Ζώα και άνθρωπος

κανενα σκυλι δεν ειναι επικινδυνο εαν εκπαιδευτει σωστα τα πιτ και τα ροτβαιλερ και γενικα οσα σκυλια εχουν τοση ενεργεια,δυναμη και εξυπναδα θελουν ιδιαιτερη ασχολια μαζι τους και κοινωνικοποιηση για να μην μετουσιωθει ολη αυτη η ενεργεια σε επιθετικοτητα,συνηθως στα ατυχηματα βλεπω σκυλια κακομεταχειρισμενα κλεισμενα και παρατημενα σε κλουβια και αυλες..
δεν υπαρχει γενικη νομοθεσια που να απαγορευει τα πιτμπουλ στην ευρωπη αλλα ανα χωρα σε καποιες χωρες απαγορευονται ,σε καποιες οχι ,σε αλλες απαγορευονται μονο στα αστικα κεντρα..
για να μην παρεξηγηθω εχω ημιαιμακο.
εδω εχουμε φτασει σε σημειο να εξημερωνουμε λιονταρια...
απλα οποιος δεν ειναι σε θεση να κανει σωστη εκπαιδευση και να προσεξει ιδιατερα αυτες τις ρατσες ας μην παρει ποτε

Είμαι και εγώ της άποψης ότι ποτέ δεν φταίει ο σκύλος.
Αυτός θα κάνει ότι είναι γενετικά προορισμένος να κάνει ή ότι η εκπαίδευση (ή η παραμέληση) τον έχουν μάθει να κάνει.
Ο άνθρωπος οφείλει να γνωρίζει τον σκύλο του και να πράττει ανάλογα.
Ειδικά για μεγαλόσωμα σκυλιά που η εμπλοκή συνεπάγεται min νοσοκομείο, επιβάλλεται θα έλεγα.

Απ’ ότι διαβάζω :
Η οικογένεια είχε και άλλα παιδιά (τρία ?)
Δεν υπήρχε πρόβλημα με τον σκύλο.
Το πρόβλημα ξεκίνησε με την έλευση του Μωρού στο σπίτι πριν μερικούς μήνες.
Ο σκύλος αντέδρασε βίαια στην έλευση του.
Ως μέτρο προφύλαξης (?!) περιόρισαν τον σκύλο στο μπαλκόνι (διαρκώς) και αυτός αγρίεψε περισσότερο.
Χθες που δεν υπήρχε επίβλεψη και τον χώριζε μόνο η σίτα από το μωρό, έγινε το κακό.

Αν τα παραπάνω αληθεύουν, η πρόθεση/πράξη του σκύλου ήταν αναμενόμενη.
Δυστυχώς όμως στην περίπτωση αυτή το τίμημα ήταν το μεγαλύτερο που θα μπορούσε.

Bεβαια αυτο το ενδεικτικο "ζηλιας" (πολυ συχνο στα σκυλια που εχουν ηδη καποια ηλικια, ειναι στο σπιτι τους, και βλεπουν ενα νεοφερμενο που τραβαει την προσοχη, μονο που εδω δεν προκειται για Κανις) επρεπε να σημανει συναγερμο απο την πρωτη στιγμη. Και ειδικη διαχειρηση.

Επιπλεον στο πως ελαβε την κατασταση ο σκυλος...εφαγε και τιμωρια μεσα στο ιδιο του το σπιτι και εξοστρακιστηκε εξ αιτιας ενος νεοφερμενου και ενοχλητικου ...τελικα υπαρχουν ατομα που δεν πρεπει να εχουν σκυλο. Απλα.

Αυτη η ρατσα σκυλου (σκυλος εργασιας σαν δημιουργια ρατσας) ειναι για να βγαζει σε περας "δυσκολες καταστασεις" (στα βουνα η στις αστυνομικες επιχειρησεις οχι μεσα στις πολυκατοικιες). Για τον σκυλο ηταν μια τετοια.

