Ζω ένα «δράμα»... ΗΧΕΙΑ ΕΠΕΙΓΟΝΤΩΣ!

ATC και Rotel? Μην το δοκιμάσεις θα κλαίς.........

To πιστεύω κι εγώ... γι' αυτό ρώτησα γνώμες. Αλλά γιατί να μην κλαίω και με ενισχυτή XTZ και ATC, που τονικά δεν είναι πολύ παραπάνω. Θεωρώ ότι ο ηχητικός χαρακτήρας του Rotel αρκετά ουδέτερος. Από την άλλη, ας βρω εγώ κάτι καλό σε ATC, Proac ή Spendor κάτω από χιλιάρικο, και από Γενάρη βάζω δόσεις για ενισχυτή. Αλλά μέχρι στιγμής έχω απογοητευτεί από τις τιμές. Για καλό βάσης θες γύρω στα 1200 και δαπέδου 1800. Γι' αυτό λέω να κοιτάξω και τίποτα σε Εpos

To πιστεύω κι εγώ... γι' αυτό ρώτησα γνώμες. Αλλά γιατί να μην κλαίω και με ενισχυτή XTZ και ATC, που τονικά δεν είναι πολύ παραπάνω. Θεωρώ ότι ο ηχητικός χαρακτήρας του Rotel αρκετά ουδέτερος. Από την άλλη, ας βρω εγώ κάτι καλό σε ATC, Proac ή Spendor κάτω από χιλιάρικο, και από Γενάρη βάζω δόσεις για ενισχυτή. Αλλά μέχρι στιγμής έχω απογοητευτεί από τις τιμές. Για καλό βάσης θες γύρω στα 1200 και δαπέδου 1800. Γι' αυτό λέω να κοιτάξω και τίποτα σε Εpos

Αν σου αρέσει ο χαρακτήρας των ATC τότε στην θέση σου θα μάζευα κάποια χρήματα και θα πήγαινα σε έναν υβριδικό ολοκληρωμένο. Η λάμπα στην προενίσχυση θα δώσει μια γλύκα στην μονιτορίλα των ATC.

Σκέψου το...

Από B&W έχω ακούσει τα DM 685 της φίλης μου και τα παλιά DM 302 των γονιών μου. Διασκεδαστικά ηχεία, αλλά όχι με την τονικότητα που θέλω, δεν μου έκαναν ''κλικ''. Οσο για το ταίριασμα με τους Rotel... δεν τα εισάγει η ίδια αντιπροσωπία; Αλλωστε, δεν σκοπεύω να τον κρατήσω για πάντα

Αν σου αρέσει ο χαρακτήρας των ATC τότε στην θέση σου θα μάζευα κάποια χρήματα και θα πήγαινα σε έναν υβριδικό ολοκληρωμένο

ή κάτι σε Naim ή Densen, Hegel που δεν είναι και πολύ ''μόνιτορ'' ή π.χ. κάτι σε Primare με μια πιο ''γλυκόηχη'' πηγή. Αλλά τώρα ψάχνουμε ηχεία για να αρχίσουμε την αναβάθμιση. Ηχεία και DAC μόλις έρθει η επιστροφή της εφορίας, και ενισχυτή και κεφαλή με τη νέα χρονιά.

παιδια ο συγκρεκριμμενος Rotel, τιμιος μεν, αλλα ειναι εισαγωγικος ενισχυτης με περιορισμενες δυνατοτητες οδηγησης για τετοια ηχεια. Το CM5 θελει watt, το ATC θελει βατ κ ρευματα για να βγαλει μπασο απο τη συγκεκριμμενη καμπινα. Ο Rotel θελει κατι πιο ευκολο σε οδηγηση.

Οι Rotel ειναι ενισχυτες λιγο σκληροι κ ιδιαιτερα υψηλα. Δεν ειναι αυτο που λεμε ουδετεροι ουτε γλυκοηχοι. Οσον αφορα τον ΧΤΖ, ειναι εντελως αλλου σαν ενισχυτης και τα ATC θα τα βγαζε βολτα στο τετραγωνο τουλαχιστον σε οδηγηση.. Με ATC το αποτελεσμα ειναι "στεγνο".

