Ζώα και άνθρωπος

Απάντηση: Μπορείς να πετάξεις 4 ψυχές στα σκουπίδια; Κι όμως μπορείς....

Στο παραδειγμα που εφερα θα τιμωρουσαν εναν αθωο, στο δικο σας τιμωρησαν ακομα περισσοτερους. Μιλαμε για ακομα χειροτερη περιπτωση! Η επιτομη του Μακιαβελισμου και του ο σκοπος αγιαζει τα μεσα. Και τι τους νοιαζει τους καθηγητες σας που δεν πηγαν εκδρομη και ατομα που δεν εφταιγαν σε τιποτα? Νταξει, για να κανουν ομελετα επρεπε να σπασουν και μερικα αβγα ε?

Οταν μαθαινεις τα παιδια στο χαφιεδιλικι, λογικο ειναι να γινουν χαφιεδες. Κατι τετοια τα προωθουσε η χουντα και αντιστοιχα πολιτευματα ανα τον κοσμο.

Μιας και ρωτας, εγω θεωρω πως δεν ειναι καλο να προαγεται ο ρουφιανισμος (ουτε με μαστιγιο, ουτε με καροτο).-

Δεν νομίζω να ήταν για κανέναν θέμα χαφιεδισμού. Δεν φαντάζομαι ότι οι καθηγητές ανέμεναν να βγει κάποιος και να καταδώσει τους ενόχους (αν και ήταν τουλάχιστον πάρα πολλοί -δεν μπορώ να πω όλοι- εκείνοι που γνώριζαν, και ακόμη περισσότεροι εκείνοι που εύκολα φαντάζονταν την ταυτότητα των πρώτων). Αν μη τι άλλο δεδομένης της παράδοσης του σχολείου (λύκειο στην Τούμπα) δεν θα ήταν λογικό να το αναμένουν. Ωστόσο σίγουρα οι υπαίτιοι δεν θα πρέπει να ήταν εκείνη τη χρονιά ιδιαιτέρως δημοφιλείς με τους συμμαθητές τους. Ε, δεν είναι μια κάποια τιμωρία των υπαιτίων αυτό;
Σίγουρα έχει να κάνει το πράγμα και με τη βαρύτητα της τιμωρίας. Δεν θα δεχόμουν ας πούμε το να έπεφτε μια αποβολή επί δικαίων τε και αδίκων. Χώρια που δεν θα έστεκε στη δ/νση Β´βάθμιας.

Λοιπόν... σύμφωνα με την λογική σου - αλλά και αρκετών άλλων που διαβάζω εδώ και σε άλλα sites - αφού θεωρείτε σκόπιμη μια τέτοια αντίδραση προκειμένου να βρεθεί ο ένοχος, έχω να προτείνω το εξής...
Αφού η λύση προτάθηκε απο αγανακτισμένους ζωόφιλους, προτείνω κάθε φορά που ένας δεσποζόμενος σκύλος επιτίθεται σε άνθρωπο, να γιουχάρεται η βόλτα των υπολοίπων στον νομό, μεχρι να απομακρυνθεί απο την περιοχή ο πρώτος.
Μπορεί ο τρόπος αυτός αντίδρασης να επεκταθεί και σε άλλα σημαντικά γεγονότα.
Απο εδώ και στο εξής να μπουκοτάρεται κάθε συγκέντρωση και πορεία διαμαρτυρίας στην περιοχή που έσπασαν ένα μαγαζί στην τελευταία πορεία, μέχρι να βρεθεί αυτός ή αυτοί που το έκαναν.
Και το βασικότερο... κάθε φορά που γίνεται αυτοκινητιστικό ατύχημα ή δυστύχημα απο άγνωστο, να απαγορεύεται η κυκλοφορία αυτοκινήτων στον εκάστοτε νομό μέχρι να βρουν ποιός είναι ή να παραδόσουν στις αρχές τον ένοχο.

Πως τα βλέπεις σαν λογική ? Ταυτίζονται με την δική σου ή όχι ?

Το μποϋκοτάζ είναι μια ιδιωτική, ειρηνική, ήπια αντίδραση. Έχει να κάνει με τον στιγματισμό κάποιων. Με αυτά που βλέπω να συμβαίνουν, σχηματίζω κακή άποψη, την οποία και μοιράζομαι με άλλους, και διαμορφώνω τις επιλογές μου, ως καταναλωτής. Πού το κακό σε αυτό; Καμία σχέση με τις αντιδράσεις που αντιπροτείνεις. Ας φρόντισουν τα του οίκου τους, για να βελτιώσουμε την άποψή μας.

