Ζώα και άνθρωπος

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Μπορεις να πεταξεις 4 ψυχες στα σκουπιδια? Κι ομως μπορει

Δηλαδή;

Επιγραμματικά:
Βγάζοντας φωτογραφίες και βίντεο δεν αποτελεί αποδεικτικό στοιχείο από μόνο του και ειδικά αν κάνεις κάτι τέτοιο σε ιδιωτικό χώρο, είναι ποινικό αδίκημα και θα βρεθείς κατηγορούμενος όσο δίκιο και να έχεις.
Με τον όρο εισαγγελική παραγγελία τι εννοείται; Καταγγελία για ποινικό αδίκημα μπορείς να κάνεις, φυσικά επώνυμη για να χει αντίκρυσμα, μα πρέπει μα ξέρεις πως ο σχηματισμός δικογραφίας απαιτει και άλλα πράγματα. Κοινώς, κάποια στιγμή θα περάσεις από το τμήμα για κατάθεση.
Και άλλα πράγματα, μα αναφέρομαι στα σοβαρά.

Re: Μπορεις να πεταξεις 4 ψυχες στα σκουπιδια? Κι ομως μπορεις....

Dafuq did I just read?

Μα φυσικά οι φωτογραφίες και τα βίντεο από μόνα τους δεν φτάνουν! Θα τις ταχυδρομούσαμε στον εισαγγελέα και θα γινότανε η δουλειά.
Υπάρχει και η μαρτυρία του καταγγέλλοντα/καταγγελόντων. Δηλαδή τι? ξαφνικά κάποιος κάνει στα καλά καθούμενα μήνυση σε κάποιον άγνωστο και μπαίνει σε διαδικασίες χωρίς λόγο?
Και βεβαίως δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα να βγάλεις φωτογραφίες ή βίντεο αν το κακοποιημένο ζώο βρίσκεται σε μπαλκόνι/αυλή/ακάλυπτο, γενικά χώρο ανοιχτό στην κοινή θέα.
Η ιδιωτικότητα έχει νόημα σε χώρο ΜΗ ανοιχτό στην ΚΟΙΝΗ ΘΕΑ.
Ειδάλλως ο καθένας για παράδειγμα θα έβγαινε στο μπαλκόνι του, θα έκανε μπροστά στους πάντες τα αίσχη και δεν θα μπορούσε να πει κανένας τίποτε!
Ή θα έπαιρνε το αυτοκίνητό του, θα το πάρκαρε σε ένα κεντρικότατο σημείο και θα έκανε τέρατα και σημεία με την ίδια λογική.
Μην λέμε τέτοια στον κόσμο και τον φοβίζουμε ή τον αποτρέπουμε να σώσει μια ζωή με λογικές "άσε θα μπλέξεις".
Αυτές οι ίδιες λογικές είναι που μας μπλέξανε σε πάρα πολλά!

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Μπορεις να πεταξεις 4 ψυχες στα σκουπιδια? Κι ομως μπ

Επιγραμματικά:
Βγάζοντας φωτογραφίες και βίντεο δεν αποτελεί αποδεικτικό στοιχείο από μόνο του και ειδικά αν κάνεις κάτι τέτοιο σε ιδιωτικό χώρο, είναι ποινικό αδίκημα και θα βρεθείς κατηγορούμενος όσο δίκιο και να έχεις.
Με τον όρο εισαγγελική παραγγελία τι εννοείται; Καταγγελία για ποινικό αδίκημα μπορείς να κάνεις, φυσικά επώνυμη για να χει αντίκρυσμα, μα πρέπει μα ξέρεις πως ο σχηματισμός δικογραφίας απαιτει και άλλα πράγματα. Κοινώς, κάποια στιγμή θα περάσεις από το τμήμα για κατάθεση.
Και άλλα πράγματα, μα αναφέρομαι στα σοβαρά.