Για καλο βασης κοιτα κ το Chario Delphinus που ειναι σε προσφορα.. μεγαλο ηχειο απ ολες τις αποψεις, μονο που θα το ευχαριστηθεις με τον επομενο σου ενισχυτη.

Last edited:
Φιλε μου άκουσε εάν θες και τα Dynaudio. Εγώ την εταιρεία την είχα απλά ακουστά μέχρι που o Tyler Durden μου τα πρότεινε και δεν είχε άδικο. Αν ο ανιπρόσωπος έχει ακόμα τα Focus 110 άκουσε τα. Τα έδινε κοντά στα λεφτά που διαθέτης.

Οι Rotel ειναι ενισχυτες λιγο σκληροι κ ιδιαιτερα υψηλα. Δεν ειναι αυτο που λεμε ουδετεροι

με τα S-37 δεν κατάλαβα κάτι τέτοιο (αλλά μπορεί να φταίει η ακοή μου ή τα γούστα μου, ας πούμε βρίσκω τα Chario λίγο μουντά, και επιμένω ότι δεν μου αρέσουν τα πριμάτα ηχεία στυλ Klipsch). Επιμένω ότι είναι ό,τι πιο ισορροπημένο σε σχέση με ό,τι άλλο γιαπωμέζικο στην τιμή του, και με το volume στη μέση η γειτονιά υποφέρει (πόσα βατ βγάζει στη μέση της διαδρομής... 5; 10; όχι παραπάνω). Μένω σε κανονικό σπίτι, όχι σε έπαυλη.
Για την οδήγηση των ΧΤΖ συμφωνώ (θα πήγαινα κόντρα και σε όση φυσική γνωρίζω από το λύκειο). Το ξαναλέω, σε λίγους μήνες πιθανότατα θα αλλάξει ο Rotel. Αλλά έστω ότι δεν τα καταφέρω... Τόσο απαράδεκτο θα είναι το ταίριασμά του με ένα μικρό ATC ή Proac, που επί της ουσίας να μην ακούγεται το σύνολο. Δηλαδή καλού κακού να πάω σε Epos ή Castle, που δεν είναι τόσο «απόλυτα»;

Δεν έχω ακούσει Dynaudio. Kι αυτά δεν είναι εξίσου «μόνιτορ με υποψία στεγνότητας» δεν θέλουν σοβαρό drive (όπως τα ATC);
Για τη σειρά Excite έχω διαβάσει καλά πράφματα, τα βάσης X16 πάει γύρω στα 800, τα μικρότερα δαπέδου στα διπλάσια.

Nα βάλει ενυδατική

από τη λίγη εμπειρία που έχω, πιστεύω ότι μετράει περισσότερο η ηχογράφηση και σε μικρότερο ποσοστό ο χαρακτήρας του ενισχυτή. Οπου και να ακούσεις το 180άρι βινύλιο Dusty in Memphis, δύσκολα να το πεις στεγνό. Να σου πάρουν τα αφτιά οι υψηλές και η παραμόρφωση της ηχογράφησης, σαφώς.
Νομίζω δηλαδή...

Δεν έχω ακούσει Dynaudio. Kι αυτά δεν είναι εξίσου «μόνιτορ με υποψία στεγνότητας» δεν θέλουν σοβαρό drive (όπως τα ATC);
Για τη σειρά Excite έχω διαβάσει καλά πράφματα, τα βάσης X16 πάει γύρω στα 800, τα μικρότερα δαπέδου στα διπλάσια.

ειναι μονιτορ, οχι τοσο αυστηρο και θελουν στιβαρη ενισχυση αλλα οχι τοσο δυσκολα να ματσαριστουν με ενισχυτη οσο τα ATC. Τα Χ16 ειναι πολυ καλα.

