Ζώα και άνθρωπος

Πληροφορίες αναφέρουν πως ο σκύλος ήταν ράτσας Ροτβάιλερ και πως τραυμάτισε το παιδί στο πρόσωπο.

Μάνο...θύμισέ μου να μην σε ρωτήσω ποτέ περιγραφή συμβάντος!!!

Γιατι βρε Γιαννη ? .... περιεγραψα τιποτα ?

Απάντηση: Re: Ζώα και άνθρωπος

"Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, το παιδί δεν διατρέχει κίνδυνο ούτε και θα του μείνει κάποιο σημάδι από την επίθεση."

Famous last words ....

Εδω πεφτουμε στο χωμα και μας μενει σημαδι στο προσωπο .... οχι να μας δαγκωσει σκυλος !

Αλλα oooookayyyyyy .... ας μεινουμε στο συμπερασμα των γιατρων (ειναι οντως των γιατρων ?)

"Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, το παιδί δεν διατρέχει κίνδυνο ούτε και θα του μείνει κάποιο σημάδι από την επίθεση."

Το οποίο βέβαια παραμένει μια απλή ευτυχής λεπτομέρεια, η ουσία είναι ότι έχουμε ακόμα ένα συμβάν που πλέον μόνο ως έκπληξη δεν πρέπει να το εκλαμβάνουμε.

Απάντηση: Re: Ζώα και άνθρωπος

Famous last words ....

Εδω πεφτουμε στο χωμα και μας μενει σημαδι στο προσωπο .... οχι να μας δαγκωσει σκυλος !

Αλλα oooookayyyyyy .... ας μεινουμε στο συμπερασμα των γιατρων (ειναι οντως των γιατρων ?)

Το παιδί βρισκόταν σε σπίτι συγγενικού του προσώπου όταν ο σκύλος του επιτέθηκε.

Πληροφορίες αναφέρουν πως ο σκύλος ήταν ράτσας Ροτβάιλερ και πως τραυμάτισε το παιδί στο πρόσωπο.

Ξαναμανά...που ακριβώς αναφέρεται ότι ο σκύλος δάγκωσε το παιδί στο πρόσωπο?

Nαι .... μπορει !
Αλλα αν ηταν τοσο ελαφρυ τραυμα, θα εφτανε να γινει ειδηση ?

Ok ρε παιδια, να το παραδεχτω φωναχτα :
EINAI ΔΙΚΗ ΜΟΥ ΑΠΟΨΑΡΑ ΟΤΙ ΠΑΡΑΜΟΡΦΩΘΗΚΕ ΤΟ ΠΡΟΣΩΠΟ ΤΗΣ ΜΙΚΡΗΣ !
(και οχι του ρεπορταζ ....)

Better now ? :rolleyes:

Δεν μπορεί ο σκύλος να του έχει προκαλέσει αμυχή, γδάρσιμο με τα νύχια?

Τραυμάτισε λέει το άρθρο.

εχει σημασια αν το δαγκωσε, αν το γρατζουνισε ή αν το εσπρωξε σε γκρεμο.? Απαξ και ενα παιδακι τραυματιστει ή καταληξει τι σημασια εχει. ?
Το παιδακι επαθε καταγμα στο κρανιο στην περιοχη του αυτιου, προφανως λογω της ισχυρης πτωσης που υπεστη απο την βιαιη επιθεση του σκυλου.

Ποιος φταιει νομικα μιλωντας παντα. ?

1. Κανενας. Ειναι το πεπρωμενο φυγειν αδυνατον. (ακουτσι μογια)
2. Φταιει το παιδακι που με καποιο τροπο ενοχλησε τον σκυλο.
3. Φταιει ο σκυλος και το πολυ επιθετικο dna του.
4. Φταιει ο κατοχος του σκυλου, που θεωρησε ακινδυνο να παρευρισκεται λυμενος σκυλος και παιδακι σε επισκεψη μαζι, επειδη...."μα το ηξερε το παιδι".

Ο σκυλος αυτος (οπως και αλλες επιθετικες ρατσες) ειναι απαγορευμενος σε καποιες χωρες. Θεωρησαν καλυτερο μαζι με τα ξερα να καουν και τα χλωρα και να μην εχει κανενας τετοιο σκυλο.

