Ζώα και άνθρωπος

Απάντηση: Μπορείς να πετάξεις 4 ψυχές στα σκουπίδια; Κι όμως μπορείς....

Δηλαδή να μην τρώμε κρέας ή να βρεθεί πιο ήπιος τρόπος να θανατώνονται;

Re: Μπορείς να πετάξεις 4 ψυχές στα σκουπίδια; Κι όμως μπορείς....

Δεν είναι μόνο ο τρόπος θανάτωσης των ζώων αλλά και ο τρόπος που ζούνε.

Σε βιομηχανική εγκατάσταση ειδικά, οι συνθήκες ζωής είναι απίστευτα τραγικές.

Τα ζώα ζούνε μια πραγματική κόλαση.

Κανένας δεν έχει το δικαίωμα να σου πει να μην τρως κρέας.

Αυτό είναι κάτι εντελώς προσωπικό.

Εγώ πάντως έχω αρχίσει να έχω (ηθικό) πρόβλημα πλέον.
Έχω περιορίσει πάρα πολύ την κατανάλωση κρέατος και όπως πάει μάλλον βλέπω να το κόβω εντελώς κάποια στιγμή.

Μπορεί να φαίνεται υπερβολικό αυτό αλλά αν δει κανείς όσα έχω δει, θα καταλάβει.

Δηλαδή θα κόψουμε τους Τυφλοί;;;;

Ή θα παραγγέλνουμε μπιφτέκι λαχανικών και χούμους;

Re: Απάντηση: Μπορείς να πετάξεις 4 ψυχές στα σκουπίδια; Κι όμως μπορείς....

Δηλαδή θα κόψουμε τους Τυφλοί;;;;

Ή θα παραγγέλνουμε μπιφτέκι λαχανικών και χούμους;

Άστα να πάνε, όταν τρώω κρέας με τρώει....

Τέσπα, τώρα τρώω πολύ πιο αραιά οπότε θα κανονίσω να φάω όταν θα είσαι εσύ εδώ.

Να σε δω πώς θα του εξηγήσεις, της γριάς, ότι κομμένα πλέον τα λοκάνικα και στο εξής μόνον πληγούρι! :p

Θυμάσαι τι γέλια είχα ρίξει με τη γριά με εκείνο που της είπε η σερβιτόρα?

Ήταν από τις ελάχιστες φορές που την είδα να κομπλάρει! :flipout:

Κι εγώ αν έβλεπα τετοιες καταστασεις, ίσως να σταματαγα το κρέας αλλα και πάλι θα ήταν προσωρινό νομίζω.
Η ιστορία μου θυμίζει ένα φίλο όπου οι γονείς του έκαναν δώρο ένα κοτοπουλάκι οταν ήταν μικρός και επαιζε καθημερινα μαζι του.
Μία μέρα το πήρε στο κρεβάτι να κοιμηθεί και το πρωί όταν ξυπνησε το είχε πλακώσει και το βρήκε λιωμενο.
30 χρονια τώρα δεν μπορει να φάει κοτόπουλο.

Το τι γίνεται σε αυτοσχέδιες στάνες,ή σε πραγματικές στάνες αυτόν τον καιρό δεν μπορεί να χαρακτηριστεί 'πολιτισμός'..Απίστευτες εικόνες,κρεμασμένα στο τσιγκέλι να σφαγιάζονται στην σειρά ,και μάλιστα το επόμενο,να παρακολουθεί την κακοποίηση του προηγούμενου...
Για να ανταπεξέλθουν την μεγάλη ζήτηση,τραβάνε τα ζώα,τα κλωτσάνε,ενώ σαν σε γραμμή παραγωγής αφαιρούν το δέρμα...αν ακούσει κάποιος τα βελάσματα απελπισίας και τρόμου,σε τέτοιες σκηνές,θα καταλάβει.
Προσωπικά αισθάνομαι τύψεις όταν τρώω κρέας έστω και περιορισμένες ποσότητες..
Θα μπορούσε να υπάρξει νάρκωση και μετά η σφαγή,όπως στο εξωτερικό..όχι έτσι απάνθρωπα και τομαριστικά..
Σε σφαγείο χοίρων στο εξωτερικό τα ναρκώνουν με αέριο,έτυχε να δω την διαδικασία σε βίντεο από γνωστό μου που δούλευε και πάλι με επηρέασε τόσο,που τον έκανα πέρα..
Ένα ντοκιμαντέρ που κυκλοφορούσε από μια εκπομπή του Ευαγγελάτου,δεκαετία του 90 όταν το βρω θα το ανεβάσω.
Φρίκη.
Πάντως με το κόψιμο της κρεατοφαγίας κανείς δεν είχε πρόβλημα..ούτε ανοσοποιητικό που λένε ούτε τίποτα.Έχω φίλους και γνωστούς χειμερινούς κολυμβητές που χαίρουν άκρας υγείας και μάλιστα με extreme χόμπι και ζωή.

