νήμα) αν έχει νόημα η υψηλή ανάλυση σε φορητή συσκευή, αν μπορεί να αναπαραχθεί σε συνθήκες φορητότητας, εκτός σπιτιού...Και τέθηκε το ζήτημα τι εννοούμε ως "φορητότητα".

Τελικά και αυτός ο όρος περιλαμβάνει δύο υποκατηγορίες: α) η ακρόαση μουσικής εν κινήσει, στο δρόμο το Μετρό, την παραλία κλπ. Εκεί εκ των πραγμάτων οι συσκευές ακρόασης πρέπει να είναι μικρές (πηγή κάποιο κινητό ή mp3player, ακουστικά ψείρες). Για μένα η υψηλή ανάλυση είναι άχρηστη σε τέτοιες συσκευές, δε μπορώ να φανταστώ ότι θα καταλάβει κανείς διαφορά μεταξύ αρχείων 16/44.1 και 24/192 σε αυτές τις συνθήκες.
β) η ακρόαση μουσικής μακριά από το σπίτι, π.χ. στο εξοχικό ή τις διακοπές, όπου μπορούμε να ακούμε π.χ από κάποιον ενισχυτή ακουστικών με μεγαλύτερα ΟΕΜ ακουστικά. Σε αυτές τις συνθήκες θεωρώ ότι, ναι, τα ηχεία υψηλής ανάλυσης μπορεί να έχουνε νόημα.

Ναι στο (β) μπορεί να σου έβαζα και ταξιδεύοντες που θα ακούσουν με κάτι φορητό στο ξενοδοχείο τους στην πολυθρόνα – ή δεν ξέρω που αλλού – σε μια ήσυχη στιγμή.
Αλλά σίγουρα όχι στην φασαρία του μετρό.

Γενικά και με την τρέλα που μας δέρνει ώρες ώρες στην audio, δε θα παραξενευτώ αν κάποιος κυκλοφορεί με πανάκριβο φορητό σύστημα για τέτοιες μικρές στιγμές.

Άλλοι θα κουβαλήσουν την πανάκριβη φωτογραφική μηχανή τους για 5 κλικ, αλλά είπαμε άλλη η τρέλα η δική μας :D
Από την άλλη πλευρά, με Dr Dre Beats ακουστικά να κυκλοφορεί μια νεαρά στο νυφοπάζαρο στο νησί, κάποιοι θα τη θεωρούν υπερβολική και χαιεντου :p

Tι λές Σπύρο; Tον καταπίνουν τον Lux τα B&W;.. :offtopic: Τέλος απο εμένα..

δυστυχώς όχι (το δυστυχώς γιατί ευχαρίστως θα τον ήθελα δικό μου).... ίσα ίσα και ανέλπιστα ο άτιμος τα δέρνει ... δεν το πίστευα αλλά το άκουσα ...

επίσης, Νίκο, η emu μου είναι ρυθμισμένη για να δίνει κάθε φορά bit perfect αναπαραγωγή, ήτοι δεν κάνω over ή upsampling ...

Στα της φορητότητας τώρα, συμφωνώ με Κώστα Ζαγγ. ότι υπάρχουν πολλές υποπεριπτώσεις ... σε μεγάλα ταξίδια με τραίνο, αεροπλάνο, κλπ., ή στην διάρκεια διακοπών θα μου άρεσε να έχω ένα σύγχρονο dap με καλά αρχεία (όχι οπωσδήποτε χαι-ρες, αλλά φλακάκια αντί των παλαιότερα συνήθων mp3s ... ) ... και πλέον αντί για ψείρες θα έχω για τέτοιες φάσεις στην τσάντα μου τα 681 evo μου ... τώρα για μετρό, περίπατο, κλπ. ζω και άνευ ....

Last edited:
Λοιπόν εγώ θα τα πω αλλιώς.
Για να μην πελαγοδρομούμε,το θέμα μας είναι το 24/192 και η φορητότητα και αν εξυπηρετείται.
Σεβαστές όλες οι απόψεις και περί φορητότητας και περί ακούσματος.
Πιο ειδικά τώρα,κι επειδή μπήκε στην μέση το γούστο,κλπ,δεν χρειάζεται να πω πως η υψηλή πιστότητα σαν κυριολεκτική έννοια (πίστη στο πρωτότυπο δηλαδή),δεν συμβαδίζει τις πιο πολλές φορές με το προσωπικό μας γούστο.
Τώρα εάν αυτό είναι συνειδητό δεν υπάρχει κανένα απολύτως θέμα.
Το θέμα είναι όμως πως οι πιουρίστες έξω ορκίζονται στις ακριβά αποκτημένες 'πιστές' ηχογραφήσεις τους πως το up-over-down sampling είναι τεχνική του διαβόλου και γι' αυτό η επιμονή του Νίκου έχει μια βάση και μια λογική.
Δεν αμφιβάλω καθόλου πως υπάρχουν μηχανάκια ή software που μπορεί να κάνουν εξαιρετική δουλειά.
Όμως ότι δουλειά και να κάνουν και με ότι τρόπο (που με προσπερνάει χιλιόμετρα τεχνικά),αυτοί το θεωρούν επέμβαση.
Γι' αυτό και θεωρώ χρήσιμο τα παραδείγματα να είναι σε συγκεκριμένα αρχεία και με συγκεκριμένη τεχνική.
Και για να πελαγοδρομήσω και λίγο στην φορητότητα..
Το 1981 απέκτησα το πρώτο μου walkman,ένα Sony.Και την πρώτη μου μη 'σπιτική' κασέτα,το Making Movies των Dire Straits.
Πιστεύει κανείς πως δεν θα έδινα ότι μου ζητούσε κάποιος για να ξαναζήσω αυτό το πρώτο άκουσμα;
Αυτό όμως απέχει χιλιόμετρα απ' την υψηλή πιστότητα.Κι εκεί μπαίνει το γούστο,το συναισθηματικό και το υποκειμενικό που κάνει το σπορ τόσο ενδιαφέρον και τόσο αντικρουόμενο μερικές φορές.

εγώ δεν κατάλαβα ότι έχουμε σόνι και ντε κάνει αναφορά στο 192 vs 96. Εδώ στο σπίτι και με το 96 θεωρώ πως είμαι καλυμμένος. Αλλά σε μια φορητή συσκευή που ενσωματώνει ενισχυτή ακουστικών το θέλω το 96. Αν την είχα δε θα την έδινα όπως όπως για να πάω σε μεγαλύτερες αναλύσεις φυσικά... Ούτε και θα επέλεγα κάποια φορητή συσκευή σε βάρος μιας αντίστοιχης λόγω δυνατότητας αναπαραγωγής του 192. Αλλά το 96 το θεωρώ εκ των ουκ άνευ.

Το dvdaudio la woman έπαιζε εξαιρετικά παντού.
Αλλά κακώς κάνεις (και έκανα) συγκρίσεις στο 757.
Τα τελικά του στάδια ισωπέδωναν τα πάντα.
Επαιζε τοσο χαλια (το 757) που το κρατησα 1 εβδομαδα και μετα ηρθε το 999es. Μιλαω για 2004 (αν θυμαμαι καλα).