Ζήτηση οικονομικού phono stage MM/MC

Διαβάζω οτι το Τonar είναι ίδιο εσωτερικά με το Project SE, To Bellari 129 και 130 είναι όντως πολύ καλά από οτι διαβάζω. Άντε βγάλε άκρη...

Το τοναρ κατασκευαζεται απο την ιδια εταιρεια που κατασκευαζει το project με μερικες διαφορες που κατα την γνωμη μου το κανουν να υπερτερει απο το project.Το βρισκω να εχει πιο ανοικτο και τρισδιαστατο ηχο και μεγαλυτερη σκηνη

Eπισης δεν χρησιμοποιει SMD εξαρτηματα,κατι που βοηθα πολυ σε μελλοντικες αποπειρες βελτιωσης με καλυτερα εξαρτηματα.

Στα πλην , ειναι σε σκετο μαυρο κουτι........ :smile:

Μετά από οσα διάβασα το τόναρ ήταν μια ευχάριστη και οικονομικότερη προς το συμφέρον μου λύση. Πλέον ψάχνω από που να το βρω...βρήκα μαγαζί από Ολλανδία με 120ευρώ αλλά έχει και 25ευρω μεταφορικά..ebay κλπ δεν βρήκα κάτι.

Θα ήθελα παρακαλώ να μου πείτε σε ποιους τομείς θεωρείτε ότι υπερτερεί το Tonar Vinyline από το V-LPS, δεδομένου ότι και αυτό δεν έχει SMD εξαρτήματα και επίσης έχει δυνατότητες βελτίωσης... η τιμή του στα κομμάτια που έχουν απομείνει (στον αντιπρόσωπο) είναι στα 110 ευρώ... χαμηλότερη από του Tonar...

προσωπικα το βλπσ οταν το ακουσα δεν μου αρεσε. ο ηχος ηταν "αδειος". ισως με πιο σωστη τροφοδωσια να αλλαζει

το τοναρ οταν το ειχα ακουσει με ειχε εκπληξει ευχαριστα. το θεωρω ανωτερο απο το βλπς. και αυτο περνει καλυτερη τροφοδοσια

το θεμα με τις τυχων βελτιωσεις ειναι πως περαν μιας αντικαταστασης του υποτυπωδους τροφοδοτικου λιγοι μπαινουν στην διαδικασια να αλλαξουν πυκνωτες, οποτε συνηθως δεν εχει και νοημα.

σε αυτη την περιπτωση και με λιγα παραπανω θα κοιταζα προς jolida μερια

Δεν εχω ακουσει το V-LPS οποτε δεν μπορω να πω πως συγκρινονται.

Εχω ομως δυο vinyline σε διαφορετικα συστηματα και το μονο που μπορω να πω ειναι οτι δυσκολευομαι να βρω κατι που να προδιδει την τιμη του.

Ακομη και σε πολυ ακριβα συστηματα που το δοκιμασα με εκπληττει.

Οσον αφορα το "ελαφρα" καλυτερο απο το αντιστοιχο project,να πω οτι μαλλον επιεικης ημουν,διοτι αποφευγω να ειμαι πολυ ενθουσιωδης σε τετοια θεματα,λεγοντας π.χ ειναι τοσο καλο οσο ενα των χχχ ευρω.

το θεμα με τις τυχων βελτιωσεις ειναι πως περαν μιας αντικαταστασης του υποτυπωδους τροφοδοτικου λιγοι μπαινουν στην διαδικασια να αλλαξουν πυκνωτες, οποτε συνηθως δεν εχει και νοημα.

Υπαρχουν αναφορες στο τοναρ οπου λεγεται οτι με μερικες αλλαγες εσσωτερικα μεταμορφωνεται απιστευτα.

Εγω εχω αλλαξει προσφατα τους ηλεκτρολυτικους με panasonic eca audio , πολυπροπυλενιου wima & BC components και ενα μεγαλυτερο μετασχηματιστη και οι βελτιωσεις ηταν εξαιρετικες.

Συνολικο κοστος αλλαγων περιπου 30-35 ευρω.

Εντάξει... πάντως δεν αντιλαμβάνομαι καθόλου άδειο τον ήχο του, και εμένα με έχει εκπλήξει στο δικό μου σύστημα με πολύ καλή συνοχή ταχύτητα και βάθος... μια άλλη πολύ απλή βελτίωση που έχω διαβάσει είναι η αλλαγή του τελεστικού, εκτός από την τροφοδοσία...

Επειδή θα χρειαστώ και άλλο phono λέτε να χτυπήσω ένα Tonar και εγώ? υπάρχει κάποιος που θα μπορούσε να μου το δανείσει για μια δυο μέρες? να γίνει και συγκριτικό με το V-LPS?).

Last edited:
Επειδή θα χρειαστώ και άλλο phono λέτε να χτυπήσω ένα Tonar και εγώ? υπάρχει κάποιος που θα μπορούσε να μου το δανείσει για μια δυο μέρες? να γίνει και συγκριτικό με το V-LPS?).

Πιστευω δεν θα απογοητευτεις.

Εισαι λιγο μακρια να σου δανεισω ενα απο τα δικα μου :laugh:

εγω χρηστο ακουω με λαμπατο, δεν το εχω το τοναρ. παντως οταν το ειχα ακουσει ηταν οντως ευχαριστη εκπληξη.

για τα 120+- κατι ευρω του και την ευκολια ΜΜ MC ειναι καλη επιλογη, μια πιο σταθερη τροφοδοσια θα πρεπει να το ανεβαζει ακομα περισοτερο. δες αν η MC θεση ειναι σωστη για την κεφαλη σου

υγ, νομιζα πως εχεις καποιο "σοβαρο" φωνο ..??

