Ζώα και άνθρωπος

Re: Απάντηση: Re: Μπορεις να πεταξεις 4 ψυχες στα σκουπιδια? Κι ομως μπορεις....

Αιμιλιε, αναπτυσσεις την αποψη σου με βαση το περιβαλλον και τις συνθηκες της ζωης (οπως και
αλλοι φιλτατοι συμφορουμιτες), ομως εγω θεωρω οτι ειναι κυριως θεμα παιδειας. Εξηγουμαι:
Πρωτα απ'ολα εχεις απολυτο δικιο για την περιοδο της κατοχης. Προσωπικα θεωρω δικαιολογημενη την
πραξη των ανθρωπων τοτε γιατι απο αυτο κρεμοταν η ιδια τους η ζωη. Αν ομως ξεκινωντας απο αυτο φτασουμε να δικαιολογουμε καθε πραξη σκληροτητας απεναντι στα ζωα της υπαιθρου, με τη λογικη οτι στην υπαιθρο
η ζωη ειναι πιο σκληρη και η αναγκη οδηγει σε τετοιες συμπεριφορες, τοτε ουσιαστικα αφηνουμε το
σκοπο να αγιασει τα μεσα.
Αν δεχτουμε πως ειναι "φυσικο" <η σκληρή ζωή στο χωριό, να αντανακλάται και στην "σκληρή" συμπεριφορά απέναντι στην ίδια την ζωή>, τοτε δεν ειναι και "φυσικο" καποιος που μεγαλωσε σε φυτειες στην Αμερικη
του προπερασμενου αιωνα να μαστιγωνει τους μαυρους για να αυξησει την παραγωγικοτητα τους?
Ετσι εμαθε, ετσι κανει και του βγαινει φυσικα...
Θα μου πεις, στη δευτερη περιπτωση δεν εξαρταται η συνεχιση της ζωης του εν λογω υποκειμενου απο αυτο, αλλα ουσιαστικα το ιδιο ισχυει και στο παραδειγμα σου. Δεν θα πεθανει ο ανθρωπος στο χωριο
αν δε φερεται σκληρα στα ζωα.
Επισης ο ανθρωπος στο χωριο μπορει να βλεπει σαν "εργαλειο" και τη γυναικα του. Ξερεις οτι τα κριτηρια
επιλογης συντροφου στην υπαιθρο δεν ειναι ακριβως τα ιδια με τα δικα μας. Την εκμεταλλευση της γυναικας
θα επρεπε εξισου να την δικαιολογησουμε, ή επειδη ειναι ανθρωπος θα ημασταν πιο αυστηροι?
Γι'αυτο πιστευω οτι ενω εχεις δικιο για το περιβαλλον, το θεμα της αντιμετωπισης ενος ζωντανου οργανισμου
που σου παρεχει μαλιστα και τις υπηρεσιες του ειναι κατα κυριο λογο θεμα παιδειας και γι'αυτο
ενω κατανοω τους λογους που οδηγουν σε σκληρες συμπεριφορες δεν μπορω καθολου, μα καθολου
να τις δικαιολογησω.
Θελω να καταληξω στο εξης. Η φυση εδωσε στον ανθρωπο καποια πλεονεκτηματα, τα οποια του εδωσαν τη δυνατοτητα να ασκει εξουσια πανω σε καποια ζωα και να τα χρησιμοποιει για τους σκοπους του.
Δεν λεω οτι σωνει και καλα θα επρεπε να γινει φιλος μαζι τους, καθενας συμπεριφερεται στους γυρω του
με οση ψυχροτητα θελει. Για οσους ομως προσθετουν και τη σκληροτητα πανω σε πλασματα στα οποια εχουν
εξουσια...σκατα στον ταφο τους.

Οχι βρε... Άλλο λέω...και μάλιστα το ξεκαθαρίζω στο τελείωμα του post μου....

Άλλοι θα αγαπήσουν τα ζώα περισσότερο και άλλοι λιγότερο, βλέποντας τα ως εργαλεία.... Δεν είπα πουθενά οτι ο σκοπός αγιάζει τα μέσα, ούτε υπονόησα κάτι τέτοιο. Η σκληρη ζωή στην ύπαιθρο είναι φυσικό να ζητάει και την ίδια σκληρότητα όταν επεμβαίνει σε άλλες ζωές για την καθημερινή πάλη....Απο την άποψη του μόχθου και της εργασίας....

