Υψηλό dc offset σε Audio-gd dac: Διερεύνηση & Επίλυση

Απάντηση: Wanted: "Τέλειος" Πυκνωτής Σήματος

Η ομοιότητα στην απόκλιση μας δίνει μια ένδειξη ότι το πρόβλημα είναι στο στάδιο του DC servo.
Πιθανότατα να πρόκειται για κοινό (διπλό ή τετραπλό) τελεστικό για όλα τα κανάλια, με κάποιο πρόβλημα λειτουργίας.
Δυστυχώς χωρίς σχηματικό δεν υπάρχει ευκολία στην ανίχνευση του προβλήματος.
Σε κάθε περίπτωση σχέδια εξόδου line, με DC 60 mV είναι λάθος, αν πρόκειται για DC couple με servo.

Re: Wanted: "Τέλειος" Πυκνωτής Σήματος

(το σχηματικό είναι από προενισχυτή της εταιρείας).

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Και όπως φαίνεται, κάθε (ένα από τα 4) ACSS module έχει το δικό του integrator σαν dc servo...

Υλοποιείται με το μισό ενός 2064 σε κάθε κανάλι.
Επίσης απουσιάζουν οι δίοδοι προστασίας στην είσοδο κάθε φίλτρου – ολοκληρωτή,
πράγμα ασύνηθες για την προστασία εισόδου των ολοκληρωμένων.
Αν υπάρχει ομοιότητα μεταξύ των κυκλωμάτων Pre και DAC
τότε το ερώτημα που τίθεται είναι: ποιος θα έβαζε ένα servo για να έχει 60 mV DC έξοδο,
ενώ και το κύκλωμα έχει για αναφορά τα 0 V.

Kάτι διακριτά που ειχα πάρει απο τον Κινέζο ειχαν τρελά προβλήματα συμπεριφοράς ,, dc ταλάντωση κτλ ... μας είχε κουρέψει ο Αυστραλός ο burson και ειπαμε απο καρμηρία να φοράμε του Κινέζου , δυστηχώς κανένα δεν πήγε καλά ,

ήταν εποχή που πετάγαμε τα opamp απο τα αναλογικά στάδια και φοράγαμε διακριτά ,, ,

τέσπα εάν δεν έχεις θεωρητικό δεν μπορουμε να δουμε τι κάνει και γιατί ,,, για πές του και μπας το στείλει .. και σφύρα του ότι στις ευρώπας υποχρεούται να το κάνει ( λεμε και καμιά μλκ...)

Έτσι μπράβο, στείλε του αυτή τη φώτο και ρώτα τον τι πιστεύει ότι πρέπει να κάνεις, να μετρήσεις μόνο στο dac.
Εν κατακλείδι εάν σου ζητήσει κάτι άλλο, ζήτα του ευθέως το πραγματικό σχηματικό του dac, γιατί διαφορετικά άκρη δεν θα βγάλεις από άλλα σχηματικά.\

Η μικρή μου εμπειρία στο χώρο των ηλεκτρονικών, μου έμαθε πως σπανίως οι Κινέζοι βάζουν τα πραγματικά σχεδιαγράμματα στους ιστότοπους τους. Συνήθως βάζουν μια κόπια, είτε παλαιότερη είτε κανονική αλλά με λάθος τιμές ή απουσία σημαντικών σημείων του κυκλώματος...αχ, πονηρές αλεπούδες!

Αμα εχει προβλημα με το Σερβο .......

βαλτε του εναν Βουλγαρο ρε παιδια :operator:

Σοβαρα τωρα , πιθανον να εχει καποιο μικρο προβλημα με την τροφοδοσια των τελεστικων του σερβο , λεω πιθανον διοτι δεν ειμαι σιγουρος , μπορει δλδ το V+ να ειναι λιγο πιο αυξημενο απο το V- , καλο θα ηταν να τσεκαριστει ! .

Μάλλον έχεις(?) δίκιο... :)

"Dear Sir,
The DC serve will make the ACSS output had less than 5MV DC, I think this is need check the voltage point see where had the matter.
Maybe the + / - 15V power supply had change cause the DC.
Do you have the meter can check?
Kingwa"

Θα πάρουμε "εργολαβία" το QC. Να πω ότι δεν το ξέραμε...
:)

Πάντως τα τροφοδοτικά του δεν είναι κι ότι σταθερότερο,εμένα που έφυγε η ψυχή για να τα φέρω σε σταθερό σημείο,ειδικά από την στιγμή που θέλω να μου βγάζουν αρκετά mA για να έχω απόθεμα.
Κι ακούνε πολύ τις αλλαγές θερμοκρασίας ασχέτως αν όλα τα υλικά που έχουν επάνω είναι πάρα πολύ καλής ποιότητας.(aftermarket φυσικά,σιγά μην εμπιστευτώ τον Κινέζο... ).
Από κρύα σε ζεστά πέφτουν και μισό βολτ...
Μέτρηση πάντα με κλειστό καπάκι λοιπόν,κλπ.

Λογικό είναι Σωκ (διακριτά γαρ).

Έχω την εντύπωση ότι τη ρύθμιση στο εργοστάσιο την κάνουν πρόχειρα με ανοικτό καπάκι και χωρίς ζέσταμα.

Αυτό θα είχε σαν αποτέλεσμα να "ξεφεύγουν" στην πράξη.

Μακάρι το πρόβλημα να λυθεί με επανα-ρύθμιση των αντίστοιχων trimmers.

To dc servo σου ειναι εκτος range και ειναι ευκολο να το δεις αν το ολοκληρωμενο του servo ειναι σε θηκη το βγαζεις εξω και μετρας την εξοδο αν δεις πολλα volt ισως να ειναι και εκτος range δυνατοτητας να μηδενισει το οφφσετ.
Επισης θα ειναι σωστο να βρεις το ποδαρακι της εξοδου του ολοκληρωμενου servo και μετρησεις με πολυμετρο και γειωση neutral ποση ειναι η εξοδοs του servo , για να παιρνεις 65mv εξοδο θα πρεπει να εχεις αρκετα volt στη εξοδο του DAC διχως το ολοκληρωμενο επανω .

Last edited:

Είναι ευκαιρία να του ζητήσεις σχηματικό και να σου ορίσει τα σημεία μέτρησης.
Μ' αρέσει που σε ρωτά εάν έχεις τη δυνατότητα να μετρήσεις τάση, μα καλά το fluke στη φώτο δεν το είδε!

Αυτό εντάξει. Το άλλο που μου λέει να διαπιστώσω με τ' αφτί αν έχω πρόβλημα (παρ' όλο το υψηλό offset)!

Σε σχέση με τι ρε μεγάλε? :)

Περισσότερο σε συνεννόηση μπουζούκι το εντοπίζω το πρόβλημα...

... μάλλον με ρωτάει αν μπορώ να βάλω χέρι ο ίδιος παρά να του στείλω τη συσκευή.

Το servo δουλεύει με συμμετρική τάση? Αν ναι, η διαφορά των δύο τάσεων παρουσιάζεται σαν default offset στην έξοδο του servo?

Για κάθε ημίκυμα πάντως υπάρχει ένα ACSS module και άρα ένα servo.

Κάτι γίνεται...

Μόλις μου έστειλε φώτο με σημειωμένα τα σημεία μέτρησης. Θα μετρήσω το βράδυ και θα επικοινωνήσω μαζί του. Φαίνεται πολύ πρόθυμος...