εγω χρηστο ακουω με λαμπατο, δεν το εχω το τοναρ. παντως οταν το ειχα ακουσει ηταν οντως ευχαριστη εκπληξη.

για τα 120+- κατι ευρω του και την ευκολια ΜΜ MC ειναι καλη επιλογη, μια πιο σταθερη τροφοδοσια θα πρεπει να το ανεβαζει ακομα περισοτερο. δες αν η MC θεση ειναι σωστη για την κεφαλη σου

υγ, νομιζα πως εχεις καποιο "σοβαρο" φωνο ..??

Από τότε περίπου που έγινα μέλος στο φόρουμ, έχω ξεκινήσει μια διαδικασία αναβάθμισης, ολοκλήρου του ηχοσυστήματος μου.

Αυτή την στιγμή αλλάζω τον προενισχυτή μου, με έναν που δεν έχει ενσωματωμένο phono, ο προηγούμενος είχε ενσωματωμένο, από το οποίο και άκουγα τα πικάπ.

Επίσης έχω δύο πλατό, οπότε χρειάζομαι μάλλον δύο phono. (Υπάρχει και άλλο σχέδιο αλλά ας το αφήσω αυτό προς το παρών).

Οπότε όπως είπα και πιο πάνω το V-LPS αγοράστηκε προσωρινά, για να καλύψει το κενό και να παραμείνει ενδεχομένως ως ένα δευτερεύων phono.

Η έκπληξη ήταν μεγάλη, διότι κατορθώνει και παίζει καλά και μάλιστα στα επίπεδα του παλαιού ενσωματωμένου που είχα (τρανζιστοράτο μεν, De Pavaricini design δε...).

Ανέφερα το V-LPS διότι πραγματικά δίνει αυτό που υπόσχεται... σωστό RIAA eq, και πολύ καλό ήχο.

Επίσης κάνει και έχει ΟΛΕΣ τις δυνατότητες του Tonar... είναι θα έλεγα δυο παράλληλα προϊόντα, και έχει πολύ καλές κριτικές.

Όλα τα phono της Musical Fidelity βασίζονται σε παρόμοια κυκλώματα... το V-LPS είναι το ίδιο κύκλωμα του ενισχυτή/προενισχυτή KW της ίδιας εταιρίας...

Μπορεί λοιπόν ένα μηχάνημα της "πλάκας" να έχει "σοβαρό" ήχο... εμένα δεν μου αρέσουν οι λάμπες γενικότερα ως φιλοσοφία "πιστότητας"... άποψη μου και τίποτε άλλο.

και εγω ακουγα με ενσωματομενο σε προ μεχρι πριν απο λιγο καιρο. στα φωνο λυχνιας καποια προβληματα που εχουν οι λαμπες δεν υφιστανται. τωρα εχω ενα home made το οποιο μετραει καλα, πολυ καλα και ακουγετε σωστα. μονο που ειναι μονο για ΜΜ

για εμενα αυτο δεν ειναι προβλημα βεβαια, εχω πολλες καλες ΜΜ στην συλλογη μου και δεν ειμαι διατεθιμενος να αλλαξω..

Αφού σου αρέσει και το χαίρεσαι αυτό είναι το ζητούμενο...και εγώ χαίρομαι το V-LPS... εν αναμονής κάτι καλύτερου...

Δεν είπα ότι έχουν πρόβλημα οι λάμπες στα phono stage άλλωστε πολλά θρυλικά phono είναι με λάμπες, είπα ότι εγώ για τελείως υποκειμενικούς λόγους δεν θέλω λάμπες.

αν δεν κανω λαθος ακους και εσυ με ΜΜ η οχι ? αν ναι καποια στιγμη μπορουμε να το δοκιμασουμε..

Βεβαίως και ακούω από ΜΜ... έχω μερικές καλές (μια που μου είπε ο AUDIOLYTIC είναι φανταστική)...

Προς το παρών δεν έχω την πολυτέλεια (που απότι αντιλαμβάνομαι έχεις εσύ) με τα removable headshels... αλλά σύντομα και οικονομικού επιτρέποντος... κάτι θα γίνει...

Ναι θα τιμήσω και την πρόσκληση σου σύντομα!! -bye- και να έρθεις και από δω όταν επιτέλους βάλω μια τάξη...

Να κανω μια διορθωση σε προηγουμενο μου ποστ,αφου πηρα την πληροφορια σημερα.

Το TONAR δεν ειναι Κινεζικης κατασκευης αλλα Ευρωπαικης.

ναι, στο βασικο σεταπ εχω ενα sme 3009 με αφαιρουμενο hs και καποιες απο τις τοπ ΜΜ (vintage).

δεν ξερω αν μπορω να σε κανω να αλλαξεις γνωμη αλλα μπορω να σου φερω το φωνο μου να δεις πως παει η λαμπα με το συστημα σου

Πάντως ανάμεσα στο TONAR & το PROJECT υπάρχει και τρίτο αδελφάκι το VINCENT PHO111 και μάλιστα από Ελλάδα σε καλύτερη τιμή από τ' άλλα δύο http://www.vincent-tac.de/en/product-lines/powerline/pho-111.html.
Το συγκεκριμένο μοιάζει περισσότερο με το ΤΟΝΑΡ αντί του PROJECT με μία διαφορά: υπάρχουν δύο επιλογές για κεφαλές ΜΜ αντί για μία και αφορά την χωρητικότητα της κεφαλής, η πρώτη είναι στα 100pf & η δεύτερη στα 300pf. Τώρα ακουστικά δεν γνωρίζω πως ανταποκρίνεται σε σχέση, κυρίως, με το ΤΟΝΑΡ αλλά μετά από σχετικό ψάξιμο στο διαδίκτυο οι γνώμες διϊστανται...