Υψηλή ανάλυση....υπάρχει τελικά ?

μιά φορά είχα πάει σε έναν χειρουργό και τον ρώτησα για ένα θεματάκι, αυτό το χειρουργούμε ή το αφήνουμε όπως έχει?
και μου λέει: μα καλά, ήρθες σε χειρουργό και τον ρωτάς αν χρειάζεται χειρουργείο?

Πολλοί χειρουργοί σε πολλές περιπτώσεις δεν χειρουργούν αδιακρίτως.
Όταν δε τα υπό αίρεση "θεματάκια" εξαρτώνται μόνον από τα αυτάκια μας, τα καλά μας εργαλεία και κυρίως την καλή μας προαίρεση και όχι τον αρνητισμό, βρίσκουμε σίγουρα και σωστά την απάντηση μόνοι μας χωρίς ερωτήσεις σε "υστερόβουλους ειδήμονες".

Εγω δεν καταλαβαινω γιατι εχει σηκωθει τοσο σκονη,αφου πανω κατω εχουμε καταληξει οι περισοοτεροι τουλαχιστον οτι το 24 ακουγεται καλυτερα απ το 16 εστω και με βαθμολογιες του 6 το ενα και 6,00000009 το αλλο,
το θεμα ποιο ειναι, να μην αγορασουμε ντακ?
μα αυτο δεν το αγρορασαμε για να ακουμε 24 βιτ το αγορασαμε οι περισσοτεροι πιστευω για αν ακουμε αυλα απο υπολογιστη και εχει και σαν δυνατοτητα να παιζει και 24 βιτ.Πλεον ολα εχουν.
Να μην αγοραζουμε 24αρια?
οκ οποιος θελει δεν αγοραζει,αναγκαστικο δεν ειναι,παιρνει το 16αρι ή ακουει το σιντακι του.
Να μην αγοραζουμε το 24/192 αντι του 24/96?
εγω προσωπικα θα επαιρνα το 192 αφου κανει τα ιδια λεφτα με το 96,
να μην αγορασουμε τιποτε απ ολα και να ακουμε απ το ipod 128 mp3?
θεμιτον για οποιον δεν τον ενδιαφερει και δεν ειναι του χομπυ,κραταει και τα λεφτα στην τσεπη του αλλα δεν ειναι του αυτου χωρου πως να το κανουμε.
κανεις δεν πιανεται κοροιδο,ολοι ενηλικες ειμαστε και το ποναμε το χρημα μας.
Υπαρχει και αλλη οδος αλλα θα φαω ban. :fahne90:

Πολλοί χειρουργοί σε πολλές περιπτώσεις δεν χειρουργούν αδιακρίτως.
Όταν δε τα υπό αίρεση "θεματάκια" εξαρτώνται μόνον από τα αυτάκια μας, τα καλά μας εργαλεία και κυρίως την καλή μας προαίρεση και όχι τον αρνητισμό, βρίσκουμε σίγουρα και σωστά την απάντηση μόνοι μας χωρίς ερωτήσεις σε "υστερόβουλους ειδήμονες".

δεν υπάρχει αρνητισμός.Προσωπικά μπήκα και επένδυσα στο 24/96 πολύ νωρίς (πριν από 10 και χρόνια) και στο 24/192 επίσης νωρίς.
όμως όταν το παραπάνω στο λέει χειρουργός κάτι σημαίνει για την συντεχνία.
Προσωπικά για την ηλικία μου τα αυτάκια μου λειτουργούν πάρα πολύ καλά. (φυσικά παίρνω τα απαραίτητα μέτρα, αν και ακούω αρκετή μουσική με ακουστικά και μετά από αρκετές ώρες χρόνια πάνω στο σανίδι ή λίγα τετραγωνικά με πλήρη εξάρτηση τύμπανα + 3,4 ενισχυτές.
Η απάντηση για μένα έχει βρεθεί εδώ και καιρό, αλλά ακόμα και από την ίδια τη μουσική βιομηχανία όταν το mp3 αποτελεί την κύρια εναλλακτική λύση για οικονομικές ηχογραφήσεις, αλλά και για το ραδιόφωνο.

Προσωπικά τα mp3 αποτελούν γύρω στο 5% των περιορισμένων τίτλων που ακούω και πάλι είναι μικρότερο ποσοστό από εκείνο της υψηλής ανάλυσης που επίσης τυχαίνει να έχω.
Σύντομα προβλέπω το ποσοστό του mp3 να αυξάνεται πάντως (στην προσωπική μου δισκοθήκη)
Και ο λόγος είναι κύρια ο μικρός όγκος.
Δεν σας κάνει εντύπωση η μεγάλη διάδοση του flac παρά την ελάχιστη οικονομία σε όγκο σε σχέση με το wav?