Αυτό πουθενά δεν δικαιολογεί την ασέβεια απέναντι σε οποιαδήποτε μορφή ζωής. Αν είναι δυνατόν....

Η σκληρότητα δεν σημαίνει οτι κάποιος είναι απάνθρωπος. Ούτε οτι μπορεί να βασανίζει οτιδήποτε....

Ελπίζω να έγινα πιο κατανοητός...-bye-

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Μπορεις να πεταξεις 4 ψυχες στα σκουπιδια? Κι ομως μπορει

Βρε κατανοητος εγινες και στο πρωτο σου ποστ...(σχεδον :jester::ernaehrung004:)
Δεν λεω πουθενα οτι υπονοησες πως ο σκοπος αγιαζει τα μεσα. Λεω οτι αν δικαιολογουμε
τη σκληροτητα απεναντι στα ζωα κινδυνευουμε να ερθουμε πιο κοντα στο εν λογω ρητο.
Εκει διαχωριζω τη θεση μου. Κατανοω οτι το να ζεις σκληρη ζωη σημαινει οτι και τα ζωα
που φροντιζεις και σε φροντιζουν θα ζουν πιο σκληρη ζωη.
Δεν δεχομαι ομως με τιποτα τα ζωα να γινονται αντικειμενο της σκληροτητας μας.
Αν λοιπον εννοεις τη σκληροτητα της ζωης, συμφωνουμε απολυτα.
Αν εννοεις τη σκληροτητα με τη μεταβατικη της εννοια, με τον ανθρωπο υποκειμενο και το
ζωο αντικειμενο της, τοτε διαφωνουμε.
Βασικα με μπερδευεις με το
"Η σκληρη ζωή στην ύπαιθρο είναι φυσικό να ζητάει και την ίδια σκληρότητα όταν επεμβαίνει σε άλλες ζωές για την καθημερινή πάλη."

Re: Μπορεις να πεταξεις 4 ψυχες στα σκουπιδια? Κι ομως μπορεις....

Μηπως η καταλληλοτερη λεξη για την "σκληροτητα" που αναφερεστε και οι δυο .... ειναι Τραχυτητα (ζωης, καθημερινοτητας, κλπ) ???
Η Σκληροτητα περιεχει και την αδιαφορια που αγγιζει τα ορια εγκληματος ... η Τραχυτητα, νομιζω απο πολυ λιγοτερο εως καθολου !

(με καθε σεβασμο -bye-)

Re: Απάντηση: Re: Μπορεις να πεταξεις 4 ψυχες στα σκουπιδια? Κι ομως μπορεις....

ΔΕΝ το ξερα, αδερφε ....

Επαρασυρθην ως μη ωφειλα !!!

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Μπορεις να πεταξεις 4 ψυχες στα σκουπιδια? Κι ομως μπ

Βρε κατανοητος εγινες και στο πρωτο σου ποστ...(σχεδον :jester::ernaehrung004:)
Δεν λεω πουθενα οτι υπονοησες πως ο σκοπος αγιαζει τα μεσα. Λεω οτι αν δικαιολογουμε
τη σκληροτητα απεναντι στα ζωα κινδυνευουμε να ερθουμε πιο κοντα στο εν λογω ρητο.
Εκει διαχωριζω τη θεση μου. Κατανοω οτι το να ζεις σκληρη ζωη σημαινει οτι και τα ζωα
που φροντιζεις και σε φροντιζουν θα ζουν πιο σκληρη ζωη.
Δεν δεχομαι ομως με τιποτα τα ζωα να γινονται αντικειμενο της σκληροτητας μας.
Αν λοιπον εννοεις τη σκληροτητα της ζωης, συμφωνουμε απολυτα.
Αν εννοεις τη σκληροτητα με τη μεταβατικη της εννοια, με τον ανθρωπο υποκειμενο και το
ζωο αντικειμενο της, τοτε διαφωνουμε.
Βασικα με μπερδευεις με το
"Η σκληρη ζωή στην ύπαιθρο είναι φυσικό να ζητάει και την ίδια σκληρότητα όταν επεμβαίνει σε άλλες ζωές για την καθημερινή πάλη."

Σωστά.... Συμφωνούμε....!!!!!!:ernaehrung004:

Υπομονή παίδες.

Άκουσα ότι θα πάει στο χωρίο και η τηλεόραση σε λίγους μήνες.

