Zidoo X6 Pro Review (2gb ram , 8 core , Hd Audio , Gigabit Lan )

Συγνώμη ρε παιδιά για να καταλάβω. Το 2015 αγοράζουμε έναν media player ο οποίος έχει δυσκολίες στην αναγνώριση σκληρού δίσκου ; Μάλιστα την στιγμή που το παίρνουμε στην ουσία για να παίζουμε mkv και bd iso των 40 και 50gb ...; Τι ισχύει τελικά ; Να πάρω κανένα ηρεμηστικό όταν έρθει με το καλό και το βάλω να δουλέψει ;

Θέμα Android είναι, όχι media player.
Ότι και να είναι. Για τον απλό χρήστη το αποτέλεσμα είναι το ίδιο. Δεν δουλεύει το εργαλείο όπως θα περίμενε κάποιος όταν το αγόραζε. Ελπίζω να μη συμβεί γιατί θα ξενερώσουμε άσχημα.

Σε νιώθω...προφανώς κι από έναν media player που σου φέρνει και διπλό καπουτσίνο στο κρεβάτι, αναμένεις να κάνει και τα πλέον προφανή, δίχως να υπάρχει αμφιβολία και ρίξιμο ζαριού.

Για τα θέματα με το NTFS έχουν ανοίξει ήδη thread διάφοροι στο δικό τους forum κι έχουν επισημανθεί με σχετικές αναρτήσεις (όπως κι άλλοι που δεν διαπίστωσαν πρόβλημα):

* 128gb Usb Stick
* Hard disk

Όσο τα λέγαμε, βγήκε και καινούργιο firmware, αλλά τσιμουδιά για το παρασύνθημα: ZIDOO_X6 Pro v1.0.21 (ονόματι και light os)

"1: light os support;
2: open HDMI CEC function;
3: updata google play service;
4: koid updata for 3D function,pls close the light os if use kodi play!(Settings -Display - Multi Window )"

Τις παρακάτω επιλογές βγαζει ο player της zidoo (που βρήκα πολύ αξιόλογο , αν και λιτό ).Σε αντίθεση με το Kodi που περνάει μονο DTS Master Audio , αυτός περνάει και TrueHD.
Ελπίζω να βοήθησα λίγο οσους θα ασχοληθούν με το 3d (δεν εχω τετοιο μέσο δυστυχώς)
Το συγκεκριμένο αρχείο ειναι blu ray backup 3d.iso του νεου spiderman το οποιο επαιξε κανονικά σαν 2D.

View attachment 121071

Παίζει δηλ κανονικά 3D με κάποια από αυτές τις επιλογές;

Ο φίλος vadergr που το τέσταρε δεν θυμάμαι να ανέφερε πρόβλημα με αναγνώριση σκληρού . Μήπως όμως αυτά που τέσταρε τα έκανε stream με WiFi ???

Ο φίλος vadergr που το τέσταρε δεν θυμάμαι να ανέφερε πρόβλημα με αναγνώριση σκληρού . Μήπως όμως αυτά που τέσταρε τα έκανε stream με WiFi ???

Ουφ !!! :p

Εγιναν δοκιμές και με εξωτερικό δισκο 2.5" 1ΤΒ usb powered , και μέσω δικτύου.
Μεσω wifi δοκιμασα μονο το pcorn time που τωρα λογικά παιζει να μην τρέχει μιας και το "εκλεισαν".

@Σπύρου : ΔΕΝ εχω δοκιμασει 3d μεσο , δεν εχω.Απλά σας έδειξα τις επιλογές.

ναι, το καταλαβα.... απλα ρωταω τι σημαινουν αυτες οι επιλογες.
Φανταζομαι , ακομα και σε απλη τηλεοραση , μπορεις να δεις αν παιζει "πραγματικο" 3D kai oxi SBS ( θα δειχνει την εικονα σα να ειναι η μια πανω στην αλλη, με λιγο offset - frame packing δηλ.).