Δεν είναι πάντα άσπρο μαύρο. Πρίν απο τρία χρόνια στα Νέα Στύρα της Εύβοιας συνέβει ένα γεγονός που πήρε τεράστια έκταση.
Η δολοφονία της τρίμηνης σκυλίτσας Μάγκυ απο έναν ταβερνιάρη.
Γράφτηκαν πολλά φαιδρά και αισχρά, επειδή την ιστορία την έζησα από πάρα πολύ κοντά, ότι καλύπτουμε τον ένοχο!!, ότι ξέραμε και δεν μιλούσαμε και άλλες μ@@κίες από
κύκλους οι οποίοι εκβίαζαν ότι θα έρθουν και θα μας κάψουν τα σπίτια, ότι θα μας χτυπήσουν/μήσουν την αδερφή μας την μάνα μας, ότι θα, θα, θα...
Τη στιγμή που έγινε αντιληπτό το περιστατικό, μια παρέα νεαρών απο τα Στύρα αντέδρασε με έντονο τρόπο, ανταλλάχτηκαν χαρακτηρισμοί, μέχρι που επενέβει το Λιμεναρχείο στου οποίου ανήκει η αρμοδιότητα.
Η καμπάνα έπεσε αμέσως και ήταν η πρώτη βαρύτερη χρηματική ποινή (διοικητικό πρόστιμο) ύψους 30.000 στην Ελλάδα. Το δικαστικό πρόστιμο είναι ξεχωριστό.

Με λίγα λόγια θέλω να πω πως η τοπική κοινωνία αντέδρασε άμεσα και αποφασιστικά, αν δεν το έκανε η ιστορία δεν θα γινόταν ποτέ γνωστή αλλά και εμείς οι κάτοικοι δεν θα είχαμε απειληθεί απο μεραρχίες ηλίθιων ντε και καλά φιλόζωων, δεν θα είχαν έρθει κλούβες των ΜΑΤ στην περιοχή, κανένα κανάλι να κάνει ζωντανή μετάδοση της πορείας διαμαρτυρίας (!!) και ούτε ο εθνικός μας σταρ με το ακριβό ταγέρ και τη σανέλ θα έβγαζε πύρινους λόγους.

Γι αυτό λέω ούτε άσπρο ούτε μαύρο.
Η ταβέρνα έκλεισε αφού κανένας δεν πατούσε στο μαγαζί του.
Πλήρωσε και 30k
Στιγματίστηκε αυτός αλλά και η οικογένειά του που δεν έφταιγε σε τίποτα...

https://www.google.gr/webhp?sourceid=chrome-instant&ion=1&espv=2&ie=UTF-8#q=%CE%BC%CE%AC%CE%B3%CE%BA%CF%85+%CF%83%CF%84%CF%8D%CF%81%CE%B1&*

Το ότι πολλές φιλοζωϊκές ή και μεμονωμένοι φιλόζωοι δρουν δίκην εισαγγελέως, είναι μια άλλη παθογένεια της ελληνικής μας πραγματικότητας. Είναι γεγονός ότι ως λόμπι έχουν πιέσει για την υιοθέτηση της ισχύουσας νομοθεσίας (η οποία βέβαια χρειαζόταν), και συχνά λόγω αοριστιών στις διατυπώσεις του νόμου (πχ "κανόνες ευζωΐας";;;;;; ενεπίτρεπτη αοριστία στη διατύπωση ενός νόμου, έρχονται και κοιτούν και τι ποιότητας είναι η ...τροφή που δίνει κανείς στο σκυλί του!!!). Όπως έχουν πέσει παραδειγματικές τιμωρίες στους παραβάτες του νόμου, έτσι θα πρέπει να πέσουν και 2-3 παραδειγματικές καμπάνες για ψευδή καταμήνυση (πλημμέλημα που μπορεί να φάει μέχρι και 5 έτη) για να τους κοπεί λιγάκι ο τσαμπουκάς. Τον νόμο τον εφαρμόζουν οι δικαστές όχι οι διάφοροι αυτόκλητοι "εισαγγελείς".

Από ότι φαίνεται, λύθηκε το πρόβλημα για τους Ναξιώτες.
Πιθανό να μην έχουν ξανά χελώνες.
Γιατί οι χελώνες για να γεννήσουν γυρνάνε στο ίδιο μέρος.
Τις ξεκάνανε λοιπόν.