Βεβαια, αν ΟΛΟΙ οσοι εχουν τετοιους σκυλους φυλακες, τηρουσαν καποιους βασικους κανονες για να μην υπαρχουν θυματα, δεν θα υπηρχε θεμα. Και εφ'οσον στην χωρα μας επιτρεπεται να εχεις τετοιους σκυλους και παντα οι κατοχοι εκθετουν μικρα παιδια σε αυτους, παντα θα διαβαζουμε τετοιες ειδησεις.

εχει σημασια αν το δαγκωσε, αν το γρατζουνισε ή αν το εσπρωξε σε γκρεμο.? Απαξ και ενα παιδακι τραυματιστει ή καταληξει τι σημασια εχει. ?
Το παιδακι επαθε καταγμα στο κρανιο στην περιοχη του αυτιου, προφανως λογω της ισχυρης πτωσης που υπεστη απο την βιαιη επιθεση του σκυλου.

Ποιος φταιει νομικα μιλωντας παντα. ?

1. Κανενας. Ειναι το πεπρωμενο φυγειν αδυνατον. (ακουτσι μογια)
2. Φταιει το παιδακι που με καποιο τροπο ενοχλησε τον σκυλο.
3. Φταιει ο σκυλος και το πολυ επιθετικο dna του.
4. Φταιει ο κατοχος του σκυλου, που θεωρησε ακινδυνο να παρευρισκεται λυμενος σκυλος και παιδακι σε επισκεψη μαζι, επειδη...."μα το ηξερε το παιδι".

Ο σκυλος αυτος (οπως και αλλες επιθετικες ρατσες) ειναι απαγορευμενος σε καποιες χωρες. Θεωρησαν καλυτερο μαζι με τα ξερα να καουν και τα χλωρα και να μην εχει κανενας τετοιο σκυλο.

Βεβαια, αν ΟΛΟΙ οσοι εχουν τετοιους σκυλους φυλακες, τηρουσαν καποιους βασικους κανονες για να μην υπαρχουν θυματα, δεν θα υπηρχε θεμα. Και εφ'οσον στην χωρα μας επιτρεπεται να εχεις τετοιους σκυλους και παντα οι κατοχοι εκθετουν μικρα παιδια σε αυτους, παντα θα διαβαζουμε τετοιες ειδησεις.

Διάβασα ένα άρθρο. ΣΤΟΠ.
Έγραφε κάποια πράγματα. ΣΤΟΠ.
Προσπαθώ να κατανοήσω/φανταστώ/ερμηνεύσω τι μπορεί να έγινε. ΣΤΟΠ.
Όπως με όλα τα δημοσιεύματα τόσο γελοία γραμμένα με γενικολογίες του κώλου, είμαι επιφυλακτικός. ΣΤΟΠ.
Δεν μπορώ να βγάλω συμπέρασμα διότι δεν υπάρχουν στοιχεία παρά μια ατάκα για έναν σκύλο που επιτέθηκε σε ένα παιδάκι. ΣΤΟΠ.

Τώρα...αν εσύ και ο Μάνος είστε τόσο σίγουροι για το τι ακριβώς έγινε και πως ακριβώς έγινε ώστε να αρχίσουμε να συζητάμε πάλι για ποινικές ευθύνες, καλά κάνετε και είστε!!!

Εγώ ΔΕΝ είμαι, συνεπώς, δεν μπαίνω σε καμμιά θεωρητική συζήτηση ποιος φταίει, γιατί φταίει και ποιος τρώει το ανάθεμα.

Γιαννη,
αν ηταν να περιμενουμε να εκδικαζονταν ΟΛΑ και μετα να μιλουσαμε ...
η θα ημασταν κατω απο το χωμα η σε καποιο παγκακι σκεπασμενοι με εφημεριδες.

Το ξερω οτι δεν συμφωνεις, ΑΛΛΑ ... η διαφορετικοτητα αποψεων σε ενα φορουμ τι ειναι ?
Οχλαβοη που δεν αφηνει τον δικαστη να σκεφτει ? Αν ειναι ... παω πασο :nounder:

Διάβασα ένα άρθρο. ΣΤΟΠ.
Έγραφε κάποια πράγματα. ΣΤΟΠ.
Προσπαθώ να κατανοήσω/φανταστώ/ερμηνεύσω τι μπορεί να έγινε. ΣΤΟΠ.
Όπως με όλα τα δημοσιεύματα τόσο γελοία γραμμένα με γενικολογίες του κώλου, είμαι επιφυλακτικός. ΣΤΟΠ.
Δεν μπορώ να βγάλω συμπέρασμα διότι δεν υπάρχουν στοιχεία παρά μια ατάκα για έναν σκύλο που επιτέθηκε σε ένα παιδάκι. ΣΤΟΠ.

