Zidoo X9S (4K,HDR,3D,Blu ray Menu,HD Audio)

διαβασα και τις 30σελιδες...δυστυχως το 85% των ποστ εχουν σχεση με παραλαβες/παραδοσεις/καθυστερησεις...εκτιμω,οτι πρεπει να γινει μια "εκκαθαριση" για να ειναι χρηστικο το thread..

YΓ Μπραβο στον @vadergr για την παρουσιαση!

Συμφωνώ και εγώ για την εκκαθάρηση των ποστ που αφορούνε παραλαβες/παραδοσεις/καθυστερησεις, αλλοιώς σε μερικές μέρες θα φθάσουμε τις 100 σελίιδες απο τις οποίες μόνον οι 30 θα έχουνε πραγματική σχέση με hardware + software του μηχανήματος και οι υπόλοιπες με φιλολογικές συζητήσεις για παραδόσεις κλπ.

Παρακαλόύμε κάποιο moderator να μας βοηθήσει να καθαρίσουμε το συγκεκριμένο νήμα συζήτησης, και τον ευχαριστούμε εκτον προτέρων ......

Last edited:
χμμμ..το θεμα με το kodi τελικα,ειναι γενικο.
κανει σε ολες ανεξαιρετως τις ταινιες κομπιασματα.
και ψηλοχανεται ο συγχρονισμος σε ολες..!

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

αντιθετως το media center,παιζει αψογα με τις ιδιες ακριβως ρυθμισεις προβολης και playback του συστηματος.
πολυ περιεργα πραγματα...:ADFAD2:

Απάντηση: Re: Zidoo X9S (4K,HDR,3D,Blu ray Menu,HD Audio)

χμμμ..το θεμα με το kodi τελικα,ειναι γενικο.
κανει σε ολες ανεξαιρετως τις ταινιες κομπιασματα.
και ψηλοχανεται ο συγχρονισμος σε ολες..!

αντιθετως το media center,παιζει αψογα με τις ιδιες ακριβως ρυθμισεις προβολης και playback του συστηματος.
πολυ περιεργα πραγματα...:ADFAD2:

Αυτο απο μια αποψη ειναι 'καλο'..
Όσο μεγαλύτερο και γενικότερο ειναι το 'προβλημα' τόσο μεγαλύτερη θα ειναι η 'πιεση' ωστε να ασχοληθούν και να το διορθώσουν σε επόμενη αναβάθμιση..
Για το kodi με το x9s και γενικότερα πληροφορίες μπορεις να πάρεις και εδω...
http://forum.kodi.tv/showthread.php?tid=291943&page=56&highlight=Zidoo+9s

Re: Απάντηση: Re: Zidoo X9S (4K,HDR,3D,Blu ray Menu,HD Audio)

Αυτο απο μια αποψη ειναι 'καλο'..
Όσο μεγαλύτερο και γενικότερο ειναι το 'προβλημα' τόσο μεγαλύτερη θα ειναι η 'πιεση' ωστε να ασχοληθούν και να το διορθώσουν σε επόμενη αναβάθμιση..
Για το kodi με το x9s και γενικότερα πληροφορίες μπορεις να πάρεις και εδω...
http://forum.kodi.tv/showthread.php?tid=291943&page=56&highlight=Zidoo+9s

βρε δεν διαφωνω.προβληματα σιγουρα θα υπαρχουν και θα διορθώνονται.το θεμα ειναι τι αλλαζει και παιζει σωστα σε αλλους..?

εχουμε πουθενα την 1.2.6 που(απ`οτι λενε καποιοι)παιζει χωρις προβληματα?

περασα την 1.2.6 και εξαφανιστηκαν ολα τα προβληματα του Kodi..!!
κλειωδωνει αμεσα ολα τα φορματ ηχου,χωρις να χρειαζεται pause/play και η εικονα ειναι ομαλοτατη...!
ΑΡΑ..δεν περνατε την 1.2.7,γιατι απ`οτι βλεπω υπαρχουν αρκετα θεματα με τον ηχο.
αυτοι που δεν εχετε προβλημα με το kodi,ποιο firm εχετε περασμενο?

Απάντηση: Re: Zidoo X9S (4K,HDR,3D,Blu ray Menu,HD Audio)

Βλέπω ότι το ψάχνεις όσο γίνεται, αλλά για να μη βγουν λανθασμένα συμπεράσματα, καλό είναι στις δοκιμές σου που κάνεις με το kodi (γιατί βλεπω ότι εκεί εστιάζεις), να ξεκαθαρίζεις με ποιο πρωτόκολλο έκανες τις δοκιμές (smb, nfs).

