Zidoo X9S (4K,HDR,3D,Blu ray Menu,HD Audio)

στο The Legend of Tarzan,με ηχο dts-truehd μεσω smb,ειχα θεμα και στα 2 πλειερ.
στο mediacenter συνεχεις διακοπες στον ηχο και στο kodi χωρις διακοπες,αλλα με καθυστερη ηχου.
εχουμε φαινεται δρομο ακομα...

Μιας και με έβαλε σε σκέψεις για αντικατάσταση του HTPC μου, υποστηρίζει HDMI-CEC για να μπορώ να το χειρίζομαι με το τηλεκοντρόλ της τηλεόρασης;
Ευχαριστώ εκ των προτέρων.

Re: Απάντηση: Zidoo X9S (4K,HDR,3D,Blu ray Menu,HD Audio)

Μιας και με έβαλε σε σκέψεις για αντικατάσταση του HTPC μου, υποστηρίζει HDMI-CEC για να μπορώ να το χειρίζομαι με το τηλεκοντρόλ της τηλεόρασης;
Ευχαριστώ εκ των προτέρων.

ναι-κανονικοτατα.

Άψογα, οπότε υποθέτω πως είτε με καρφωμένο σκληρό δίσκο πάνω με ταινίες μουσική, είτε μέσω DLNA το Kodi μπορεί να φτιάξει την βιβλιοθήκη και να λειτουργεί ακριβώς όπως στο HTPC μου.
Μια ερώτηση δεδομένου πως αν λειτουργήσει βλέπω να αγοράζω και ένα ακόμα δωράκι για τους γονείς.
Υπάρχει επιλογή κατά την εκκίνηση της συσκευής να φορτώνει απευθείας το Kodi?
Είναι το μοναδικό που θεωρώ πως θα μάθουν εύκολα και θα τους βολέψει.

Τέλος πέρα από τα θέματα με τον HD ήχο στο fw 1.27 που διαβάζω στις τελευταίες 15 σελίδες, υπάρχει κάποιο άλλο θέμα ή ασυμβατότητα;

Απάντηση: Re: Zidoo X9S (4K,HDR,3D,Blu ray Menu,HD Audio)

Οκ ευχαριστώ και πάλι!!!

Εγώ δεν έχω πολύ κανάλι σύστημα όποτε και δεν μπορώ να αξιολογήσω εάν υπαρχει θέμα ή όχι.
Σε εμένα οκά δουλεύουν μέχρι στιγμής πολύ καλα όποτε και δηλώνω και 'ευχαριστημενος' έως και.... 'ευτυχής' με το μηχανάκι.
Πάντως καλο ειναι το οποίοι bug παρατηρείτε να το δηλώνουμε στο σχετικό forum της zidoo μπάς και το φτιάξουν σε επόμενη αναβάθμιση.
Κάτι που έχω προσέξει -αλλά πιθανότατα να ειναι και ιδέα μου- ειναι οτι η εικόνα έχει μια ΠΟΛΥ ελαφρά 'ροζ τιντα' ...
Τα ρυθμιστικά στο μηχανάκι τα έχω στο default.
Το βλέπει κανείς άλλος ή ιδέα μου;

Re: Απάντηση: Zidoo X9S (4K,HDR,3D,Blu ray Menu,HD Audio)

Άψογα, οπότε υποθέτω πως είτε με καρφωμένο σκληρό δίσκο πάνω με ταινίες μουσική, είτε μέσω DLNA το Kodi μπορεί να φτιάξει την βιβλιοθήκη και να λειτουργεί ακριβώς όπως στο HTPC μου.
Μια ερώτηση δεδομένου πως αν λειτουργήσει βλέπω να αγοράζω και ένα ακόμα δωράκι για τους γονείς.
Υπάρχει επιλογή κατά την εκκίνηση της συσκευής να φορτώνει απευθείας το Kodi?
αυτο δεν το γνωριζω καθολου

Τέλος πέρα από τα θέματα με τον HD ήχο στο fw 1.27 που διαβάζω στις τελευταίες 15 σελίδες, υπάρχει κάποιο άλλο θέμα ή ασυμβατότητα;

γενικως θεματακια υπαρχουν ακομα,αλλα τα περισσοτερα εχουν να κανουν με τον hd ηχο.
κατα τ`αλλα παει καλα.

