Zidoo X9S (4K,HDR,3D,Blu ray Menu,HD Audio)

το καλο στην ολη υποθεση,ειναι οτι μεσω του zdmc,υπαρχει η επιλογη ενεργοποιησης του εξωτερικου πλειερ.
ετσι εχουμε το πολυ ωραιο interface του kodi και παιζουμε με τον πολυ καλο πλειερ της zidoo.
απλα καλο θα ειναι να φτιαχτει και ο πλειερ του Kodi για να ειναι σωστο το πακετο..

Re: Απάντηση: Re: Zidoo X9S (4K,HDR,3D,Blu ray Menu,HD Audio)

Δυστυχώς το rpi όμως δεν υποστηρίζει hevc hardware decoding.
Αλλά λόγω τρομερής υποστήριξης απ'το kodi (υπάρχει official rpi firmware developer που είναι ΚΑΙ team kodi member) το έχουν καταφέρει με διάφορα optimisations να παίζει 720p ακόμα και low bitrate 1080p hevc (το pi 3).
Επίσης και στο hdaudio passthrough εχει κάποιους περιορισμούς λόγω hardware.

Βασικά, μετατρέπει το HD audio σε Multichannel PCM. Φετίχ είναι αν θέλει να δει κάποιος να ανάβει κάποιο συγκεκριμένο led στον ενισχυτή γιατί και το bitrate θα έχει και τα κανάλια. Και ασφαλώς θα τα έχει όλα κάτω από ένα official release (με όλο το support που αναφέρεις) χωρίς τους περιορισμούς των πετσοκομμένων android εκδόσεων.

Βασικά, μετατρέπει το HD audio σε Multichannel PCM. Φετίχ είναι αν θέλει να δει κάποιος να ανάβει κάποιο συγκεκριμένο led στον ενισχυτή γιατί και το bitrate θα έχει και τα κανάλια. Και ασφαλώς θα τα έχει όλα κάτω από ένα official release (με όλο το support που αναφέρεις) χωρίς τους περιορισμούς των πετσοκομμένων android εκδόσεων.

Εισαι σιγουρος για την ποιοτητα της μετατροπης σε lpcm ?
Εγω δεν ειμαι καθολου.

Re: Απάντηση: Zidoo X9S (4K,HDR,3D,Blu ray Menu,HD Audio)

Το zidoo x8 αξίζει? Ρωτάω λόγω χαμηλότερης τιμής.

Κάργα!
Αν δεν σε νοιαζει το αλουμινιο και η υποδοχή για δίσκο, στη πράξη παιρνεις ακριβώς τις ιδιες επιδοσεις με το διπλάσιο σε τιμή Χ10

Εισαι σιγουρος για την ποιοτητα της μετατροπης σε lpcm ?
Εγω δεν ειμαι καθολου.

Ναι, είμαι. Το αναφέρει και ο dom εδώ.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Zidoo X9S (4K,HDR,3D,Blu ray Menu,HD Audio)

Σωστά, κακώς μίλησα για passthrough, εννοούσα περιορισμούς bandwidth ασχέτως τρόπου μετάδοσης (decoded ή passthrough).
Νομίζω το rpi περιορίζεται σε 24bit/96khz για 5.1 & 24bit/48khz για 7.1.
Αυτά βέβαια είναι αρκετά για τα περισσότερα blu-ray, αλλά όχι για όλα.

Το decoding γίνεται losslessly πάντως.

Last edited:
δηλαδη και το Χ8 παιζει ολτα τα iso ή bdmv με μενου, εξ. υποτιτλους κλπ.... οπως το 9Χs?

Το νεο zidoo x7 ειναι πιο δυνατο απο το x9s;

Σε επεξεργαστική ισχύ δεν ξερω (αλλα θα μαθω συντομα :p ) αλλα σε media player δυνατότητες σχεδον σιγουρα υποδεεστερο.
Τα βασικά ομως θα τα κανει μαλλον (4Κ, HD Audio).

Θα ειναι σε android7 και θα εχει νεο UI.
Πιθανον καποια στιγμη να το δουμε και στα x9s/10 σε καμια μεγαλη αναβαθμιση...
Νομιζω οτι τα x9s/10 ειναι πολυ ανωτερα...

Εβαλα να παιξει το Κong: Skull Island -πληρες- σε dolby ATMOS..

O ενσωματωμενος επαιξε αψογα, μια χαρα και χωρις κανενα προβλημα..