Το είπα κάπου πιό πάνω.
Πολύ πιό αξιόλογη η δουλειά ιδρύματος Fraunhofer παρά η διαρκής αναζήτηση της υψηλής ανάλυσης (από εδώ που βρισκόμαστε και πέρα) κάτι που θα είναι όλο και πιό εύκολο χάρη στην τεχνολογία των Η/Υ.
Ο dipie με κάλυψε απόλυτα πιό πάνω.

Ρε σεις τι απαξίωση και κατάθλιψη έχετε πάθει? Χαιφιντελίστες είμαστε εδώ μέσα, όχι νεαρούληδες με ipod και mp3! "Μη μετρήσιμα", "ποιότητα ενισχυτικών", "αρκετό το 128" ???
Πάρτε κύριοι έναν εγγραφέα των 150 ευρώ, γράψτε μια κιθάρα και ένα κουτάλι να χτυπάει σε ένα ξύλο, σε 16 και 24 μπιτ, ακούστε το στο σύστημά σας που είμαι σίγουρος οτι δεν είναι τυχαίο και θα δείτε τις διαφορές περίτρανα. Βαρέθηκα λιγο ομολογώ τους συνωμοσιολόγους που ανακαλύπτουν οτι όλοι μας δουλεύουν. Φυσικά θα υπάρχουν και οι απατεώνες. Μπορούμε όμως σήμερα με τα ίδια λεφτά να έχουμε μία άψογη μήτρα και όχι το "πατημένο" της παράγωγο και γκρινιάζουμε? Και δεν μπορώ να ακούω υπερβολές για το θαυμάσιο 128! Εδώ δεν είναι φόρουμ μαγειρικής αλλά υποψιασμένων εραστών της υψηλής πιστότητας, νομίζω.
Συμφωνω και επαυξανω. Τωρα για την παραβολή με τον χειρουργο καλη ειναι οταν ο ασθενης δεν χρειαζεται χειρουργειο. Εδω εχει πεθανει (red book).

ακουσα τα δειγματα του Θεμη και αυτο που αποκομισα,ηταν λιγο μεγαλυτερη σκηνη,λιγο περισσοτερος αερας.
Μικρες διαφορες,μπορει να φταιει και το ντακ που κανει υπερδειγματισμο απο μονο του.

Συμφωνω και επαυξανω. Τωρα για την παραβολή με τον χειρουργο καλη ειναι οταν ο ασθενης δεν χρειαζεται χειρουργειο. Εδω εχει πεθανει (red book).

φυσικά και είναι καλή.
Να την καταλαβαίναμε κι όλας, ακόμα καλύτερα:bang:

Αυτο ειναι για μενα ή για αυτους που νομιζουν οτι μιλανε τοσο σοφα ωστε δεν τους καταλαβαινουμε;;;

Σας δίνω το χορωδιακό της τελευταίας πράξης του πρόσφατου ΙΠΤΑΜΕΝΟΥ ΟΛΛΑΝΔΟΥ της ΕΛΣ. Είναι σε 24/48 χωρίς τελική επεξεργασία απλά για όσους δεν μπόρεσαν να το παρακολουθήσουν. Φυσικά αφορά όποιους τους ενδιαφέρει το είδος.

Υ.Γ επειδή κατά καιρούς μπορώ να ανεβάζω μερικά "διά την τέρψιν σας", αν θέλει ο καπετάνιος ας μου δώσει μία σπέσιαλ και ειδική "καμπίνα" για να τα βάζω και όχι όπου νάναι ή χύδην στο αμπάρι.

http://we.tl/p63n9nECmI

Σας δίνω το χορωδιακό της τελευταίας πράξης του πρόσφατου ΙΠΤΑΜΕΝΟΥ ΟΛΛΑΝΔΟΥ της ΕΛΣ. Είναι σε 24/48 χωρίς τελική επεξεργασία απλά για όσους δεν μπόρεσαν να το παρακολουθήσουν. Φυσικά αφορά όποιους τους ενδιαφέρει το είδος.

Υ.Γ επειδή κατά καιρούς μπορώ να ανεβάζω μερικά "διά την τέρψιν σας", αν θέλει ο καπετάνιος ας μου δώσει μία σπέσιαλ και ειδική "καμπίνα" για να τα βάζω και όχι όπου νάναι ή χύδην στο αμπάρι.

Εξτρά καμπίνα?...Χρεώνεται! :flipout:

Ασε να δούμε πως θα το φτιάξουμε με τον Sonus, Θέμη..

Ακόμη και ο ελαφρότερος Βάγκνερ φαίνεται έπεσε βαρύς. Θα δοκιμάσω με ελαφρύτερα καπετάνιε μου, μην ακυρώσεις την κράτηση της καμπίνας.