στο The Legend of Tarzan,με ηχο dts-truehd μεσω smb,ειχα θεμα και στα 2 πλειερ.
στο mediacenter συνεχεις διακοπες στον ηχο και στο kodi χωρις διακοπες,αλλα με καθυστερη ηχου.
εχουμε φαινεται δρομο ακομα...

-The Magnificent 7 με DTS-HD, έκανε νερά, ξεκίνησε stuttering ο ήχος μόνο. Πάτησα pause, play άμεσα και συνέχισε κανονικά χωρίς κομπιάσματα.
-Sully χθες, είχε και DTS-HD και TrueHD. Ξεκίνησα με το δεύτερο και σε κάποια φάση ξεκίνησε τα ίδια. Το γύρισα σε DTS-HD και που και που μου πέταγε κάτι σκουπίδια ο ήχος, είτε έκανε ένα 'μπαμ' και η ταινία γίνονταν τρόμου. Την πρώτη φορά με χτύπησε το γούφερ κατακούτελα και παραλίγο να κάνω κακάκια.

Στο θέμα του HD ήχου έχουν θέματα κι ελπίζω να τα λύσουν γιατί είναι σημαντικό. Επίσης δεν ξέρω το γίνεται με το δίκτυο και τα led. Στο med, όπως το βλέπω από πίσω, αριστερά πράσινο, δεξιά πορτοκαλί. Αναμμένο και το πράσινο. Στο Zidoo, αριστερά πορτοκαλί αναμμένο. Δεν ξέρω τι παίζει.

Δημήτρη, αν αναφέρεσαι σε εμένα, ένα έχω. Το 2ο είναι Med600x3D και το ανέφερα μόνο για το δίκτυο. Ναι, με 1.2.7 είναι.

Δημήτρη, αν αναφέρεσαι σε εμένα, ένα έχω. Το 2ο είναι Med600x3D και το ανέφερα μόνο για το δίκτυο. Ναι, με 1.2.7 είναι.

οχι βρε..2 software πλειερ εννοω(mediacenter&kodi).
βαλε την 1.2.6-παει καλυτερα απο την 1.2.7 και εχει λιγοτερα θεματα σε Hd-Audio πολυκαναλα αρχεια.

Βασικά έβαλα την 1.2.7 γιατί στην 1.2.6 υπήρχε θέμα με τα Atmos. Τώρα βλέπεις ότι και αυτή έχει προβλήματα. Δυστυχώς το ZDMC έχει σοβαρά θέματα στην 1.2.7 με DTS-HD και πλέον δεν το χρησιμοποιώ για οτιδήποτε άλλο πλην των add ons. Εντελώς ασυγχρόνιστος ο ήχος. Από την μία λέω να πάω πίσω, από την άλλη να περιμένω για 1.2.8. Έχουν δουλίτσα οι Κινέζοι. Πολύ καλό το hardware αλλά στο software χωλαίνουν. Πιστεύω ότι θα τους πάρει 2-3 f/w ακόμη για να έχουν εντελώς σταθερό σύστημα και να λύσουν όλα τα προβλήματα αρκεί να μην σπάνε πράγματα που δουλεύουν στις προηγούμενες εκδόσεις.

Βασικά έβαλα την 1.2.7 γιατί στην 1.2.6 υπήρχε θέμα με τα Atmos. Τώρα βλέπεις ότι και αυτή έχει προβλήματα. Δυστυχώς το ZDMC έχει σοβαρά θέματα στην 1.2.7 με DTS-HD και πλέον δεν το χρησιμοποιώ για οτιδήποτε άλλο πλην των add ons. Εντελώς ασυγχρόνιστος ο ήχος. Από την μία λέω να πάω πίσω, από την άλλη να περιμένω για 1.2.8. Έχουν δουλίτσα οι Κινέζοι. Πολύ καλό το hardware αλλά στο software χωλαίνουν. Πιστεύω ότι θα τους πάρει 2-3 f/w ακόμη για να έχουν εντελώς σταθερό σύστημα και να λύσουν όλα τα προβλήματα αρκεί να μην σπάνε πράγματα που δουλεύουν στις προηγούμενες εκδόσεις.

για το atmos δεν μπορω να σου πω,γιατι παροτι το υποστηριζει ο yamaha,δεν εχω ηχεια οποτε δεν..
και εγω πιστευω οτι σε κανα 2 firm ακομα και θα ειμαστε κομπλε.

Καλησπερα ,
Να πω και εγώ της εντυπώσεις μου για μια εβδομάδα που το δούλεψα .