Τότε θα φτιάξουν όλα. Θα σταματήσουν τα συνοικέσια, θα πάνε ακόμα και τα κομπιούτε να αλλάξουν τη ζωή εκεί πέρα.......:Banane0:

Απάντηση: Re: Μπορεις να πεταξεις 4 ψυχες στα σκουπιδια? Κι ομως μπορεις....

Υπομονή παίδες.

Άκουσα ότι θα πάει στο χωρίο και η τηλεόραση σε λίγους μήνες.

Τότε θα φτιάξουν όλα. Θα σταματήσουν τα συνοικέσια, θα πάνε ακόμα και τα κομπιούτε να αλλάξουν τη ζωή εκεί πέρα.......:Banane0:

Aν το "συνοικεσια" αναφερεται σε αυτο που ειπα οτι στην υπαιθρο οι ανθρωποι διαλεγουν συντροφο με
διαφορετικα κριτηρια...καμμια σχεση.
Νομιζω τα Ελληνικα μου (αν και οχι επιπεδου...Βελτσου) δεν χωρουν παρανοηση για αυτο που ειπα.
Η λεξη διαλεγουν και μονο νομιζω το καθιστα σαφες. Δεν ειπα οτι διαλεγουν αλλοι για χαρη τους...
Αν παλι δεν αναφεροσουν εκει, δεν μπορω να καταλαβω που κολλαγε αυτη η αναφορα.
Δε νομιζω οτι εθιξα τους ανθρωπους που ζουν στην υπαιθρο.
Αυτο που ηθελα να στηλιτευσω ειναι μια συγκεκριμενη συμπεριφορα απεναντι στα ζωα, η οποια
και εξηγησα απο που θεωρω οτι πηγαζει (ελλειψη παιδειας). Δεν αφησα να εννοηθει οτι οσοι ζουν σε
χωριο εχουν αυτη τη συμπεριφορα ή αυτη την ελλειψη παιδειας.
Επισης οπως πολλοι συμφορουμιτες γνωριζετε κι εγω απο χωριο καταγομαι (οπως και οι γονεις μου) και δεν μπηκα να το παιξω πρωτευουσιανος.
Συνεπως δεν καταλαβαινω το υφος της απαντησης σου. Το θεμα του νηματος ειναι συγκεκριμενη συμπεριφορα
απεναντι σε ζωα, οχι η ζωη στο χωριο και θεωρω οτι απο τα λεγομενα μου θα επρεπε να ενοχληθουν
μονο οι σκατοψυχοι που φερονται με τετοιο τροπο σε οτιδηποτε ειναι πιο αδυναμο απο αυτους.
Αν καποιος αλλος εξαγει διαφορετικα συμπερασματα απο οσα εχω πει ως τωρα, να το συζητησουμε.

Aν το "συνοικεσια" αναφερεται σε αυτο που ειπα οτι στην υπαιθρο οι ανθρωποι διαλεγουν συντροφο με
διαφορετικα κριτηρια...καμμια σχεση.
Νομιζω τα Ελληνικα μου (αν και οχι επιπεδου...Βελτσου) δεν χωρουν παρανοηση για αυτο που ειπα.
Η λεξη διαλεγουν και μονο νομιζω το καθιστα σαφες. Δεν ειπα οτι διαλεγουν αλλοι για χαρη τους...
Αν παλι δεν αναφεροσουν εκει, δεν μπορω να καταλαβω που κολλαγε αυτη η αναφορα.
Δε νομιζω οτι εθιξα τους ανθρωπους που ζουν στην υπαιθρο.
Αυτο που ηθελα να στηλιτευσω ειναι μια συγκεκριμενη συμπεριφορα απεναντι στα ζωα, η οποια
και εξηγησα απο που θεωρω οτι πηγαζει (ελλειψη παιδειας). Δεν αφησα να εννοηθει οτι οσοι ζουν σε
χωριο εχουν αυτη τη συμπεριφορα ή αυτη την ελλειψη παιδειας.
Επισης οπως πολλοι συμφορουμιτες γνωριζετε κι εγω απο χωριο καταγομαι (οπως και οι γονεις μου) και δεν μπηκα να το παιξω πρωτευουσιανος.
Συνεπως δεν καταλαβαινω το υφος της απαντησης σου. Το θεμα του νηματος ειναι συγκεκριμενη συμπεριφορα
απεναντι σε ζωα, οχι η ζωη στο χωριο και θεωρω οτι απο τα λεγομενα μου θα επρεπε να ενοχληθουν
μονο οι σκατοψυχοι που φερονται με τετοιο τροπο σε οτιδηποτε ειναι πιο αδυναμο απο αυτους.
Αν καποιος αλλος εξαγει διαφορετικα συμπερασματα απο οσα εχω πει ως τωρα, να το συζητησουμε.

