Zidoo X9S (4K,HDR,3D,Blu ray Menu,HD Audio)

Θα το κανουν..
Με τους δικους τους τους ρυθμους αλλα θα το κανουν...

Περισσοτερα γενικα για το θεμα zidoo εδω

Για να μην αφήνω κενά, ενημερώνω ότι μετά από μια ακόμα δοκιμή έπαιξε κανονικότατα με NFS ΧΩΡΙΣ να αλλάξω τίποτα στο NAS. Και μάλιστα ένα συγκεκριμένο 3D ISO που έκανε σκαλώματα με SMΒ, το έπαιξε αέρα με NFS. Γι αυτό επέμενα να παίξω με NFS κι ας μου γράφουν οι ξένοι π@π@ριές ότι είναι πιό γρήγορο το SMB.

Υποψιάζομαι τι μπορεί να έφταιγε: στην χθεσινή δοκιμή, το PC του σπιτιού ήταν κλειστό. Μπορεί να το PC να λογκάρει στο NAS σαν Guest (αντί για admin) και να μην αφήνει το NAS να έχει πρόσβαση άλλη συσκευή. Αλλά και πάλι πως έπαιζε το SMB; Δεν ξέρω ειλικρινά. Οπως επίσης δεν ξέρω αν θα συνεχίσει να παίζει το NFS ή κάποια στιγμή σταματήσει.
Είδωμεν.

Πάντως ΟΛΑ νερό με NFS :a0210:

Επιβεβαιωνω οτι συνεχιζει να παιζει με nfs και με το pc ανοικτο. Τι εφταιγε; ΔΕΝ ΞΕΡΩ. Γεγονος ειναι οτι παιζει αερα λες κι εχω κανα εσωτερικο σκληρο.

Ερώτηση για το zidoo και την εφαρμογή Home cinema την δική του.

Εκανα add 3 folders π.χ. 3D , 4K , Bluray OK?

Μου σκάναρε και τα 3 folders και μου βρήκε εξώφυλλα κλπ και έβαλε όλες τις ταινίες αλφαβητικά στην λίστα. ΟΚ?

Εγώ όμως θέλω να περιηγηθώ ΜΟΝΟ στις ταινίες από το folder 3D για το προφανές (θέλω να δω μόνο τις 3D ταινίες) . Γίνεται;

Ναι τελικα γινεται.

Οι υπότιτλοι σε κάποια SBS 3D είναι .ass
Γιατί φαίνονται δύο φορές αριστερα/δεξιά; Δεν τους καταλαβαίνει; Εννοείται έχω επιλέξει στο 3D menu το SBS και με center υποτιτλο και με διπλό. Αλλά τίποτα.
Και είναι και πολύ μικρό μέγεθος σε σχέση με τα .srt

Επιβεβαιωνω οτι συνεχιζει να παιζει με nfs και με το pc ανοικτο. Τι εφταιγε; ΔΕΝ ΞΕΡΩ. Γεγονος ειναι οτι παιζει αερα λες κι εχω κανα εσωτερικο σκληρο.

Μπα δυστυχώς σε μένα εξακολουθεί να αρνείται να δει σωστά τα NFS share (βλέπει μόνο έναν φάκελο ).
Τώρα για το SAMBA vs NFS η διαφορά είναι χαώδεις υπέρ του NFS σε σταθερότητα αναπαραγωγής ταινιών μέσω τοπικού δικτύου ( δεν είχα ποτέ σκαλωματα , κόμπιασματα κ.τ.λ. σε κανένα είδος αρχείου BD ISO, 3D ISO , 4K HDR και αλλά ) σε όλα τα media player που έχουν περάσει από τα χέρια μου, oppo, popcorn , mede8ter ,egreat , etc.
Αντίθετα με SAMBA ενίοτε είχα τέτοια θέματα.

Sent from my iPad using Tapatalk

Μπα δυστυχώς σε μένα εξακολουθεί να αρνείται να δει σωστά τα NFS share (βλέπει μόνο έναν φάκελο ).
Τώρα για το SAMBA vs NFS η διαφορά είναι χαώδεις υπέρ του NFS σε σταθερότητα αναπαραγωγής ταινιών μέσω τοπικού δικτύου ( δεν είχα ποτέ σκαλωματα , κόμπιασματα κ.τ.λ. σε κανένα είδος αρχείου BD ISO, 3D ISO , 4K HDR και αλλά ) σε όλα τα media player που έχουν περάσει από τα χέρια μου, oppo, popcorn , mede8ter ,egreat , etc.
Αντίθετα με SAMBA ενίοτε είχα τέτοια θέματα.

ασυρματα εννοεις?
(Εμενα το wdtv media player βλεπει ασυρματα μεσω windows share τους σκληρους που εχω πανω στο πισι για streaming.αυτο που εχω τι ειναι ?NFS η SAMBA?δεν ξερω γιαυτο ρωταω!)

Απάντηση: Re: Zidoo X9S (4K,HDR,3D,Blu ray Menu,HD Audio)

ασυρματα εννοεις?
(Εμενα το wdtv media player βλεπει ασυρματα μεσω windows share τους σκληρους που εχω πανω στο πισι για streaming.αυτο που εχω τι ειναι ?NFS η SAMBA?δεν ξερω γιαυτο ρωταω!)