Σήμερα το έστησα με τη σειρά μου σωστά και μέσω kodi, αλλά δεν θα μπω στη διαδικασία συμπερασμάτων γιατί δοκίμαζα ότι έχω για λίγα δευτερόλεπτα ή το πολύ ένα πεντάλεπτο.
Τραβώ μέσω Synology NAS.

μεσω και των 2 πρωτοκόλλων που ανεφερες ειχα προβληματα με το Kodi και την 1.2.7.
αντιθετως με το mediacenter και την 1.2.7 ,δεν ειχα κανενα απολυτως προβλημα.
ποια εκδοση φιρμ εχεις επανω?

Λοιπόν, χωρίς να βιαζόμαστε - γιατί δεν το έχουμε δει και πολύ αναλυτικά θα έλεγα τα εξής Δημήτρη.

Αν έχω καταλάβει καλά το σύστημα αναφέρει ως DVDPlayer τον kodi player και ως ZidooPlayer (αυτό που αναφέρεις ως mediacenter).
Έχω δοκιμάσει και μετα δύο και στα δύο fw, στο 1.2.6 / 1.2.7 - δεν είχα κανένα πρόβλημα αναπαραγωγής σε κανένα fw, εντάξει δεν έπαιξε κάποια avi κάμερας που έχω, αλλά δεν έχω δει και κάποιο MP που να τα έχει αναπαράξει...μόνο υπολογιστής.
Η ροή όλων των ταινιών που δοκίμασα ήταν απροβλημάτιστη.
Όλα ήταν μέσω NAS όπως έγραψα και με samba.
Ταινίες avi, mp4, matroskes, motionjpg, iso, μέχρι και blue-ray full δομής - σε κανένα δεν είδα σπασίματα ή προβλήματα συγχρονισμού ήχου ή υπότιτλων. Εντύπωση μου έκανε ότι το Blue Ray Revenge of the Fallen το παίζει με ένα μέσο όρο 25% φόρτου σε κάθε core του επεξεργαστή (εύρος από 18-40%)
Υπόψη ότι δεν παίζω πολυκάναλος, είμαι βαθιά προσηλωμένος σε δικάναλο σύστημα από επιλογή, οπότε ίσως να μην ανίχνευσα προβλήματα συγχρονισμού σε ήχο εξαιτίας του downmix to stereo.

Παρατήρησα όμως το εξής όσο αφορά τους υπότιτλους. Ενώ σε ZidooPlayer οι υπότιτλοι σε ANSI αναπαρήχθησαν σωστά με την κατάλλληλη δήλωση της κωδικοσελίδας, δεν επιτεύχθηκε ποτέ σε DVDPlayer (kodi player) όπου δεν έγινε ποτέ αναπαραγωγή με σωστή κωδικοσελίδα, αυτό το θέμα δεν ξεπεράστηκε ούτε όταν έδωσα ως γλώσσα λειτουργικού τα ελληνικά. Προφανώς χρειάζεται προσθήκη κωδικοσελίδας στο μενού του kodi player κάτι που δεν έχει.

Τέλος επειδή είμαι δικάναλος όπως είπα κατά επιλογή και ασχολούμε ειδικά με αυτόν, να πω ότι και αυτός ο MP, είτε με το πρόγραμμα audio του λειτουργικού είτε του kodi δεν μπορεί να δώσει μέσω spdif δειγματοληψία άνω των 48KHz ότι και να επιλέξεις στα μενού του (expert settinigs - kodi).
Εάν κάποιος έχει δυνατότητα να δει τη δειγματοληψία μέσω spdif, θα ήθελα να με ανατροφοδοτήσει, αλλά βλέπω ότι η δειγματοληψία είναι καρφωμένη στα 48KHz και δεν αλλάζει ότι και να επιλέξεις σε έξοδο, προφιλ και μέγιστη δειγματοληψία εξόδου της spdif. Επιπρόσθετα βλέπω ότι παρόλο που σταματάς την αναπαραγωγή του αρχείου ήχου ή και της ταινίας, η δειγματοληψία δεν μηδενίζει αλλά κρατά ως τιμής την τελευταία της αναπαραγωγής δηλ. τα 48KHz.

Υπόψη το ίδιο έχω παρατηρήσει και σε άλλα media player (παλιότερα) από spdif έξοδο.
Πιθανώς με άλλο λογισμικό το handicap να ξεπεραστεί, αλλά αυτό θα δοκιμαστεί στο μέλλον και εάν υπάρξει επιτυχία θα ανατροφοδοτήσω.
Επίσης κάτι είδα για παραμετροποίηση των usb εξόδων και ένα από αυτά ανέφερε για audio...έχει γούστο να κάνει usb streaming...θα είναι πολύ ενδιαφέρων και αυτό εάν είναι αληθινό!