+1

Δεν χρειάζεται φίλε μου να ξεψειρίζουμε την μαϊμού...
Είναι σαφή αυτά που είπες και συμφωνώ μαζί σου.
Στο κάτω κάτω υπάρχουν χίλιοι λόγοι που μπορεί να επικαλεστεί κανείς για τη ζωή στο "χωριό" και μπορεί να είναι και οι χίλιοι έγκυροι αλλά παρόλα αυτά άσχετοι με την ουσία του πράγματος.
Η κακομεταχείριση των ζώων είναι απαράδεκτη . & -
Δικαιολογίες του τύπου "σκληρή ζωή" υπάρχουν αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι αίρεται το λάθος.
Και ναι δεν είναι κακό να πούμε ότι στην τελική υπάρχει πνευματική εξέλιξη και στο θέμα αυτό, και αντί να αναλύουμε τον κώνωπα καλό είναι (και για εκείνους) να τους μεταδώσουμε αυτή την στάση ζωής .

Last edited:

Δεν σημαίνει τίποτα το ότι κάποιος ζει στα αστικά "πολιτισμένα" κέντρα, όσον αφορά την αγάπη του και την μετάδοση της σε οτιδήποτε. Όπως επίσης γίνεται και κακή χρήση των όρων "επαρχιώτες", "βλάχοι", κλπ με σαφείς υπόνοιες οτι αυτοί είναι απάνθρωποι και μισούν τα ζώα...(γενικά speaking)..

Για αυτή την "παρανόηση" ή προπαγάνδα, έχει "δοθεί" η αφορμή απο την σκληρή ζωή που κάνουν κάποιοι συνάνθρωποι μας και η "εκμετάλλευση" κάποιων ζωντανών για τις καθημερινές εργασίες τους....κλπ....

Τα αυτονόητα δεν χρειάζεται να τα λέμε κάθε φορά... Κανείς δεν έχει δικαίωμα άσκησης "εξουσίας", καταπίεσης ή οτι άλλο το οποίο δεν σέβεται την "ζωή", σε οτιδήποτε.....

Ευτυχώς με την εξέλιξη της τεχνολογίας το πράγμα έχει πάει αρκετά μπροστά και πλέον χρησιμοποιούνται όλο και λιγότερα ζώα σε εργασίες βαριές. Απο την άλλη υπάρχει ακόμη πολύς δρόμος....

Τεσπά αρκετά το κούρασα το θέμα....αλλά όφειλα να ξεκαθαρίσω την θέση μου....μιας και βλέπω δημιουργία "εντυπώσεων"....

Last edited:

Κι εγώ σαφής ήμουν αλλά δεν... ευτυχώς που δυο τρεις φίλοι από δω μου έδειξαν ότι δεν έχω παραισθήσεις..!

Για να γίνω ακόμα πιο ξεκάθαρος...

... παραπάνω αναφέρθηκε απο κάποιον ότι σχηματίζει άποψη για την ποιότητα των ανθρώπων από τη συμπεριφορά τους απέναντι στα ζώα. Και αυτό ισχύει και για μένα στα δεδομένα της πόλης (είτε η πόλη λέγεται αθήνα είτε πύργος)

Η διαφορά είναι ότι στην ύπαιθρο (και πάλι τονίζω, την "σκληρή ύπαιθρο, τη ζωή στη φάρμα, όχι τον δάσκαλο, τον μπακάλη ή τον περιπτερά του χωριού), μπορείς να δεις ανθρώπους που είναι χρυσοί πραγματικά κατά τα λοιπά, σε ό,τι έχει να κάνει με τη σχέση τους με τα ζώα να σε σοκάρουν, ακριβώς επειδή έχουν τελείως άλλα βιώματα. Δεν δικαιολογώ αυτές τις συμπεριφορές, τις αιτιολογώ όμως.

Αυτά κι από μένα, σαφέστερος δε μπορώ να γίνω, πιθανόν όντως κάποιοι να έχουμε παραισθήσεις.

ΥΓ: Το χωριό μου το λατρεύω, όπως και πολλούς ανθρώπους εκεί. Και δεν κρίνω κανέναν, παρατηρώ απλά.

Last edited:

Η αναφορα μου στο Πολυκαστρο (επειδη μαλλον απο εμενα ξεκινησε το ξεχαρβαλωμα)
ειναι για το σωτηριον ετος 1976 .....

