Ζητώ πρόταση για Ραδιοενισχυτή - Ηχεία

fhatz

New member
14 November 2007
60
Ζητάω τη βοήθειά σας, καθότι με συστήματα ήχου δεν έχω ασχοληθεί ιδιαίτερα, για αγορά ραδιοενισχυτή και 5.1 ή και 7.1 ηχείων. Το budget που διαθέτω για αυτά είναι 3.000 maximum 4.000 αν αξίζει πραγματικά τον κόπο.

Χώρος - υφιστάμενος εξοπλισμός
- Σαλόνι 6m x 6,5m
- Τηλεόραση LCD 40" Full HD με 3x HDMI v1.3
- PS3
- HTPC

Άμεσες Ανάγκες
- Ταινίες SD και HD με surround ήχο
- Ακρόαση mp3
- Ακρόαση A-CD και SACD

Μελλοντικές Ανάγκες
- Σύνδεση Home Cinema Full HD προβολικού
- Μεταφορά HDMI συνδέσεων και σε άλλα 1 ή περισσότερα δωμάτια

Ζητάω τη βοήθειά σας, καθότι με συστήματα ήχου δεν έχω ασχοληθεί ιδιαίτερα, για αγορά ραδιοενισχυτή και 5.1 ή και 7.1 ηχείων. Το budget που διαθέτω για αυτά είναι 3.000 maximum 4.000 αν αξίζει πραγματικά τον κόπο.

Χώρος - υφιστάμενος εξοπλισμός
- Σαλόνι 6m x 6,5m
- Τηλεόραση LCD 40" Full HD με 3x HDMI v1.3
- PS3
- HTPC

Άμεσες Ανάγκες
- Ταινίες SD και HD με surround ήχο
- Ακρόαση mp3
- Ακρόαση A-CD και SACD

Μελλοντικές Ανάγκες
- Σύνδεση Home Cinema Full HD προβολικού
- Μεταφορά HDMI συνδέσεων και σε άλλα 1 ή περισσότερα δωμάτια

Αρα πας για εναν ολοκληρομενο που να εχει και τα νεα φορματ αλλα και HDMI1.3 οπως ο ONKYO ή DENON.
Τωρα για ηχεια αυτο ειναι προσωπικο γουστο και γι αυτο δεν προτεινω. Πρεπει να ακουσεις μερικα για να ακουσεις τι σου αρεσει. Στα χρηματα που διαθετεις μπορεις να βρεις καλα ηχεια.
Για SACD δεν ξερω αν σε καλυπτει το HTPC ή το PS3. Αν ναι εχει καλως Διαφορετικα πας και για DVD ή SACD.
Για το τελευταιο που ρωτας (HDMI) δεν μπορω να σου απαντησω γιατι δεν γνωριζω.

Re: Απάντηση: Ζητώ πρόταση για Ραδιοενισχυτή - Ηχεία

Αρα πας για εναν ολοκληρομενο που να εχει και τα νεα φορματ αλλα και HDMI1.3 οπως ο ONKYO ή DENON.
Τωρα για ηχεια αυτο ειναι προσωπικο γουστο και γι αυτο δεν προτεινω. Πρεπει να ακουσεις μερικα για να ακουσεις τι σου αρεσει. Στα χρηματα που διαθετεις μπορεις να βρεις καλα ηχεια.
Για SACD δεν ξερω αν σε καλυπτει το HTPC ή το PS3. Αν ναι εχει καλως Διαφορετικα πας και για DVD ή SACD.
Για το τελευταιο που ρωτας (HDMI) δεν μπορω να σου απαντησω γιατι δεν γνωριζω.

Για το SACD με καλύπτει, από ότι έχω διαβάσει, το PS3.

Για ηχεία που προτείνες να πάω να δω και να ακούσω?

