Ζώα και άνθρωπος

Μπράβο σε όλους σας που μοιράζετε αγάπη και φροντίδα σε αυτά τα πλασματάκια.

Με τον Ναθ τα έχουμε πεί.

Χρήστο και Θοδωρή ,καλορίζικα τα γατσουλίνια σας.

Εύχομαι να αγαπιέστε μαζί τους για πολλά,πολλά χρόνια.

Τα "απρόοπτα" είναι συνήθως και τα καλύτερα.!

Ευχαριστώ Δημήτρη. Ίσως σας ενοχλήσω κάποια στιγμή με ερωτήσεις περί Ιατρικών θεμάτων καθώς και για τις αλλαγές συμπεριφορών που θα πρέπει να περιμένω μετά την στείρωση μιας και τα χετε περάσει όλοι.

Χρήστο περαστικά στον γατουλι και ελπίζω να γιατρευτεί η πληγή γρήγορα.

Να ενοχλησει λεει...

Εδω κανουμε σαν χαζοι για δαυτα ρε συ.....

υγ

χτες βραδυ ο ενας γατος μας που παντα κοιμαται μεσα ξεπορτισε.

Κλαμπινγκ δεν ξερω να πω ....:flipout: σημερα το πρωι μπηκε σπιτι πηγε στο κρεβατι και στο μαξιλρι μου και επεσε ξερος.

Ρε τι τον σκουνταγα, τον εσπρωχνα δεν κουνιοτανε.

Πτωμα λεμε .....τετοια συμπεριφορα μονο απο σκυλο εχω δει.....

:flipout: Μυρίζομαι πάρτι...ξες..νερό από βρώμικες λιμνούλες ...καινούργιες μυρωδιές... ίσως κανένας τσαμπουκάς για την καρδιά μιας τρίτης γατούλας.

Μετά την περιπέτεια όμως αναθεώρησε και γύρισε πίσω στην ζεστουλα και την θαλπωρή. Σαν παντρεμένος που βγήκε για dating στην ζούλα...είδε τι παίζει και έφυγε τρέχοντας.

Να ενοχλησει λεει...

Εδω κανουμε σαν χαζοι για δαυτα ρε συ.....

υγ

χτες βραδυ ο ενας γατος μας που παντα κοιμαται μεσα ξεπορτισε.

Κλαμπινγκ δεν ξερω να πω ....:flipout: σημερα το πρωι μπηκε σπιτι πηγε στο κρεβατι και στο μαξιλρι μου και επεσε ξερος.

Ρε τι τον σκουνταγα, τον εσπρωχνα δεν κουνιοτανε.

Πτωμα λεμε .....τετοια συμπεριφορα μονο απο σκυλο εχω δει.....

Τι κάνει νιάου νιάου στα κεραμίδια... Το ριξε το μανικάκι του μου φαίνεται.:flipout:

Τι κάνει νιάου νιάου στα κεραμίδια... Το ριξε το μανικάκι του μου φαίνεται.:flipout:

Εχμμμμμμ ολα μου τα γατια ειναι στειρωμενα . Παντα το κανω αυτο ειτε το κρατησω ειτε οχι. Το θεωρω χρεος μου προς τα αδεσποτα. Μπορει να τους αφαιρω μια χαρα της ζωης αλλα ειναι απαραιτητο για ολα τα αλλα.

Εχμμμμμμ ολα μου τα γατια ειναι στειρωμενα . Παντα το κανω αυτο ειτε το κρατησω ειτε οχι. Το θεωρω χρεος μου προς τα αδεσποτα. Μπορει να τους αφαιρω μια χαρα της ζωης αλλα ειναι απαραιτητο για ολα τα αλλα.

Α δεν το ξερα, αλλά τα σημάδια που περιέγραψες κάνουν μπαμ.

Θωδορη, ακου τις συμβουλες των γατανθρωπων φιλων σου, ακομα κι αν δεν πιανουν προς στιγμη. Ειναι χρησιμες και θα πιασουν χωρο στο μελλον.
Για το προβλημα που λες υπαρχουν εξηγησεις.
Ειναι η μανα τους που τους μαθαινει τετοια πραγματα. Εαν ετυχε και αποχωρηστηκε νωρις απο αυτην και σε χωρο που δεν προλαβε να του μαθει καποια βασικα, πρεπει εσυ να του τα μαθεις.
Και το μαθημα, η παιδεία των αιλουροειδων (οπως σχεδον ολων των θηλαστικων) περναει απο την διδαχη αλλα και την τιμωρια. Τωρα εισαι εσυ η μανα του πρεπει να του μαθεις καποια πραγματα και να του δωσεις να καταλαβει οτι εισαι δυσαρεστημενος (οταν κανει κατι).

