Ζητούνται ματσαρισμένοι nas για σύστημα αναλογικής κατεύθυνσης

Τυφλή δοκιμή δεν έκανα εγώ, έβαλα άλλον χρυσαυτιά να κάνει για να επιβεβαιώσει το δικό μου συμπέρασμα. Σίγουρα σύστημα από σύστημα έχει διαφορά ....

Εγώ πάντως φέρνω κανα δυο jitterbug σε όποιον ενδιαφέρεται για δοκιμή. Τώρα για μετρήσεις, κάτι υπάρχει στο site της Audioquest αλλά κατα πόσον είναι αρκετό δεν ξέρω, θα σε γελάσω...

Κοίτα παραδοσιακά σε τέτοια θέματα δεν είχαμε εδώ μέσα λόγο να κρύβουμε λεπτομερείς των όποιων δοκιμών.
Κράτα αυτά που σου είπα για την περιπλοκότητα και για τυχών προβλήματα αλλού από εκεί που ψάχνεις.

Εντωμεταξύ είσαι με το router του παρόχου ? Ποιο router αναφέρεις δηλαδή ?
Έχει Gbit (ena router στην ελληνική αγορά θυμάμαι με Gbit) ?
Περνάς το nas από Gbit switch προς το pc? Πως το κάνεις ?
Σε αντίστοιχες αναφορές, είναι τουλάχιστο χρήσιμο αν όχι απαραίτητό να συζητάμε για όλη την τοπολογία του δικτιού μας.
Η http://avclub.gr/forum/forumdisplay.php/172-Συστήματα-Αποθήκευσης-Media-Servers-Networking σχετική κατηγορία είναι γενικά θησαυρός πληροφοριών και αξίζει την προσοχή όλων σας, και θα παρατηρήσετέ ότι αναφέρουμε χίλια δυο, εκτός διαφορών στον ήχο (ή και την εικόνα κ.ο.κ.).
Γενικά και εδώ στην computer audio μπορούμε να βοηθήσουμε σε πολλά, και πιθανά να ντουμπλάρουμε και κάποια πληροφορία από τη διπλανή κατηγορία.
Αυτό που σίγουρα χρειάζεται είναι να βρούμε τα αρχικά κριτήρια επιλογής ενός nas, να σχεδιάσουμε για κάθε περίπτωση μια σωστή λύση, και όχι να κυνηγάμε κάποιο nas που άρεσε ηχητικά σε κάποιον.

Κοίτα παραδοσιακά σε τέτοια θέματα δεν είχαμε εδώ μέσα λόγο να κρύβουμε λεπτομερείς των όποιων δοκιμών.
Κράτα αυτά που σου είπα για την περιπλοκότητα και για τυχών προβλήματα αλλού από εκεί που ψάχνεις.

Εντωμεταξύ είσαι με το router του παρόχου ? Ποιο router αναφέρεις δηλαδή ?
Έχει Gbit (ena router στην ελληνική αγορά θυμάμαι με Gbit) ?
Περνάς το nas από Gbit switch προς το pc? Πως το κάνεις ?
Σε αντίστοιχες αναφορές, είναι τουλάχιστο χρήσιμο αν όχι απαραίτητό να συζητάμε για όλη την τοπολογία του δικτιού μας.
Η http://avclub.gr/forum/forumdisplay.php/172-Συστήματα-Αποθήκευσης-Media-Servers-Networking σχετική κατηγορία είναι γενικά θησαυρός πληροφοριών και αξίζει την προσοχή όλων σας, και θα παρατηρήσετέ ότι αναφέρουμε χίλια δυο, εκτός διαφορών στον ήχο (ή και την εικόνα κ.ο.κ.).
Γενικά και εδώ στην computer audio μπορούμε να βοηθήσουμε σε πολλά, και πιθανά να ντουμπλάρουμε και κάποια πληροφορία από τη διπλανή κατηγορία.
Αυτό που σίγουρα χρειάζεται είναι να βρούμε τα αρχικά κριτήρια επιλογής ενός nas, να σχεδιάσουμε για κάθε περίπτωση μια σωστή λύση, και όχι να κυνηγάμε κάποιο nas που άρεσε ηχητικά σε κάποιον.

Δεν κρύβω λεπτομέρειες της δοκιμής, σου είπα επακριβώς τί έκανα. Κάλεσα κάποιον άλλον, τον έβαλα στην θέση ακρόασης, μπαινόβγαζα το jitterbug και τον ρώταγα αν ακούει διαφορές. Αυτό το τόσο απλό πράγμα.

Το σύστημα αποτελείται από τα κάτωθι :

Qnap421-->gigabit switch--> apple airport extreme 2nd Gen-->mac mini
mac mini--> apple airport extreme 2nd Gen-->gigabit Switch-->Devialet D200
Qnap421-->gigabit switch--> apple airport extreme 2nd Gen-->Qnap231 (backup)
apple airport extreme 2nd Gen-->modem router της Cosmote--> Internet

To gigabit switch το έβαλα γιατί μου τελείωσαν οι θύρες στο airport extreme

Για το NAS το είχαμε συζητήσει εδώ πρίν κανα τριάρι χρόνια πριν προβώ σε αγορά και είμαι κατευχαριστημένος και απο τα δύο μηχανάκια μου

Δεν κρύβω λεπτομέρειες της δοκιμής, σου είπα επακριβώς τί έκανα. Κάλεσα κάποιον άλλον, τον έβαλα στην θέση ακρόασης, μπαινόβγαζα το jitterbug και τον ρώταγα αν ακούει διαφορές. Αυτό το τόσο απλό πράγμα.

