Zidoo X9S (4K,HDR,3D,Blu ray Menu,HD Audio)

Καλησπέρα, στην σελίδα τους στο facebook σήμερα ποστάραν ένα video που δείχνει υποστήριξη full bd menu πλέον. Αν κάτι τέτοιο ισχύει, κατ' εμέ ειναι πολύ ευχάριστο νέο.
 
Απάντηση: Re: Zidoo X9S (4K,HDR,3D,Blu ray Menu,HD Audio)

Το θέμα αφορά το x9s όχι τα tags σε SubRip αρχεία και το edit αυτών. Σε ότι αφορά το player απαντήσεις δίνονται και προσωπικά έχω βοηθήσει όπου είναι εφικτό.
Συγχώρεσέ με,αλλά νομίζω ότι οι παρατηρήσεις για την σχέση ενός post με το thread είναι δουλειά του διαχειριστή και όχι δική μου ή δική σου.
Το να απαντήσει κάποιος που γνωρίζει σε ερώτημα κατόχου του Zidoo,ακόμα και αν η ερώτηση δεν είναι 100% σχετική-που άλλως τε πόσα σχόλια είναι 100% σχετικά-μόνο οφέλη έχει.
Οφέλη τόσο για τον λαμβάνοντα την λύση,όσο και γι αυτόν που την δίνει-αφού θα δεχθεί τις ευχαριστίες-αλλά και συνολικά για το forum,αφού κάποιος που θα ρωτήσει κάτι σχετικό τον φίλο του τον Γκούγκλη,ο Γκούγκλης θα τον οδηγήσει στο Avclub.
 
Παρόλα αυτά ο χρήστης μπορεί να κάνει εκτίμηση αν πρέπει να απαντήσει σε κάτι ή όχι δίνοντας και την αντίστοιχη συμβουλή. 1/3 του topic έχει να κάνει με ταχυδρομικές υπηρεσίες και αποστολές από Κίνα. Αν κάνω αναζήτηση για x9s στα Ελληνικά, θα πρέπει να ξεδιαλύνω ανάμεσα σε δεκάδες posts ποια παρέχουν ουσιαστική υποστήριξη. Το να γράψεις ημιτελώς εδώ έναν οδηγό επεξεργασίας ενός SRT αρχείου εξηγώντας τι είναι τα tags, ποιο software χρησιμοποιείς κλπ κλπ είναι παντελώς ανούσιο από την στιγμή που υπάρχουν οδηγοί σαν αυτόν. Το θέμα είναι πως με έναν ημιτελή οδηγό, θα υπάρχει συνεχόμενο Q&A που αποπροσανατολίζει από την ουσία που είναι το media player και προβλήματα που αφορούν το hardware, το software, ρυθμίσεις κλπ. Σαν χρήστης λοιπόν και μέλος ενός forum και τίποτε παραπάνω έκρινα πως η συμβουλή να κοιτάξει κάποιος για έτοιμους οδηγούς στο internet διασφαλίζουν ταχύτερη και καλύτερη γνώση περί υπότιτλων. Εφόσον κάποιος δίνει ουκ ολίγα χρήματα σε a/v υλικό, η γενική γνώση (και όχι η επίλυση ενός και μόνο σεναρίου) σε θέματα όπως οι υπότιτλοι αποτελούν asset πρωτίστως για τον ίδιο.
 
Καλημέρα σε όλους.

Ήθελα να ρωτήσω το εξής. Υπάρχει κάποια ρύθμιση ώστε εξ ορισμού να παίζει τους "εξωτερικούς" υπότιτλους σε μία ταινια;

Το ρωτάω γιατί έχω μία ταινία με ενσωματωμένους ξένους υπότιτλους + ελληνικούς σε ξεχωριστό αρχείο. Εξ' ορισμού παίζει τους ξένους, το αλλάζω να παίζει τους εξωτερικούς αλλά χάνει την ρύθμιση αν σταματήσω να παίζω την ταινία.

Ευχαριστώ.
 
