Υψηλό dc offset σε Audio-gd dac: Διερεύνηση & Επίλυση

H δυνατοτητα αυτη ονομαζεται καπως σαν ενδειξη σε πολυμετρο , με dc couple με παλμογραφο γινεται ?

Last edited:
Απάντηση: Re: Υψηλό dc offset σε Audio-gd dac: Διερεύνηση & Επίλυση

Ναι γίνεται, αφού ρυθμίσουμε με προσοχή το επίπεδο των 0 V στο παλμογράφο πάντα σε DC coupling. Τότε θα δούμε πως η εναλλασσόμενη τάση (δηλαδή το σήμα) δεν είναι απόλυτα συμμετρικό γύρω από τον οριζόντιο άξονα των 0V αλλά μετατοπίζεται προς τα πάνω ή τα κάτω ανάλογα της πολικότητας του DC. Είναι περισσότερο εμφανές με αργούς χρόνους σάρωσης κai με σήματα πλάτους κοντά στο αναμενόμενο DC offset.

Μετά από απανωτά emails στον Πολωνό, επιτέλους μου απάντησε σήμερα (προφανώς είχε ρωτήσει προηγουμένως τον Kingwa).

Στην ουσία με ρωτάει τα ίδια. Αν μέτρησα με τα ηχεία συνδεδεμένα, αν μέτρησα με βραχυκυκλωμένη την είσοδο του τελικού, κλπ.

Και μάλλον με προσπάθησε να με πείσει ότι 400 mV δεν είναι και τίποτα (μάλιστα μου έκανε και τις πράξεις για να μου αποδείξει ότι η ύπαρξη του offset δεν συνεπάγεται και κατανάλωση σημαντικής ισχύος)!

Βεβαίως του απάντησα ότι η παρουσία του offset έχει ως αποτέλεσμα το ΜΟΝΙΜΟ μηχανικό offset του κώνου του woofer κάτα 8 mm (για να τον προσγειώσω και λίγο)!

Και φυσικά ότι δεν υπάρχει αμφιβολία ότι το περιστατικό αποτελεί στην ουσία "θέμα προς επίλυση".

Για να δούμε...

Σταύρο, ακόμη να σου προτείνουν λύση οι Πολωνοκινέζοι ;

άκυρο, τώρα είδα το τελευταίο σου ποστ ...

...πάντως με όσους Κινέζους έχω συναλλαγεί στο εβαυ και αλλού, είναι άσσοι στο να κάνουν ''τον Κινέζο'' ... λένε τα ίδια και τα ίδια , επεξηγούν -ad nauseum- αυτό που θέλουν, άσχετα αν η ερώτηση σου αφορά άλλα ...

Με κίνδυνο να γινω κουραστικός, θα ελεγα πως πρεπει να σταματήσεις να συζητάς το θεμα των δικών σου μετρήσεων και επιδιορθώσεων και να το στείλεις στον Πολωνο. Απο εκει και περα, ειτε το διορθώσει αυτος είτε σου στειλει αλλο κομμάτι ειναι δικο του θεμα.

Που ακούστηκε ο πελατης να προσπαθεί να αποδείξει οτι υπάρχει θεμα οταν ειναι ολοφάνερο και να του ζητάνε και τα ρεστα (πως μέτρησες κτλ)..

Εσύ δεν ήσανε που με έκανες χρυσό για ένα ακροδέκτη καλωδίου να το στείλω ΑΜΕΣΩΣ ΚΑΙ ΕΠΙΤΟΠΟΥ ΠΙΣΩ;;;;;

Δάσκαλε που δίδασκεεεες... :flipout:

πέραν της πλάκός, στη βράση κολλάει το σίδερο. Όσο καθυστερεί το πράγμα σε βάρος σου γράφει το ρολόι.

Καταλαβαίνω ότι το έχεις γουστάρει το μηχανάκι πολύ αλλά...

Απάντηση: Re: Υψηλό dc offset σε Audio-gd dac: Διερεύνηση & Επίλυση

πέραν της πλάκός, στη βράση κολλάει το σίδερο. Όσο καθυστερεί το πράγμα σε βάρος σου γράφει το ρολόι.

Καταλαβαίνω ότι το έχεις γουστάρει το μηχανάκι πολύ αλλά...

+1000
Έπρεπε ήδη να έχει βρεθεί η άκρη.
Αλλιώς να δίνει πολύμετρα την επόμενη φορά μαζί με κάθε μηχανάκι.

Αυτά είναι αστεία πράγματα Σταύρο,μάλλον πρέπει να σκληρύνεις την στάση σου,με το καλό δεν βλέπω φως.

Αντε, ωρα ηταν.

Το καλο ειναι οτι θα το ελέγξουν αυτο που θα σου έρθει, πολυ δύσκολα γνωρίζοντας οτι εισαι ψείρας και γνώστης θα στείλουν δευτερο με θεμα