Cica εινα μαλλον οπως τα λες..και γω υποπτευομαι οτι η μαμα του δεν προλαβε να του δειξει καποια πραγματα και ειναι λιγο μπερδεμενος. Καταλαβαινει οτι κανει κατι λαθος οταν τα κανει οπου να ναι γιατι νιαουριζει και με κοιταει σαν να μου λεει "ε που να παω ρε φιλε"

Εχω αλλαξει τρεις αμμους, δοκιμασα διαφορετικά κουτάκια μήπως και τον χαλούσαν τα υλικά ή το ύψος κτλ, δοκίμασα αλλη θεση σε ησυχία σε φασαρία*γιατί είναι του δρόμου, σε πέρασμα, σε μη πέρασμα, σε φωτεινό μερος, σε σκοτεινό μερος....μετα μου είπαν παρε παραπάνω κουτάκια και βαλτα παντού και ας πάει οπου θελει, μετα δοκιμασα στο μπαλκονι, στο μπανιο, απλωσα εφημεριδες.....μετα μου ειπαν μαζεψε τις ακαθαρσίες του και βαλτες μεσα στην άμμο για να καταλάβει οτι πρεπει να παει εκει....μετα δοκιμασα να βαλω απο ελάχιστη άμμο εως πάρα πολύ...δοκίμασα να φεύγω μηπως και θέλει privacy....μέχρι και stimulating his genitals με βρεγμένο χαρτάκι όπως θα έκανε η μάνα του δοκίμασα....από υπομονή άλλο τίποτα.

Ισως είναι θεμα χρόνου.

Cica εινα μαλλον οπως τα λες..και γω υποπτευομαι οτι η μαμα του δεν προλαβε να του δειξει καποια πραγματα και ειναι λιγο μπερδεμενος. Καταλαβαινει οτι κανει κατι λαθος οταν τα κανει οπου να ναι γιατι νιαουριζει και με κοιταει σαν να μου λεει "ε που να παω ρε φιλε"

Εχω αλλαξει τρεις αμμους, δοκιμασα διαφορετικά κουτάκια μήπως και τον χαλούσαν τα υλικά ή το ύψος κτλ, δοκίμασα αλλη θεση σε ησυχία σε φασαρία*γιατί είναι του δρόμου, σε πέρασμα, σε μη πέρασμα, σε φωτεινό μερος, σε σκοτεινό μερος....μετα μου είπαν παρε παραπάνω κουτάκια και βαλτα παντού και ας πάει οπου θελει, μετα δοκιμασα στο μπαλκονι, στο μπανιο, απλωσα εφημεριδες.....μετα μου ειπαν μαζεψε τις ακαθαρσίες του και βαλτες μεσα στην άμμο για να καταλάβει οτι πρεπει να παει εκει....μετα δοκιμασα να βαλω απο ελάχιστη άμμο εως πάρα πολύ...δοκίμασα να φεύγω μηπως και θέλει privacy....μέχρι και stimulating his genitals με βρεγμένο χαρτάκι όπως θα έκανε η μάνα του δοκίμασα....από υπομονή άλλο τίποτα.

Ισως είναι θεμα χρόνου.

Θοδωρή να σου στείλω το τηλ. του κολλητού μου που ξεκίνησε ακριβώς με τον ίδιο τρόπο κι ενώ ήταν η πρώτη του φορά με κατοικίδιο το έμαθε μία χαρά να πηγαίνει στην άμμο του; Σου είπα θέλει υπομονή, το ίδιο πράγμα έλεγε κι αυτός και μετά έμαθε, θέμα χρόνου είναι, αφού είναι στη φύση του, σιγά σιγά θα το καταλάβει.

Θελει λιγο υπομονη. Ολα θα πανε καλα. Ειναι πολυ νοημονα ζωα, θα καταλαβει και ο μικρουλης αργα η γρηγορα.

teddy εγώ μια φορά είχα βρει ένα ταλαίπωρο πιο μικρό από το δικό σου με παράσιτα κτλ.
Το πήρα σπίτι (πρώτη φορά στη ζωή μου) για κανά δύο μέρες μέχρι να το πάρει κάποιος άλλος ή να το πάω με τις γάτες στη δουλειά.

Έ φυσικά μετά από λίγο νάτος κατούρησε κάπου στο άσχετο. Εγώ εντελώς άσχετος αλλά είχα ακούσει πως το μαλώνεις λίγο του βάζεις να μυρίσει εκεί που τα έκανε και μετά τον πας σηκωτό στην άμμο.
Έκανα αυτά ακριβώς, και την αμέσως επόμενη φορά κύριος ο δικός σου. Και φαγητό και όλα, σε μια μέρα προσαρμόστηκε αμέσως.
Καμιά κατσάδα απέξω απέξω του έβαλες? :flipout:

Κώστα νομιζω θα του δώσω λίγο χρόνο πχ 2 η 3 βδομάδες

Ίσως είναι πολλές πληροφορίες πολύ σύντομα. Διαβάζω οτι τα γατάκια είναι όντα ρουτίνας και εδώ κάθε μέρα έχουμε άλλο σύστημα..μπερδεύτηκε ο καημένος.

