Zidoo X9S (4K,HDR,3D,Blu ray Menu,HD Audio)

Παιδιά ζητώ συγνώμη προκαταβολικά για τις μάλλον χαζές ερωτήσεις μου.
1) Kodi πως βάζουμε? Από το app store?
2) Υπάρχει δυνατότητα ρύθμισης μεγέθους υποτίτλων? Μέχρι τώρα είδα ότι μπορώ να τους μετακινήσω μόνο καθ' ύψος.
3) Υπάρχει κάπου επιλογή για lip sync, audio delay?

Εντυπωσιασμένος μέχρι τώρα, τα χει παίξει όλα απροβλημάτιστα. (αρχεία 40 gb, atmos)

Με την 1.5.0 διορθώθηκε το color banding;

Δεν υπηρξε ποτε προβλημα με color banding υπαρχει προβλημα με το RGB dynamic range την μετατροπη δηλαδη που κανει απο τα 16-235 σε 0-255 .
Κατι εχουν περασει λαθος στις ρυθμισεις καθως δεν υπαρχει YCbCr 4:2:0 , 4:2:2 και 4:4:4 με dynamic range 0-255 . Απλα δεν μπορει να περασει την πληροφορια blacker than black και whiter than white που εμφανιζεται οταν ρυθμισουμε την εξοδο της πηγης μας σε RGB limited και ΥCbCr αποδιδει ομως το μαυρο σωστα ....
Εαν σε καποια τηλεοραση με πανελ 10 bit υπαρχει color banding μολις ρυθμισετε την εξοδο σε YCbCr 4:4:4 με βαθος χρωματος 12 bit θα εξαφανιστει

Last edited:
Δεν υπηρξε ποτε προβλημα με color banding υπαρχει προβλημα με το RGB dynamic range την μετατροπη δηλαδη που κανει απο τα 16-235 σε 0-255 .
Κατι εχουν περασει λαθος στις ρυθμισεις καθως δεν υπαρχει YCbCr 4:2:0 , 4:2:2 και 4:4:4 με dynamic range 0-255 . Απλα δεν μπορει να περασει την πληροφορια blacker than black και whiter than white που εμφανιζεται οταν ρυθμισουμε την εξοδο της πηγης μας σε RGB limited και ΥCbCr αποδιδει ομως το μαυρο σωστα ....
Εαν σε καποια τηλεοραση με πανελ 10 bit υπαρχει color banding μολις ρυθμισετε την εξοδο σε YCbCr 4:4:4 με βαθος χρωματος 12 bit θα εξαφανιστει

Σε μένα πάντως, τόσο στην oled e6 αλλά και στον Epson 9300, δεν κατάφερα να το εξαφανίζω και πιστέψτε ότι δοκίμασα κάθε δυνατό συνδυασμό color space & deep color.
Στο forum τους υπάρχουν νήματα για αυτό :
http://forum.zidoo.tv/index.php?threads/ycbcr-422-10-bit-not-work-and-ycbcr-420-is-missing.6680/
http://forum.zidoo.tv/index.php?thr...-in-hdr-with-firmware-1-4-12-and-1-4-16.6679/

Με την έλευση των νέων DUNE θα δούμε τελικά εάν είναι θεμα δικό τους ή αδυναμία του SoC και των οδηγών της Realtek..
Πάντως η όλη ιστορία είναι μια ‛πονεμένη ιστορια’ που δείχνει ότι έχουμε ακόμα δρόμο πολύ μπροστά μας και πολλοί κατασκευαστές έχουν ‛θεμα’..
Την προηγούμενη εβδομάδα η SONY έβγαλε update που ενεργοποιούσε στις νέες της TV (με panel pled της LG) τη λειτουργία DV (Dolby Vision).
Το αποτέλεσμα ήταν να αποκτήσουν color banding αρχεία εκεί που όλα ήταν πριν ‛φυσιολογικα’. Επηρεαστηκαν κυριως τα player της Oppo & τα Apple TV4k.
Μετά τις σχετικές αλληλοκατηγορίες για .. ‛το ποιος φταίει και ποιος κάνει την ποιο σωστή υλοποίηση’ χθες τελικά από το update απέσυραν το χαρακτηρισμό ‛DV’ και επεται η συνέχεια..