Re: Απάντηση: Ζητώ πρόταση για Ραδιοενισχυτή - Ηχεία

να δωσεις το μεγαλυτερο βαρος στα ηχεια(χρονο και χρημα),γιατι ειναι το πιο διαχρονικο κομματι ενος συστηματος

Το κακό είναι ότι δε γνωρίζω. Μπορείτε να με συμβουλεύσετε για το που να πάω να ακούσω ή και τι να διαβάσω για να ξεστραβωθώ λιγάκι?

Απάντηση: Re: Απάντηση: Ζητώ πρόταση για Ραδιοενισχυτή - Ηχεία

Για το SACD με καλύπτει, από ότι έχω διαβάσει, το PS3.

Για ηχεία που προτείνες να πάω να δω και να ακούσω?

Κοιτα να δεις. Υπαρχουν πολλες αντιπροσωπειες που εχουν demo room και μπορεις να ακουσεις. Δεν τις αναφερω ομως γιατι δεν θελω να θεωρηθει διαφημηση. Ουτε θα κανω αυτο που κανουν πολλοι και λενε παρε αυτο ή παρε εκεινο, πραγμα που το κατακρινω. Θα πρεπει να πας και να ακουσεις μερικα πριν αποφασισεις. Και μην ξεχνας οτι και η εμφανιση για πολλους παιζει ρολο.

μια καλη αρχη θα ηταν να πας σε καποιο-α καταστημα hi-fi,να παρεις και καποια δισκακια δικα σου που τα γνωριζεις καλα,και να τους πεις να σου βαλουν ν ´ακουσεις οσο το δυνατον περισσοτερα ηχεια.(ενα καλο καταστημα που μπορω να σου προτεινω ειναι η ηχοδιασταση,αλλα υπαρχουν και πολλα αλλα),οσον αφορα το διαβασμα που λες,εισαι στο καταλληλο σαιτ!:firstprize:

Μια και ειμαι ακριβως στα ιδια τετραγωνικα σαλονιου και ψαχνω και εγω σε αυτη την φαση ενισχυτη και ηχεια , και με ενδιαφερουν ιδιαιτερα τα νεα format ηχου αλλα και ethernet συνδεση ... απο ενισχυτες εχω καταληξει (στην παρουσα φαση) σε τρεις. 1) Pioneer VSX-LX70 (1600 euro) 2) Denon AVR-4308 (2700 euro) 3)Onkyo SR905 (2790 euro)
Λογω του οτι το budget μου κυμαινεται και εμενα στα 3000 euro παω προς τον Pioneer και τα υπολοιπα για ηχεια.
Απο ηχεια θα κοιταξω τα εξης 1)Β&W MT-20 (1445 euro) 2)KEF KHT 3005 (1599 euro) 3)Mirage Nanosat Prestige (1524 euro) , 4) Mirage NanoSat PB (1094 euro) 5) Pioneer S-V410 (633 euro)

Επειδη εχω τα Β&W MT-20 (btw τα ειχα παρει 1200 προ διετιας, αρα ΣΙΓΟΥΡΑ ειναι φθηνοτερα απο οσο λες), μπορω να σου πω, οτι αν εισαι ασχετος (με την καλυτερη των εννοιων) με το κοματι "ηχος" στο home-cinema, θα ενθουσιαστεις.

Ωστοσο, (τουλαχιστον στην δικη μου περιπτωση) "στερνη μου γνωση να σε ειχα πρωτα".

Αυτα τα ηχεια οπως και ολα τα λοιπα που αναφερεις, ειναι πολυ λιγα για ενα χωρο 6 x 6,5.

