Ζητώ πρόταση για Ραδιοενισχυτή - Ηχεία

τελικα τσουγκριζεις η πινεις

Και τα δυο!!!!!!!!:flipout::flipout::flipout:

Παντως περα απο την πλακα ειναι κριμα που αυτες οι ηχειαρες δεν αντιπροσωπευονται στην Ελλαδα. Το καλο απο την αλλη ειναι οτι στις στελνουν:SFGSFGSF:

Να πας να ακουσεις και τα νεα Roister Status...
Ολη η σειρα ειναι αξιολογη και μεσα στα χρηματα που θες...

Μη ξεχνας να αφησεις και καμια 200-300αρια ευρω για καλωδια... μη παρεις "ασπρα" για πορτατιφ και ψαχνεις να βρεις τι δε σε ικανοποιει!

Re: Απάντηση: Re: Ζητώ πρόταση για Ραδιοενισχυτή - Ηχεία

Για τον ενισχυτή πιστεύω ότι είναι καλή επιλογή. Για τα ηχεία όμως θα πω ότι εγώ δεν θα τα αγόραζα αυτά. Δεν γνωρίζω πόσο έχει ο AV αλλά υποθέτω στο χιλιάρικο. Με 2 χιλιάρικα παίρνεις νομίζω ότι μπορείς να πάρεις πολύ καλά ηχεια.
Για παράδειγμα κάτι τέτοιο:
th6_intro_neu2.jpg

ή και πολλά άλλα

Τον ενισχυτή τον βρίσκω 1500 .

Κρίμα, τα Pioneer ηχεία μου άρεσαν αισθητικά αλλά όποιον ρωτάω με συμβουλεύει να μην πάω σε Pioneer για ηχεία, βέβαια κανείς δεν τα έχει ακούσει τα συγκεκριμένα ηχεία ενώ τα μικρότερα αδερφάκια τους (S-V410) πήραν πολύ καλές κριτικές για το κόστος τους στο τελευταίο Hitech. Αλλά καθώς δεν έχω ιδιαίτερη εμπειρία θα σας ακούσω και θα τα προσπεράσω.

Σημειώνω εδώ πως η αισθητική των ηχείων με ενδιαφέρει ιδιαίτερα και κυρίως ο όγκος τους δεν θέλω να είναι μεγάλος. Προτιμώ να βάλω επιπλέον 500 στην επιλογή μου ώστε να μειώσω τον όγκο χωρίς να χάσω σε ποιότητα παρά το αντίστροφο.

Καλώ λοιπόν πάλι τους γνώστες από αυτό το φόρουμ, οι οποίοι από ότι έχω δει είναι ουκ ολίγοι, να μου κάνουν συγκεκριμένες προτάσεις (όσοι δεν επιθυμούν να τις κάνουν public ας μου στείλουν pm) για ένα σετ 5.1 ή 7.1 ηχείων κόστους μέχρι 2.000 (άντε το πολύ 2.500 ) το οποίο να ταιριάζει με τον Pioneer LX70, να είναι ικανοποιητικό για χώρο 6m x 6,5m (δεν έχω ιδιαίτερες απαιτήσεις για πολύ υψηλές στάθμες ήχου) και να είναι όσο το δυνατόν πιο καλαίσθητά και μικρά σε όγκο και εξωτερικές διαστάσεις.

Για να καταλάβετε τι ψάχνω περίπου, τουλάχιστον από άποψη αισθητικής και όγκου, βρήκα αρκετά συμπαθητική στο θέμα αισθητικής-διαστάσεων-προδιαγραφών τη σειρά Millenia της Paradigm. Γνωρίζει κανείς τίποτα για αυτήν, ή ακόμα καλύτερα την έχει ακούσει ? Έχει κάποιος κάτι άλλο υπόψιν του που να εξετάσω ?

Ευχαριστώ όλους για τις έως τώρα απαντήσεις του και για αυτές που ελπίζω ότι θα ακολουθήσουν :worshippy:

Μια και αναφερεσαι στο θεμα ογκου του ηχειου , προσφατα ειδα αυτα http://www.bowers-wilkins.co.uk/display.aspx?infid=802
Κατα την ταπεινη μου γνωμη ειναι πραγματικα state of art ηχεια (ειδικα στο μαυρο χρωμα), μαρκα εγγυηση και θελω πολυ να τα ακουσω καπου και ελπιζω να με καλυψουν στο θεμα ηχου γιατι θα τα αγοραζα επιτοπου!!