Τιποτα δεν μενει ΑΝΕΞΕΛΙΚΤΟ ..... ουτε οι παλιοι καφροι εχουν γεννησει
καινουργια καφρακια που εξασκουν τις ιδιες μοχθηριες. Καθε ανθρωπος
ακολουθει διαφορετικη βιωματικη πορεια (και ολιγον χαοτικα προβλεψιμη,
οτι επιρροη και αν επιβαλουν οι γονεις ....)

Απο την αλλη, δεν ξερω πως ξεφυγε απο την κουβεντα οτι οι κατοικοι των
"εκπολιτισμενων" πολεων .... ανεχονται ψυχουλες που μεγαλωνουν και
μαραζωνουν (και θανατωνονται ΑΝ δεν πουληθουν) πισω απο τις πλουμιστες
βιτρινες των pet-shops ????

ΚΑΦΡΟΙ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΠΑΝΤΟΥ ..... σε καθε εποχη .... και καθε μικροκοινωνια !

Ακομα και εδω μεσα, στο AVclub ... περιμενετε oτι θα βγει καποιος και θο το βροντοφωναξει ?

Last edited:

Φαντάσου να δει κάποιος τον τύπο(αφέντη) με το κάρο και τον γάιδαρο που κουβαλάει σανό ή που κουβαλάει και "ξεναγεί" ανθρώπους....και αυτός να χτυπάει το γαιδουράκι με το καμουτσίκι και να τον κατεβάσει κάτω κάποιος περαστικός και να τον αρχίσει στις μάπες γιατί φέρεται "κάπως"....

χααχχααχ!!!

Απο την άλλη ποιους ενοχλούν τα εργοστάσια που έχουν τα κοτόπουλα και τις αγελάδες σε έναν χώρο ίσα ίσα να χωράνε και τα ταΐζουν με ότι θέλεις....για να "παράξουν"....και να ταΐσουν το ανθρώπινο είδος με δηλητηριώδεις ουσίες...?? Αυτή η βαναυσότητα, προς τα ζώα, ποιους ενοχλεί ?

Αφου εφτασες μεχρι εκει ....

βαλε καθε ανθρωπο πισω απο μια βιτρινα ... και εξω απο αυτες ... να περνουν οι εξωγηινοι με τις κορουλες τους
και να ριχνουν μια ματια στο "εμπορευμα" !!!! "Μπαμπα, μπαμπα .... αυτος ο Emilot θα ταιριαζε τελεια στο θεματικο
παρκο μας στον Gliese 871 .... να τον παρουμε ? .... ελα βρε μπαμπα ... τι αυτοδιαθεση οντων και βλακειες ....
αντε να τον παρουμε ...."

Gilese 871 ε???

Μμμμμ...

Πέρα απο την πλάκα δεν αναφέρομαι στην αυτοδιάθεση των ζωντανών... Σε άλλο αναφέρομαι...

BHTsOJZCAAAJkb3.jpg:large

Γωνία Τσιμισκή&Π.Μελά. Aστεγος με 4 σκυλιά.Του πήγαμε φαγητό,πρώτα έδωσε στα σκυλιά"via twitter πριν λίγο...

τα ζωα ειναι αθωα γιατι δεν εχουν συναισθηση. εχουν αναγκες. κοινως ζουν περισσοτερο απο μας. ισως γιαυτο καποιοι τα μισουνε.
τωρα για το χωριο... ε ειναι αλλη φαση.να ναι καλα οι ανθρωποι που μας εξυπηρετουν.
δεν ειναι το ιδιο να σκοτωνεις μετα χερια σου ενα ζωο με το να νιωθεις συμπαθεια για μια μπριζολα. οτι και να λεμε.

BHTsOJZCAAAJkb3.jpg:large

Γωνία Τσιμισκή&Π.Μελά. Aστεγος με 4 σκυλιά.Του πήγαμε φαγητό,πρώτα έδωσε στα σκυλιά"via twitter πριν λίγο...

Αυτα ειναι .... οποιος εχει κινητο με καμερα μπορει να αποδειξει τον αλτρουισμο του ....

Οκ, ενταξει .... καποια στιγμη πρεπει να πεταξω το παναρχαιο NOKIA 9300 Communicator.

Με πεισατε !!!

Ωραίο βίντεο και ωραία το έθεσες, ο "ψυχολόγος" της φύσης ...