Στην θεση σου, θα κοιτουσα κατι ποιο "μεγαλο"

so
pioneer 70 δεν νομιζω να χρειαζεται δικαιολογηση η επιλογη
δυνατοτητες επιλογες δεν συζητιουνται π.χ
ποιος κανει gain volume σε sacd,
ποιος επιλογη upscaling ανα πηγη ποιος εχει το καλυτερο συστημα ισοσταθμησης σε αυτην την κατηγορια τιμης
ΤΗΧ SX και οτι αλλο επυθυμει καποιος στηνει καθε τι στο χωρο απιστευτα
ξερω φιλους που εχουν pioneer και ειχαν αλλα μηχανακια πριν και δεν πιστευαν οτι τα πιονερια κανουν οτι εκανα στα αυτια τους οταν αποφασισαν να παρουν παιονιρ

Απο ηχεια ποια θα προτεινες Ντίνο ?
Εγω αναφερω αυτα γιατι σε συκριτικα που διαβαζω αποσπανε πρωτες θεσεις σε αποδοση/τιμη.
Argi και εγω οπως προανεφερα στον Pioneer εχω καταληξει. Οι Denon ειναι υπερτιμημενοι κατα την γνωμη μου , και οι Onkyo ζεστενονται πολυ και στην Ελλαδα παραειναι ακριβοι.

Last edited:
μιραζ τα μονα λογο κατασκευης που εξαφανιζονται στο χωρο και ανεβαζουν διαλογους και εφε ψηλα
εχω αλλαξει πολλα ζευγαρια ηχεια για καποιον σα και εσενα ειναι μονδρομος
προσπαθησε να τα ακουσεις

Argi τα Β&W εχουν μεγιστη σταθμη 104dbSPL ενω τα Mirage που προανεφερα εχουν 102dbSPL . Βεβαια απ'οτι διαβαζω στα mirage η διασπορα του ηχου γινεται με χρηση ηχητικων φακων στο midrange και στο tweeter με αποτελεσμα ομοιογενεια σε ολο το φασμα. Δεν ξερω αν αυτο κανει την διαφορα που αναφερεις στα mirage.

Last edited:
Επειδη εχω τα Β&W MT-20 (btw τα ειχα παρει 1200 προ διετιας, αρα ΣΙΓΟΥΡΑ ειναι φθηνοτερα απο οσο λες), μπορω να σου πω, οτι αν εισαι ασχετος (με την καλυτερη των εννοιων) με το κοματι "ηχος" στο home-cinema, θα ενθουσιαστεις.

Ωστοσο, (τουλαχιστον στην δικη μου περιπτωση) "στερνη μου γνωση να σε ειχα πρωτα".

Αυτα τα ηχεια οπως και ολα τα λοιπα που αναφερεις, ειναι πολυ λιγα για ενα χωρο 6 x 6,5.

Στην θεση σου, θα κοιτουσα κατι ποιο "μεγαλο"

Ντίνο, κλίνω προς τα MT20 για HOme cinema σε σαλόνι 5,10 Χ 5,10 μ. Ενισχυτή δεν έχω αποφασίσει συμπαθώ pioneer kai onkyo 705. TV 42 or 46'' μαλλον CURO ή Χ3000 . Πηγή HTPC που θα φτιάξω σύντομα. Από όλο το παραπάνω σύστημα πιο πολύ με προβληματίζουν τα ηχεία. Τα B&W τα έχουν εκθειάσει τα περιοδικά. ΜΕ γνώμωνα ότι σε διαμέρισμα πολυκατοικίας οι στάθμες δεν μπορούν να ανεβούν παρά για μια θέαση ταινίας, θεωρείς ότι τα ΜΤ20 δεν θα με καλύψουν;

Ειμαι ακριβως στην ιδια φαση με σας...

Ο χωρος είναι λίγο πιο μεγάλος (και ελαφρος ανορθόδοξος...) και γι'αυτο αποφάσισα να βαλω 2 ηχεια πρώτα και να το χτίσω σιγά σιγά.

Μου έχουν προτείνει τα Β&W 683 σε ενισχυτή DENON 3808 και θα πάω Σαββατο να το ακούσω. Βεβαια από όλους ακούω οχι και πολύ καλά πραγματα για DENON.

Το σίγουρο είναι ότι όσο πιο πολύ ψαχνεις τόσο πιο πολύ μπερδέυεσαι http://www.avclub.gr/forum/images/smilies/nounder.gif
:nounder::nounder:

Εγω ακόμα σκέφτομαι τον ενισχυτη αλλά και την τηλεόραση...