Παιδιά μάπα το καρπούζι το μηχανάκι δεν με έπεισε σε καμία περίπτωση .Πολλά τα πρόβλημα με τον ήχο και στο 1.2.6 ειδικά στο kodi άλλα και κάποια βάρια αρχεία που δοκιμασία στο zdmc player,2-3 φόρες το android μου κόλλησε και έκανε restart ο δέκτης,το τηλεκοντρόλ του απαίσιο έπρεπε να το κρατήσεις στην ιδία ευήθεια για να δουλέψει σωστά. Το μόνο θετικό που βρήκα για να μην τα ισοπεδώσουμε όλα είναι το dual band wifi του, με 720p κανάλια streaming πήγαινε τρένο χωρίς να κολλάει.Χτες το έδωσα και πάω για Nvidia shield η vu+uno 4k .Τείνω προς vu+ λόγω του dual fbc tuner που θεωρείται future proof

Καλησπερα ,
Να πω και εγώ της εντυπώσεις μου για μια εβδομάδα που το δούλεψα .

Παιδιά μάπα το καρπούζι το μηχανάκι δεν με έπεισε σε καμία περίπτωση .Πολλά τα πρόβλημα με τον ήχο και στο 1.2.6 ειδικά στο kodi άλλα και κάποια βάρια αρχεία που δοκιμασία στο zdmc player,2-3 φόρες το android μου κόλλησε και έκανε restart ο δέκτης,το τηλεκοντρόλ του απαίσιο έπρεπε να το κρατήσεις στην ιδία ευήθεια για να δουλέψει σωστά. Το μόνο θετικό που βρήκα για να μην τα ισοπεδώσουμε όλα είναι το dual band wifi του, με 720p κανάλια streaming πήγαινε τρένο χωρίς να κολλάει.Χτες το έδωσα και πάω για Nvidia shield η vu+uno 4k .Τείνω προς vu+ λόγω του dual fbc tuner που θεωρείται future proof

ο uno δεν είναι media player και νομίζω σε αυτό το τομέα θα είναι χειρότερος από το zidoo, με το shield μπορείς να πάρεις και έναν φθηνό enigma2 δέκτη, όχι 4κ, τα λίγα 4κ κανάλια μπορείς να τα δεις μέσω του shield

ο uno δεν είναι media player και νομίζω σε αυτό το τομέα θα είναι χειρότερος από το zidoo, με το shield μπορείς να πάρεις και έναν φθηνό enigma2 δέκτη, όχι 4κ, τα λίγα 4κ κανάλια μπορείς να τα δεις μέσω του shield

Oλοι οι δέκτες enigma2 με το κατάλληλο Image και plugin μετατρεπονται σε ικανά mediaplayers.Έχω τον δεκτή vu+uno εδώ και μια πενταετία και το χρησιμοποιώ και σαν player ,οτι αρχείο του έχω πετάξει το έπαιξε κανονικά,ok μπορεί να μην υποστηρίζει kodi άλλα στους καινούριους 4k uno και ultimo θα υπάρχει υποστήριξη κανονικά.
Τώρα όσο αναφορά το zidoo είναι ακριβό για αυτά που προσφέρει την στιγμή που υπάρχουν άλλες φτηνές λύσεις όπως το raspberry pi που στοιχίζει μόλις 40 ευρώ και κάνει παπάδες .

Για φανατικους mediaplayers ενα barebone - nuc σας σωζει- εμενα με εσωσε. Κι οχι τιποτα εξεζητημενο, μα ενα μεταχειρισμενο των 200 και ειναι τελειο! http://www.you.gr/pc-printing-perip...pPaVhHL441Q-j6jbUDYr7cnVOQBd_2zicQaAgGd8P8HAQ Για προχωρημενα codecs ηχου δεν ξερω πως παιζει γιατι δεν με ενδιαφερει κιολας -πλεον το hc εγινε ...mini! Η ποιοτητας εικονα ειναι πολυ καλη, μαλλον καλυτερη απο τα gt1 -x9s (τα ειχα και τα δυο), συν οτι μπορει να σου προσφερει ως μινι υπολογιστης. Φυσικα για εξελιγμενες απαιτησεις υπαρχουν τα ακριβα media players τυπου Dune

Oλοι οι δέκτες enigma2 με το κατάλληλο Image και plugin μετατρεπονται σε ικανά mediaplayers.Έχω τον δεκτή vu+uno εδώ και μια πενταετία και το χρησιμοποιώ και σαν player ,οτι αρχείο του έχω πετάξει το έπαιξε κανονικά,ok μπορεί να μην υποστηρίζει kodi άλλα στους καινούριους 4k uno και ultimo θα υπάρχει υποστήριξη κανονικά.
Τώρα όσο αναφορά το zidoo είναι ακριβό για αυτά που προσφέρει την στιγμή που υπάρχουν άλλες φτηνές λύσεις όπως το raspberry pi που στοιχίζει μόλις 40 ευρώ και κάνει παπάδες .