Ναι, το κανει αυτο..
Υπομονη την επομενη βδομαδα οπου θα εχουμε το νεο update.
 
Εχουμε νεο update (v1.3.0b) και μαλιστα αφορα Full Blu-Ray menu και τους υποτιτλους!!! :Banane0:
(και μαλιστα με επιλογες που αρκετοι εδω μεσα ζητουσαν)

1,Full Blu-Ray menu support in native plaer(suport BD java menu).
Zidoo Filemanager (or Theater) will allows users to play Blu-Ray in menu navigation mode, besides a simple mode.

2,A new external subtitles system with rich settings and ASS/SSA support.
Support SRT/SMI/SUB..etc
Especially support ASS special effects in native player
Support HTML TAGS , It's not filter,but display the effect like italic.
Support custom fonts. It even allow user to add new font files into the box system.
Support custom shadow and strokes for srt subtitles.

Users are free to choose new subtitles system or the old one.

Thanks for the effort of engineers.
Some functions are still on testing stage which means some imperfections exist ,
Comments and suggestions are very welcome as always.

Updatelist,
System:
1,Add Blu-Ray Menu Navigation support.

Filemanager:
1,Eliminate the special gibberish filename in NFS share

Theater:
1,Add episodes order

Player:
1,User can add subtitles from NFS or SMB share(the default path is the video path, and you can cancel subtitel dialog by menu button).
2,User can save the subtitles be added which also can be deleted in advanced settings.
3,Add a new subtitles system. The old one also be retained. User can switch the new and the old in advanced settings.
4,The new subtitles support ASS special effect,SUB picture subtitles and SRT, SMI,TXT,etc.
5,Improved UI.

HDMI:
1,Canceled the limitation of record file size when the save storage format is not vFat (record 4G file problem).


Ειναι ακομα σε -εντελως- beta μορφη και σιγουρα θα υπαρχουν θεματακια. Οποτε υπομονη.
Δεν ξερω παλι ΑΝ θα 'τρεχουμε και δεν θα φτανουμε' αλλα οι ανθρωποι το παλευουνε το θεμα..

Και μπραβο τους!!! :SFGSFGSF::SFGSFGSF:
(Οχι σαν κατι αλλες πολυδιαφημισμενες & αποτυχημενες 'μπακατελες του κιλου'...:twoguns::2thumb22sup:)
 
Last edited:
Το δοκίμασα. Όντως βελτίωση στους εξωτερικούς υπότιτλους όπου τώρα πλέον φαίνεται να θυμάμαι την ρύθμιση.

Δοκίμασα το full bd menu από .iso αλλά φαίνεται να μην δουλεύει. Μήπως θέλει να ειναι σε φάκελο τα αρχεία του bluray και όχι σε .iso μορφή;
 
Update από το φόρουμ της Zidoo. Τελικά το full bd menu δεν δουλεύει για 3d bd iso, οπότε μέχρι νεωτέρας μόνο σε 2d. Προσωπικά σε 2d δεν το έχω δοκιμάσει.
 
Update από το φόρουμ της Zidoo. Τελικά το full bd menu δεν δουλεύει για 3d bd iso, οπότε μέχρι νεωτέρας μόνο σε 2d. Προσωπικά σε 2d δεν το έχω δοκιμάσει.

Παιζει σε 2d το δοκιμασα. Εξαιρετικη αναβαθμιση για τους υποτιτλους, παιζουν ολοι κομπλε και αποθηκευονται οι ρυθμισεις και υπαρχουν πια πολλες επιλογες στο σχημα και μεγεθος υποτιτλων.

Εχω ενα αλλο προβλημα. Μου εξαφανιστηκε ο πλοηγος το app του zidoo που εχει απο τη μανα του για να μπαινεις ιντερνετ. Δεν το βρισκω. Πως το επαναφερω;
 
Εάν δεν το βρίσκεις, εγκατάσταση από το Store.