Σε ποιον ιδιωτικό χώρο;

Πρώτ' απ' όλα είπε κανείς ότι δεν θα συνεργαστεί με την αστυνομία όταν έχει καταγγείλει κάτι ο ίδιος; Τα πράγματα έχουν αλλάξει φίλε μου. Ούτε καν μήνυση δεν χρειάζεται να κάνεις. Αυτά πλέον είναι αυτεπάγγελτα. Με το που θα αναφερθεί κακοποίηση κινείται η διαδικασία. Μιλάμε για αυτόφωρο πλέον.

Τώρα αν από το τμήμα βαριούνται και να σηκώσουν το τηλέφωνο ή δεν έχουν προσωπικό για "τέτοιες καταστάσεις", κακώς δεν έχουν, αλλά είναι άλλο καπέλο.

Απάντηση: Μπορεις να πεταξεις 4 ψυχες στα σκουπιδια? Κι ομως μπορεις....

Οκ, μάλλον τα νομικά τα παίζετε στα δάχτυλα οπότε πάω πάσο. Συγνώμη που ο ρομαντισμός απέχει από την πραγματικότητα, συγνώμη που οι νόμοι διαχωρίζουν το πλημμέλημα από το κακούργημα και επίσης να έρθετε στο χωριό να τραβήξετε βίντεο στην αυλή του σπιτιού μου όταν θα συκοφαντώ π. χ τον χ, ψ φίλο-γνωστό μου (πλημμέλημα το ένα, πλημμέλημα το άλλο), να τις χρησιμοποιήσετε για οποιονδήποτε λόγο κι ύστερα να μου πείτε πόσα σας περισσεύουν για να ξέρω πόσα θα ζητήσω.

Αν τυχόν τον κακοποιείς τον γνωστό σου στην αυλή, μια χαρά, να ζητήσεις τα ρέστα από αυτόν που σου παραβίασε την ιδιωτικότητα.

Έχει χαθεί η μπάλα... .

Θα τιμωρηθούν κι οι 2, ο καθένας για διαφορετικό αδίκημα. Δυστυχώς ή ευτυχώς οι νόμοι, κατά βάσην, έτσι λειτουργούν.
Φυσικά η κάθε περίπτωση είναι διαφορετική, με τις δικές της ιδιαιτερότητες μα γενικά ισχύει αυτό που λέω.

Re: Απάντηση: Μπορεις να πεταξεις 4 ψυχες στα σκουπιδια? Κι ομως μπορεις....

Οκ, μάλλον τα νομικά τα παίζετε στα δάχτυλα οπότε πάω πάσο. Συγνώμη που ο ρομαντισμός απέχει από την πραγματικότητα, συγνώμη που οι νόμοι διαχωρίζουν το πλημμέλημα από το κακούργημα και επίσης να έρθετε στο χωριό να τραβήξετε βίντεο στην αυλή του σπιτιού μου όταν θα συκοφαντώ π. χ τον χ, ψ φίλο-γνωστό μου (πλημμέλημα το ένα, πλημμέλημα το άλλο), να τις χρησιμοποιήσετε για οποιονδήποτε λόγο κι ύστερα να μου πείτε πόσα σας περισσεύουν για να ξέρω πόσα θα ζητήσω.

Τα νομικά δεν τα παίζουμε στα δάχτυλα, τουλάχιστον όχι εγώ.
Δεν νομίζω όμως τα νομικά να είναι έξω από κάθε λογική.

Και σε ρωτάω... παίρνω το κάμπριο και πάω και το αράζω σε κεντρικότατο δρόμο. Εκεί -μέσα στο κάμπριο- γδυνόμαστε και αρχίζουμε να πηδιόμαστε με την γκόμενα.
Αν με δεις και μάλιστα αν με βιντεοσκοπήσεις για να με καταγγείλεις θα βρεις τον μπελά σου?
Αν κάνω το ίδιο στο μπαλκόνι μου απέναντι από την αυλή του δημοτικού σχολείου?