Τώρα...αν εσύ και ο Μάνος είστε τόσο σίγουροι για το τι ακριβώς έγινε και πως ακριβώς έγινε ώστε να αρχίσουμε να συζητάμε πάλι για ποινικές ευθύνες, καλά κάνετε και είστε!!!

Εγώ ΔΕΝ είμαι, συνεπώς, δεν μπαίνω σε καμμιά θεωρητική συζήτηση ποιος φταίει, γιατί φταίει και ποιος τρώει το ανάθεμα.

https://www.iefimerida.gr/ellada/epithesi-rotbailer-se-2hroni-koritsi-stin-pella

Εγω κρατησα την διαγνωση του νοσοκομειου οπως αναφερεται στο τελος του παραπανω link.

Να ειμαι "σιγουρος τι ακριβως εγινε" δεν καταλαβα τι εννοεις. Ολοι λενε οτι ο σκυλος επιτεθηκε στο παιδι. Και επανω σε αυτο το συμβαν τοποθετηθηκα και ειπα: Εχει καμια σημασια αν ο σκυλος δαγκωσε, γρατζουνισε, ή χτυπησε βιαια το παιδι. ?
Εχει δηλαδη καμια σημασια με τι τροπο το τραυματισε ή πρεπει να μεινουμε στο γεγονος οτι το τραυματησε. ?

Εχουμε πολλα παραδειγματα απο τη συγκεκριμενη ρατσα οτι επιτιθεται σε μικρα παιδια. Ακομη κι αν δεχτω προς χαρη της συζητησης πως το παιδι φταιει γιατι με καποιο τροπο προκαλεσε, οταν θα γινει μια επιθεση, ποιος κατα τη γνωμη σου φταιει. ?

Δεν ξερω αν εχεις διαφορετικη αποψη απο τη δικη μου, αλλα ειμαι της παροιμιας φυλα τα ρουχα σου να εχεις τα μισα.
Αν αυριο αποκτουσα ροτβαιλερ, υστερα απο οσα εχω διαβασει κατα καιρους, θα ημουν πολυ επιφυλακτικος στο να το φερνω ΛΥΜΕΝΟ σε επαφη με μικρα παιδια γιατι εχει πλεον αποδειχτει πως ακομα κι αν το παιδι ειναι γνωριμο στον σκυλο, αυτος κατα στιγμες επιτιθεται.

Δεν μπορω να κατηγορησω το μικρο παιδακι για αυτο, ουτε εναν σκυλο οπου απο διασταυρωση τον εκαναν αυτο που ειναι.
Ομως ο ιδιοκτητης βρε Γιαννη που πλεον διαβαζει, γνωριζει πως αυτες οι ρατσες τεινουν να επιτιθενται ευκολα, γιατι εξακολουθει να εχει ενα ροτβαιλερ λυμενο οταν δεχεται επισκεψη απο παιδια οπου ο σκυλος τα γνωριζει μεν, αλλα δεν τα θεωρει 100% μελη της οικογενειας. ?

Αν και οταν θα γινει το οποιο κακο, ανεξαρτητως αν το παιδι πηγε να ενοχλησει το σκυλο, ή ο σκυλος ειχε τα νευρα του ή οτιδηποτε, ο κατοχος δεν ειναι υπευθυνος που αφησε αυτα τα δυο μαζι, απο τη στιγμη που απο παντα εχουμε τετοια κρουσματα. ?

Και στην τελικη, φτανει (νομικα) να λεει ο κατοχος του σκυλου, πως ο σκυλος γνωριζε το παιδι, επειδη ηταν φιλος του γιου του και ερχοταν συχνα να παιζουν μαζι. ? Απο οτι αποδεικνυεται, σε αυτες τις ρατσες, δεν επαρκει ο σκυλος να σε γνωριζει (μικρο ή ενηλικο) αν δεν εισαι μελος της οικογενειας, μπορει για τους δικους του λογους να σε θεωρησει απειλη.