Σημαντική αναβάθμιση, την περιμέναμε καιρό και δείχνει να λειτουργεί πολύ καλά.
Θα ήθελα όμως να υπήρχε ρύθμιση υπότιτλων και στα BR στο βασικό player.
Θετικότατο το BR δομή, θετικότατη και η αλλαγή του audio player.

Ολοένα γίνεται και πληρέστερο, το hw άλλωστε το είχε, απέμενε μόνο η σωστή αναβάθμιση του λογισμικού.
 
Ωραία η αλλαγή. Εγώ όμως για να γίνω σπαστικός, στην πρώτη ταινία μετά το uprade βρήκα και πρόβλημα. Σε ταινία που είχε PGS (Γαλλικό) και είχα ρίξει και τον srt, με τον srt επιλεγμένο στο x9s, έπαιζε ταυτόχρονα και ο Γαλλικός.
 
Ωραία η αλλαγή. Εγώ όμως για να γίνω σπαστικός, στην πρώτη ταινία μετά το uprade βρήκα και πρόβλημα. Σε ταινία που είχε PGS (Γαλλικό) και είχα ρίξει και τον srt, με τον srt επιλεγμένο στο x9s, έπαιζε ταυτόχρονα και ο Γαλλικός.

Γνωστό θέμα αυτό ήδη από προηγούμενες εκδόσεις.
Πρέπει να πας στο μενού και να απενεργοποιήσεις τοννενσωματωμενο και να ξανά επιλέξεις ξανά τον *.srt και στρώνει...

Κάποιος με καλή γνώση αγγλικών θα πρέπει να το γράψει αυτό στο forum τους ως bugs.

Οι αλλαγές μου άρεσαν. Η zidoo δεν το εγκαταλείπει καιΚάθε φορά το μηχανάκι γίνεται και καλύτερο.
Τώρα οι επόμενες προγραμματισμένες αλλαγές έχουν να κάνουν με την ενσωματώση BR-menu σε 3D και το πέρασμα στο kodi 17 σε δυο στάδια κατά τα λεγόμενα τους.
 
Re: Απάντηση: Zidoo X9S (4K,HDR,3D,Blu ray Menu,HD Audio)

Γνωστό θέμα αυτό ήδη από προηγούμενες εκδόσεις.
Πρέπει να πας στο μενού και να απενεργοποιήσεις τοννενσωματωμενο και να ξανά επιλέξεις ξανά τον *.srt και στρώνει...

Κάποιος με καλή γνώση αγγλικών θα πρέπει να το γράψει αυτό στο forum τους ως bugs.

Οι αλλαγές μου άρεσαν. Η zidoo δεν το εγκαταλείπει καιΚάθε φορά το μηχανάκι γίνεται και καλύτερο.
Τώρα οι επόμενες προγραμματισμένες αλλαγές έχουν να κάνουν με την ενσωματώση BR-menu σε 3D και το πέρασμα στο kodi 17 σε δυο στάδια κατά τα λεγόμενα τους.

Το έκανα και δεν άλλαζε. Επέμενε. Γι'αυτό και το πόσταρα προ ολίγου στο forum τους μαζί με πληροφορίες. Ενημερωτικά, έβαλα και άλλη ταινία με PGS κι εξωτερικό SRT κι έπαιξε κανονικά. Άρα κάτι έχει να κάνει με το PGS (ας δουν τις πληροφορίες από το mediainfo, λογικά με το flag 'default').
 
μπορειτε να μου πειτε με ποιο built βλεπετε στο ZDMC για να το ρυθμισω κ εγω?
 
Για όποιον ενδιαφέρει έκανα μερικές δοκιμές για ταχύτητα μεταφοράς από ένα Synology NAS στο Zidoo μέσω τοπικού δικτύου ethernet. Δοκίμασα να μεταφέρω αρχεία μέσω SMB και NFS και η διαφορά στην ταχύτητα είναι τεράστια. Ενώ μέσω SMB είχα ταχύτητα μεταφοράς 80-120Mbps (10-15MBs/sec) μέσω NFS η ταχύτητα έπαιζε μεταξύ 160-230Mbps (20-29 MBs/sec). Το πρωτόκολλο NFS είναι μακράν ταχύτερο. Ακόμα και στα μενού βλέπω καλύτερη απόκριση.