Βασικά, δεν είχα δοκιμάσει με ZDMC με την 1.2.7. Τελικά παρατήρησα κι εγώ πως σε DTS-HD με Samba από το PC, χάνει τον συγχρονισμό εικόνας/ήχου. Στο Zidoo player όλα καλά. Δεν δοκίμασα με NFS από τον NAS να δω τι γίνεται κι εκεί. Φαίνεται πάντως ότι κάτι έσπασαν. Επίσης έπεσα σε αρχείο 60fps (mp4 με AVC ήχο, όχι κάτι ιδιαίτερο) που στο ZDMC δεν βλέπεται με την καμία. Χάνει συνεχώς frames. Επειδή παρακολουθούσα από το ίδιο release και τα προηγούμενα επεισόδια στην 1.2.6 μέσω ZDMC απροβλημάτιστα, θα κάνω μια δοκιμή αύριο για να δω αν είναι θέμα f/w. Πάλι με το Zidoo player παίζει ομαλότατα. Φαίνεται τελικά πως ZDMC με external player on είναι μονόδρομος. Απλά στο Zidoo player δεν μου αρέσει καθόλου το font των υπότιτλων. Συμβιβάζομαι μόνο με το 3D μιας και δεν υπάρχει εναλλακτική. Πριν από λίγο είδα το Secret Life of Pets σε 3D από δίκτυο (Samba). Εξαιρετικό playback, χωρίς κιχ. Ωραιότατη αίσθηση 3D, εμφανώς καλύτερη εικόνα από Mede8er 600x3D, TrueHD ήχος (down από Atmos μιας και δεν έχω Αtmos ενισχυτή). Πάντως ότι μπορώ το κάνω report. Αύριο θα ποστάρω και για το πρόβλημα με τα dropped frames. Έχω ήδη ανεβάσει sample. Αν κάποιος θέλει να το τεστάρει, ας μου στείλει PM να του δώσω το link για το sample video.

....
Επίσης κάτι είδα για παραμετροποίηση των usb εξόδων και ένα από αυτά ανέφερε για audio...έχει γούστο να κάνει usb streaming...θα είναι πολύ ενδιαφέρων και αυτό εάν είναι αληθινό!

">Mike-zidoo said: ↑

Please, add USB/HDMI audio output switch option. So many users need that.

>we will add this function next firmware." :grinning-smiley-043

Σημερα παραλαμβανω και εγω...
Αν και το προοριζω για θεαση μονο με το Zidoo player θα ηθελα να δοκιμασω το δειγμα που αναφερεις..
Καλυτερα να το ανεβασεις το link δημοσια να το δουμε οσο το δυνατον περισσοτεροι.

Λοιπόν, χωρίς να βιαζόμαστε - γιατί δεν το έχουμε δει και πολύ αναλυτικά θα έλεγα τα εξής Δημήτρη.

Υπόψη ότι δεν παίζω πολυκάναλος, είμαι βαθιά προσηλωμένος σε δικάναλο σύστημα από επιλογή, οπότε ίσως να μην ανίχνευσα προβλήματα συγχρονισμού σε ήχο εξαιτίας του downmix to stereo.

μα αυτο ειναι το προβλημα μας.ο πολυκαναλος hd ηχος.σε εσενα δεν το κανει γιατι παιζεις με downscale 2καναλα.

Απλά στο Zidoo player δεν μου αρέσει καθόλου το font των υπότιτλων.

το ανεφερα και εγω πριν.πολυ κουραστικοι υποτιτλοι.κατ`αλλα το mediacenter,παιζει πολυ καλα.

Last edited:
Σας διαβάζω που παιδεύεστε με kodi και hd ήχο και είπα να πω την εμπειρία.
Καταρχήν το Kodi έχει και είχε πάντα θέμα με το κλείδωμα του ήχου. Εμένα 5 στις 10 φορές θα στείλει PLC II στον ενισχυτή κ όχι Dolby η DTS. Ξέρω ότι δεν είναι HD ήχος αυτός αλλά αναδεικνύεται το γενικό πρόβλημα του Kodi (16.1 σε windows 10 είμαι).
Εκτός αυτού...το Audio Delay είναι κάτι συνηθισμένο στα προγράμματά αναπαραγωγής. Και το Kodi έχει, και ο MPC έχει, ακόμη και ο ίδιος ο ενισχυτής στα audio options και το MED600 νομίζω. ΚΑΝΕΝΑ μα κανένα Auto (audio delay) που έχω δοκιμάσει εδώ και 2 χρόνια δεν παίζει σωστά. Οι σειρές του Netflix μάλιστα είναι πρωταθλήτριες στο πείραγμα του audio delay (βλέπε ειδικά HoC).
Ακόμη κ σήμερα..μετά από τόσους πειραματισμούς στα μισά αρχεία πειράζω λίγο το audio delay (το έχω easy access σε shortcut στο ποντίκι). Ειδικά το DD+ και DTS-HD.
Δικό μου συμπέρασμα δεν υπάρχει κανόνας με αυτό. Η εξίσωση έχει πολλούς παραμέτρους, εξαρτάται από τον ενισχυτή, το αρχείο, τον player, διάφορα τέτοια. Εδώ (σπανία μεν) κάνεις pause κ βλέπεις τον χάνει τον ήχο κ θέλει πάλι pause και play.
Παίζω σε Win10 με MPC-HC (και madVR και χωρίς) και Kodi κάποιες φορές (μου αρέσει η πουτ@ν@ η γραμματοσειρά του και το yellow-green χρώμα που δεν μπορώ να πετύχω στο MPC). Μέσω USB πάντα αν κ έχω NAS με Gigabit Ethernet.