Αν δω οτι συνεχίζει το ίδιο θα σε ρωτήσω για το τηλέφωνο.

Τώρα για τα ευχάριστα νέα. Όταν τον πήρα είχα άγχος μην τρομάζει με 3 πράγματα.....την δυνατή μουσική, τους ξένους και φυσικά την σκούπα. Έχω δει γάτες φίλων μου που βγαίνουν κάτω από τον καναπέ μόνο όταν είναι ώρα για φαι και όποτε χτυπάει το κουδούνι κρύβονται κάτω από κάτι και δεν βγαίνουν αν δεν φύγει ο ξένος....και δεν θέλω να γίνει έτσι γιατί θα δυστυχήσει εδώ. Το σπίτι μου είναι κυριολεκτικά κέντρο διερχομένων, μουσική παίζει δυνατά και κάνω σκούπα 2 φορές την εβδομάδα.

Του εχω συστήσει 5 φίλους μου τον πατέρα μου και τα παιδιά από το εβερεστ απέναντι. Όλους του συμπάθησε αμέσως και δεν έδειξε ίχνος φόβου γιατί τον είχα αρχικά αγκαλιά. Μουσική όχι μόνο δεν τον ενοχλεί αλλά για κάποιο λόγο νομίζει οτι είναι ώρα για παιχνίδι όταν την ακούει, ίσως καταλαβαίνει διαφορά στο κέφι μου. Του αρέσει όλη η μουσική εκτός από κομμάτια που έχουν πολύ πρίμα. Με chet baker κλείνει τα μάτια του και χασμουριέται ακόμα και όταν είναι ξεκούραστος.

Την σκούπα ήταν λίγο δύσκολο...στο τέλος βρήκα κόλπο..την αφήνω ανοιχτή στο χαμηλό αρχικά και παίζω μαζί του και δυναμώνω σταδιακά. Όταν όμως ρουφάω τις γωνίες με την σκούπα φοβάται εκείνον τον hissing ήχο (ίσως από τον αρχέγονο φόβο του φιδιού που κουβαλάμε όλοι μας? )

Γενικά όλα τέλεια εκτός του litter training.

Last edited:
Θοδωρή μην κολώνες .
Εμάς ο δικός μας από την μερα 0 πήγε στην άμμο του και μας το φύλαγε για αργότερα.
Ένα ράδιο και ένα cdp πήγανε άκλαφτα.
Οπότε του την δώσει ,πάει και κατουράει στα πιο απίθανα μερη.
Έιναι τώρα κάνα τρίμηνο που έχει ηρεμήσει.
Όρεξη να έχεις και υπομονή.

teddy εγώ μια φορά είχα βρει ένα ταλαίπωρο πιο μικρό από το δικό σου με παράσιτα κτλ.
Το πήρα σπίτι (πρώτη φορά στη ζωή μου) για κανά δύο μέρες μέχρι να το πάρει κάποιος άλλος ή να το πάω με τις γάτες στη δουλειά.

Έ φυσικά μετά από λίγο νάτος κατούρησε κάπου στο άσχετο. Εγώ εντελώς άσχετος αλλά είχα ακούσει πως το μαλώνεις λίγο του βάζεις να μυρίσει εκεί που τα έκανε και μετά τον πας σηκωτό στην άμμο.
Έκανα αυτά ακριβώς, και την αμέσως επόμενη φορά κύριος ο δικός σου. Και φαγητό και όλα, σε μια μέρα προσαρμόστηκε αμέσως.
Καμιά κατσάδα απέξω απέξω του έβαλες? :flipout:

Σίγουρα κάνει αυτό? Διαβάζω παντού οτι δεν κάνει. Τι να πω, να το δοκιμάσω και αυτό.

Ρώτα τους ειδικούς. Σε εμένα έπιασε.
Και μετά παίζαμε μέχρι να κλατάρει από την κούραση σαν τα μωρά. Δεν είδα να πάθει κανένα ψυχολογικό.

Σίγουρα κάνει αυτό? Διαβάζω παντού οτι δεν κάνει. Τι να πω, να το δοκιμάσω και αυτό.

Όχι κατσάδα!

Δεν κάνει, ούτε θα καταλάβει γιατί το μαλώνεις.

Αυτό που πρέπει να κάνεις είναι να το πιάνεις 2-3 φορές την ημέρα και να το βάζεις πάνω στην άμμο.

Ας μην τα κάνει. Θα μάθει που είναι η άμμος και θα πάει μόνος του. Το ένστικτο να τα θάβουν είναι πολύ ισχυρό, οπότε μη φοβάσαι.

Επίσης να ΜΗΝ έχεις κοντά το φαγητό ή το νερό του με την άμμο.