Ευχαρθστω και παλι :p

Μια και μας ζώσαν τα φίδια για το αν το εργαλείο θα αναγνωρίζει εξωτερικούς σκληρούς και μεγάλα στικάκια αρχίζουν οι σκέψεις για streaming.
Επειδή με το θέμα είμαι άσχετος και δεν το έχω ξανακάνει θα ήθελα να ρωτήσω μια και φαίνεται ότι υπάρχουν πολλοί με εμπειρία και γνώση .
Αν κάνω streaming μια ταινία π.χ. bd iso από εξωτερικό σκληρό που έχω πάνω στο pc συνδεδεμένο με usb 2 θα καταφέρει να φτάσει ;;;
Η λογική λέει οτι και συνδεδεμένο κατ ' ευθείαν με το media player να ήταν πάλι η σύνδεση μέσα από το καλώδιο και την θύρα usb του player θα περνούσε. Επειδή τα μηχανάκια έχουν την δική τους βούληση εγώ κάνω το ερώτημα για παν ενδεχόμενο.

Για την ιστορία και προκειμένου να μην τρομάξω κανέναν, άνοιξα σχετικό thread στο forum της εταιρείας, προκειμένου να εξετάσουμε τι φταίει. Λίγο αντιφατικά τα πράγματα. Από τη μια "έχουμε δοκιμάσει 8 σκληρούς 1T,2T,500G, NTFS,FAT32,EXFAT Format, χθες και δεν είχαν πρόβλημα", αλλά και "θα κυκλοφορήσουμε καινούργιο firmware μέσα στη μέρα, θα κάνουμε το καλύτερο για να εξαλείψουμε το bug με αυτό". Ίδωμεν. Προς το παρόν έχω κατά νου να κάνω μια απέλπιδα προσπάθεια εκ νέου, παίζοντας με το mount που πρότειναν (μολονότι το έχω ήδη κάνει άπαξ).

Το thread όμως είναι μια καλή αρχή για όποιον αντιμετωπίζει ανάλογα προβλήματα.

Μια και μας ζώσαν τα φίδια για το αν το εργαλείο θα αναγνωρίζει εξωτερικούς σκληρούς και μεγάλα στικάκια αρχίζουν οι σκέψεις για streaming.
Επειδή με το θέμα είμαι άσχετος και δεν το έχω ξανακάνει θα ήθελα να ρωτήσω μια και φαίνεται ότι υπάρχουν πολλοί με εμπειρία και γνώση .
Αν κάνω streaming μια ταινία π.χ. bd iso από εξωτερικό σκληρό που έχω πάνω στο pc συνδεδεμένο με usb 2 θα καταφέρει να φτάσει ;;;
Η λογική λέει οτι και συνδεδεμένο κατ ' ευθείαν με το media player να ήταν πάλι η σύνδεση μέσα από το καλώδιο και την θύρα usb του player θα περνούσε. Επειδή τα μηχανάκια έχουν την δική τους βούληση εγώ κάνω το ερώτημα για παν ενδεχόμενο.

Streaming δεν κάνεις από USB αλλά από δίκτυο. Μεταφορά δεδομένων μέσω LAN δηλαδή. Για να πετύχει κάτι τέτοιο σε ότι αφορά BD ISO, χρειάζεται καλό εσωτερικό δίκτυο ήτοι Gigabit LAN. Ξεχνάς το WIFI εκτός και αν βλέπεις 720p μέτριας ποιότητας. Για οτιδήποτε παραπάνω, μόνο ενσύρματα με καλώδιο CAT5e ή καλύτερο.

Ευχαριστώ για την απάντηση. Εννοώ να γίνεται το streaming από το δίκτυο και η ταινία να είναι αποθηκευμένη σε εξωτερικό σκληρό. Το βλέπω να στολίζει το ράφι αν δεν αναγνωρίζει τους σκληρούς μια και οι τηλεοράσεις του σπιτιού βρίσκονται όλες σε διαφορετικά δωμάτια από τον υπολογιστή. Φυσικά θα πέσει και η ανάλογη αρνητική κριτική για το προϊόν. Media player που δεν αναγνωρίζει σκληρό μοιάζει με αυτοκίνητο στο οποίο δεν ταιριάζει κανενός είδους ελαστικό !!!

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Για την ιστορία και προκειμένου να μην τρομάξω κανέναν, άνοιξα σχετικό thread στο forum της εταιρείας, προκειμένου να εξετάσουμε τι φταίει. Λίγο αντιφατικά τα πράγματα. Από τη μια "έχουμε δοκιμάσει 8 σκληρούς 1T,2T,500G, NTFS,FAT32,EXFAT Format, χθες και δεν είχαν πρόβλημα", αλλά και "θα κυκλοφορήσουμε καινούργιο firmware μέσα στη μέρα, θα κάνουμε το καλύτερο για να εξαλείψουμε το bug με αυτό". Ίδωμεν. Προς το παρόν έχω κατά νου να κάνω μια απέλπιδα προσπάθεια εκ νέου, παίζοντας με το mount που πρότειναν (μολονότι το έχω ήδη κάνει άπαξ).