Έχεις ακούσει πώς βελάζει το μικρό γκνου όταν το προφταίνουν τα λιοντάρια;

Ειχα διαβασει καπου πως εαν μειωθει η κρεατοφαγια θα μειωθουν και οι ρυποι CO2

Κι αν περιοριστει η καταναλωση οσπριων θα μειωθουν οι εκπομπες μεθανιου. Αεριο του θερμοκηπιου και αυτο.

Και τοξικοτατο. Εάν απελευθερωθει εντος θερμοκηπιου.

Δεν είναι καθόλου το ίδιο Τάσο.

Η φρίκη που επιφυλάσει ο άνθρωπος στα άλλα ζώα είναι με διαφορά η φρικιαστικότερη.

Θέλεις να σου δείξω κάτι βίντεο να δεις τη διαφορά?

Μην παραπονεθείς μετά όμως.

Ειχα διαβασει καπου πως εαν μειωθει η κρεατοφαγια θα μειωθουν και οι ρυποι CO2

Ισχύει.

Τα βοοειδή συμβάλλουν πάρα πολύ (με σημαντικό ποσοστό).

Η συμμετοχή τους φτάνει και ξεπερνάει ίσως αυτή του CO2 που δημιουργείται από τα αυτοκίνητα.
ΟΛΑ τα αυτοκίνητα παγκοσμίως.

Γιατί παράγουν τεράστιες ποσότητες μεθανίου που είναι πολύ πιο επιβαρυντικό από το CO2.

https://www.forbes.com/sites/samlem...estimated-how-bad-cow-farts-are/#413c024d78a9

https://www.newscientist.com/articl...bad-for-the-planet-and-causes-climate-change/

Μα το άγριο ζώο,ούτε έχει σπουδάσει,ούτε σκέψη έχει,ούτε μυαλό και σκέψεις ανάλογες του 'υπέρτατου' όντος,σκοπός της ύπαρξής τους είναι η ισορροπία της φύσης,όχι η καταστροφή...
Το δελφίνι ας πούμε θα φάει ψάρια,καλαμάρια,θα σκίσει κάποια δίχτυα ψαράδων για επιβίωση,δεν θα κάνει τους βυθούς σεληνιακά τοπία,ούτε θα πετάξει δυναμίτες,ούτε θα σκοτώνει ανελέητα,ούτε θα κυνηγήσει το 'γόνο',ούτε θα σαρώσει με τεράστρια δίχτυα πλάτους πολλών μέτρων το βυθό για αλίευση των πάντων...ερημώνοντας τις θάλασσες..
Σε λίγο απ την υπεραλίευση ,τα παιδιά μας θα δείχνουν κάποια είδη σε φωτογραφίες στα παιδιά τους...
Κάποια είδη χταποδιού για παράδειγμα ,κάτι ψάρια όπως οι ξιφίες με τη μόδα που έχει αναπτυχθεί γύρω απ τον μεζέ αυτό,θα εξαφανιστούν..
Έχω γείτονες ψαράδες που βουτάνε σε σημεία που κάποτε ήταν γεμάτα με χταπόδια και έβγαζαν 80 -120 κιλά την ημέρα και τώρα ντιπ...

Όμως εγώ τονίζω την παγανιστική πλευρά του βάρβαρου εθίμου που θέλει να σφαγιάζονται βασανιστικά εκατομμύρια μη απογαλακτισμένα αμνοερίφια,με τον τρόπο που όλοι ξέρουμε...και δεν κατάλαβα γιατί περνά ο πάτερ να ευλογήσει έναν λαιμό κομμένο με το αίμα να στάζει...
Κάτι σαν το Ανάθεμα την ημέρα της Ορθοδοξίας...Αν κάνει το πρώτο βήμα η Επίσημη Εκκλησία ,που έχει χάσει την μπάλα,ίσως αλλάξει κάτι..
Να θυμήσω ότι αναφέρομαι στον τρόπο θανάτωσης και βασανισμού..

Εχμ...
Σύμφωνα με την νομοθεσία, τα ζώα σφάζονται αφού ναρκωθούν και οι κτηνοτρόφοι είναι υπεύθυνοι για την ευζωία τους.
Εξαιρούνται τα ζώα που τρώνε οι Εβραίοι/Μωαμεθανοί/Ισλαμιστές που σύμφωνα με την πίστη τους απαγορεύεται να ναρκωθούν πριν σφαχτούν.
Οι λεγόμενες Χαλάλ/Κόσερ.

Ναι αλλά εκεί οι χασάπηδες είναι ένα είδος ιερέων, και λένε και μια προσευχούλα για τα ζωάκια που σφάζουν.

Είναι απαράδεκτη η χαλάλ πρακτική.

Αν σας δείξω μερικά βίντεο θα φρίξετε.

:(

Εγω στεκομαι στο οτι η ορθοδοξη θρησκεια μας μας εμαθε να κανουμε θυσιες ζωων στο ονομα αυτης...

? Σε ποιο σημείο του τελετουργικού υπάρχει η θυσία ζώων στους ορθόδοξους;
Ή αναφέρεσαι στο παραπάνω ποστ για τον παπά που "ευλογεί" τα σφάγια;

Άλλο ότι ο αμνός έχει τον συμβολισμό του στον Χριστιανισμό.

Agnus Dei, qui tollis peccata mundi