Δεν κολλαω εγω τωρα με ποιο τροπο ο σκυλος θα κανει κακο σε καποιον. Αυτο προσπαθησα να εξηγησω. Δεν ειναι αναγκη ο σκυλος να χωσει τα δοντια του στο λαιμο. Εδω π.χ. το παιδακι επεσε με δυναμη κατω και επαθε κρανιακο καταγμα.

Για ολα αυτα τα περιστατικα που διαβαζουμε κατα καιρους με τα ροτβαιλερ λοιπον, ειτε ο σκυλος θα δραπετευσει απο μια αυλη και θα επιτεθει σε καποιον περαστικο απ'εξω, ειτε καποιος θα φερει ενα παιδι μεσα στο χωρο του σκυλου και ο σκυλος θα το θεωρησει απειλη.

Αρα κατα τη γνωμη σου, δεν θα επρεπε ενας κατοχος ροτβαιλερ να δενει ή να κλεινει καπου το ροτβαιλερ οταν δεχεται επισκεψεις απο τριτους μεσα στο σπιτι. ?

Ε, εγω την πηγα ακομα πιο περα λιγο την συζητηση, μιας και οταν μιλαμε για επιθεση σε μικρα παιδια, ειναι ευκολο λογο του μικρου ογκου τους και ηλικιας, να παθουν πιο ευκολα και πιο γρηγορα θανασιμο τραυματισμο απο εναν ενηλικο.

Κατα τη δικη μου γνωμη απο τη στιγμη που ολοι ξερουμε οτι υπαρχει θεμα με τη συγκεκριμενη ρατσα, αν υπαρξει θανατος, θεωρω πως ΑΝ νομικα φταιει καποιος, αυτος ειναι ο ιδιοκτητης και οχι ο σκυλος. Βεβαια με την ιδια λογικη θα μπορουσα να θεωρησω και συνυπευθυνο και τον κηδεμονα του παιδιου που θα υποστει επιθεση, μιας και αυτος συναινεσε να καθεται να βλεπει το παιδακι του να παιζει διπλα απο ενα λυμενο ροτβαιλερ συγγενη ή φιλου του.

Προσπαθησα να οδηγησω την συζητηση στο οτι, απο την στιγμη που τα περιστατικα με συγκεκριμενες ρατσες ειναι μονιμα, θα επρεπε να μην επιτρεπονται αυτοι οι σκυλοι ή να απαγορευεται οι κατοχοι να τα εχουν λυμενα σε επισκεπτες.
Και πως απο τη στιγμη που τα περιστατικα ειναι συνεχη, καποιος φταιει ρε παιδια.

Αν καποιος αυριο χασει το παιδι του απο σκυλο, δεν πρεπει να αναζητηθουν ευθυνες. ? Ποιος φταιει. ? Κανενας. ?

Επανω σε αυτα τοποθετηθηκα και ΟΧΙ αν ο σκυλος εχωσε 3 ή 4 δοντια στη μουρη, αν τα νυχια του εκοψαν φλεβες, ή αν το παιδακι πηγε να του τραβηξει τα αυτια.

Απαξ και επιβεβαιωμενα απο μαρτυρες σκυλος επιτεθηκε σε μικρο παιδι, ευθυνη φερουν οι ανθρωποι, ουτε το παιδι ως ανηλικο, ουτε ο σκυλος που τον δημιουργησαν ως ρατσα να εχει τετοιες τασεις επιθετικου Bodyguard.

Δεν ξερω αν υπαρχει κενο νομου σε τετοιες ασαφεις περιπτωσεις, αλλα ηθικα για εμενα φταιει παντα ο κατοχος του σκυλου ΚΑΙ ο γονεας του παιδιου που θα τραυματιστει. Αν ερθεις σπιτι μου και δεις λυμενο ροτβαιλερ και μαζι με εμενα δεχτεις και εσυ να εκθεσεις το παιδι σου, μαλλον φταις κι εσυ, οπως κι εγω που θελω να εχω λυμενο το ροτβαιλερ μου, οταν θα φερεις τα παιδια σου.

Νομικα λοιπον οταν θα υπαρχει θανατος ή τραυματισμος, δεν φερει καποιος ευθυνη. ? Αυτο ρωτησα.

Αν ο σκυλος μου βγει εξω απο την αυλη και σου επιτεθει...φταιω.
Αν ο σκυλος μου σου επιτεθει μεσα στο σπιτι μου που σε καλεσα. ?