Μου δώσατε αρκετή τροφή για ψάξιμο, ειδικά όσο αφορά στα ηχεία. Θα επανέλθω με ερωτήσεις μόλις κάνω τη γύρα μου και ακούσω μερικά.

Ποια η γνώμη σας για το παρακάτω setup
- A/V receiver -> Pioneer VSX-LX70
http://www.pioneer.co.uk/uk/products/42/98/405/VSX-LX70/index.html
- 5.1 Speaker Set -> Pioneer S-VLF3-II
http://www.pioneer.co.uk/uk/products/42/99/161/S-VLF3-II/index.html
- 2 tower speakers -> Pioneer S-H710V
http://www.pioneer.co.uk/uk/products/42/99/161/S-H710V/index.html

Τους δύο tower speakers να τους χρησιμοποιήσω για Front Speakers και τους δύο bookshelf speakers από το 5.1 set να τους χρησιμοποιήσω για rear speakers ώστε να φτιάξω 7.1 setup.

Θυμίζω ότι το σαλόνι μου είναι 6m x 6,5m.

Με μια πρόχειρη ματιά στο web βλέπω πως αυτό το σετάκι βγαίνει αρκετά κοντά στα 3.000 .

Έλαβα υπόψιν την προτάση του tigerxxx για ενισχυτή και ηχεία, την παρατήρηση του Ntinos_ ότι για το χώρο μου θα χρειαστώ κάτι μεγαλύτερο, καθώς και την αισθητική μου προτίμηση για τα συγκεκριμένα ηχεία. Δεν τα έχω ακούσει, θα ψάξω να τα ακούσω κάπου βέβαια. Θα ήθελα όμως καταρχήν ένα σχόλιο από τους γνωρίζοντες για αυτήν την επιλογή.

Απάντηση: Re: Ζητώ πρόταση για Ραδιοενισχυτή - Ηχεία

Ποια η γνώμη σας για το παρακάτω setup
- A/V receiver -> Pioneer VSX-LX70
http://www.pioneer.co.uk/uk/products/42/98/405/VSX-LX70/index.html
- 5.1 Speaker Set -> Pioneer S-VLF3-II
http://www.pioneer.co.uk/uk/products/42/99/161/S-VLF3-II/index.html
- 2 tower speakers -> Pioneer S-H710V
http://www.pioneer.co.uk/uk/products/42/99/161/S-H710V/index.html

Τους δύο tower speakers να τους χρησιμοποιήσω για Front Speakers και τους δύο bookshelf speakers από το 5.1 set να τους χρησιμοποιήσω για rear speakers ώστε να φτιάξω 7.1 setup.

Θυμίζω ότι το σαλόνι μου είναι 6m x 6,5m.

Με μια πρόχειρη ματιά στο web βλέπω πως αυτό το σετάκι βγαίνει αρκετά κοντά στα 3.000 .

Έλαβα υπόψιν την προτάση του tigerxxx για ενισχυτή και ηχεία, την παρατήρηση του Ntinos_ ότι για το χώρο μου θα χρειαστώ κάτι μεγαλύτερο, καθώς και την αισθητική μου προτίμηση για τα συγκεκριμένα ηχεία. Δεν τα έχω ακούσει, θα ψάξω να τα ακούσω κάπου βέβαια. Θα ήθελα όμως καταρχήν ένα σχόλιο από τους γνωρίζοντες για αυτήν την επιλογή.

Για τον ενισχυτή πιστεύω ότι είναι καλή επιλογή. Για τα ηχεία όμως θα πω ότι εγώ δεν θα τα αγόραζα αυτά. Δεν γνωρίζω πόσο έχει ο AV αλλά υποθέτω στο χιλιάρικο. Με 2 χιλιάρικα παίρνεις νομίζω ότι μπορείς να πάρεις πολύ καλά ηχεια.
Για παράδειγμα κάτι τέτοιο:
th6_intro_neu2.jpg

ή και πολλά άλλα