Όσο για τη διαφήμιση στη Ζάκυνθο, δεν την κάνουν οι φιλοζωικές.
Την κάνουν οι ίδιοι οι Ζακυνθινοί.
Γιατί καταλαβαίνουν ποιο είναι το σωστό και το καλό τους.

Και θα ήταν άδικο να αντιμετωπιστούν το ίδιο με τους Ναξιώτες.

Ισως έχετε δίκιο και οι δύο - κι εσύ κι ο sr... Μπορεί να είμαι λάθος.
Βέβαια και οι Ναξιώτες αφού δεν αντιμετωπίζονται το ίδιο, ίσως το δουν κι αυτοί διαφορετικά. Τώρα πια την ρετσινιά την έχουν.
Ανάλογα τι ζημιά θα προκύψει το καλοκαίρι απο τον τρόπο που διαδίδονται τα συνθήματα στο ιντερνετ... Ενας κακός άνθρωπος ανάμεσά τους ίσως να έριχνε την ιδέα να τελειώνουν στα κρυφά με τις φωλιές μια και καλή. Ετσι θα γλυτώσουν απο το άγχος κάθε χρόνο μη βρεθεί πάλι σκοτωμένη χελώνα. Ετσι κι αλλιώς το σύνθημα έπεσε, οι καλοί Ναξιώτες που προστάτευσαν τις γέννες καλό δεν είδαν...
Ομελέτα τ'αυγά και θα έχουν χώρο και για 10 ξαπλώστρες παραπάνω...

Παρεμπιπτόντως... Τα χελωνάκια (όσα καταφέρουν να ενηληκιωθούν), γυρνάνε να γεννήσουν εκεί που γεννήθηκαν.

Re: Μπορείς να πετάξεις 4 ψυχές στα σκουπίδια; Κι όμως μπορείς....

Α ... μονο εγω εμεινα να χω αδικο.
Δεν πειραζει ... αρκει που πειστηκες απο τους αλλους δυο.
Δεν χαλιεμαι -bye- ...

Για αυτό είπα πριν ότι σκοτώνοντας 11 χελώνες σε 2 μήνες, μάλλον δεν θα ξαναδούν γεννητούρια.

Αν τώρα πέσει το σύνθημα και αποτελειώσουν το "πρόβλημα" με ομελέτες κακό του κεφαλιού τους.

Δεν θα ξαναδούνε τουρίστα ποτέ.

Θα μείνουνε στην ιστορία για μια τέτοια πράξη.

Στο χέρι τους είναι όλα.

Δεν χαλιεμαι -bye- ...

Και που ξέρεις ότι δεν είσαι ο ένας από τους 2 βρε? :D

Αφού ο άνθρωπος δεν είπε ποιοι είναι!

Απάντηση: Re: Μπορείς να πετάξεις 4 ψυχές στα σκουπίδια; Κι όμως μπορείς....

Δεν χαλιεμαι -bye- ...

Oταν συναντώ ακλόνητα επιχειρήματα, πάντα υποχωρώ. Η φωνή της λογικής μέσα μου σκούζει "pull up, pull up..." :))

Δεν νομίζω να ήταν για κανέναν θέμα χαφιεδισμού. Δεν φαντάζομαι ότι οι καθηγητές ανέμεναν να βγει κάποιος και να καταδώσει τους ενόχους (αν και ήταν τουλάχιστον πάρα πολλοί -δεν μπορώ να πω όλοι- εκείνοι που γνώριζαν, και ακόμη περισσότεροι εκείνοι που εύκολα φαντάζονταν την ταυτότητα των πρώτων). Αν μη τι άλλο δεδομένης της παράδοσης του σχολείου (λύκειο στην Τούμπα) δεν θα ήταν λογικό να το αναμένουν. Ωστόσο σίγουρα οι υπαίτιοι δεν θα πρέπει να ήταν εκείνη τη χρονιά ιδιαιτέρως δημοφιλείς με τους συμμαθητές τους. Ε, δεν είναι μια κάποια τιμωρία των υπαιτίων αυτό;
Σίγουρα έχει να κάνει το πράγμα και με τη βαρύτητα της τιμωρίας. Δεν θα δεχόμουν ας πούμε το να έπεφτε μια αποβολή επί δικαίων τε και αδίκων. Χώρια που δεν θα έστεκε στη δ/νση Β´βάθμιας.

Aυτη η... λογικη "θα τιμωρησω 10x αθωους για να τιμωρηθουν μαζι τους και x ενοχοι", υπαρχει σε κανενα νομικο συστημα? Γιατι εκτος απο ανηθικη και Μακιαβελικη μου φαινεται και εντελως ασυμπτωτη με καθε λογικη. Αυτο ακριβως πετυχαν οι καθηγητες σας. Τιμωρησαν πολλους αθωους για να αγγιξει και λιγο η τιμωρια τους λιγους ή τον ενα ενοχο. Συμφωνει με το αιθημα που εχεις περι δικαιου μια τετοια αντιμετωπιση?

Oταν συναντώ ακλόνητα επιχειρήματα, πάντα υποχωρώ. Η φωνή της λογικής μέσα μου σκούζει "pull up, pull up..." :))
To νημα αυτο εχει τιτλο "μπορεις να πεταξεις 4 ψυχες στα σκουπιδια ?"
Αυτη η ερωτηση εχει στοχο τις ΠΡΟΘΕΣΕΙΣ του καθενος απο μας,
και πολυ μετα .... τα ακλονητα επιχειρηματα.
Μετα βεβαια εχει και εκεινο το αναποδραστο "Κι ομως μπορεις".
Ειχα την εντυπωση οτι ειναι ..... ειρωνικη διατυπωση.
Εκει μεσα χωρανε τα ακλονητα .... επιχειρηματα !

Aυτη η... λογικη "θα τιμωρησω 10x αθωους για να τιμωρηθουν μαζι τους και x ενοχοι", υπαρχει σε κανενα νομικο συστημα? Γιατι εκτος απο ανηθικη και Μακιαβελικη μου φαινεται και εντελως ασυμπτωτη με καθε λογικη. Αυτο ακριβως πετυχαν οι καθηγητες σας. Τιμωρησαν πολλους αθωους για να αγγιξει και λιγο η τιμωρια τους λιγους ή τον ενα ενοχο. Συμφωνει με το αιθημα που εχεις περι δικαιου μια τετοια αντιμετωπιση?

Σίγουρα εάν ήμουν εκ των θιγομένων θα μου φαινόταν άδικο, να μην έχω κάνει τίποτα και να στερηθώ την εκδρομή. Από την άλλη πάλι, ούτε τότε, ούτε και τώρα θα μου φαινόταν σωστό να μην κάνουν τίποτα οι καθηγητές (και αν δεν κάνω λάθος ο θιγόμενος πρέπει να ήταν εκ των συνοδών). Θα μου φαινόταν ολίγο, και κερατάς και δαρμένος όπως λέμε. Τα πάντα είναι θέμα αναλογικότητας τελικώς νομίζω. Ήταν μια τιμωρία που δεν έθιξε όλη την Τρίτη (τουλάχιστον όχι τους μαθητές που δεν θα πήγαιναν ούτως ή άλλως εκδρομή) και αν το καλοσκεφτείς δεν ήταν παρά αποχή των καθηγητών από κάτι το οποίο δεν είχαν καν υποχρέωση να πράξουν. Όπως και εκείνοι που θα κάνουν μποϋκοτάζ στα ματωμένα νησιά.

Εν πάσει περιπτώσει, αν είναι να ακολουθήσουν πολλοί την μέθοδο μπουκοτάζ και οικονομικής εξόντωσης τοπικών κοινωνιών για να βρεθούν 1,2 ή 3 κτήνη που σκοτώνουν ζώα, τουλάχιστον ας το κάνουν σωστά κι οργανωμένα.

Κτηνωδία στον Τύρναβο: Άγνωστοι σκότωσαν άγρια άλογα στα τέλη Σεπτέμβρη.
http://www.protothema.gr/greece/article/614025/ktinodia-ston-turnavo-agnostoi-skotosan-agria-aloga/
Μπουκοτάζ στον Ολυμπο μέχρι να βρεθεί ο ένοχος.
Διαδώστε !!!

Θύματα ασυνείδητων…τα προστατευόμενα Κρι-Κρι της Κρήτης
http://www.cretapost.gr/271618/thimata-asiniditon-ta-prostatevomena-kri-kri-tis-kritis/
Μπουκοτάζ στην Κρήτη μέχρι να βρεθούν οι ένοχοι.
Διαδώστε !!!

Σκότωσαν ρινοδέλφινο στην περιοχή της Σαμου τον Νοέμβριο
https://www.zoosos.gr/brikan-se-akti-tis-samou-ptoma-tou-delfiniou-pou-kapoios-skopima-skotose/
Κανείς στην Σάμο μέχρι να εντοπιστεί το κτήνος που έκανε αυτήν την πράξη.
Διαδώστε !!