Δεν μπηκα στην συζητηση για το αν παντα φταιει ο σκυλος/κατοχος. π.χ. αν μπει διαρρηκτης, ή αν ενας βλακας φιλος μου, επιτηδες κανει μια αποτομη κινηση στο σκυλο μου για να δει αντιδρασεις .

Ημουν συγκεκριμενος για πολυ μικρα παιδια. Ουτε αυτα, ουτε ο σκυλος ειναι υπευθυνοι για τον εαυτο τους, αλλα οι κηδεμονες τους.
Αρα αν ενα παιδακι φαγωθει, νομικα δεν φταιει κανενας βρε παιδια. ?

Δεν θα το παω ειδικα σε καθε περιπτωση τι συνεβηκε για να στησω δικαστηριο.
Δεν θελω να μαθω ΠΟΙΟΣ συγκεκριμενα φταιει στην καθε περιπτωση ως αναγνωστης, αγια να κανω τηλεδικη.

Μπορει να εχω golden retriever, το παιδι μου να παιζει στο μπαλκονι, το ρετριβερ να σηκωθει στα δυο ποδια να αγκαλιαστει με το παιδακι και το παιδι να φυγει απο το μπαλκονι και να ειναι ενα δυστυχημα. Ομως δεν εννοω αυτο αν με καταλαβατε.

Εννοω την μονιμη ταση που εχουν καποιες ρατσες να προστατευουν τον χωρο τους με ακραια συμπεριφορα.

Re: Απάντηση: Ζώα και άνθρωπος

Και αν ο σκύλος απλά γάβγισε ή έκανε κάτι άλλο και τρόμαξε το παιδάκι και έπεσε;
Αν πήγε να το γλείψει, να τριφτεί πάνω του, ή απλά να παίξει μαζί του και το έριξε κάτω;

Δεν έχω διαβάσει κάποιο άρθρο που να λέει καθαρά ότι το δάγκωσε και είναι περίεργο.
Και όσο νάναι, ρε φίλε, αλλιώς συμπεριφέρεσαι σε ένα σκυλί που πήγε να παίξει με ένα παιδάκι και αυτό έπεσε και αλλιώς σε ένα σκυλί που δάγκωσε ένα παιδάκι.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Ζώα και άνθρωπος

Και αν ο σκύλος απλά γάβγισε ή έκανε κάτι άλλο και τρόμαξε το παιδάκι και έπεσε;
Αν πήγε να το γλείψει, να τριφτεί πάνω του, ή απλά να παίξει μαζί του και το έριξε κάτω;

Δεν έχω διαβάσει κάποιο άρθρο που να λέει καθαρά ότι το δάγκωσε και είναι περίεργο.
Και όσο νάναι, ρε φίλε, αλλιώς συμπεριφέρεσαι σε ένα σκυλί που πήγε να παίξει με ένα παιδάκι και αυτό έπεσε και αλλιώς σε ένα σκυλί που δάγκωσε ένα παιδάκι.

Μα αυτο προσπαθω να εξηγησω τοση ωρα.
Αν ψαξεις ενδελεχως την καθε περιπτωση μπορει να αποδειχθει να μην φαιει κανεις ή να φταιει μεν ο σκυλος απο βλακεια του ιδιοκτητη. π.χ. εκλεγε το μωρο στην αιωρα στα 2 μετρα που το ειχες, ο σκυλος πηγε να πηδηξει στην αιωρα να το γλυψει και το μωρο επεσε κατω.

ΔΕΝ αναφερομαι στις περιπτωσεις οπου ενας οποιοσδηποτε σκυλος θα προκαλεσει κατι ετσι γενικα. Μιλαω για αποδεδειγμενες επιθεσεις σκυλου σε μικρο παιδι.

Καποιες ρατσες ειναι πολυ φιλικες οπως τα ριτριβερ που ολοι ξερουμε η Νο 1 ρατσα προτιμησης στην αμερικη για σκυλο-συντροφο)
Μιλαμε τωρα για συγκεκριμενες ρατσες δασταυρωσεων, οπου εχουν πολυ κυριαρχικο χαρακτηρα, προστατευουν παντα το χωρο τους και τους ιδιοκτητες τους και δεν δισταζουν υπο προυποθεσεις να επιτεθουν σε μικρο παιδι.

ΔΕΝ μπαινω στην ουσια της υποθεσης αν το παιδακι πηγε και του πατησε τα μεζεα.