Το βρίσκω απαράδεκτο να αποθαρρύνεται κόσμος από το να κάνει το σωστό με τη λογική "θα μπλέξεις".
Τίποτε καλό δεν βγήκε έτσι άκοπα, πάντα κάποιος έμπλεξε και τελικά άξιζε τον κόπο.

Το σωστό ή το λάθος δεν το ορίζεις ούτε εσύ ούτε εγώ, μα οι νόμοι. Και ναι με την κάμερα και την φωτογραφική μηχανή μπορεί να μπλέξεις κι ο λόγος που τα λέω είναι γιατί πολλές τέτοιες "υποδείξεις" δεν είναι σωστές.
Δεν θέλω να αποθαρρύνω κανένα κι ούτε ξέρω τα πάντα από τα Νομικά. Να σκεφτούμε πριν κάνουμε κάτι κι όχι να το κάνουμε γιατί το γράφει μια φιλοζωϊκή εταιρία (επικαλούμε την αυθεντία) στο site της, που τους θεωρώ ανεύθυνους για αυτή τους την ανάρτηση.
Κι επαναλαμβάνω, δεν είναι μόνο η φωτογραφία ή το βίντεο. Νομίζεις θα πας στο κτίριο 16 της Ευελπίδων και θα δεις τον εισαγγελέα ακροάσεων (έτσι λέγεται κι όχι γενικά εισαγγελέας) ή μήπως τον βοηθό ή τον γραμματέα του;
Τέλος πάντων, δεν συνεχίζω γιατί θα με πείτε γραφικό (αν δεν το έχετε κάνει ήδη) και αντι-φιλόζωο.

Το μπορεί μου αρκεί.
Γιατί εγώ "μπορεί" να μπλέξω, σίγουρα όμως θα σώσω μια ζωή.
Υπόψιν ότι ακόμη και βιντεοσκοπήσεις κάποιον να κάνει κάτι παράνομο σε δημόσιο χώρο, πάλι μπορεί να μπλέξεις. Μπορεί να τα πάρει και να έρθει να σου ρίξει μπουνιά.
ακόμη και αν δεν τον βιντεοσκοπήσεις αλλά απλά του κάνεις παρατήρηση.
Αυτό που λέω ξανά, είναι ότι τα πάντα έχουν ρίσκο και σε αυτή την περίπτωση αξίζει να το πάρει κανείς.
Εξάλλου αυτά τα φιλοζωικά sites δεν απευθύνονται σε άβουλους με το βάρος της αυθεντίας.
Και τέλος αν τους ζητήσεις βοήθεια, π.χ. να σε συνοδεύσουν ώστε να είναι μάρτυρες κ.λπ. θα το κάνουν αμέσως.

Δε λέω μπλέξιμο, φίλε μου, με μπουνιές, κλωτσιές, μανούρες, μα δικονομικά ή το χειρότερο κατ' εμέ αστικά. Το να κατηγορηθείς και να καταδικαστείς π.χ 8 μήνες με αναστολή πάει κι έρχεται. Το να χρησιμοποιηθεί αυτή η ποινή για να αξιώσει κάποιος π.χ 50000 ευρώ και να σου πάρει τα μισά, είναι πλήγμα μεγάλο.

Επειδή τον φωτογράφισες ή τον βιντεοσκόπησες ενώ βρίσκεται σε ανοιχτό χώρο και σε κοινή θέα να παρανομεί?
Μήπως υπερβάλλουμε λίγο?

Πολλές αμερικανικές σειρές βλέπεις φίλε μου.

Ή έχω διαβάσει δικαστικές αποφάσεις ή ήμουν θύτης ή ήμουν θύμα.
Καληνύχτα παιδιά κι ελπίζω οι μη αμερικάνικες σειρές να σας δείχνουν το αληθές ή μη.

Έχω την εντύπωση πως το να πάρεις φωτογραφία ή βίντεο τη στιγμή που κάποιος/α παρανομεί, τότε επιτρέπεται ως αποδεικτικό στοιχείο.
Αν κάτι έχει αλλάξει δε το ξέρω, ας ενημερώσετε. Επίσης τη στιγμή της παρανομίας δε ξέρω αν έχει σημασία ο χώρος.