Πέταξαν το αλογάκι για να πεθάνει αφού το βασάνισαν δένοντας του τα πόδια στην Αιτωλοακαρνανία
https://www.zoosos.gr/stratos-aitoloakarnanias-petaksan-alogaki-gia-na-pethanei-afou-basanisan/
Μπουκοτάζ στο Αγρίνιο και στα πέριξ, μέχρι να βρεθεί ο ένοχος.
Διαδώστε !!

...

Εχω κι άλλα αν χρειαστούν...

Ουτε μπουκοταζ, ουτε WWF, ουτε καμερες, ουτε τιποτα ....

ΝΑ ΒΡΟΥΝ ΤΟΥΣ ΥΠΑΙΤΙΟΥΣ !

Eιναι διαστροφη να μην κανεις τιποτα ... επειδη ειναι δυσκολο να τους βρεις.

Καλά, στη Σάμο πώς το ξέρουν ότι δεν θανατώθηκε το δελφινάκι εκτός χωρικών υδάτων;

Λένε οτι θανατώθηκε κάπου μεταξύ βόρειας Δωδεκανήσου και Σάμου... Αν υπήρχε ενδεχόμενο να σκοτώθηκε αλλού θα τα ανέφεραν σαν πιθανότητα.
Αλλωστε ο δυνατός νοτιάς το ξέβρασε...

Απάντηση: Re: Μπορείς να πετάξεις 4 ψυχές στα σκουπίδια; Κι όμως μπορείς....

Ουτε μπουκοταζ, ουτε WWF, ουτε καμερες, ουτε τιποτα ....

ΝΑ ΒΡΟΥΝ ΤΟΥΣ ΥΠΑΙΤΙΟΥΣ !

Eιναι διαστροφη να μην κανεις τιποτα ... επειδη ειναι δυσκολο να τους βρεις.

Ε, ναι... Η λύση βρέθηκε και συμφώνησες χθές. Μην μπερδεύεσαι πάλι, σήμερα. Μπορεί να έχεις δίκιο - στο είπα χτες.

Re: Απάντηση: Re: Μπορείς να πετάξεις 4 ψυχές στα σκουπίδια; Κι όμως μπορείς....

Ε, ναι... Η λύση βρέθηκε και συμφώνησες χθές.

Τρολλάρεις, και μάλιστα άγρια.
Το καταλαβαίνεις γιατί και έξυπνος είσαι και προσεκτικός (συνήθως).

Δεν είναι τρόλινγκ το να δείχνεις τις συνέπειες μιας κοινωνικής πρακτικής όπως πχ. το μπουκοταζ.

Re: Απάντηση: Μπορείς να πετάξεις 4 ψυχές στα σκουπίδια; Κι όμως μπορείς....

Δεν είναι τρόλινγκ το να δείχνεις τις συνέπειες μιας κοινωνικής πρακτικής όπως πχ. το μπουκοταζ.

Λοιπόν είναι άλλο πράγμα να διαφωνείς με τους άλλους και άλλο πράγμα αυτό που κάνεις.

Αφού δεν καταλαβαίνεις να στο εξηγήσω:
το μποϋκοτάζ δεν είναι λύση είναι πίεση να βρεθεί η λύση.
Η λύση είναι να τιμωρηθούν οι υπαίτιοι και να σταματήσει η σφαγή.
Οι συνέπειες ελπίζω να είναι βαρύτατες. Αφού δεν κάνουν τίποτε μόνοι τους, θα τους πείσουμε εμείς.
Να μην φάνε ψωμί μέχρι να σταματήσει η σφαγή στον τόπο τους.

Από εκεί και πέρα, επαναλαμβάνω, δεν έχεις καμία υποχρέωση να συμφωνήσεις.

Ούτε εμείς να σε πείσουμε.

Το τρολάρισμα όμως σταματάει εδώ.

Δεν χρειαζόταν να τα επαναλάβεις. Τα εξήγησες εχθές. Και δεν είναι τρολλάρισμα το να ρωτώ αν η πρακτική αυτή για τα 2 νησιά, θα πρέπει να ακολουθηθεί και στα φονικά περιστατικά που ανέφερα παραπάνω ή άλλα που πέφτουν καθημερινά υπ'όψιν μας σε άλλα μέρη της Ελλάδας.