Ειχα σκυλο που τον εγδερνες και σε εγλυφε, ετσι ηταν το dna του. Ειχα και εκπαιδευμενο ντοπερμαν οπου ΠΑΝΤΑ το περιοριζα αν ερχοσουν σπιτι μου. Ηταν λες και παρακαλουσε να μου επιτεθεις για να σε ξεσκισει.

Αν και ηταν ακρως εκπαιδευμενο στην εντελεια, ποτέ δεν το ειχα λυμενο σε επισκεψεις. Αν συνεβαινε κατι, θα θεωρουσα εαυτον υπευθυνο 100%.

Και αποδεχτειτε αυτα που λεω αλλιως θα σας πλημμυρισω με σεντονια, σαν τον ερντογαν με τους μεταναστες. :laugh:

Μιλαω ΠΑΝΤΑ για τα μικρα παιδια υπο την εξης εννοια γιατι μαλλον παρεξηγηθηκα.

Οπου ροτβαιλερ, βαλτε το μικρο παιδι σε οποιαδηποτε εκθεση.

Αν το ροτβαιλερ του επιτεθει, φταις εσυ,
Αν το παιδι πνιγει στην πισινα ή στην θαλασσα, φταις εσυ (ή ο επιβλεπων)
Αν το παιδι παει και πεσει μεσα στο αναμμενο τζακι και καει, φταις εσυ.
Αν το παιδι παει και πιει χλωρινη φταις εσυ.

Νομιζω εγινα κατανοητος τωρα.

Αν ενα παιδακι τραυματιστει απο σκυλο ή οτι αλλο, φταιει ο επιβλεπων που δεν προνοησε ή δεν εκτιμησε σωστα τις καταστασεις.

Δεν φταιει ουτε η πριζα με το ρευμα, ουτε ο σκυλος, αυτο προσπαθω να καταδειξω τοση ωρα.

Αλλο πραγμα να γινει ενα ατυχημα/δυστυχημα, γιατι αυτα συμβαινουν (παραπατησα και επεσα και ανοιξα το κεφαλι μου) και αλλο πραγμα να διαβαζουμε συνεχεια οτι ροτβαιλερ κανουν επιθεσεις συνεχεια σε παιδακια.

Το σκηνικο επαναλαμβανεται και καθε φορα ολοι επεσαν απο τα συννεφα, επειδη ο σκυλος γνωριζε το παιδακι.

Γινονται ατυχηματα συνεχεια επειδη καποιοι γραφουν ή διαβαζουν στο κινητο εν κινησει.
Οκ , βγηκε καποια αρμοδια αρχη και ειπε, μην το κανετε προκαλειτε ατυχηματα.
Ομως ο κοσμος συνεχιζει να το κανει επειδη...προσεχει οταν το κανει.

Τωρα εχουμε καποιες πολυ επιθετικες ρατσες σκυλιων.
Διαβαζουμε για περιστατικα που επαναλαμβανονται.
Διαβαζουμε για χωρες που απαγορευουν αυτες τις ρατσες.
Αλλα δεν παραδειγματιζομαστε, αφου στην ελλαδα επιτρεπεται η ταδε ρατσα. (αρα ολα οκ)

Και να προσθεσω και κατι ακομη.

Αλλο πραγμα εχω ημιαιμη ρατσα απο αυτα για τα οποια μιλαμε και αλλο εχω καθαροαιμη. Τα μπασταρδεμενα να ξερετε ΔΕΝ εχουν τοσο ανεπτυγμενα επιθετικα ενστικτα οπως τα καθαροαιμα. Οπως π.χ. τα λυκοσκυλα που ειναι γεματος ο τοπος αλλα δεν επιτιθενται για ψυλλου πηδημα. Τα καθαροαιμα ομως ΕΙΝΑΙ πιο επιθετικα, εχω γνωρισει αρκετα.

καθαροαιμα λυκοσκυλα, ακιτα, ντοπερμαν πιτμπουλ, ροτβαιλερ κλπ εχουν αρκετα επιθετικες τασεις. Για καποιο λογο που αγνοω, τα ροτβαιλερ κατεχουν τα πρωτεια σε επιθεσεις μικρων παιδιων. Δεν ξερω αν ειναι ταση της ρατσας ή στατιστικα αυτη τη ρατσα εχουν οι περισσοτεροι και για αυτο συμβαινει αυτο.