11.jpg

22.jpg

H Διεθνής Διακήρυξη των Δικαιωμάτων των Ζώων (1978)

Άρθρο 1
Όλα τα ζώα γεννιούνται με ίσα δικαιώματα στη ζωή και στη δυνατότητα ύπαρξης.
Άρθρο 2
1. Ο άνθρωπος οφείλει να σέβεται τη ζωή κάθε ζώου.
2. Ο άνθρωπος ανήκει στο ζωικό βασίλειο και δεν μπορεί να εξοντώνει ή να εκμεταλλεύεται τα άλλα είδη του ζωικού βασιλείου. Αντίθετα, οφείλει να χρησιμοποιεί τις γνώσεις για το καλό των ζώων.
3. Κάθε ζώο δικαιούται φροντίδας, προσοχής και προστασίας από τον άνθρωπο.
Άρθρο 3
1. Κανένα ζώο δεν πρέπει να υποβάλλεται σε κακομεταχείριση ή απάνθρωπη συμπεριφορά.
2. Αν η θανάτωση ενός ζώου θεωρηθεί υποχρεωτική πρέπει να γίνεις στιγμιαία, ανώδυνα και χωρίς καμιά πρόκληση αγωνίας του ζώου.
Άρθρο 4
1. Κάθε ζώο δικαιούται να ζήσει στο φυσικό του χώρο (γη, θάλασσα, αέρας) και να αναπαράγεται σύμφωνα με τους φυσικούς νόμους,
2. Η στέρηση ελευθερίας του ζώου ακόμη κι αν γίνεται για μορφωτικούς σκοπούς είναι αντίθετη προς τη διακήρυξη δικαιωμάτων αυτού.
Άρθρο 5
1. Κάθε ζώο που από παράδοση θεωρείται κατοικίδιο δικαιούται να ζήσει με το ρυθμό και τις συνθήκες ζωής και ελευθερίας που αντιστοιχούν στο είδος του. 2. Η διαφοροποίηση αυτών των συνθηκών από τον άνθρωπο έχει σκοπούς κερδοσκοπικούς και είναι αντίθετη προς τη διακήρυξη.
Άρθρο 6
1. Κάθε ζώο που αποτελεί σύντροφο του ανθρώπου έχει δικαίωμα διάρκειας ζωής ανάλογης με τη φυσική του μακροβιότητα.
2. Η εγκατάλειψη ενός ζώου θεωρείται πράξη απάνθρωπη και εξευτελιστική.
Άρθρο 7
Αναφορικά με τα ζώα που προσφέρουν τις υπηρεσίες τους στον άνθρωπο, η διάρκεια και η ένταση δουλειάς πρέπει να είναι σε λογικά πλαίσια, η διατροφή τους ικανοποιητική και η ανάπαυσή τους υποχρεωτική.
Άρθρο 8
1. Οποιοσδήποτε πειραματισμός πάνω στα ζώα, ιατρικός, επιστημονικός, κλπ. Αντιτίθεται προς τα δικαιώματα των ζώων, εφόσον προκαλεί πόνο σωματικό ή ψυχικό.
2. Πρέπει να επιδιώκεται η αντικατάσταση του πειραματισμού πάνω στα ζώα από άλλες υπάρχουσες τεχνικές.
Άρθρο 9
Τα ζώα που εκτρέφονται για τη διατροφή του ανθρώπου πρέπει να στεγάζονται, να τρέφονται, να μετακινούνται και να θανατώνονται χωρίς πρόκληση πόνου και αγωνίας.
Άρθρο 10
1. Απαγορεύεται η εκμετάλλευση των ζώων για τη διασκέδαση των ανθρώπων. 2. Η έκθεση ζώου και τα θεάματα που χρησιμοποιούν ζώα αποτελούν καταστρατήγηση της αξιοπρέπειας και του σεβασμού προς τη ζωή του ζώου.
Άρθρο 11
Κάθε πράξη που χωρίς λόγο προκαλεί θάνατο ζώου είναι βιοκτονία, είναι έγκλημα απέναντι στη ζωή.
Άρθρο 12
1. Κάθε πράξη που προκαλεί θάνατο μεγάλου αριθμού άγριων ζώων αποτελεί «γενοκτονία», έγκλημα απέναντι στο είδος.
2. Η μόλυνση και οποιαδήποτε καταστροφή του φυσικού μας περιβάλλοντος οδηγούν στη γενοκτονία.
Άρθρο 13
1. Σεβασμός επιβάλλεται ακόμη και στο νεκρό ζώο.
2. Κάθε σκηνή βίας στην τηλεόραση και το σινεμά, με θύματα ζώα πρέπει να απαγορευτεί και μόνο οι σκηνές που έχουν σκοπό να ενημερώσουν για τα δικαιώματα των ζώων οφείλουν να προβάλλονται.
Άρθρο 14
1. Οι οργανισμοί προστασίας και προάσπισης των ζώων πρέπει να αντιπροσωπεύονται από κάθε κυβέρνηση.
2. Τα δικαιώματα του ζώου πρέπει να κατοχυρωθούν απ” τους νόμους, όπως ακριβώς και τα δικαιώματα του ανθρώπου.