Το thread όμως είναι μια καλή αρχή για όποιον αντιμετωπίζει ανάλογα προβλήματα.
Διάβασα χθες το post σου . Πολύ καλά τους είπες. Να υποθέσω πως όταν βγαίνουν αναβαθμίσεις στο fw λογικά τις βλέπει μόνο του ;

Όντως καλά τα είπες.
Για το ρεύμα δες αν έχεις πουθενά usb hub με δική του τροφοδοσία για να το παρεμβάλεις μεταξύ zidoo και σκληρού.
Κατά τα άλλα με windows shares όλα καλά?

Να 'στε καλά παιδιά...κατά βάση προσπαθώ να βγάλω ο ίδιος άκρη, αλλά ελπίζω να συμβάλλει εν γένει και να επωφεληθούν κι έτεροι φίλοι, αν τους παρουσιαστεί ανάλογο πρόβλημα ή "ασυμβατότητα" με σκληρό δίσκο.

Χθες φρόντισα να τους ανεβάσω φωτογραφίες και τεχνικά χαρακτηριστικά ενός (εκ των 6 συνολικά) σκληρών δίσκων που δούλεψε απρόσκοπτα, σε αντιδιαστολή με έναν άλλο πανομοιότυπο (της Toshiba) που αγοράστηκε προ μηνός και δεν τον αναγνωρίζει. Παράδοξο; Τι να πω. Ένας μάλιστα εμφανίστηκε ως δυνητικά mounted device, αλλά άνευ περιεχομένου (τον έβλεπε κενό). Και στατιστικά να το πάρεις, δεν μπορεί να είναι αποκλειστικά ευθύνη των σκληρών, αλλά κάτι σάπιο υπάρχει και στο βασίλειο της Zidouμαρκίας. Ακόμα δεν έχω στραφεί στην αξιοποίηση του streaming, ένεκα έλλειψης χρόνου για το σετάρισμα και τα ρέστα (δεν έχω και ιδιαίτερη σχετική εμπειρία με δικτυώσεις), αλλά θα γίνει εν καιρώ, ειδικά αν διαπιστωθεί πως οι εξωτερικοί μου σκληροί δεν συνεργάζονται. Το θέμα είναι πως όπως έχει το πράγμα, δεν μπορώ να ξέρω μελλοντικά κι αν ο εκάστοτε σκληρός αγοραστεί θα τον βλέπει ή όχι. Δεν είμαι κι απευθείας απόγονος του Κάλχα και του Τειρεσία, ούτε η νυχο-οσμητική μεγάλη μου έφεση.

Θα δοκιμάσω και το USB hub που πρότεινες φίλες Panoramix, προφανώς για να εξαλειψθεί η περίπτωση να είναι θέμα τροφοδοσίας. Από την άλλη οι δύο σκληροί που ανέφερα παραπάνω (ο ένας που δουλεύει κι άλλος που δεν), έχουν πανομοιότυπα χαρακτηριστικά και στο θέμα τροφοδοσίας, οπότε...

Οι προσευχούλες συνεχίζονται κι έχει ο Θεός!

Re: Απάντηση: Zidoo X6 Pro Review (2gb ram , 8 core , Hd Audio , Gigabit Lan )

Με δεδομένο πως κι αν είναι τυπικό να διασυνδέεις έναν εξωτερικό σκληρό με το μηχανάκι που αγοράζεις, απορώ γιατί χρειάζονται 27 κλικ και 12 επικλήσεις στον Ύψιστο προκειμένου να δεις μια ταινιούλα

Αυτά παθαίνει όποιος ασχολείται με linux και κατ' επέκταση Android σε PCs ή players.

όταν το 5ετίας E-Great μου το έκανε απρόσκοπτα (μέχρι που παρουσίασε θέματα ασυμβατότητας με τα έσχατα format κι αποφάσισα να κινηθώ με το Zidoo).