με την 1.2.6 παντως που περασα,δοκιμασα πολλες ταινιες για αρκετη ωρα,οπως και ολοκληρη ταινια που ειδα αργα εχθες και δεν μου εκαναν το παραμικρο.
το σιγουρο-για το δικο μου σεταπ-ειναι οτι η 1.2.7,εχει προβλημα το kodi.

πιστευω οτι δεν ειναι τυχαιο που δεν εχει ανεβει ακομα για Online update η 1.2.7.

Το πρόβλημα με το out-of-sync ήχο στο ZDMC είναι ΞΕΚΑΘΑΡΑ κι 100% f/w issue. Δεν υπήρχε επιβεβαιωμένα στην 1.2.6.

Επίσης, είδα 3 επεισόδια της σειράς που αναφέρω. Τα προηγούμενα 2 τα είχα δει με 1.2.6 στο ZDMC λόγω font όπως ανέφερα και πριν στο external player. Ομαλότατα. Αρχειάκια mp4, 720p, aac ήχος, 60fps. Το τελευταίο επεισόδιο πήγα να το δω με την 1.2.7 και γίνονταν του drop frame το κάγκελο. Έβαλα στην 1.2.7 και τα επεισόδια που είδα ομαλά με την 1.2.6, πάλι έχανε frame. Δυστυχώς οι κινέζοι ένα φτιάχνουν, 2 χαλάνε. Και είμαι σίγουρος πως είναι λίγο σε πανικό τώρα.

Ελπίζω επίσης να τελειώσουν σύντομα με τις αλλαγές στο MVC κομμάτι του external player μιας κι έχουν απενεργοποιήσει αυτό το κομμάτι τώρα. Μόνο 3D ISO. Πάντως να επαναλάβω πως το 3D του είναι άριστο.

1) παιζουν οι εφαρμογες otetvgo kai novago?

Δυστυχώς όχι. Λέει rooted device αν και δεν είναι. Και το κακό ότι πήρε την αλλαγή device οπότε σε 30 μέρες τώρα. :(

Καλημέρα, προσωπικά κάτι που θα ήθελα να δω είναι 23.976 fps universally δηλ. όχι μόνο στο player της zidoo και στο kodi. Δοκίμασα να παίξω μέσω netflix και η εικόνα "σκαλώνει" κάθε λίγο προφανώς λόγω έλλειψης σωστού 23.976 fps. Νομίζω όμως ότι έχουν υποσχεθεί να το φτιάξουν και αυτό.

Χθες επαιξα αρκετα μαζι του και εχω διαμορφωσει μια εικονα..
Τελικα εχετε δικαιο..
Στον ενσωματωμενο player η εικονα ειναι -για τα δικα μου γουστα- απλα εξαιρετικη!
Με μονη παραφωνια τους υποτιτλους.. :rifle:
Οταν το φταιξουν και αυτο ο player θα ειναι αριστος!!!
Στο kodi τωρα οντος υπαρχουν 'αποσυχρονισμοι' σε βαθμο μαλιστα που η εμπειρια θεασης να μην ειναι 'καλη'.
Πολυς κοσμος φωναζει οποτε και ειναι θεμα χρονου να το φτιαξουν.
Αυτα με την fw1.27. Το μηχανακι ηλθε με την fw1.25
Κατι αλλο που προσεξα ειναι οτι σε μενα τουλαχιστον στην αρχη υπηρξε θεμα με την σταθεροτητα του wifi.
Μια το εβρισκε και κλειδωνε και μια το εχανε σε βαθμο που να νομισω στην αρχη οτι επεσα σε ελλατωματικο κομματι.
Τελικα αλλαξα την επιλογη απο both σε 2,4ghz και απο τοτε το προβλημα λυθηκε!
Πολυ ομορφο player με εξαιρετικη εικονα και ομορφα στημενο.
Μεχρι στιγμης μου αρεσει πολυ!