Μια και αναφερεσαι στο θεμα ογκου του ηχειου , προσφατα ειδα αυτα http://www.bowers-wilkins.co.uk/display.aspx?infid=802
Κατα την ταπεινη μου γνωμη ειναι πραγματικα state of art ηχεια (ειδικα στο μαυρο χρωμα), μαρκα εγγυηση και θελω πολυ να τα ακουσω καπου και ελπιζω να με καλυψουν στο θεμα ηχου γιατι θα τα αγοραζα επιτοπου!!

Αισθητικά φαίνεται πολύ καλή πρόταση ευχαριστώ. Φαντάζομαι πως θα ακούγονται και καλά, για να δούμε πόσο κοστίζουν.

Λοιπόν έχω ψιλοκαταλήξει στο να πάρω τώρα τον Pioneer LX70 μαζί με το σετάκι B&W MT30 (με το καλό sub PV1). Το συνολικό κόστος βγαίνει περίπου 3.500€. Με αυτό το σετ από τα posts που έχω διαβάσει καταλαβαίνω πως θα είμαι απόλυτα ικανοποιημένος για home cinema αλλά ίσως όχι για Hi Fi. Σε αυτήν την περίπτωση σκέφτομαι πως αργότερα μπορεί να συμπληρώσω το σύστημα με δύο καλά front ηχεία (πάντα όμως κομψά) όπως τα B&W FPM6 ή ακόμα καλύτερα όπως τα B&W XT4.

Έχω όμως μερικά ακόμη ερωτήματα για όποιον μπορεί να με βοηθήσει:

1. Μήπως το PV1 πέφτει too much για τον χώρο μου (40τμ) ?
2. Μήπως αν αργότερα προσθέσω 2 FPM6 ή 2 XT4 δεν έχω καλό ταίριασμα κεντρικού (Μ1) ?
3. Αργότερα αν προσθέσω 2 front σκεφτόμουν να στείλω 2 Μ1 στο surround back, μήπως θα μπορούσα αντί αυτού να στείλω 1 Μ1 στο surround back και να χρησιμοποιήσω 2 Μ1 για κεντρικό ?

sunfire ribbon duo και ενα sub της ιδιας μαρκας
5 x 600 + 800 το sub.
Φευγεις βεβαια εκτος προυπολογισμου, δεν ξερω και αν ο pioneer τα παιζει, αλλα ειναι το κατι αλλο ......
τα εχει ο Λαιος, να πας να τα δεις
ισως, η διαφορα στην τιμη να ειναι πολυ μικρη σε σχεση με την διαφορα στην αποδοση (με τα Μ30 πχ)

5 x 600 + 800 το sub.
Φευγεις βεβαια εκτος προυπολογισμου, δεν ξερω και αν ο pioneer τα παιζει, αλλα ειναι το κατι αλλο ......
ισως, η διαφορα στην τιμη να ειναι πολυ μικρη σε σχεση με την διαφορα στην αποδοση (με τα Μ30 πχ)

Αν μη τι άλλο είναι πρωτοποριακά και έχουν λάβει απίθανες κριτικές. Ευχαριστώ για την πρόταση θα πάω σίγουρα να τα ακούσω.

5 x 600 + 800 το sub.

Μια ερώτηση, τα ηχεία αυτά http://www.sunfire.com/CR.htm συμπεριφέρονται ως δίπολα;

Απάντηση: Re: Ζητώ πρόταση για Ραδιοενισχυτή - Ηχεία

5 x 600 + 800 το sub.

Πραγματι ειναι ωραια ηχεια αυτα. Απλα σε αυτη την οικονομικη κατηγορια κοιταζει και αλλα. Πχ
jamod7system.jpg

Στην ιδια περιπου τιμη. Λεπτομερειες γι αυτα μπορει να δωσει ο argi!

Re: Απάντηση: Re: Ζητώ πρόταση για Ραδιοενισχυτή - Ηχεία

Πραγματι ειναι ωραια ηχεια αυτα. Απλα σε αυτη την οικονομικη κατηγορια κοιταζει και αλλα. Πχ
jamod7system.jpg

Στην ιδια περιπου τιμη. Λεπτομερειες γι αυτα μπορει να δωσει ο argi!

Προτεινα τα sunfire λογω μεγεθους μιας και ειναι προϋποθεση για τον φιλο
-bye-

Μια ερώτηση, τα ηχεία αυτά http://www.sunfire.com/CR.htm συμπεριφέρονται ως δίπολα;

Απο οτι γνωριζω οχι, αλλα τι σημασια εχει ?

Εχουν δεξια - αριστερα μεγαφωνο το ποιο απο τα δυο θα παιζει το επιλεγεις εσυ με εναν διακοπτη που υπαρχει στην πισω πλευρα (αν δλδ το κρεμασεις στον τοιχο, επιλεγεις αυτο της "ελευθερης" πλευρας)

Παντως, απο οτι λενε, σου δινει την αισθηση οτι προκειται για ηχειο μεγεθους 2+ μετρων....
(το ποσο αυτο υσχειει, θα το ανακαλυψεις μονος σου).

