Zidoo X9S (4K,HDR,3D,Blu ray Menu,HD Audio)

..και γιατι να μην τελειοποιησουν το πολυ καλο Mediaplayer που εχουν με μια πολυ καλη σουιτα ηχου και εικονας?
Kodi πουλανε πολλοι.αυτοι το δικο τους θελουν να προωθησουν και-για εμενα-πολυ καλα κανουν..!

Το kodi θα έπρεπε να παίζει σωστά, συμπληρωματικά όμως στο δικό τους. Είναι selling point αλλά έχουν ρίξει τρομερή δουλειά και στο δικό τους. Όλα θα μπορούσαν να λυθούν με ένα Nougat αλλά δεν το βλέπουμε να γίνεται. Αν γίνει το μηχανάκι θα έχει +20-30% value.

Θα συμφωνισω με τον Νικο, θεωρουν οτι δεν ειναι ενα ακομη 'kodi box' και εχουν ριξει πολυ χρονο και χρημα στις δικες τους εφαρμογες.
Οταν τελειωσουν με αυτα 'σιωπηρα' θα ασχοληθουν και με το kodi το οποιο ειναι 'συμπληρωματικο'.
Σε nougat δεν καιγονται να πανε (..και δεν βλεπω το λογο να πανε). Το ζητημα του audio-passthrough το εχουνε λυσει και το nougat δεν θα τους εδινε κατι παραπανω..
Mε την παρουσιαση του Χ20 θα τελειωσουνε και την σειρα με τα realteck 1295/96.

Ομως οι πρωτες αναφορες απο το νεο Η6 pro ειναι εξαιρετικες. Παρα τα οποια αρχικα μικροπροβληματα που υπαρχουν (wifi, bluetooht remote, μη υποστηριξη αρχειων) η ποιοτητα της εικονας λογο smart color 3.0 engine ειναι ανωτερη απο την πολυ πιο 'ωριμη' σειρα x8/x9s/x10.
Δυστυχως το δικο μου το πακετο βολοδερνει εδω και εναν μηνα καπου μεταξυ Ολλανδιας & Ελλαδας και δεν θα μπορω να εχω ολοκληρωμενη αποψη πριν το τελος του αλλου μηνα..
Ειδωμεν..Τα καλυτερα ειναι μπροστα μας!

Last edited:
Πάντως το x20 "τρομάζει" με την εμφάνιση του. Ελπίζω να το βγάλουν σταθερό και σε καλή τιμή και το βλέπω να κάνει θραύση.

Αφού θέλουν να προωθήσουν το δικό τους, αδιαφορούν για Kodi και δεν θέλουν να είναι ένα ακόμη kodi box τι το θέλουν το Android; Ας πάνε σε custom Linux όπως κάνουν όλα τα σοβαρά media players με Sigma εδώ και χρόνια. Είτε το θέλουμε είτε όχι το Android ακόμη αποτελεί βαρίδι.

Σίγουρα αποτελεί βαρίδι αν δεν έχεις εναλλακτική άλλη από το Kodi. Αυτοί το έχουν και είναι από τις λίγες εταιρείες που προσφέρουν λύσεις με android και μάλιστα σχεδόν τέλεια μετά και την επίλυση του θέματος με τα χρώματα. Στην τελική σου λένε ότι έχεις Play store και αρκετό software να κατεβάσεις free. Αν δεν είχαν τον δικό τους media player ή είχαν μια λύση της πλάκας, τότε θα είχαν κάνει λάθος επιλογή. Επιμένω πως με ένα Nougat (πράγμα που σημαίνει πλήρως λειτουργικό passthrough με το official API) δεν θα σκεφτόμασταν καν το λειτουργικό. Θα υστερούσαν μόνο στο θέμα του DRM για vod υπηρεσίες σε σχέση με τα Android TV μηχανάκια (βέβαια με αρκετά χαμηλότερη τιμή).

Σχετικά με 3D παρατηρώ ότι ΟΛΕΣ οι ταινίες έχουν την αίσθηση βάθους από την οθόνη και μέσα. Σαν να είναι η οθόνη ένα παράθυρο και όλα τα βλέπεις πίσω από αυτό.
εμένα μου αρέσει ακριβώς το ανάποδο. Να ΕΞΕΧΟΥΝ από την οθόνη να έρχονται στην μούρη σου. Αυτό είναι το ενυπωσιακό. Αυτό μόνο σε μερικά ντοκυμαντέρ συμβαίνει.

Ετσι είναι το 3D; όλες οι ταινίες είναι "προς τα μέσα" ;

Λογικά δεν παίζει ρόλο η ταινία σε αυτό; H επεξεργασία που έχει γίνει; Δες αν θες το Star Wars The Force Awakens την σκηνή που το Star Destroyer βγαίνει από την οθόνη. Κι επίσης animations που είναι ιδανικά για 3D.