Να επανέλθω λίγο στο θέμα που είχα ανοίξει για τα 3 γατάκια.
Μέτα από μια βδομάδα επικοινωνίας με πάνω από 15 φιλοζωικές οργανώσεις τηλεφωνά , email και , και , και..... Δεν ενδιαφέρθηκε ούτε μια για αυτά τα 3 γατάκια πλήρη αδιαφορία.
Πραγματικά απορώ που λέγονται και φιλοζωικές. Ευτυχώς βρεθήκαν άνθρωποι που τα ήθελαν.

Απάντηση: Re: Μπορεις να πεταξεις 4 ψυχες στα σκουπιδια? Κι ομως μπορεις....

Να επανέλθω λίγο στο θέμα που είχα ανοίξει για τα 3 γατάκια.
Μέτα από μια βδομάδα επικοινωνίας με πάνω από 15 φιλοζωικές οργανώσεις τηλεφωνά , email και , και , και..... Δεν ενδιαφέρθηκε ούτε μια για αυτά τα 3 γατάκια πλήρη αδιαφορία.
Πραγματικά απορώ που λέγονται και φιλοζωικές. Ευτυχώς βρεθήκαν άνθρωποι που τα ήθελαν.

έχω την εντύπωση ότι δεν πρόκειται για έλλειψη ενδιαφέροντος από τις φιλοζωικές, απλά είναι ήδη γεμάτες από ψυχές που πλέον δεν μπορούν να τις διαχειριστούν λόγω πλήθους... και επειδή ουσιαστικά είναι εθελοντές και τα περισσότερα τα πληρώνουν από την τσέπη τους ή με δωρεές που λόγω εποχής πλέον σπανίζουν (αλλά και παίρνουν την πίκρα για όποια ψυχή χαθεί στα χέρια τους)... επιλέγουν να μην αναλάβουν και άλλα...

Αυτό ακριβώς συμβαίνει...

απο την κυριακη μεχρι τωρα εχει παρει λιγο τα πανω του,
γνωριζω απο γατες, εχω σωσει (και χασει) αρκετες...

απλως ειναι η πρωτη φορα που χρειαστηκε να αναζητησω βοηθεια και εχω πραγματικα απογοητευτει!
πρεπει να τηλεφωνησα τουλαχιστον σε δεκα φιλοζωικα σωματια,
ομολογω οτι δεν περιμενα τετοια απαθεια, ηταν κατι σχεδον σουρεαλιστικο νομιζες οτι μιλουσες με καποιον ασχετο και οχι με φιλοζωικη
.
περιττο να πω οτι ολες αρνηθηκαν (αλλες ευγενικα, αλλες οχι) με βραβειο αγενειας μια κοντα στην περιοχη μου.