Απάντηση: Re: Ζώα και άνθρωπος

κανενα σκυλι δεν ειναι επικινδυνο εαν εκπαιδευτει σωστα τα πιτ και τα ροτβαιλερ και γενικα οσα σκυλια εχουν τοση ενεργεια,δυναμη και εξυπναδα θελουν ιδιαιτερη ασχολια μαζι τους και κοινωνικοποιηση για να μην μετουσιωθει ολη αυτη η ενεργεια σε επιθετικοτητα,συνηθως στα ατυχηματα βλεπω σκυλια κακομεταχειρισμενα κλεισμενα και παρατημενα σε κλουβια και αυλες..
δεν υπαρχει γενικη νομοθεσια που να απαγορευει τα πιτμπουλ στην ευρωπη αλλα ανα χωρα σε καποιες χωρες απαγορευονται ,σε καποιες οχι ,σε αλλες απαγορευονται μονο στα αστικα κεντρα..
για να μην παρεξηγηθω εχω ημιαιμακο.
εδω εχουμε φτασει σε σημειο να εξημερωνουμε λιονταρια...
απλα οποιος δεν ειναι σε θεση να κανει σωστη εκπαιδευση και να προσεξει ιδιατερα αυτες τις ρατσες ας μην παρει ποτε
Δεν είναι ακριβώς έτσι. Οι περισσότερες ράτσες σκυλιών είναι αποτέλεσμα ανθρώπινης επέμβασης (διασταυρώσεις) προκειμένου να επικρατήσουν ιδιαίτερα χαρακτηριστικά σε κάθε ράτσα. Άλλα είναι σκυλιά εργασίας, άλλα φύλαξης, άλλα επίθεσης, συντροφιάς, κυνηγιού κλπ. Όποιος το αγνοεί αυτό παίρνει πολύ μεγάλο ρίσκο. Ένα τυχαίο ερέθισμα (πχ κρότος) σε σκυλί που έχει στο DNA του χαραγμένη επιθετική συμπεριφορά, μπορεί να ξυπνήσει το ένστικτό κι από αρνί να γίνει λύκος.
Είναι αδιανόητο που η φιλοζωική το σκέφτεται να δώσει ένα σκύλο δολοφόνο πίσω στην οικογένεια που το είχε ή ακόμα χειρότερα σε άλλη οικογένεια. Αυτά είναι παραλογισμοί.

Δεν είναι τόσο απλά και μονοσήμαντα τα πράγματα βρε παιδιά.

Και πάνω από όλα εδώ αγνοήθηκαν πολύ βασικοί κανόνες.

Δεν αφήνεις ένα μωρό 2 μηνών χωρίς επίβλεψη ούτε με το τρίχρονο αδερφάκι του.

Δεν είναι λίγες οι φορές που γίνανε σοβαρά και τραγικά πράγματα.

αμα εκπαιδευτει σωστα δεν επικρατει τιποτα, εχεις δει πιτμπουλ σκυλια να εκτελουν χρεη σκυλιων θεραπειας ανθρωπων,πολλοι τα χρησιμοποιουν ως τετοια,εαν επικρατουσε κατι θα τα χρησιμοποιουσαν?οι κυνομαχιες εχουν απαγορευτει απο το 1830.δεν υπαρχουν φυλες πια σκυλων επιθεσης πλην των παρανομων εκτροφεων που τα φαρμακωνουν τα χτυπανε για να γινουν επιθετικα..

τα πιτμπουλ παλιοτερα ειχαν σαν παρατσουκλι το ονομα "νταντα" γιατι φυλαγαν παιδια στο σπιτι με επιτυχια...
απλα εαν δεν εκπαιδευτουν καποιες ρατσες και κοινωνικοποιηθουν τοτε ναι μπορει να επικρατησουν καποιες λανθανουσες συμπεριφορες...επισης ενας εκπαιδευτης μπορει να κανει τεστ χαρακτηρα σε ενα σκυλο για να προλαβει λανθανουσες συμπεριφορες..

Δεν αφήνεις ένα μωρό 2 μηνών χωρίς επίβλεψη ούτε με το τρίχρονο αδερφάκι του.

Δεν είναι λίγες οι φορές που γίνανε σοβαρά και τραγικά πράγματα.

Xρήστο με συγχωρείς που διακόπτω τη ροή. Σου έχω στείλει πιμι εδώ και μερικές ημέρες, το έλαβες; Ψάχνουμε τι συμβαίνει με τη θυρίδα μου...

Μπορεί να εκπαιδευτεί ένας σκύλος να μη ζηλεύει; Σε λίγο θα χρειαστούμε Γιωσαφατ και για τους σκύλους. Τους πρώτους τρεις μήνες να είναι μόνο με έναν τροφό και τα λοιπά.
Θέλω να πω, υπάρχουν εγγενή χαρακτηριστικά. Ούτε μπορεί να γίνονται ψυχομετρικά τεστ. Χρειάζεται εφαρμογή των νόμων για αρχή. Έχω βρεθεί στον Υμηττο απέναντι σε δυο ροντβειλερ χωρίς λουρί. Σε παρατήρηση μου στον ιδιοκτήτη μου είπε πως είναι φιλικά. Του απάντησα πως το στρες μου δεν μπορεί να το γνωρίζει η να το υποθέτει αυτό. Μόνο να το ελπίζει. Λουρί σε όλα τα τετράποδα και φίμωτρο σε συγκεκριμένες ράτσες. Αυτός είναι ο νόμος σήμερα.

Re: Απάντηση: Re: Ζώα και άνθρωπος

εδειχναν... απο μεσα τι κρυβεται, ποιος ξερει....

Αυτο ακριβως....
Κρινουν αυτο που βλεπουν χωρις καν να εχουν ιδεα για τον ανθρωπο..

Επειδή ίσως δεν έγινε κατανοητό το post μου:

Πχ τα pit bull. Ας σκεφτεί ο καθένας μας, με βάση τα pit bull που έχει δει στο δρόμο, πόσων οι ιδιοκτήτες έδειχναν νορμάλ άτομα. Προφανώς ελάχιστοι.

αυτό που θέλω να πω είναι ότι, στη συντριπτική τους πλειονότητα, οι ιδιοκτήτες των pit bull δεν φαίνονται νορμάλ άτομα.

Μπορεί να εκπαιδευτεί ένας σκύλος να μη ζηλεύει; Σε λίγο θα χρειαστούμε Γιωσαφατ και για τους σκύλους. Τους πρώτους τρεις μήνες να είναι μόνο με έναν τροφό και τα λοιπά.
Θέλω να πω, υπάρχουν εγγενή χαρακτηριστικά. Ούτε μπορεί να γίνονται ψυχομετρικά τεστ. Χρειάζεται εφαρμογή των νόμων για αρχή. Έχω βρεθεί στον Υμηττο απέναντι σε δυο ροντβειλερ χωρίς λουρί. Σε παρατήρηση μου στον ιδιοκτήτη μου είπε πως είναι φιλικά. Του απάντησα πως το στρες μου δεν μπορεί να το γνωρίζει η να το υποθέτει αυτό. Μόνο να το ελπίζει. Λουρί σε όλα τα τετράποδα και φίμωτρο σε συγκεκριμένες ράτσες. Αυτός είναι ο νόμος σήμερα.
φυσικα και μπορει, με την κοινωνικοποιηση
εχεις ακουσει πολλες φορες τσοπανοσκυλα να τρωνε νεογνα προβατακια?
τα τεστ χαρακτηρα ειναι πολυ συγκεκριμενα και εχουν να κανουν με την συμπεριφορα
του ζωου
π.χ εαν ειναι εμμονικο με κατι (π.χ ακομα και με ενα μπαλακι)
πως συμπεριφερεται μεσα στο σπιτι μονο κλπ κλπ

Όπως λέει ο Πάνος, υπάρχουν εγγενή χαρακτηριστικά. Αυτά δεν γίνεται να εξαφανιστούν με οποιαδήποτε εκπαίδευση αλλά μόνο να καλυφθούν. Υπό δεδομένες συνθήκες θα βγουν στην επιφάνεια. Εδώ οι άνθρωποι υπό συνθήκες (βρασμό ψυχής) χάνουν τον έλεγχο και γίνονται φονιάδες και περιμένουμε από ένα σκύλο να απαρνηθεί τη φύση του;

Μονο και μονο που ακουσα οτι το ζωο ηταν συνεχεια στο μπαλκονι .....καταλαβα .