Έχω όμως 2 απορίες.
1) Μέσα από το ZDMC όταν βλέπω τους φακέλους του NAS μέσω NFS δεν μου εμφανίζει τα αρχεία των υπότιτλων που έχω σε .srt . Μέσω SMB δεν το είχα αυτό το πρόβλημα. Γιατί συμβαίνει αυτό? Όταν παίζει η ταινία μπορώ κανονικά να επιλέξω τους εξωτερικούς υπότιτλους απλά στο file manager του ZDMC δεν εμφανίζει τα συγκεκριμένα αρχεία.
2)Επίσης μέσω NFS μου εμφανίζει κάποιους φακέλους @eaDir οι οποίοι δεν εμφανίζονταν μέσω SMB. Βρήκα διάφορα tutorials για το πως να τους σβήσω και να σταματήσω την εφαρμογή που τους παράγει αλλά δεν τα κατάφερα. Το έχει κάνει κάποιος άλλος να με καθοδηγήσει?
 
Last edited:
Επίσης μέσω NFS μου εμφανίζει κάποιους φακέλους @eaDir οι οποίοι δεν εμφανίζονταν μέσω SMB. Βρήκα διάφορα tutorials για το πως να τους σβήσω και να σταματήσω την εφαρμογή που τους παράγει αλλά δεν τα κατάφερα. Το έχει κάνει κάποιος άλλος να με καθοδηγήσει?

Κάποιο ή κάποια services του NAS τα δημιουργούν.
Προσωπικά κατά καιρούς τα σβήνω με τις εξής εντολές:

- Συνδέεσαι με SSH στο NAS (πχ putty)
- Μπαίνεις με δικαιώματα admin
- find /volume1/ -type d -name "@eaDir" *με αυτή την εντολή σου βρίσκει που έχει αυτά τα directories
- find /volume1/ -type d -name "@eaDir" -print0 | xargs -0 rm -rf *εδώ στα σβήνει αυτά τα directories

όπου volume1 ο δίσκος. Αν έχεις και 2ο δίσκο θα πρέπει να βάλεις και volume2
Δεν είμαι expert του linux (αντιθέτως), ψάχνοντας τα βρήκα, δουλεύει όμως, τα σβήνει.
Φυσικά αυτό δεν το εμποδίζει από το να ξαναδημιουργηθούν.
Εμένα τα δημιουργεί όταν μεταφέρω αρχεία από pc/laptop στο NAS χρησιμοποιώντας share folders των Windows. Αν πάω από το Web interface δεν τα φτιάχνει.
 
Οπότε όπως καταλαβαίνω είναι μία διαδικασία και χωρίς μόνιμο αποτέλεσμα. Και μόνο ότι χρειάζεται ένα 3rd party utility (putty) νομίζω είναι απαράδεκτο. Θα έπρεπε να σου δίνει την επιλογή αν δεν τους θέλεις.

Μήπως έχεις δοκιμάσει αν έχεις το πρόβλημα των εξωτερικών υπότιτλων srt που δεν εμφανίζονται στο file manager του ZDMC μέσω NFS?
 
Δεν έχω Zidoo απλά παρακολουθώ το νήμα μήπως, όταν φτιάξει πλήρως, το πάρω. Είδα το θέμα με το NAS και σου απάντησα για έχω κ εγώ Synology.
 
Δεν έχω Zidoo απλά παρακολουθώ το νήμα μήπως, όταν φτιάξει πλήρως, το πάρω. Είδα το θέμα με το NAS και σου απάντησα για έχω κ εγώ Synology.

Ααα οκ σε ευχαριστώ. Τους φάκελους @eaDir πως τους βλέπεις? Γιατί μέσα από το file manager του NAS δεν μου τους δείχνει. Αν δεν τους έβλεπα μέσα από το Zidoo δεν θα ήξερα καν ότι υπάρχουν.