Θα το κατεβάσω το βραδάκι ...αγόρασα πρόσφατα και του Γιανόφσκι και θα έχει ενδιαφέρον η προσέγγιση ...

Ο Καπετάνιος ξέρει πως κάτι έχω στα σκαριά, δηλαδή μία καλή καμπίνα! :smile:
Αλλά είναι θέμα που θα πρέπει να κουβεντιάσουμε, θα τηλεφωνηθούμε και μάλλον θα χρειαστεί να τα πούμε από κοντά... -bye-

κε Θέμη με μπερδέψατε ... αυτά που βρήκα στο μέρος που τα ανεβάσατε, είναι από την 2η πράξη, η μπαλλάντα της κόρης του Ντάλαντ (Σέντα) που από την εικόνα και μόνον του πλοίου συγκινείται σκεπτόμενη τον μύθο και την γυναίκα που θα λύσει την κατάρα, ενώ στην συνέχεια από την ίδια πράξη βρήκα και το εκπληκτικό ντουέτο του Ολλανδού με την Σέντα ...όχι ότι με χάλασε, αφού αυτό είναι και το αγαπημένο μου μέρος, σε σχέση με το χαβαλετζίδικο χορωδιακό των ναυτών της τελευταίας πράξης, απλά αναρωτιέμαι αν υπάρχει και αυτό ήδη ανεβασμένο ... η ηχογράφηση σας είναι, ως συνήθως, υποδειγματική... η ''βαθύφωνη'' τούμπα ηχεί τόσο γεμάτη και ανατριχιαστική (αν θυμάμαι πρέπει να παίζει το λάιτ μοτίφ της κατάρας και ουσιαστικά σε όλο το έργο είναι παρούσα) που κόβει τα αίματα .... οι μονωδοί, ιδιαίτερα ο βαρύτονος, φθάνουν με εξαιρετική σαφήνεια στα ακουστικά μου ...
Κάπταιν βρες μια καμπίνα βρε ...

Last edited:
κε Θέμη με μπερδέψατε ... αυτά που βρήκα στο μέρος που τα ανεβάσατε, είναι από την 2η πράξη, η μπαλλάντα της κόρης του Ντάλαντ (Σέντα) που από την εικόνα και μόνον του πλοίου συγκινείται σκεπτόμενη τον μύθο και την γυναίκα που θα λύσει την κατάρα, ενώ στην συνέχεια από την ίδια πράξη βρήκα και το εκπληκτικό ντουέτο του Ολλανδού με την Σέντα ...όχι ότι με χάλασε, αφού αυτό είναι και το αγαπημένο μου μέρος, σε σχέση με το χαβαλετζίδικο χορωδιακό των ναυτών της τελευταίας πράξης, απλά αναρωτιέμαι αν υπάρχει και αυτό ήδη ανεβασμένο ... η ηχογράφηση σας είναι, ως συνήθως, υποδειγματική... η ''βαθύφωνη'' τούμπα ηχεί τόσο γεμάτη και ανατριχιαστική (αν θυμάμαι πρέπει να παίζει το λάιτ μοτίφ της κατάρας και ουσιαστικά σε όλο το έργο είναι παρούσα) που κόβει τα αίματα .... οι μονωδοί, ιδιαίτερα ο βαρύτονος, φθάνουν με εξαιρετική σαφήνεια στα ακουστικά μου ...
Κάπταιν βρες μια καμπίνα βρε ...

Αγαπητέ Δημοκηδή, λυπάμαι σε μπέρδεψα γιατί μπερδεύτηκα κι εγώ. Είχα ανεβάσει τη μπαλάντα και το ντουέττο της Ζέντα με Ολλανδό για να τα στείλω στην σοπράνο που-δυστυχώς ήταν cover-τραγούδησε μόνο στην γενική πρόβα και μπέρδεψα τα λινκ. Θα τσεκάρω μήπως της έστειλα το χορωδιακό.
Θα χαιρόμουνα να περάσεις όποτε μπορείς για καφέ (και Σάββατο πρωί, ημέρα καφενείου).

Θα χαιρόμουνα να περάσεις όποτε μπορείς για καφέ (και Σάββατο πρωί, ημέρα καφενείου).

και για μένα θα ήταν χαρά .. είναι λίγο δύσκολο γιατί μένω Ωρωπό, αλλά θα το προσπαθήσω με ζέση ...

Τι τραγουδιστές!!!!!!!!!
Παρακολούθησα την πρόβα ... η ηχογράφηση βεβαια επιβεβαιωνει το πόσο "μεγάλοι" είναι αυτοι οι ανθρωποι!!!!
Σορυ για το οφ τοπικ