Γενικα ειναι εγκληματιες οσοι παιρνουν μεγαλα σκυλια και τα εχουν στα διαμερισματα χωρις αρκετο χρονο μαζι τους εξω.

ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΕΣ και ας μην πειραξουν ποτε κανεναν τα σκυλια αυτα. Εγκληματουν εις βαρος των υποτιθεμενων φιλων τους.

Όπως λέει ο Πάνος, υπάρχουν εγγενή χαρακτηριστικά. Αυτά δεν γίνεται να εξαφανιστούν με οποιαδήποτε εκπαίδευση αλλά μόνο να καλυφθούν. Υπό δεδομένες συνθήκες θα βγουν στην επιφάνεια. Εδώ οι άνθρωποι υπό συνθήκες (βρασμό ψυχής) χάνουν τον έλεγχο και γίνονται φονιάδες και περιμένουμε από ένα σκύλο να απαρνηθεί τη φύση του;

Ποια ειναι τα εγγενη χαρακτηριστικα σε οικοσιτο ζωο που εκτρεφεται επι εκατονταδες αιωνες χωρις να κυνηγαει απο χερια ανθρωπου?
υπαρχουν μελετες που λενε οτι εξελικτικα ακομα και οι εγκεφαλοι των σκυλιων εχουν αλλαξει μορφολογικα και εχουν προσαρμοστει στις ανθρωπινες απαιτησεις..
συνηθως επιθετικες συμπεριφορες ειναι θεμα φοβικου σκυλου ..

φυσικα και μπορει, με την κοινωνικοποιηση
εχεις ακουσει πολλες φορες τσοπανοσκυλα να τρωνε νεογνα προβατακια?
τα τεστ χαρακτηρα ειναι πολυ συγκεκριμενα και εχουν να κανουν με την συμπεριφορα
του ζωου
π.χ εαν ειναι εμμονικο με κατι (π.χ ακομα και με ενα μπαλακι)
πως συμπεριφερεται μεσα στο σπιτι μονο κλπ κλπ

Kοινωνιολογια μου θυμιζει...

Τελος παντων. Ας προσπαθησουμε να το δουμε αλλιως.

Όπως λέει ο Πάνος, υπάρχουν εγγενή χαρακτηριστικά. Αυτά δεν γίνεται να εξαφανιστούν με οποιαδήποτε εκπαίδευση αλλά μόνο να καλυφθούν...
+

.......
+
Δεν είναι ακριβώς έτσι. Οι περισσότερες ράτσες σκυλιών είναι αποτέλεσμα ανθρώπινης επέμβασης (διασταυρώσεις) προκειμένου να επικρατήσουν ιδιαίτερα χαρακτηριστικά σε κάθε ράτσα. Άλλα είναι σκυλιά εργασίας, άλλα φύλαξης, άλλα επίθεσης, συντροφιάς, κυνηγιού κλπ. Όποιος το αγνοεί αυτό παίρνει πολύ μεγάλο ρίσκο...
(+1)

Ερχεσαι σ'αυτον τον κοσμο. Δεν ειναι κατι που εχεις επιλεξει...ερχεσαι και εισαι εδω.
Εισαι αυτο που εισαι. Οι προδιαγραφες που σου εχει γραψει η "φυση" (ατενσιον εισαγωγικα)
Εισαι ετσι και με αυτο που εισαι θα επεκτεινεις τη ζωη σου.

d983b2c5664c8ce381728b4ca5dc9509.jpg

Τι παιζεται να κανεις με αυτες τις προδιαγραφες ;

1388010952-100-3692.jpg

Και να πουμε οτι και ο ανθρωπος εχει βαλει το χερακι του, και οχι μονο το χερακι μη πω τιποτ αλλο για να χαρακτηριστει "φυση" και "επιλογη"
Για κοιταχτε....

th

Σημειωση: ολες οι φωτο που εβαλα ειναι απο ΚΑΙΝΟΥΡΙΕΣ ρατσες... του κουτιου και με το κλειδι στο χερι.

Σιγουρα δεν φταινε τα ζωα. Ενταξει. Το θεμα ειναι αλλο. Η κυκλοφορια τους εξω.

Υπαρχουν καμμια δεκαπενταρια νεες ρατσες τετοιες. Εχουν ολες ενα κοινο χαρακτηριστικο. Μαντεψτε ποιο ;

Συμφωνω. Ο ανθρωπος ειναι η αιτια οπως σχεδον σε ολα οσα αφορουν το περιβαλλον του.
Το θεμα ειναι. Εφοσων υπαρχει αυτο τι μετρα πρεπει να παρθουν.

Και κατι αλλο.... που κανεις δεν το συζητα. Η ερμη η αστυνομια, εθνικη, Δημοτικη, χωροφυλακη κλπ... ακομα και εκει που υπαρχουν ειτε νομοθεσιες ειτε νομαρχιακες δημοτικες διαταξεις...ΤΙ ΝΑ ΠΡΩΤΟΚΑΝΕΙ ΚΑΙ ΠΟΥ ΝΑ ΣΤΡΕΨΕΙ ΤΟ ΒΛΕΜΑ ΤΗΣ.

Ειναι ενα θεμα που μας αφορα ολους. Και παει με ολα μαζι τα αλλα που μας απασχολουν. Ναρκωτικα, παραβατικοτητα, εγκληματικοτητα κλπ...Δηλαδη θεματα καθαρα ανθρωπινα.

Και φυσικα...
απο τον τιτανα

69710447_1666623040140518_6388587634586812416_n.jpg

Δηλαδή θα βάλεις το λαμπραντόρ στην ιδια κατηγορία με το ροτβάιλερ, απλώς θέλει πιο υπεύθυνους ιδιοκτήτες αυτό είναι όλο;
Ναι θα το βαλω γιατι γνωριζω απο σκυλια.

Ακομα και το πιτλπουλ που ολοι το φοβοσαστε θα εβαζα, θελει γνωση, σεβασμο υπομονη και λογικη...

Ποιος τα συνδυαζει ολα αυτα θα μου πεις... αστο καλυτερα

Στάλθηκε από το SM-G965F μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Re: Απάντηση: Ζώα και άνθρωπος

Ακομα και το πιτλπουλ που ολοι το φοβοσαστε θα εβαζα, θελει γνωση, σεβασμο υπομονη και λογικη...

+100

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Ζώα και άνθρωπος

Επειδή ίσως δεν έγινε κατανοητό το post μου:

αυτό που θέλω να πω είναι ότι, στη συντριπτική τους πλειονότητα, οι ιδιοκτήτες των pit bull δεν φαίνονται νορμάλ άτομα.

Στα ματια σου μπορει, γνωριζω αρκετους ομως που βλεποντας τους λες ωχ παναιαμ αλλα ειναι εξαιρετικοι ανθρωποι με παιδεια και λογικη.

Αν κρινεις ομως απο το εκ πρωτης οψεως τοτε λογικο ειναι Διονυση να το βλεπεις ετσι....

Ποια ειναι τα εγγενη χαρακτηριστικα σε οικοσιτο ζωο που εκτρεφεται επι εκατονταδες αιωνες χωρις να κυνηγαει απο χερια ανθρωπου?
υπαρχουν μελετες που λενε οτι εξελικτικα ακομα και οι εγκεφαλοι των σκυλιων εχουν αλλαξει μορφολογικα και εχουν προσαρμοστει στις ανθρωπινες απαιτησεις..
συνηθως επιθετικες συμπεριφορες ειναι θεμα φοβικου σκυλου ..

Εκατοντάδες αιώνες;; Και που ξέρω αν ο παππούς του λάμβανε μερος σε κυνομαχίες, σε bounty hunting σε whatever. Ποιος σου είπε πως ο άνθρωπος έχει αφήσει να αδρανήσουν τα εγγενή χαρακτηριστικά; Επειδή εδώ και 30 χρόνια τα παίρνουν για μπιμπελό.

Re: Απάντηση: Ζώα και άνθρωπος

Θα πρόσθετα και το Dogo επειδή το γνωρίζω από έναν φίλο μου

Απάντηση: Re: Απάντηση: Ζώα και άνθρωπος

Μη συμφωνεις πολυ μαζι μου γιατι δεν θα μπορουμε να τσακωνομαστε για τα οπαδικα !!!