Ευτυχως ενας γιατρος προσφερθηκε να βοηθησει και θα κρατησει το μικρουλι οσο θα λειπω.
Ενημερωσε για τα χαμηλα ποσοστα επιβιωσης (ηταν κατι που γνωριζα) αλλα υποσχεθηκε να κανει ο,τι μπορει.

Καποια στιγμη θα ενημερωσω για την πορεια.
Ευχαριστω ολους για τις συμβουλες.

ξεθαβω τις δικες μου εντυπωσεις περιπου ενα μηνα πριν.
αυτο που εγω αποκομισα (μπορει και να ειμαι λαθος) ειναι οτι οσο καιρο οι φιλοζωικες διαχειριζονταν πακετα, εκαναν και εργο αλλες λιγο αλλες πολυ.
τωρα που σωθηκανε τα μπικικινια, σφυριζουν αδιαφορα.
σε κουβεντα που εγινε στο φουαγιε του κτηνιατρου που ανελαβε το μικρουλι (παρεπιπτωντος ο γατος τη γλυτωσε και απο μπραχαμι τωρα μενει γλυφαδα...)
ζευγαρι μου ελεγε για τα κατορθωματα της προεδρου γειτονικης φιλοζωικης -ξαφνικα εξοχικουλι με πισινουλα κτλ κτλ.
συμπτωματικα προκειται για την ιδια φιλοζωικη με αυτη που εγω αποκομισα τις ΧΕΙΡΟΤΕΡΕΣ εντυπωσεις...

Μαθητές του Εκκλησιαστικού Λυκείου Πατρών κακοποιούν γατάκι και το διασκεδάζουν

Το βίντεο που ανέβασε σήμερα στο facebook μαθητής του Γενικού Εκκλησιαστικού Λυκείου Πατρών στο οποίο απεικονίζονται δύο ανήλικοι να ταλαιπωρούν αφάνταστα ένα γατάκι τραβώντας το από την ουρά και κάνοντας το να στριφογυρίζει στον αέρα επανειλημμένα είναι ατράνταχτη απόδειξη ότι η κακοποίηση των ζώων δεν είναι θέμα, φυλής, ηλικίας, καταγωγής, εθνικότητας, χρώματος ή φύλου. Είναι όμως θέμα παιδείας που αυτά τα παιδιά δεν πήραν ούτε από το σπίτι τους ούτε από την κοινωνία ή το σχολείο.
Τα στοιχεία του προφίλ έχουν ήδη σταλεί και από το www.zoosos.gr στη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος και αναμένουμε να δούμε αν τα αντανακλαστικά της συγκεκριμένης υπηρεσίας θα είναι το ίδιο γρήγορα και αυτή τη φορά που οι δράστες δεν είναι τσιγγάνοι.
Το βίντεο έχει τον τίτλο «Εν ώρα βαρεμάρας χαχαχαχα χααχαχ» και σε αυτό φαίνονται δύο νεαρά αγόρια μέσα σε μια αποθήκη. Σε μια κούτα που υπάρχει κοντά τους βρίσκεται μια γάτα με τα μικρά της. Από εκεί οι μαθητές παίρνουν το ξανθό γατί, το οποίο περιστρέφουν διαρκώς, το κουνάνε αναγκάζοντας το να κάνει σβούρες ενώ του κρατάνε τα πόδια, το τραβάνε από την ουρά για να το ανεβάσουν από έδαφος στον πάγκο εργασίας.

GatakiMathitesEkklisiastikouLykeiou2.jpg

GatakiMathitesEkklisiastikouLykeiou1.jpg

GatakiMathitesEkklisiastikouLykeiou.jpg

http://news247.gr/eidiseis/psixagog...oioun_gataki_kai_to_diaskedazoyn.3068288.html

Kwλόπαιδα!

Last edited: