Υψηλό dc offset σε Audio-gd dac: Διερεύνηση & Επίλυση

Καλα.....
Ακου ενα συγχρονο δισκο παραγωγης μετα 2000 και βαλε καπακι εναν Harry James.
Και ρωτα μας μετα πως γίνεται μοντα τα he6 σε in ear....

Δυστυχώς, δεν μπόρεσα να το μεταφράσω αυτό Δημήτρη... :)

Καλα.....
Ακου ενα συγχρονο δισκο παραγωγης μετα 2000 και βαλε καπακι εναν Harry James.
Και ρωτα μας μετα πως γίνεται μοντα τα he6 σε in ear....

χαχαχχχ, με γρίφους μιλά ο γέροντας ...

Σιγα το γρίφο.
Λοιπον καντο αναποδα και μετα πανε στον ξουραφη και βαλε παραγγελία για καινούργια ακουστικα....

καταλάβαμε, αλλά κάνουμε και πλάκα ... οι σύγχρονες παραγωγές είναι για τα μπάζα και πρέπει να πάμε παλαιότερα για προσκόμιση απολαύσεως ... αυτό λίγο (φαίνεται ότι) είναι αντιφατικό με την άρνηση του Σταύρου για πισωγυρίσματα.... ο ξουράφης είναι σάλτσα για να σφίγγουν οι πωποί ...

να σου πω....
δεν θα έλεγα για τα μπάζα τα δυό τελευταία του Donald Fagen, χρονολογίας 2006 και 2013. :smash:
Αν προηγουμένως άκουγες το Still Harry after all these years και μετά καπάκι ένα από αυτά, παίρνεις γουφερ στο πιάτο από την πρώτη νότα. (μιλάω εκ πείρας)

Τώρα για he6...... δεν ξέρω...
φοβάμαι όμως ότι κάτι κακό θα συμβεί με τα πλανάρια....:bigcry:

A, τώρα κατάλαβα...

Μιλάς για τη διαφορά στάθμης εγγραφής από δίσκο σε δίσκο, δεδομένου του συγκεκριμένου σετάπ χωρίς ρυθμιστικό! "Σκληρό" παράδειγμα ο Harry... :)

Και ότι τυχόν ατύχημα θα κατέστρεφε τα ακουστικά.

Πες το άνθρωπέ μου "κατανοητώς". Αλλού πήγε το μυαλό μου. :)

Μέχρι του ότι μου προτείνεις να επιστρέψω το dac και να πουλήσω τα 6άρια για να κάνω fund τα 1000άρια! :)

Με το καλο Σταυρο. Ειμαι περιεργος να μαθω αν εχει διαφορά στον ηχο.

Λοιπόν...

Τα καλά πρώτα. Το νεο-παρεληφθέν dac δεν έχει dc offset (< 5 mV). Που σημαίνει ότι το παλιό ήταν ελαττωματικό.

Τα κακά τώρα. Το usb interface δεν φοράει το TCXO ρολόι (που είναι υποχρεωμένο να φοράει) ενώ η διεπαφή usb είναι πολύ.... χαλαρή!

Δε μας τα λέει καλά ο Πολωνός....

για το ''υποχρεωμένο να φοράει'' δεν είμαι σίγουρος ... είναι όπτιοναλ η επιλογή του κατά την αγορά απ' ευθείας από την Κίνα ...

για χαλαρή usb διεπαφή, πρώτη φορά ακούω ... είναι καινούργιο το μηχάνημα ;

Στάυρο δεν ειναι ¨μάρκα" το TCXO , ειναι τύπος ταλατωντή οπότε μπορεί να φοράει αλλή μάρκα , άλλα μην σε καίει και τόσο γιατί η εν γένει ελαφρώς vintage σχεδίαση δεν ακούει τόσο ρολόγια .. δεν το επιτρέπει η ίδια η νοοτροποία του obsolet κονβερτορα , οπότε κάτσε να δείς εάν πάιζει και το γουστάρεις ,, και αυτο είναι όλλο ,

για το usb ,,, no comment

8s.JPG
15s.JPG

Δωρεάν κρυογεννηση... Και σεταρισμα μνημονιακής Ελλάδος...