Σε τι ειδους υλικο θα δειτε πληροφορια σε blacker than black και whiter than white?
Σας απασχολεί ιδιαίτερα ή απλά το αναφέρετε σαν minor bug?

Re: Απάντηση: Re: Zidoo X9S (4K,HDR,3D,Blu ray Menu,HD Audio)

Αυτό ακριβώς

Στάλθηκε από το SM-G955F μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Αυτό παιδιά το έχω αναφέρει με παράδειγμα στον mirror και είπε ότι το έφτιαξε. Προφανώς θα ανέβει ως fix σε επόμενο f/w upgrade.

Re: Απάντηση: Zidoo X9S (4K,HDR,3D,Blu ray Menu,HD Audio)

1.
http://www.mediafire.com/file/kvnmzg1g87wj8kv/zdmc-17.6_1295.apk

2.
Ναι Με τον ενσωματωμένο αλλά και με τον zdmc

3.
Στον ενσωματωμένο όχι στο πρώτο ναι στο δεύτερο.

Φίλε leonkoum,
μήπως μπορείς να με καθοδηγήσεις στο πως ρυθμίζω το μέγεθος των υπότιτλων στον ενσωματωμένο player?

Βάζεις μια ταινία να παιζει και κανεις pause.Πατας( απο το remote control) menu->subtitles->settings-> και εκεί ρυθμιζεις τα πάντα.Μέγεθος υψος θέση χρώμα μεχρι και μπορεις να κάνεις χρονική μετατόπιση αν δεν έχεις βρει να ταιριαζουν ακριβώς.Τις κωδικοποιήσεις ίσως είναι καλό να μη τις πειράξεις αν δεν ξέρεις τι ακριβώς κάνεις.

Βάζεις μια ταινία να παιζει και κανεις pause.Πατας( απο το remote control) menu->subtitles->settings-> και εκεί ρυθμιζεις τα πάντα.Μέγεθος υψος θέση χρώμα μεχρι και μπορεις να κάνεις χρονική μετατόπιση αν δεν έχεις βρει να ταιριαζουν ακριβώς.Τις κωδικοποιήσεις ίσως είναι καλό να μη τις πειράξεις αν δεν ξέρεις τι ακριβώς κάνεις.

Σε ευχαριστώ πολύ, να σαι καλά!

Απάντηση: Re: Zidoo X9S (4K,HDR,3D,Blu ray Menu,HD Audio)

Σε τι ειδους υλικο θα δειτε πληροφορια σε blacker than black και whiter than white?
Σας απασχολεί ιδιαίτερα ή απλά το αναφέρετε σαν minor bug?

Σε κανένα υλικό προφανώς (είτε σε bd είτε uhd) αλλά το color banding υπάρχει, είτε το dynamic range είναι 0-255 είτε 16-235 και επίσης ανεξαρτήτως deep color (YCbCr 4:2:0 , 4:2:2 , 4:4:4 RGB 4:2:0 , 4:2:2 , 4:4:4) και ήταν (στα μάτια μου και στο set up μου τουλάχιστον) άκρως ενοχλητικό!
Άλλωστε γι' αυτό τον λόγο το πούλησα. Και για να είμαι δίκαιος σε ΟΛΑ τα άλλα (και κυρίως στην ευκολία χρήσης) είναι ένα από τα καλύτερα, ιδίως αν αναλογιστούμε και την εξαιρετικά χαμηλή τιμή του!

Σε ευχαριστώ πολύ, να σαι καλά!

Συγνώμη που επιμένω, αλλά ή εγώ κάνω κάτι λάθος, ή το μηχάνημα έχει κάποιο θέμα. Η μόνη επιλογή που έχω όταν κάνω τα βήματα αυτά είναι το position (που επηρεάζει το ύψος). Ούτε μέγεθος,ούτε χρώμα, ούτε θέση. Καμία ιδέα?

Τότε κάτι (δεν) κάνεις εσυ..
Οι οδηγίες που σου έδωσαν είναι σωστές...
Από μνήμης τώρα γιατί δεν τοχω μπροστά μου.
Την ώρα που παίζει η ταινία πατάς το κουμπί με τις 3παυλες (στο ΟΚ πάρω δεξιά) πας subtitled settings και εκεί θα τα βρεις όλα.