Τι δεν σου παίζει; Εμένα παίζει τα ΠΑΝΤΑ μέχρι 1080p (3D δεν έχω δοκιμάσει αλλά δεν είναι 3D ο player). Το πρόβλημα με την ασυμβατότητα του ήχου λύνεται με το firmware του popcorn hour a110 (δες σχετικά εδώ).

(ζητώ συγνώμη αν είμαι offtopic)

Δεν είναι πως είχα τραγικά θέματα με το E-Great (είχα περάσει και το firmware του popcorn προ διετίας πάνω κάτω), απλά με δεδομένο πως ορισμένες ταινίες χρειαζόντουσαν demux για να ανοίξουν ή να παίξει ο ήχος, αλλά κυρίως σκεπτόμενος πως ένας σχετικός εκσυγχρονισμός του υλικού και σμαρτοποίηση της τηλεόρασης δεν θα έβλαπτε, είπα να μου κάνω πρόωρο χριστουγεννιάτικο δώρο και να ευεργετήσω και τον εκτελωνιστικό κόσμο.

Κι αυτή η αγαπημένη και τόσο πρόσφορη κινεζιά πάντως linux based ήταν, αν θυμάμαι καλά, αλλά όλα τα έκανε απρόσκοπτα, εύκολα, γρήγορα, ανώδυνα σε βαθμό εκνευριστικό. Τώρα βρε παιδί μου η ζωή μου απέκτησε εκ νέου νόημα και λίγο παραπάνω μυστήριο! :)

@portokali00

Thanks man. Ελπίζω ουδείς άλλος να οδυσσευθεί όπως ο ίδιος, πλην μαζοχιστών!

Ευχαριστώ για την απάντηση. Εννοώ να γίνεται το streaming από το δίκτυο και η ταινία να είναι αποθηκευμένη σε εξωτερικό σκληρό. Το βλέπω να στολίζει το ράφι αν δεν αναγνωρίζει τους σκληρούς μια και οι τηλεοράσεις του σπιτιού βρίσκονται όλες σε διαφορετικά δωμάτια από τον υπολογιστή. Φυσικά θα πέσει και η ανάλογη αρνητική κριτική για το προϊόν. Media player που δεν αναγνωρίζει σκληρό μοιάζει με αυτοκίνητο στο οποίο δεν ταιριάζει κανενός είδους ελαστικό !!!

Αν το PC αναγνωρίζει τον σκληρό, τότε ναι, δεν θα έχεις πρόβλημα. Αυτό που είπα πριν είναι ότι το media player δίκτυο θα βλέπει, όχι USB. Το PC θα βλέπει το USB. Απλά θα πρέπει στον σκληρό να κάνεις share το folder με τις ταινίες στο δίκτυο και να κάνεις 2-3 ρυθμισούλες στα του δικτύου. Απλά θα πρέπει να έχει το PC gigabit lan, σωστή καλωδίωση κλπ.

Δεν είναι πως είχα τραγικά θέματα με το E-Great (είχα περάσει και το firmware του popcorn προ διετίας πάνω κάτω), απλά με δεδομένο πως ορισμένες ταινίες χρειαζόντουσαν demux για να ανοίξουν ή να παίξει ο ήχος, αλλά κυρίως σκεπτόμενος πως ένας σχετικός εκσυγχρονισμός του υλικού και σμαρτοποίηση της τηλεόρασης δεν θα έβλαπτε, είπα να μου κάνω πρόωρο χριστουγεννιάτικο δώρο και να ευεργετήσω και τον εκτελωνιστικό κόσμο.

Κι αυτή η αγαπημένη και τόσο πρόσφορη κινεζιά πάντως linux based ήταν, αν θυμάμαι καλά, αλλά όλα τα έκανε απρόσκοπτα, εύκολα, γρήγορα, ανώδυνα σε βαθμό εκνευριστικό. Τώρα βρε παιδί μου η ζωή μου απέκτησε εκ νέου νόημα και λίγο παραπάνω

Φιλε giorgostri, κανε λιγο υπομονή κ σιγά σιγά θα βρεθεί λυςη. Κ μενα τα δικτυακά ειναι το χειρότερο μου. Ψάξε λιγο και τα sharing properties στο πισι σου οπως προτείνουν τα παιδιά.

Ευχαριστούμε παντως για τις γλαφυρές περιγραφές!