Αν υπηρχαν οταν εγω εψαχνα να παρω, κατα 99% θα τα επαιρνα (σε σχεση παντα με τα ΜΤ20 που πηρα).
Και επαναλαμβανω, οχι οτι τα ΜΤ20 δεν ειναι καλα, τουναντιον μαλιστα. Απλα πιστευω οτι ετουτα εδω ειναι "αλλο πραμα"..
-bye-

Τα Sunfire που τα βρισκουμε παιδες?? Θελω πολυ να τα ακουσω.
Και τα αλλα που ειναι σε image για δωστε .. περισσοτερες πληροφοριες.

Απάντηση: Re: Ζητώ πρόταση για Ραδιοενισχυτή - Ηχεία

Τα Sunfire που τα βρισκουμε παιδες?? Θελω πολυ να τα ακουσω.
Και τα αλλα που ειναι σε image για δωστε .. περισσοτερες πληροφοριες.

Λαϊος. Το εγραψε και ο Ντινος παραπανω

Αγαπητέ fhatz, τα πραγματα ειναι δυσκολα οσον αφορα τα ηχεια. Στους Receivers προσθεσε και το νεο Yamaha RXV3800 και μη κανεις αγορά απο τα χαρτια.
Ο ηχος ειναι υποκειμενικός ...........σαν τον καφε ενα πραγμα.........αλλος τον φελει σκετο , αλλος μέτριο , αλλος γλυκο , με γαλα, χωρις ενα 1.000.000 παραλαγές.
Οσον αφορα το χωρο σου θα χρειαστεις οπωσδήποτε κατι μεγαλο γιατι διαφορετικα θα εχεις προβλημα(θα το καταλαβεις ομως μετα την αγορα!!!! δυστηχως). Κοιτα για καλο SUB και κεντρικο (οσον αφορα το Home Cinema) και κατα δευτερο τα Main (για μουσική κυριως)
Απο μαγαζια για ακροαση ........δυσκολα τα πραγματα ...........λογω ιδιοτητος δε μπορω να αναφερω πολλα πραγματα, αλλα προσεχε τι θα σου βαλουν να ακουσεις (ειδικα στα ηχεια ........βαζουν ενισχυτες καταπληκτικους και Sub με 4ψηφιο νουμερο για αγορα και σου λενε το ωραιο.........εσυ θα παρεις το πιο μικρο μοντελο!!!)
Λοιπον προσοσχη .................
Για περισσοτερα στη διαθεση σου - στειλε μυνημα

Τελικά κατέληξα στα ηχεία τα οποία με ενθουσίασαν όταν τα άκουσα, αισθητικά είναι ακριβώς αυτό που ζητούσα και τα βρήκα και σε τιμή ευκαιρίας, και τελικά τα παρέγγειλα. Ο λόγος για τα Mirage Omnisat v2. Συγκεκριμένα :
2 Omnisat v2 FS
4 Omnisat v2 (1 για center, 2 surround και 1 back)

Δεν έχω καταλήξει ακόμα σε subwoofer, εξετάζω το B&W PV1 αλλά είναι ακριβούτσικος. Καμιά πρόταση σε μαζεμένες διαστάσεις ???

Αυτό όμως που θέλω τη βοήθειά σας είναι ο ραδιοενισχυτής. Εκεί που αρχικά είχα ψιλοαποφασίσει για Pioneer LX70, οι περισσότεροι πωλήτες μου λένε ότι δεν είναι μουσικός, μην πάρεις Pioneer και κάτι τέτοια. Κάποιος μάλιστα μου πρότεινε να πάρω έναν φθηνό Denon (πχ. 2308) και να τον συμπληρώσω με έναν δικάναλο τελικό για τα front speakers. Με ενδιαφέρει ιδιαίτερα να ακούσω τη γνώμη σας και τις προτάσεις σας γενικά, καθώς μέχρι τώρα με έχετε βοηθήσει ιδιαίτερα.

διαβασα ολη την συζητηση και οσον αφορα στο sub δες και κατι απο kef η crystal audio . Καλο ειναι επισησ και το yamaha yst515 το εχω ακουσει και καλιπτει εναν χωρο μεχρι 40 τμ αρκετα καλα. μην βιαστεις καθολου δεν σε κυνηγαει κανεισ . κοιτα κα δεις (ακουσεις) οσο πιο πολλα μπορεις.

στο mediamarkt εχουν το εκπληκτικο crystal audio thx-12 απο 450 μονο 299ευρω!!!
πολυ καλυτερο και απο το yamaha 515 και απο πολλα sub ~600ευρω...