Το σύστημα αποτελείται από τα κάτωθι :

Qnap421-->gigabit switch--> apple airport extreme 2nd Gen-->mac mini
mac mini--> apple airport extreme 2nd Gen-->gigabit Switch-->Devialet D200
Qnap421-->gigabit switch--> apple airport extreme 2nd Gen-->Qnap231 (backup)
apple airport extreme 2nd Gen-->modem router της Cosmote--> Internet

To gigabit switch το έβαλα γιατί μου τελείωσαν οι θύρες στο airport extreme

Για το NAS το είχαμε συζητήσει εδώ πρίν κανα τριάρι χρόνια πριν προβώ σε αγορά και είμαι κατευχαριστημένος και απο τα δύο μηχανάκια μου

Πω πω μου φαίνεται θα σε πάρω τηλ για να το καταλάβω :-)
Γιατί μου φαίνεται σαν να λες ότι το μινι είναι από wifi , και η cosmote έχει πολλά ρουτερ κ.ο.κ.

Γενικά αυτό είναι το όμορφο να είμαστε μια παρέα :-)
Μόλις έκλεισα το τηλ me FragoulisNaval
Καπάκι και με δεύτερο εξαιρετικό επίσης μέλος μας τα λέγαμε τηλεφωνικά για αντίστοιχα θέματα

Το καλό είναι ότι όλοι μας έχουμε upgrade paths και διάφορες ιδέες και διαφορετικές λύσεις και διατάξεις να προτείνουμε ακόμα και σε αυτά τα δύσκολα nas – δίκτια κ.ο.κ.

Από εκεί και πέρα, το μόνο σίγουρο είναι ότι
Οι nas είναι βαριοί
Είναι άλλο ένα κουτί με καλώδια
Τα switch δε έχουν πολύ μακαρονάδα
Χρειάζεται να σκύβουμε , να αλλάζουμε καλώδια, να μεταφέρουμε switches, να κουβαλάμε δίσκους,
Πάλι σκύψιμο πίσω από το ρακ σα να το προσκυνάμε, πάλι μια αλλαγή
Κλασικά
Η μέση μας πάλι θα μας πιάσει :D

:ADFADF1:

Last edited:
Γενικά αυτό είναι το όμορφο να είμαστε μια παρέα :-)
Μόλις έκλεισα το τηλ me FragoulisNaval
Καπάκι και με δεύτερο εξαιρετικό επίσης μέλος μας τα λέγαμε τηλεφωνικά για αντίστοιχα θέματα

Το καλό είναι ότι όλοι μας έχουμε upgrade paths και διάφορες ιδέες και διαφορετικές λύσεις και διατάξεις να προτείνουμε ακόμα και σε αυτά τα δύσκολα nas – δίκτια κ.ο.κ.

Από εκεί και πέρα, το μόνο σίγουρο είναι ότι
Οι nas είναι βαριοί
Είναι άλλο ένα κουτί με καλώδια
Τα switch δε έχουν πολύ μακαρονάδα
Χρειάζεται να σκύβουμε , να αλλάζουμε καλώδια, να μεταφέρουμε switches, να κουβαλάμε δίσκους,
Πάλι σκύψιμο πίσω από το ρακ σα να το προσκυνάμε, πάλι μια αλλαγή
Κλασικά
Η μέση μας πάλι θα μας πιάσει :D

:ADFADF1:

Πω πω μου φαίνεται θα σε πάρω τηλ για να το καταλάβω :-)
Γιατί μου φαίνεται σαν να λες ότι το μινι είναι από wifi , και η cosmote έχει πολλά ρουτερ κ.ο.κ.

Αλλαγές έγιναν, δοκιμές έγιναν, συμπεράσματα γράφτηκαν στο νήμα μου. Δεν τα έγραψα εδώ για να μην διπλοποστάρω, αν νομίζεις ότι έχουν αξία και εδώ τότε να τα γράψω και εδώ

Εγώ πάντως δεν θα έβαζα ματσαρισμένους δίσκους στο NAS. Θα έβαζα τελειώς διαφορετικής μάρκας. Ο λόγος: αν πάω να πάρω 4 ίδιους, ας πούμε WD RED, από το κατάστημα θα είναι από την ίδια παρτίδα. Αν η παρτίδα έχει πρόβλημα θα μου χαλάσουν απανωτά όλοι. Αν είναι διαφορετικοί η πιθανότητα να μου συμβεί καταστροφική βλάβη θα είναι μικρότερη.

Εγώ πάντως δεν θα έβαζα ματσαρισμένους δίσκους στο NAS. Θα έβαζα τελειώς διαφορετικής μάρκας. Ο λόγος: αν πάω να πάρω 4 ίδιους, ας πούμε WD RED, από το κατάστημα θα είναι από την ίδια παρτίδα. Αν η παρτίδα έχει πρόβλημα θα μου χαλάσουν απανωτά όλοι. Αν είναι διαφορετικοί η πιθανότητα να μου συμβεί καταστροφική βλάβη θα είναι μικρότερη.

το είχα πάθει με 2 500ρηδες seagate που είχα στο pc παλιότερα, ούτε 6 μηνών, χαλάσανε με διαφορά 1-2 ημερών (αν θυμάται κανείς το bug με τις κεφαλές που κολλούσανε στη θέση park)

Δεν θα πω τίποτα παραπάνω, αλλά σαν μηχ. ΗΥ ακούγοντας "διαφορά" από HDD σε HDD / NAS vs NAS σε digital bit-perfect playbacked files... λέω στους "high-end"άδες του ήχου... παρακαλούμε μην ομιλείτε τεχνικά.
Θα μας κάνετε να αυτοκτονήσουμε από τα γέλια.

( μην ξεχάσετε το καλώδιο δικτύου να είναι κατευθυντικό! :D )