δεν είπα ότι δεν μπορούν να παίξουν αλλά ότι θα είναι χειρότερο από ότι στο zidoo, στον solo2 το Kodi δεν είναι ότι καλύτερο και δεν χρησιμοποιεί τον player του kodi αλλά του enigma2 με ότι συνεπάγεται αυτό, επίσης ακόμη και σε raspberry το kodi τρέχει πολύ πολύ καλύτερα από ότι στο solo2,δεν υπάρχει καμία σύγκριση με το shield, τώρα αν θέλεις να βλέπεις καμία ταινία και σειρά μια στο τόσο, ναι, θα σε καλύψει και ο uno αλλά σοβαρό media player δεν είναι

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Για φανατικους mediaplayers ενα barebone - nuc σας σωζει- εμενα με εσωσε. Κι οχι τιποτα εξεζητημενο, μα ενα μεταχειρισμενο των 200οŸ‚ και ειναι τελειο! http://www.you.gr/pc-printing-perip...pPaVhHL441Q-j6jbUDYr7cnVOQBd_2zicQaAgGd8P8HAQ Για προχωρημενα codecs ηχου δεν ξερω πως παιζει γιατι δεν με ενδιαφερει κιολας -πλεον το hc εγινε ...mini! Η ποιοτητας εικονα ειναι πολυ καλη, μαλλον καλυτερη απο τα gt1 -x9s (τα ειχα και τα δυο), συν οτι μπορει να σου προσφερει ως μινι υπολογιστης. Φυσικα για εξελιγμενες απαιτησεις υπαρχουν τα ακριβα media players τυπου Dune
αν είναι για nuc καλύτερα να περιμένεις την νεα φουρνιά με hdmi 2.0 και h/a σε αρχεία hevc 10bit

δεν είπα ότι δεν μπορούν να παίξουν αλλά ότι θα είναι χειρότερο από ότι στο zidoo, στον solo2 το Kodi δεν είναι ότι καλύτερο και δεν χρησιμοποιεί τον player του kodi αλλά του enigma2 με ότι συνεπάγεται αυτό, επίσης ακόμη και σε raspberry το kodi τρέχει πολύ πολύ καλύτερα από ότι στο solo2,δεν υπάρχει καμία σύγκριση με το shield, τώρα αν θέλεις να βλέπεις καμία ταινία και σειρά μια στο τόσο, ναι, θα σε καλύψει και ο uno αλλά σοβαρό media player δεν είναι

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---
Οι δεκτες με enigma2 αλλα με αρκετη flash μνημη (οχι παντως ο uno που εχω κι εγω) παιζουν ανετα το πληρες Kodi.

αν είναι για nuc καλύτερα να περιμένεις την νεα φουρνιά με hdmi 2.0 και h/a σε αρχεία hevc 10bit
Για πότε; να τα βαλω για πουλημα;...

Παιδιά μάπα το καρπούζι το μηχανάκι δεν με έπεισε σε καμία περίπτωση .Πολλά τα πρόβλημα με τον ήχο και στο 1.2.6 ειδικά στο kodi άλλα και κάποια βάρια αρχεία που δοκιμασία στο zdmc player,2-3 φόρες το android μου κόλλησε και έκανε restart ο δέκτης,το τηλεκοντρόλ του απαίσιο έπρεπε να το κρατήσεις στην ιδία ευήθεια για να δουλέψει σωστά. Το μόνο θετικό που βρήκα για να μην τα ισοπεδώσουμε όλα είναι το dual band wifi του, με 720p κανάλια streaming πήγαινε τρένο χωρίς να κολλάει.

Σε βαριά αρχεία πρώτη αφορά ακούω να κολλάει και να κάνει restart (παρακολουθώντας και τα νήματα σε forums όπως του Kodi και της Zidoo). Και βαριά εννοώ remuxes με DTS-HD/TrueHD/Atmos, 3D ISOs κλπ

HD audio περνάει;