Παρεπιπτωντος η σειρα Constellation της Chario, μονο μουντη δεν ειναι. Διαφανες υψηλες, πλουσιες, μπασο περα απο το μεγεθος κ φωνες αλλου.. Διαβασε το τεστ του ΗΧΟΥ να παρεις μια ιδεα, αν βρεθεις στο κεντρο πηγαινε για μια ακροαση, δε χανεις τιποτε. Τωρα ο παραλληλισμος των υψηλων των Klipsch με των chario δεν μπορω να καταλαβω πως μπορει να σταθει μιας κ οι Ιταλοι φημιζονται για τις φινετσατες υψηλες κ ειναι ακριβως το αντιθετο.

Last edited:
Τωρα ο παραλληλισμος των υψηλων των Klipsch με των chario δεν μπορω να καταλαβω πως μπορει να σταθει
Αγαπητέ Tyler,
Είπα ότι τα Chario μου φαίνονται κάπως «μουντά» (εντελώς προσωπική γνώμη) και ότι το λέω αυτό παρότι δεν μου αρέσουν τα τσιριχτά ηχεία τύπου Klipsch. Αρα δεν τα συνέκρινα. Τον Ηχο τον διαβάζω κάθε μήνα, αλλά σπάνια τον λαμβάνω υπόψη. Τα Chario μου άρεσαν αρκετά, δεν μου αρέσουν αισθητικά, δεν με εντυπωσίσαν τόσο όμως (παρότι ηχητικώς πιο ταιριαστά με τον ενισχυτή μου), και είναι στα ίδια λεφτά με αγγλικά μόνιτορ, που όσο έχω ακούσει μου αρέσουν πολύ περισσότερο. Για τα Dynaudio έχεις δίκιο, θα τα βάλω στη λίστα

Όσον αφορά τα "ρεύματα" για τα ηχεία που ψάχνεις ρίξε πρώτα μια ματιά εδώ
http://www.hxos.gr/show_page.php?page_id=2922&cat_id=30
και θα καταλάβεις ότι τα chario και τα dynaudio είναι μάλλον ακατάλληλα ηχεία για μικρούς ενισχυτές, ειδικά τα chario με 2.5Ω στα 165Hz. Εκτός από τα ATC που είναι εύκολα φορτία δοκίμασε τα Υamaha Soavo 2 και PMC TB2+ αν είναι στην κατηγορία τιμής που ψάχνεις.

Τωρα ο παραλληλισμος των υψηλων των Klipsch με των chario δεν μπορω να καταλαβω πως μπορει να σταθει
Αγαπητέ Tyler,
Είπα ότι τα Chario μου φαίνονται κάπως «μουντά» (εντελώς προσωπική γνώμη) και ότι το λέω αυτό παρότι δεν μου αρέσουν τα τσιριχτά ηχεία τύπου Klipsch. Αρα δεν τα συνέκρινα. Τον Ηχο τον διαβάζω κάθε μήνα, αλλά σπάνια τον λαμβάνω υπόψη. Τα Chario μου άρεσαν αρκετά, δεν μου αρέσουν αισθητικά, δεν με εντυπωσίσαν τόσο όμως (παρότι ηχητικώς πιο ταιριαστά με τον ενισχυτή μου), και είναι στα ίδια λεφτά με αγγλικά μόνιτορ, που όσο έχω ακούσει μου αρέσουν πολύ περισσότερο. Για τα Dynaudio έχεις δίκιο, θα τα βάλω στη λίστα

καθ'ολα σεβαστη αποψη, εξαλλου κ η δικη μου υποκειμενικη ειναι:2thumb22sup:

Swter, καλές είναι όλες οι γνώμες που ζητάς και παίρνεις από όλους του φίλους.
Δεν παίρνεις όμως και τον "σκληρό και ανεπαρκή" σου Rotel να ακούσεις και με τα δικά σου αυτιά "τι δράμα θα παιχτεί" με ένα ζευγάρι δυσκοίλια 11άρια? που ξέρεις, λέω εγώ.

Αγαπητε,μην αγορασεις τιποτε ακομη,περιμενε την εκθεση αρχες Νοεμβρη,μεχρι τοτε κοιτα και τα demo-used,υπαρχουν φοβερες ευκαιρειες,αρκει να ξερεις τι θελεις.