Απο την αλλη στο zdmc (kodi 17.1) απλα το ηχητικο φορμα δεν το αναγνωρισε, εβγαζε 'λευκο θορυβο' και στηγμιαια εβγαζε "Unknown Audio Format".
Ειναι προφανες οτι με το τελευταιο λειτουργικο κανανε 'πατατα'.. :flipout::furious3:

Απο την αλλη το usb3 πια νομιζω οτι δουλευει καλα..

Επισης στην ιδια ταινια δοκιμασα να παιζω με το BR menu..
Επαιξε και φορτωσε 'κανονικα' αν και εχω την αισθηση οτι η εναλλαγη στις διαφορες καρτελες γινονται πολυ γρηγορα και ακανονιστα...
Κατι αλλο που προσεξα ακομα ειναι οτι ενω επελεγα κανονικα ελληνικους υποτιτλους αυτο αυτοματα πηγαινε στους....γιαπωνεζικους ! :BDGBDGB53::violent-smiley-030:
Οταν εμπαινα μεσα στα μενου και εκανα την επιλογη φυσικα και δεν υπηργε κανενα θεμα..
Ειναι προφανες οτι στο τομεα αυτον εχουν ακομα πολυ δουλιτσα να κανουν και να μας παιδεψουν για αρκετο καιρο ακομα..:BDBDG54:

Αν μπορει κανενας και τα επιβεβαιωσει αυτα και ακομα καλυτερα με σωστα και απλα αγγλικα ας τα κοινοποιησει στο forum τους μπας και λυθουν συντομα

Last edited:
Ειλικρινα παντως μονο κ ως media player το μηχνημα ειναι τρομερο και πολυ φθηνο σε σχεση με τον ανταγωνισμο.τα σωστα να τα λεμε....!

Re: Απάντηση: Zidoo X9S (4K,HDR,3D,Blu ray Menu,HD Audio)

Θα ειναι σε android7 και θα εχει νεο UI.
Πιθανον καποια στιγμη να το δουμε και στα x9s/10 σε καμια μεγαλη αναβαθμιση...
Νομιζω οτι τα x9s/10 ειναι πολυ ανωτερα...

Εβαλα να παιξει το Κong: Skull Island -πληρες- σε dolby ATMOS..

O ενσωματωμενος επαιξε αψογα, μια χαρα και χωρις κανενα προβλημα..

Απο την αλλη στο zdmc (kodi 17.1) απλα το ηχητικο φορμα δεν το αναγνωρισε, εβγαζε 'λευκο θορυβο' και στηγμιαια εβγαζε "Unknown Audio Format".
Ειναι προφανες οτι με το τελευταιο λειτουργικο κανανε 'πατατα'.. :flipout::furious3:

Απο την αλλη το usb3 πια νομιζω οτι δουλευει καλα..

Επισης στην ιδια ταινια δοκιμασα να παιζω με το BR menu..
Επαιξε και φορτωσε 'κανονικα' αν και εχω την αισθηση οτι η εναλλαγη στις διαφορες καρτελες γινονται πολυ γρηγορα και ακανονιστα...
Κατι αλλο που προσεξα ακομα ειναι οτι ενω επελεγα κανονικα ελληνικους υποτιτλους αυτο αυτοματα πηγαινε στους....γιαπωνεζικους ! :BDGBDGB53::violent-smiley-030:
Οταν εμπαινα μεσα στα μενου και εκανα την επιλογη φυσικα και δεν υπηργε κανενα θεμα..
Ειναι προφανες οτι στο τομεα αυτον εχουν ακομα πολυ δουλιτσα να κανουν και να μας παιδεψουν για αρκετο καιρο ακομα..:BDBDG54:

Αν μπορει κανενας και τα επιβεβαιωσει αυτα και ακομα καλυτερα με σωστα και απλα αγγλικα ας τα κοινοποιησει στο forum τους μπας και λυθουν συντομα

Για τους υπότιτλους, εννοείς ότι ο Ελληνικός ήταν εξωτερικός (srt) και σου επέλεγε Ιαπωνικό που ήταν ενσωματωμένος στο BD iso;

Όχι όχι.. Δεν έμπλεξα με εξωτερικούς. Το ISO είχε όλους τους υπότιτλους κανονικά. Από το μενού του, που το φόρτωσε κανονικά επέλεξα τον ελληνικό και φόρτωσε τον γιαπωνέζικο!
Αν το έχεις το αρχείο δοκίμασε το