Με καλώδιο πάντα και 1000αρι switch. Αυτό που έχεις εσυ είναι Samba. Το NFS ( Network File System ) είναι ένα πρωτόκολλο συστήματος αρχείων που αναπτύχθηκε από την Sun Microsystems, η οποία εξαγοράστηκε από την ORACLE το 2010, το οποίο επιτρεπει σε αρχεία που βρίσκονται σε δίκτυο να τα βλέπει ένας υπολογιστής σαν ένα τοπικό δίσκο.
Για περισσότερα εδώ :
https://en.m.wikipedia.org/wiki/Network_File_System

Δοκίμασε να ξεκλικάρεις και να ξανακλικάρεις τα τσεκάκια ή να βάλεις λάθος επιλογές και να ξαναβάλεις τις σωστές στο NAS μήπως τυχόν "ξυπνήσει" το zidoo.

Εγώ αυτό έκανα συνέχεια κι εκεί που είχα απογοητευτεί , ξαφνικά πατάω enter μέσα στο folder των NFS, και δούλεψε κανονικά.

Καλησπέρα, μια που το έφερε η κουβέντα να ρωτήσω και εγώ περί smb/nfs...

Έχω Windows 7, έχω κάνει share κάποιους φακέλους. Μέσω smb ενώ τους βλέπει κανονικά μου ζητάει user/pass και δεν μπορώ να τους δω ενώ μέσω NFS δεν δείχνει τίποτα.

Το Zidoo είναι συνδεδεμένο μέσω wifi, υπάρχει δυνατότητα και μέσω ethernet αν φταίει αυτό τελικά...

Υπάρχει κάποιος οδηγός για NFS/Samba στο φόρουμ της Zidoo έχει μόνο για Windows 10. Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων.

Έχω ακολουθήσει πολλάκις το guide της Xtreamer. Μπορείς να το βρεις εδώ.

Υπερβολικό το άρθρο της Zidoo για ένα απλό home network. Αυτό που ίσως πρέπει να τσεκάρεις είναι να βεβαιωθείς ότι έχεις το Password Protection Sharing στο off.

Χίλια ευχαριστώ και πάλι, τελικά δούλεψε το smb δεν έβαζα το guest account μάλλον αυτό έφταιγε. Μόλις έβαλα και αυτό τον είδε κανονικά τον δίσκο και μέσω wifi κιόλας...

Χρωστάω κέρασμα με είχε ταλαιπωρήσει αρκετά το συγκεκριμένο.

Οι υπότιτλοι σε κάποια SBS 3D είναι .ass
Γιατί φαίνονται δύο φορές αριστερα/δεξιά; Δεν τους καταλαβαίνει; Εννοείται έχω επιλέξει στο 3D menu το SBS και με center υποτιτλο και με διπλό. Αλλά τίποτα.
Και είναι και πολύ μικρό μέγεθος σε σχέση με τα .srt

Για να δουλέψουν σωστά οι .ass υπότιτλοι πρέπει τελικά να κάνω την αλλαγή σε 3D από τον προβολέα και όχι από το menu του zidoo!
Μέχρι τώρα την αλλαγή σε 3D στα SBS την έκανα από το zidoo.

Μεινέκτημα των .ass : Δεν υπάρχει η επιλογή για αλλαγή μεγέθους ούτε για μετακίνηση πάνω-κάτω.

Re: Απάντηση: Zidoo X9S (4K,HDR,3D,Blu ray Menu,HD Audio)

Αν όντως έχει bug το software με nfs όπως λέει κι ένας φίλος στο άλλο θέμα, τι ψάχνεις να βρεις.....είναι θέμα αν έχει κέφια το zidoo.

Δεν υπάρχει κανένα bug με NFS. Εμένα τουλάχιστον με όλα τα firmware (τώρα τρέχω το τελευταίο 1.4.12) τρέχει μια χαρά το NFS σε synology NAS.

Και φυσικά το NFS είναι μακράν καλύτερο του smb. Σε τεστ που έκανα παλιότερα σε NFS είχα σχεδόν διπλάσια ταχύτητα σε σχέση με το smb. Σε smb είχα μεταφορά δεδομένων περίπου 10-15MB/sec ενώ σε NFS η ταχύτητα ανέβηκε σε 20-29MB/sec. Βίντεο σε 4Κ με υψηλό bitrate τα τρέχει νεράκι.

Το πιο ´τουμπανο´που εχω παιξει ειναι το Billy.Lynns.Long.Halftime.Walk.2016.2160p.BluRay.HEVC.TrueHD.7.1.Atmos με bitrate 100.29 Mbps και μαλιστα στα 59.940 fps απο τοπικο δισκο και απο οτι θυμαμαι τοχε παιξει μια χαρα (με τα τελευταια λογισμικα ver> 1.4.6)

Απάντηση: Re: Zidoo X9S (4K,HDR,3D,Blu ray Menu,HD Audio)

Δεν υπάρχει κανένα bug με NFS. Εμένα τουλάχιστον με όλα τα firmware (τώρα τρέχω το τελευταίο 1.4.12) τρέχει μια χαρά το NFS σε synology NAS.

Και φυσικά το NFS είναι μακράν καλύτερο του smb. Σε τεστ που έκανα παλιότερα σε NFS είχα σχεδόν διπλάσια ταχύτητα σε σχέση με το smb. Σε smb είχα μεταφορά δεδομένων περίπου 10-15MB/sec ενώ σε NFS η ταχύτητα ανέβηκε σε 20-29MB/sec. Βίντεο σε 4Κ με υψηλό bitrate τα τρέχει νεράκι.

Ακριβώς αυτό, επιβεβαιώνω το παραπάνω μέλος 100% - κανένα πρόβλημα στο nfs σε Synology NAS και όπως σωστά αναφέρει με σημαντικά αυξημένη ταχύτητα σε σχέση με το SMB. Βέβαια δεν τραβώ μέσω δικτύου τρελά αρχεία, αλλά μέχρι και BR image (1080) μια χαρά το πάει.