δεν μπορούν να φτιάξουν κάτι στο kodi γιατί δεν είναι δικό τους και επίσης πρέπει να δώσουν τον κώδικα σε ότι αλλαγή κάνουν. Αλλά έρχεται σε αντίθεση με τη realtek που έχει κλειστό κώδικα οπότε λόγω license του kodi βγάζουν proprietary solution.

μια εκδοση παντως απο το 16αρι επαιζε αψογα.θα την δοκιμασω οποτε βρω χρονο και θα σου πω εαν ειναι αυτη που εχω καβατζα.

Re: Απάντηση: Zidoo X9S (4K,HDR,3D,Blu ray Menu,HD Audio)

ΟΚ σαφώς παίζει ρόλο το πως γυρίστηκε. Απλά έλεγα μήπως υπάρχει καμιά κρυμμένη ρύθμιση που να το κάνει πιο "επιθετικό" .

Τάσο, υπάρχει ρύθμιση για 3D, τόσο για τους υπότιτλους όσο και την εικόνα. Αν πας στο μενού την ώρα που παίζει η ταινία, πας στο 3D κι εκεί ρυθμίζεις ότι θες (Depth κλπ).

1.4.12 και αν player εννοείς ZDMC, 17.4. Τα τελευταία δηλαδή.

Thanks.

Παλιά θυμαμαι (πριν ανανεωθει το φορουμ τους), υπήρχε νημα οπου εβρισκες προς download τον εξωτερικό τους player. Πλεον αυτα δεν υπάρχουν?

Απάντηση: Re: Zidoo X9S (4K,HDR,3D,Blu ray Menu,HD Audio)

Thanks.

Παλιά θυμαμαι (πριν ανανεωθει το φορουμ τους), υπήρχε νημα οπου εβρισκες προς download τον εξωτερικό τους player. Πλεον αυτα δεν υπάρχουν?

http://forum.zidoo.tv/index.php?threads/zdmc-release17-4-x8-x9s-x10.5589/
http://forum.zidoo.tv/index.php?threads/new-firmware-v1-4-12-version-for-zidoo-x9s-release.5762/

Η αληθεια ειναι οτι ειναι λιγο .. 'χαωδες'.. :afro:

Καλησπέρα έχω ένα μικρό πρόβλημα με το X9s. Ενώ από samba βλέπει κανονικά όλους τους φακέλους στο δίκτυο με NFS βλέπει μόνο έναν φάκελο .Ολο αυτό τόσο μέσα από το file explorer του όσο και από το ZDMC. Τα αλλά μου players (oppo 103 & popcorn A 410) το βλέπουν κανονικά ! Το έχει συναντήσει κανείς άλλος; Sorry αν έχει ξανά ερωτηθεί ! Ευχαριστώ .

Sent from my iPad using Tapatalk

OK το φτιαξα με ένα θεματάκι. Με NFS βλέπει μόνο 1 folder παρόλο που όλα τα folders έχουν ίδια permissions.

Με SMB βλέπει όλα τα folders.

Δοκίμασα από BD ISO 3D μέχρι "μεγάλα" 4Κ 10Bit HDR. Τα έπαιξε όλα νεράκι!! Και με SMB !! Και όχι απλά τα πάιζει νερό, αλλά μπορείς να πας μπρος-πίσω άνετα χωρίς να κολλάει !!

Για να μην αφήνω κενά, ενημερώνω ότι μετά από μια ακόμα δοκιμή έπαιξε κανονικότατα με NFS ΧΩΡΙΣ να αλλάξω τίποτα στο NAS. Και μάλιστα ένα συγκεκριμένο 3D ISO που έκανε σκαλώματα με SMΒ, το έπαιξε αέρα με NFS. Γι αυτό επέμενα να παίξω με NFS κι ας μου γράφουν οι ξένοι π@π@ριές ότι είναι πιό γρήγορο το SMB.

Υποψιάζομαι τι μπορεί να έφταιγε: στην χθεσινή δοκιμή, το PC του σπιτιού ήταν κλειστό. Μπορεί να το PC να λογκάρει στο NAS σαν Guest (αντί για admin) και να μην αφήνει το NAS να έχει πρόσβαση άλλη συσκευή. Αλλά και πάλι πως έπαιζε το SMB; Δεν ξέρω ειλικρινά. Οπως επίσης δεν ξέρω αν θα συνεχίσει να παίζει το NFS ή κάποια στιγμή σταματήσει.
Είδωμεν.

Πάντως ΟΛΑ νερό με NFS :a0210:

Καλησπέρα, μια που το έφερε η κουβέντα να ρωτήσω και εγώ περί smb/nfs...

Έχω Windows 7, έχω κάνει share κάποιους φακέλους. Μέσω smb ενώ τους βλέπει κανονικά μου ζητάει user/pass και δεν μπορώ να τους δω ενώ μέσω NFS δεν δείχνει τίποτα.

Το Zidoo είναι συνδεδεμένο μέσω wifi, υπάρχει δυνατότητα και μέσω ethernet αν φταίει αυτό τελικά...

Υπάρχει κάποιος οδηγός για NFS/Samba στο φόρουμ της Zidoo έχει μόνο για Windows 10. Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων.