Ζητάω τη συμβουλή σας για το βάρος του βραχίονα

Γενικά ποιά είναι η γνώμη σου? πρόκειται για μια καλή βελόνα αυτή που φοράει? η θα την χαρακτήριζες της σειράς?
Κάποιο μαγαζί γενικά με αξεσουάρ/ανταλλακτικά που θα μου πρότεινες να ρίξω μια ματιά?

στην στοα Φεξη στην κανιγγος εχει αρκετα μαγαζια που και να μην εχουν θα σου δωσουν κατευθυνση που να βρεις. Μια χαρα ειναι για τώρα, συνηθισε πρωτα το βινυλιο και μετα βλεπεις, παντως δεν ειναι κατι ιδιαιτερο. Να και ενα review απο το 1976
http://www.gramophone.net/Issue/Page/November%201977/201/835966/Empire+2000+and+2000E+pickup+cartridges

Αν σκεφτεσαι να παρεις καινουργια βελονα για την empire,νομιζω καλυτερα θα ηταν να αλλαζες ολοκληρη την κεφαλη με κατι πιο μοντερνο και ισως πιο καταλληλο για το πικαπ σου.

Ναι γιατί όχι όταν τα οικονομικά μου μου το επιτρέψουν είναι στα σχέδιά μου. Περιμένω προτάσεις σε τιμές λογικές πάντα.

Μεχρι περυσι το καλοκαιρι ειχα ενα KD1033 που το ειχα δεκαετιες.Το χαρισα σε εναν φιλο ο οποιος ηθελε ενα φθηνο πικαπ.Ακομη και σημερα ακουγεται καλυτερα απο αρκετα που ειναι στην μοδα!!!!!Απο τις κεφαλες που θα συνεστηνα για το συγκεκριμενο πικαπ ειναι οι Nagaoka και audio technica,λογω κυριως της μαζας του βραχιωνα.Θα εμενα σιγουρα σε ΜΜ για διαφορους λογους

Επίσης μια απορία ακόμη, τα RCA έχουν ένα καλώδιο μαζί τους με γείωση. Είναι απαραίτητο να το συνδέσω; και αν ναί που; Για να σας πω τη συνδεσμολογία μου το πικάπ το συνδέω σε ένα fader της κονσόλας και απο εκεί στο στερεοφωνικό-ηχεία.

Επίσης μια απορία ακόμη, τα RCA έχουν ένα καλώδιο μαζί τους με γείωση. Είναι απαραίτητο να το συνδέσω; και αν ναί που; Για να σας πω τη συνδεσμολογία μου το πικάπ το συνδέω σε ένα fader της κονσόλας και απο εκεί στο στερεοφωνικό-ηχεία.

Eκεινο το καλωδιο γειωνει τον βραχιωνα και θα ηταν καλο να ενωθει στην γειωση της κονσολας σου αν εχει,αν οχι τοτε στον ενισχυτη.

Γείωση δεν έχει η κονσόλα, ούτε το Hi fi που συνδέω το λινε ουτ της κοσόλας στο λινε ιν του hi fi.

Γενικά ποιά είναι η γνώμη σου? πρόκειται για μια καλή βελόνα αυτή που φοράει? η θα την χαρακτήριζες της σειράς?
Κάποιο μαγαζί γενικά με αξεσουάρ/ανταλλακτικά που θα μου πρότεινες να ρίξω μια ματιά?

μα τί καλωσύνη φίλε μου...
από όσο καταλαβαίνουμε υπάρχει ένα ταίρι της κάπου στην κιβωτό του Νώε...-bye-

---> τα γράμματά της ιδρώσαμε να τα διαβάσουμε
άγνωστον του πότε είναι το πικάπ και η ίδια
η έδραση του cantilever της θα είναι σαν ψωμί...

κοινώς πρέπει να πάρεις καινούργια βελόνα ή ακόμα καλύτερα κεφαλή...

Χαχα! όντως είναι συλλεκτικό κομμάτι! και το πικάπ και τα παρελκόμενά του. Κάπου στην γενικότερη αναζήτηση διάβασα ότι είναι μοντέλο του 1970. Σίγουρα στα σχέδιά μου είναι η αντικατάσταση βελόνας ή και κεφαλής (προς το παρόν όμως η οικονομική κρίση με φρενάρει...)